YVONNE PřENOSILOVá PřED SMRTí TRPěLA. HLAVNě NEVOLEJ ZáCHRANKU, PROSILA KAMARáDKU

Yvonne Přenosilová, která se proslavila díky hitům Boty proti lásce a Roň slzy, osudovou lásku poznala až v Německu po nucené emigraci. Jaké bylo soukromí nezapomenutelné české zpěvačky, která by 2. července oslavila 77. narozeniny?

Milostný život Yvonne Přenosilové byl oproti jiným zpěvačkám velmi chudý. Jak vzpomínala, v branži žádného ctitele neměla a ani ona se do nikoho vyloženě nezamilovala. Velmi se přátelila se zpěvákem Pavlem Bobkem a zamlada se jí dvořil například komunistický agent Minařík, který u ní ale šanci neměl.

Díky manželovi se stala baronkou

Životní lásku našla až v Německu, kam po srpnu roku 1968 emigrovala, když podepsala manifest 2000 slov. Vdala se za advokáta šlechtického původu von Schuckmanna a stala se baronkou. V manželství se jim narodil syn Maxmilián. Do rodné vlasti se vrátila hned po revoluci roku 1989, ale bez rodiny. Syn zůstal v Německu se svým otcem.

Jak probíhaly její poslední chvíle?

V devadesátých letech Yvonne Přenosilová tvořila několik let pár s bývalým šéfem Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy Pavlem Pecháčkem. Po rozchodu už žádný další vztah nenavázala a až do konce života zůstala sama. Mezi její nejbližší přítelkyně patřila sousedka Hana Vejvodová, s kterou se znala více než čtyřicet let. V minulosti spolu pracovaly v rádiu Svobodná Evropa. Paní Hana se o Yvonne kvůli jejím zdravotním problémům obětavě starala. Byla také posledním člověkem, s kým Yvonne před smrtí mluvila.

„Poslední týdny jsem se od ní už nehnula a domů si vždycky odskočila jen na skok. Poslední dva dny už ani nejedla, ale prosila mě, abych nevolala záchranku. V neděli v půl jedenácté jsem ji ale zavolat už musela, protože už na tom byla strašně moc špatně. Řekla jsem jí: ‚Omlouvám se ti, ale zavolat ji opravdu musím...‘ To už ani nereagovala. Další den v půl druhé odpoledne mi pan doktor zavolal, že Yvonne zemřela,“ prozradila Hana Vejvodová redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Ivan Trojan se Simonou Postlerovou plánoval svatbu. Exmanželka Klára už má novou lásku

Svalstvo jí vypovědělo službu

Rok a půl před smrtí se Yvonne Přenosilová od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích, což jí vzalo veškerý elán. Na život tak trochu rezignovala. „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit, že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxíkem. Svalstvo jí ochablo, chřadlo, a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup,“ uvedla paní Hana. Yvonne Přenosilová zemřela loni v září ve věku 76 let.

Zpěvačka Yvonne Přenosilová zemřela 11. září 2023. Zavzpomínat na ni můžete v následujícím videu:

2024-07-02T13:16:06Z dg43tfdfdgfd