Trending:


„Americký voják“ stanul před soudem: Zamilovanou ženu obral o více než milion korun

Zevlují na sociálních sítích, kde loví osamělé ženy. Vzápětí se do nich údajně bláznivě zamilují. Tisíce žen už naletěly na pohádkové románky s americkými vojáky. Platí za to vysokou cenu, zpravidla stovky tisíc až miliony korun. Jednu takovou storku rozplétá Krajský soud v Brně.


V pražské zoo se narodilo druhé mládě ohroženého luskouna krátkoocasého

V noci na dnešek se v pražské zoologické zahradě narodilo další mládě luskouna krátkoocasého, který patří mezi kriticky ohrožená zvířata. Malý luskoun je sourozencem samice Šišky, která přišla na svět loni v únoru jako první mládě tohoto druhu odchované v Evropě. Pohlaví mláděte chovatelé zatím neznají.


Nezaměstnanost v EU v květnu zůstala na šesti procentech, nejnižší byla v Česku

Brusel - Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v květnu zůstala na dubnových šesti procentech. Nejnižší byla v Česku, kde klesla na 2,7 procenta z revidovaných 2,8 procenta. Ve své zprávě to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. V zemích eurozóny činila míra nezaměstnanosti 6,4 procenta stejně jako o měsíc dříve.


Yvonne Přenosilová před smrtí trpěla. Hlavně nevolej záchranku, prosila kamarádku

Yvonne Přenosilová, která se proslavila díky hitům Boty proti lásce a Roň slzy, osudovou lásku poznala až v Německu po nucené emigraci. Jaké bylo soukromí nezapomenutelné české zpěvačky, která by 2. července oslavila 77. narozeniny?


Červen v Klementinu byl jeden z nejteplejších za posledních 250 let

Praha - Letošní červen v pražském Klementinu byl s průměrnou teplotou 21,2 stupně Celsia jeden z nejteplejších na této nejstarší stanici v zemi. Od roku 1775 tam bylo jen šest červnů teplejších, z nich pouze jeden byl před rokem 2000, uvedl dnes na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Také v celém Česku byl červen podle předběžných údajů výjimečně teplý, teplota dosáhla v republikovém průměru 17,9 Celsia.


Nejstresovější města na světě, kde se jezdí do práce autem

Dojíždění je pro mnohé normou, protože většina lidí se po pandemii vrátila do kanceláří na plný nebo hybridní úvazek. Některé výzkumy ukazují, že pouhých 15 minut cesty do práce a z práce může zvýšit hladinu úzkosti a stresu. S ohledem na tyto informace provedla společnost MoneySuperMarket studii zkoumající, ve kterém městě na světě je cesta do práce nejvíce stresující. Studie sledovala srdeční tep a odchylky srdečního tepu 300 řidičů ve 30 oblíbených městech ve Velké Británii, Severní Americe a Evropě během jejich týdenního dojíždění do práce. Zajímá vás to? Klikněte nyní a zjistěte, která metropole se umístila na prvním místě a zda se vaše město dostalo do seznamu.


Slovenští novináři v závětří v Česku. Vyhání je rétorika i zákony Ficovy vlády

Česko by se brzy mohlo stát novou základnou pro část nezávislých slovenských médií. Vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní telerozhlas v jeho dosavadní podobě a útočí i na část médií soukromých. Sousední Česká republika se proto jeví jako logický bezpečný přístav pro ty slovenské novináře, kteří by doma čelili problémům. Indicií, že k takovým mediálním přesunům dojde, přibývá.


VIDEO: Turci vyhání Syřany ze země. Přijali tři miliony uprchlíků

Kvůli nepokojům proti syrským uprchlíkům, které vypukly na konci minulého týdne, zadržely turecké úřady na 500 lidí. Podle agentury AFP to v úterý oznámil turecký ministr vnitra Ali Yerlikaya. Nejsilnější byly demonstrace, při kterých skupiny lidí útočily na domy či obchody syrských uprchlíků v centrálním Turecku. Nepokoje odsoudil i turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.


Nešťastná fotka Arichtevy s Pártlovou rozzuřila fanoušky. Nechutný výsměch Leitgeb, zlobí se lidé

Měly to být zřejmě nevinné fotky, ale celé se to zvrtlo. Martina Pártlová (45) a Veronika Arichteva (38) odjely i se svými partnery na dovolenou a přidaly několik fotek z auta. Obě na sobě měly šátky, což si fanoušci v komentářích na sociálních sítích vyložili po svém. Myslí si totiž, že je to další provokace a výsměch směrem k Nikol Leitgeb (37), neboť ta se před pár dny velmi podrážděně vyjádřila na sítích k písničce "Sbohem, pa, šátečku",...


USA a Velká Británie se potýkají se sílící vlnou koronaviru. Vyvolal ji nový kmen FLiRT

Spojené státy a Velká Británie se potýkají s narůstajícím počtem případů nemoci covid-19. Informují o tom britský The Mirror a americká CNN. Příčinou letní vlny je nový kmen viru, který nese název FLiRT. Ten podle vědců sice dokáže lépe odolávat očkování, díky čemuž je nakažlivější, ale zdá se, že působí méně závažný průběh onemocnění.


Otevírací doby v červenci 2024: Na Den věrozvěstů a Den upálení mistra Jana Husa se do obchodů dostanete

Státní svátky Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Den upálení mistra Jana Husa jsou v červenci hned za sebou - 6. a 7. 7. 2024. Zajímá vás, jak to bude s otevírací dobou obchodů během těchto dnů? Podívejte se na náš přehled nejoblíbenějších supermarketů a hypermarketů.


Zvrat v případu zřícené rozhledny s dětmi na Děčínsku. Policie zahájila trestní stíhání

Policie zahájila trestní stíhání fyzické a právnické osoby v souvislosti s pádem dřevěné věže v Markvarticích na Děčínsku, ke kterému došlo v srpnu loňského roku. Pro CNN Prima NEWS to sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Během nehody se tehdy zranilo několik lidí, dvě děti musel vrtulník transportovat do nemocnice.


Plán reakce vlády USA na scénáře útoků

Ne každý stát na světě má prostředky na plánování proti nepředvídatelným katastrofám, takže občané Spojených států mohou být vděční, že se o to jejich politici pokusili. Americká vláda zvažovala různé scénáře (známé jako národní plánovací scénáře), které mohou zničit obyvatelstvo země, od zemětřesení až po zvěrstva způsobená člověkem. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii a podívejte se, jaká by mohla být reakce vlády na různé katastrofy.


Severní Korea tvrdí, že otestovala balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou hlavici

Severní Korea oznámila, že v pondělí úspěšně vyzkoušela novou balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou super velkou hlavici, jak uvedla tamní tisková agentura KCNA v úterý.


Soud poslal muže obviněného z vraždy jeho expřítelkyně v Mohelnici do vazby

Olomouc - Šumperský okresní soud dnes dopoledne poslal do vazby dvaačtyřicetiletého muže obviněného z vraždy jeho o pět let mladší bývalé přítelkyně v Mohelnici na Šumpersku. Důvodem byla obava, že by muž uprchl nebo se skrýval, hrozí mu 12 až 20 let vězení, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Tělo sedmatřicetileté ženy našli kriminalisté v neděli večer v jednom z mohelnických bytů. Podezřelého muže dopadli zhruba pět hodin po...


Záplavy, které ovlivnily dějiny: Příběh velké čínské povodně z roku 1931

V první polovině 20. století zasáhla Čínu jedna z největších přírodních katastrof v historii tamějšího regionu. Tato událost dramaticky ovlivnila miliony životů a ve svém důsledku změnila i politický a sociální vývoj země. Velká povodeň z roku 1931 nejenže způsobila obrovské škody na majetku a infrastruktuře, ale také vyvolala řadu následných událostí, které ovlivnily budoucí směřování Číny.


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


Fiala se saským premiérem varovali před růstem obliby populistů

Marienberg/Jáchymov - Český premiér Petr Fiala se saským kolegou Michaelem Kretschmerem dnes varovali před růstem obliby populistických stran. Podle Fialy pravicoví i levicoví populisté nenabízejí žádná řešení. Kretschmer řekl, že radikální proudy získávají na oblibě kvůli nezvládnuté nelegální migraci, kterou je nutné zastavit.


Zvažte příměří, požádal Orbán Zelenského v Kyjevě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil dnešní jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem v Kyjevě za možný základ pro příští dohodu s Maďarskem. Ochotu uzavřít dohodu vyjádřil také Orbán, který do Kyjeva přicestoval poprvé od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu v únoru 2022.


Humanitární katastrofa na Haiti: Statisíce dětí skončily bez domova

Více než 300.000 dětí na Haiti muselo opustit své domovy v důsledku přetrvávajících násilností v zemi, které páchají místní gangy. Uvedl to Dětský fond OSN (UNICEF).


Bartoška ukázal ve Varech vnučku. Podívejte se, jak jim to na červeném koberci slušelo

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška letos na červeném koberci představil výjimečného hosta – svou tříletou vnučku Andulku. S malou princeznou vesele pózovali před fotografy a po celou dobu se od sebe nehnuli na krok.


Detaily tragického požáru v Kameničce


„Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

Rozzuřený dav v obci na Slovensku doslova obklíčil policistu. Lidé do něj strkali, sráželi ho na zem a dokonce mu vyhrožovali smrtí. Policistovi tak nezbylo nic jiného, než tasit zbraň. Státní zástupce následně z útoku na veřejného činitele obžaloval jednoho z místních mužů, který byl při potyčce nejaktivnější.


Rusko tvrdí, že zničil na ukrajinském letišti pět stíhaček Su-27

Ruské ministerstvo obrany v úterý prohlásilo, že jeho ozbrojené síly zničily pět ukrajinských stíhaček typu Su-27 a dvě další poškodily. Ruský útok se odehrál na letišti v Poltavské oblasti.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Otevírací doba o svátcích 2024: Bude v pátek a v sobotu otevřeno?

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


NASA ukázala hurikán Beryl z kosmu


Rasová segregace černochů skončila v USA před 60 lety

Hnutí za zrovnoprávnění černošského obyvatelstva ve Spojených státech se začalo ozývat hned po druhé světové válce, cesta k plnému zrovnoprávnění ale byla ještě dlouhá. Převratné události přinesla až polovina 60. let. Po období sílících demonstrací a nepokojů podepsal před 60 lety, 2. července 1964, prezident Lyndon Johnson zákon o občanských právech, který odstraňoval rasovou diskriminaci ve veřejných zařízeních, ve školách, restauracích či v...


Tragédie na Českolipsku. Seniora zřejmě usmrtilo převrácení koňského povozu na lesní cestě

Policie na Českolipsku prošetřuje od pondělního odpoledne úmrtí dvaasedmdesátiletého muže, případ zatím vede jako dopravní nehodu. Senior zemřel na lesní cestě nedaleko Dubé, pravděpodobně při převrácení koňského povozu. Informoval o tom regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.


Pražanům výrazně zlevní plyn a elektřina. Týká se to 700 000 odběratelů

Pražská energetika (PRE) od začátku září zlevní energie téměř 700 000 odběratelům bez fixace. Ceny elektřiny oproti současnosti klesnou až o 20 procent, ceny plynu pak o 16 procent. Dnes o tom informovala Pražská energetika. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.


Rusko chce vybudovat vlastní vesmírnou stanici. Postaví ji umělá inteligence

Rusko plánuje zahájit stavbu vlastní vesmírné stanice v roce 2027 vypuštěním prvního modulu, uvedla ruská vesmírná agentura Roskosmos na platformě Telegram.


Jágrova Dominika v nesnázích. Promočená na kost čekala na odvoz, pomoci se dočkala od cizího muže

Jaromír Jágr (52) a Dominika Branišová (29) patří v Karlových Varech mezi nejsledovanější páry českého šoubyznysu. Redakci eXtra.cz neunikly momenty, které nastaly na nedělním večírku UniCredit Bank. Půvabná brunetka se totiž rozhodla, že za deštivého počasí opustí velkolepý mejdan a zamíří do hotelu se převléci.


Velká akce proti Le Penové. Přes 200 kandidátů odstoupilo z voleb ve snaze zabránit vítězství RN

Koalice proti Marine Le Penové do druhého kola francouzských parlamentních voleb nabírá konkrétní rysy. V úterý končí lhůta pro kandidáty, kteří postoupili do druhého kola voleb, aby se rozhodli, zda se ho zúčastní. Na 200 kandidátů, kteří se kvalifikovali do druhého kola, téměř všichni levicoví nebo Macronisté, již v úterý odpoledne odstoupilo. Ve většině případů, aby zabránili "trojúhelníku" a postavili se proti Národnímu sdružení (RN), uvedla...


Ruské útočné ponorky se dvakrát objevily u Irského moře

Ruské útočné ponorky uskutečnily v blízkosti Irského moře od začátku invaze na Ukrajinu v 2022 dvě mise, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na tři osoby seznámené se záležitostí.


Prezident a pyšný dědeček. Jiří Bartoška se pochlubil dcerou i malou vnučkou

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška si letošní 58. ročník užívá plnými doušky společně se svými nejbližšími. Kromě manželky Andrey ho v lázeňském městě na akce doprovází také dcera Kateřina i vnučka Andulka, která brzy oslaví třetí narozeniny.


AfD, FPÖ, Fidesz a Babišovo ANO se mohou novou frakcí dostat z politické izolace

Německá krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) se díky nové alianci Patrioti pro Evropu, kterou představily Svobodná strana Rakouska (FPÖ), maďarský Fidesz a české hnutí ANO, může dostat z politické izolace. Informovaly o tom portály Euractiv.de.


Vary zažily nejdivočejší noc. Na kolonádu přijeli známí skandalisté, Macháček s Měcháčkem se znovu vyznamenali

Už to vypadalo, že se letošnímu ročníku karlovarského festivalu skandály vyhnou, vše je ale jinak. A prim opět hráli dva muži, kteří na sebe nejvíc upozornili loni. Tomáš Měcháček a Jiří Macháček letos sice nečůrali na veřejnosti, ale znovu i tak o sobě dali vědět víc než jiní.


Prachovské skály mají konečně toalety. Alespoň nebudeme muset do lesa, pochvalují si turisté

Prachovské skály, kam v létě míří tisíce turistů, už nejsou bez toalet. Dosud v chráněném území toalety chyběly. Teď tam jsou hned na dvou místech.


Veronika Žilková se žene do Varů jako velká voda! Přijede i Agáta Hanychová?

Pokud by dorazily obě, musí se v Karlových Varech připravit na velký příval energie. Veronika Žilková dnes na sociální síti potvrdila, že navštíví 58. ročník největšího českého filmového festivalu. Dorazí do lázeňského města na západě Čech i její dcera Agáta Hanychová?


Vyfasoval 8 let, přesto galerista do vězení nepůjde: „Vydírali mě,“ tvrdí Třeštík

Odvolací soud zrušil verdikt, podle nějž si měl pražský galerista Jan Třeštík odpykat osm let vězení za zpronevěru peněz klientů a milionové podvody při obchodech s uměleckými díly. Případ vrátil k dalšímu projednání. Někdejší ředitel Galerie Středočeského kraje vinu odmítá. Součástí zrušeného verdiktu byl i maximální, tedy desetiletý zákaz Třeštíkova působení ve vedení firem.


Policie hledá hlavního aktéra napadení na Černém Mostě


Farský a Nerudová se rozhodli. Nepůjdou do Renew, zůstanou u evropských lidovců

Europoslanci zvolení za hnutí STAN Danuše Nerudová a Jan Farský i po odchodu hnutí ANO z liberální frakce Renew Europe zůstávají u Evropské lidové strany (EPP). Pro Echo24 to potvrdil Farský s tím, že s Nerudovou chtějí být součástí „silné a stabilní frakce“, kde budou mít šanci prosazovat svůj program.


KOMENTÁŘ: Nová éra hnutí ANO v Evropě. Konec strany pro všechny a tečka za praotcem Teličkou

Kdo očekával, že alespoň začátkem léta bude na české politické scéně klid, šeredně se pletl. První prázdninovou bombu odpálilo hnutí ANO, když jeho šéf Andrej Babiš oznámil vznik nového unijního uskupení Patrioti pro Evropu. Co formální spojení se stranou maďarského premiéra Viktora Orbána a rakouskými Svobodnými vlastně znamená? Mimo jiné definitivní odklon od politiky prvního českého eurokomisaře Pavla Teličky. ANO se zároveň více ideologicky...


Spolupráce Ukrajiny s NATO? Zelenskyj telefonoval s budoucím generálním tajemníkem Ruttem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s odcházejícím nizozemským premiérem a budoucím generálním tajemníkem NATO Markem Ruttem. V telefonátu diskutovali o budoucí spolupráci Ukrajiny se Severoatlantickou aliancí. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Zástup ministran dál zaváří Okamurovi, Piráti ztrácí, Babiš loví z druhé ruky

Těsně po evropských volbách je už v zásadě jasné, že se i v české politice pomalu ustanovuje nový trend – voliči se nebojí ve větší míře sahat po alternativách ať už k vládním stranám, nebo opozici. V čele s přehledem zůstává hnutí ANO, dál ale výsledky rozdrobují drobnější subjekty, což oslabuje pětikoalici, a především hnutí SPD. Dostavuje se tak neklid na antisystémové a vlastenecké frontě, kde voličská podpora kolísá a fragmentace hlasů se...


Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Policie obvinila 50letého muže z pokusu o vraždu u Dolní Rovně na Pardubicku

Dolní Roveň (Pardubicko) - Policie obvinila 50letého muže z pokusu o vraždu a navrhuje pro něj vazbu. Muž v pondělí podle kriminalistů postřelil člověka u Dolní Rovně na Pardubicku. Informace dnes policie zveřejnila na síti X.


Pražské letiště hlásí problémy. Cestující dlouho čekají na zavazadla

Letiště Václava Havla v Praze má problémy s odbavováním zavazadel kvůli hustému letovému provozu. Cestující musí čekat na své zavazadla jak v cílových destinacích, tak v Praze.


Europoslanci Farský a Nerudová zůstávají v EPP, Konečná a Dostál dál jednají

Brusel - Čeští europoslanci Jan Farský a Danuše Nerudová (STAN) zůstávají v Evropském parlamentu nadále v nejsilnější frakci, Evropské lidové straně (EPP). Farský to dnes potvrdil ČTK v rozhovoru, který poskytl na cestě do Portugalska, kde se ode dneška do pátku koná setkání europoslanců lidovecké frakce. Další dva čeští europoslanci Kateřina Konečná (KSČM) a Ondřej Dostál z koalice Stačilo! naopak o tom, ke které frakci se připojí, stále...