Trending:


Rusové znovu masivně zaútočili na energetickou infrastrukturu. V Záporoží a ve Lvovské oblasti

Ruské raketové útoky ve třech ukrajinských regionech v noci na dnešek poškodily energetickou infrastrukturu a zranily nejméně dva zaměstnance jedné z elektráren. Podle ruské verze serveru BBC o tom informovalo ukrajinské ministerstvo energetiky. Agentura Reuters dnes napsala, že ukrajinská protiletecká obrana sestřelila 12 ze 16 raket a všech 13 dronů, jimiž ruská armáda v noci útočila na ukrajinské území.


Na dně moře u Izraele objevili nejstarší vrak lodi. Skrýval i nedotčený poklad

Potopenou starověkou loď spolu s nákladem objevili izraelští archeologové ve východním Středomoří. Podle vědců se jedná o dosud nejstarší nalezený vrak. Objev také poskytl nový pohled na dávné navigační schopnosti námořníků.


Ve druhém kole přijímacích zkoušek neuspělo 701 žáků devátých tříd

Praha - Ve druhém kole přijímacích zkoušek se na žádnou střední školu nedostalo 701 žáků devátých tříd. Celkem se jich hlásilo 6293, uspělo tedy 89 procent z nich a většina uchazečů byla přijata na obor, o který měli největší zájem, sdělilo dnes ČTK ministerstvo školství. Nejvíce nepřijatých bylo z Prahy, a to 349, ze Středočeského kraje neuspělo 168 deváťáků. Nepřijatí uchazeči se mohou nyní přihlásit do třetího kola, kde mohou podávat...


The Guardian: Vietnamská komunita zůstává na Ukrajině, někteří za ni i bojují

Kyjev - Lidé po celé Ukrajině se semkli tváří v tváři ruské invazi a vietnamská komunita v tom není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, napsal deník The Guardian.


Šokující smrt české řidičky ve Švýcarsku: Zabil ji kámen odražený z kamionu

Česká řidička přišla v pátek o život při dopravní nehodě na západě Švýcarska. Do její hlavy narazil kámen, který se odrazil od protijedoucího kamionu, informovala na svém webu místní policie.


Tuskova vláda brutálně čistí Polsko od PiS. Nyní hněv dopadl na Orlen, vyhazuje stovky lidí

Polská levicová vláda Donalda Tuska pokračuje v masivních čistkách od lidí spjatých s bývalou vládnoucí stranou Právo a spravedlnost (PiS). Poté, co obsadila veřejnoprávní média svými lidmi, zbavuje se nyní velkého množství diplomatů, včetně řady velvyslanců. Úder nyní schytává i polostátní petrolejářský gigant Orlen. Už v únoru se vláda rozloučila s dlouholetým generálním ředitelem Danielem Obajtekem a teď přichází o práci v Orlenu, který...


Na návštěvě u Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových: Návrhářské duo matky s dcerou ohromuje originálními výšivkami

Magazín Lifee.cz tentokrát navštívil uznávané návrhařské duo Jaroslavu a Dominiku Sedláčkovy. K velmi úspěšné mamince se do tandemu přidala i dcera a úspěch sklízí společně. V exkluzivním rozhovoru nám dvojice prozradila zákulisí jejich společné tvorby a spolupráce, ve které se ale každá z nich věnuje svému pojetí módy.


Na Olympiádě nebudou mít sportovci klimatizace. Kvůli tzv. udržitelnosti a uhlíkové stopě

Zelená ideologie poznamenává i Olympijské hry v Paříži. Apartmány, kde budou ubytováni sportovci, nejsou vybaveny klimatizací, aby byla prý zajištěna tzv. udržitelnost světové akce a snížila se tzv. uhlíková stopa. Některé delegace však tyto nápady odmítají a přivážejí sportovcům mobilní klimatizace, píše deník Le Figaro.


Prahou projela spanilá jízda 419 italských skútrů Vespa a Piaggio

Praha - Prahou dnes dopoledne projelo 419 převážně italských značek Vespa a Piaggio. Spanilá jízda je součástí 12. setkání majitelů a příznivců skútrů pod názvem PragoVespa. Třídenní sraz pořádá Vespa Club Praha ve spolupráci se zastoupením Vespy v ČR. ČTK to řekla mluvčí akce Andrea Kloučková. Letos je účast mírně nižší, loni Prahou projelo o desítku strojů více.


Kybernetická hrozba z Kremlu? USA uvalují sankce na Kaspersky Lab

USA přitvrzují v boji proti potenciálním kybernetickým hrozbám. Nejnovějším cílem je ruská společnost Kaspersky Lab a její vedoucí pracovníci. Důvodem jsou obavy z možného zneužití softwaru pro špionáž.


Navzdory rétorice a vyhlašovaným sankcím chce EU prodloužit dodávky ruského plynu

V Evropě se mění postoje vůči sankcím proti ruskému plynu. Členské státy Evropské unie otáčí ve své deklarované snaze rychle a brutálně omezit dodávky zemního plynu z Ruské federace. EU chce nyní jednat o prodloužení pronájmu plynovodů i dodávek zemního plynu do Evropy. Podle zpravodajské agentury Bloomberg, která se odvolává na několik zdrojů obeznámených se situací, se země EU snaží zajistit, aby dodávky zemního plynu z Ruska pokračovaly i...


K čemu náboženství, kde bůh jsem já?

Výborné texty hledám v poslední době ponejvíce na Substacku, on-line platformě pro nezávislé publikování autorů, které z různých důvodů v mainstreamových médiích nenajdete. Dá se tu najít to, co by jinde pohledal: kritické, ideologickým balastem nezatížené uvažování a názorová otevřenost. Jedním z témat, která je zajímavé zde sledovat, je krize duševního zdraví u mladých lidí.


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Masakr zvěře, diktát úředníka. Myslivci a ochránci zvířat kritizují stejný zákon

Novela zákona o myslivosti je hotová, projednaná vládou a míří do parlamentu. A zatímco představitelé ministerstva zemědělství si od ní slibují, že pomůže vyřešit vysoké stavy spárkaté zvěře a škody na zemědělských pozemcích a také naplní programové prohlášení vlády o posílení práv vlastníků pozemků, myslivci jsou rozčilení. A nejen oni. Lovci si myslí, že novela je krokem, který tradiční myslivost v Česku zničí. Ochránci zvířat politikům...


Smrt jako z hororu: V Indonésii loví lidi obrovské krajty. Poslední obětí se stala matka čtyř dětí

V lesích Indonésie žijí nebezpečná stvoření. Číhají tam i obrovské krajty, které se nebojí pozřít člověka. Obětí jednoho hladového plaza se na počátku června stala také pětačtyřicetiletá žena a matka čtyř dětí Farida.


Záhadný výbuch a otřes ve Středozemním moři. Zřejmě u Itálie dopadl meteorit

U Itálie ve Středozemním moři byl tento týden cítit masivní otřes, který se nejdříve zdál jako zemětřesení. Podle nové teorie se ale zřejmě jednalo o náraz meteoritu, který narazil do Země. Záhadná seismická exploze se pravděpodobně odehrála v blízkosti ostrova Montecristo v Tyrhénském moři a byla slyšet přes Středozemní moře až k ostrovům Elba a Korsika.


Vnitro prohrálo soudní spor s řidičem, postup policie byl nepřiměřený

Brno - Ministerstvo vnitra prohrálo soudní spor s mužem, který po silniční kontrole skončil na policejní stanici a poté na záchytce. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost vnitra proti rozsudku Městského soudu v Praze, který označil policejní zásah za nezákonný, pokud jde o použití hmatů a chvatů a následné zajištění muže. Ten sice policistům ujel z místa silniční kontroly, donucovací prostředky však proti němu použili až v situaci,...


Americké úřady jdou po Adobe. Zrušení předplatného Photoshopu je složité a drahé

Americká FTC s ministerstvem spravedlnosti žalují Adobe |Podmínky zrušení předplatného jim připadají příliš komplikované |Firma nekomunikuje transparentně ohledně storno poplatku


Smrt dítěte po výbuchu granátu: Objevily se nové šokující informace!

Trestní oznámení na 46letého Čecha v souvislosti s výbuchem granátu, při kterém ve středu v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě, bude předáno České republice. Informovala o tom prokuratura v Zadaru, uvedl chorvatský deník Jutarnji list. Chorvatská televizní stanice RTL Televizija uvedla, že se 46letý muž s granátem dokonce vyfotografoval!


Extrémní počasí se prohnalo Českem. Přineslo supercely i masivní kroupy, bez proudu jsou desetitisíce lidí

Po silných bouřkách, které zasáhly Česko v pátek a během noci, bylo ráno přibližně 30 000 domácností bez elektřiny. Nejhůře postiženými oblastmi byly Moravskoslezský, Jihomoravský a Liberecký kraj, uvedly distribuční firmy ČEZ a EG.D. Energetici předpokládají, že dodávky elektřiny budou obnoveny během dne.


VIDEO: Mladíci hazardují se životem. Extrémně nebezpečnou jízdu na nárazníku vlaku si točili na kameru


Partnerství Ruska a KLDR znepokojuje OSN. Guterres vytáhl sankce

Rusko musí dodržovat mezinárodní sankce uvalené na Severní Koreu (KLDR), prohlásil v pátek generální tajemník OSN António Guterres. Tento výrok byl reakcí na prohloubení vztahů mezi Moskvou a Pchjongjangem, uvedla agentura Reuters.


Rusko poslalo na bytovku plnou civilistů v Charkově řízenou bombu

Ruská armáda při sobotním útoku na východoukrajinské město Charkov použila řízenou bombu, která zasáhla vícepodlažní obytný dům. Tři lidé přišli o život a dalších téměř 40 bylo zraněno, uvedl server Ukrajinska pravda.


Soutěž netradičních plavidel v Holešově ovládla loď Mezi nebem a zemí

Holešov (Kroměřížsko) - Loď pojmenovaná Mezi nebem a zemí zvítězila v dnešní soutěži netradičních plavidel na rodinném hudebním festivalu Holešovská Regata na Kroměřížsku. O její zhotovení se postarali žáci Základní školy a Mateřské školy Choryně na Vsetínsku. Pomáhali jim pracovníci školy a také rodiče, řekla ČTK vychovatelka Veronika Jakešová. Lodě z Choryně se soutěže úspěšně účastnily i v minulých ročnících.


Pekarová Adamová: TOP 09 se stala pevnou součástí politické scény

Praha - TOP 09 se za 15 let své existence stala pevnou součástí české veřejné sféry a politické scény. Dala lidem možnost volit odpovědnou stranu, jejíž program je postaven na moderních řešeních pro současné problémy, ale zároveň s velkým přesahem do budoucnosti, míní předsedkyně strany a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Za naprosto ideální považuje vzhledem k současné situaci koaliční formát vládního uskupení Spolu, v němž její strana...


Česko sužovaly silné bouřky. Bez elektřiny bylo přes 30 000 domácností, nejvíce na Moravě a Liberecku

Po silných bouřkách, které se vyskytly v Česku v pátek a v noci na dnešek, bylo ráno bez elektřiny kolem 30 000 domácností. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji, uvádí ČEZ a EG.D. Obnovení dodávek předpokládají energetici během dnešního dne. Hasiči měli kvůli bouřkám od pátečního odpoledne přes 1000 výjezdů, nejčastěji odstraňovali popadané stromy. Meteorologové zaznamenali nejvyšší náraz větru na letišti v...


Policie pátrala po třináctileté dívce, sestře úspěšné biatlonistky Voborníkové

Policisté pátrali po třináctileté dívce z Trutnovska, která se nevrátila domů od pátečního odpoledne. Pohřešovaná byla sestra biatlonistky Terezy Voborníkové, která na sociálních sítích požádala o pomoc při hledání. Díky pomoci veřejnosti ji policisté nakonec našli a dívka je v pořádku.


Orbán otočil. Německo, které mu "nevoní", označil za součást technologické transformace

Ekonomická spolupráce tvoří pevný základ vztahů mezi Německem a Maďarskem, uvedl maďarský premiér Viktor Orbán po setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem v Berlíně. Oba lídři se dohodli na dalším posilování ekonomických vazeb, uvedla agentura MTI. Při návštěvě Berlína přitom prohlásil, že Německo už "nevoní a nevypadá stejně" jako dříve, a že kvůli migraci se proměnilo v "pestrobarevný, multikulturní svět".


Ostudný povaleč. Farage čelí za své výroky o Ukrajině ostré kritice

Britský populistický politik Nigel Farage čelí kritice za své výroky, že Západ vyprovokoval ruskou invazi na Ukrajinu. Uvedl to server BBC.


Putin opět chrastí jadernými zbraněmi: Rusko bude rozvíjet jaderný arzenál

Rusko bude pokračovat v rozvoji svého jaderného arzenálu jako prostředku odstrašení a poskytne svým vojákům na Ukrajině nejmodernější zbraně a drony. Dnes to podle serveru BBC prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.


Farage: Putinovu invazi na Ukrajinu vyprovokovalo rozšiřování EU a NATO

Londýn - K ruské invazi na Ukrajinu vyprovokovalo ruského prezidenta Vladimira Putina rozšiřování Evropské unie a NATO na východ. Řekl to v pátek večer v rozhovoru s veřejnoprávní vysílací společností BBC šéf britské pravicově populistické strany Reform UK Nigel Farage, který za to sklidil kritiku od politiků napříč politickým spektrem.


Reportér ČT Richard Samko na sebe se ženou veřejně nakydali špínu: Padala slova o rozvodu, alkoholismu a chorobné žárlivosti

Když už prát veřejně prádlo, tak pořádně, ať špína létá pořádně okolo. To si patrně řekli reportér ČT a Romea.cz Richard Samko (46) a jeho paní Angelika, když se do sebe podle zjištění eXtra.cz ostře pustili na Facebooku. Temperamentní žena elitního romského novináře již dříve obviňovala z fyzického napadání, pak nám ale sdělila, že si vše vymyslela ze žárlivosti. Nyní Samko tvrdí, že jeho paní pije a nestará se o syna, Angelika to ovšem odmítá...


Dronový útok na Rusko


Druhý mírový summit o Ukrajině by mohla hostit země z globálního jihu

Druhý summit, kde se budou projednávat ukrajinské návrhy na mír s Ruskem, by mohla hostit země z tzv. globálního jihu. Podle serveru Ukrajinska pravda to oznámil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


Ukrajina po povolení používá americké zbraně za hranicemi a brzdí ruský postup

Týdny po rozhodnutí, které Ukrajině umožnilo používat zbraně dodávané Spojenými státy k omezeným úderům na ruské území, se Ukrajincům do určité míry daří zastavovat nový postup Rusů podél severovýchodní fronty. Vojenští velitelé nicméně volají po zrušení omezení pro střely dlouhého doletu, píše agentura AP.


ČNB vydala pamětní minci s legendární tramvají

Chtěli byste spatřit stříbrnou minci v hodnotě pětisetkoruny s motivem naší nejslavnější tramvaje? Česká národní banka se tímto kouskem může od nynějška pochlubit. A vy můžete také, pokud si jednu pořídíte.


Vietnamci bojují na Ukrajině proti Rusku. Putin mezitím upevňuje vztahy s Vietnamem

Lidé po celé Ukrajině se spojili tváří v tvář ruské invazi a vietnamská komunita není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, jak píše deník The Guardian. Když před více než dvěma lety začala rozsáhlá ruská invaze, Tung Nguyen odvezl své rodiče z Černihivu k polským hranicím. Poté se vrátil do Kyjeva, kde jako dobrovolník dodával potraviny a léky do obléhaného města. Netrvalo dlouho a rozhodl se vstoupit do...


Záhadu letu MH370 může vyřešit po 10 letech tajemný signál. Zachytil ho mikrofon

Vědci možná našli vodítko k vyřešení jedné z největších záhad v dějinách letectví. Už je to deset let, co se ztratil Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines s 239 lidmi na palubě. Pilot zničehonic přestal komunikovat s leteckými dispečery a doteď se neobjasnilo proč. Nenašlo se ani samotné letadlo. Nyní však odborníci zachytili podmořské zvukové signály, které by mohly záhadu letu MH370 objasnit. Experti z anglické Cardiffské univerzity...


Putin varoval Jižní Koreu. Kvůli podpoře Ukrajiny

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že by bylo velkou chybou, kdyby Jižní Korea začala posílat zbraně na Ukrajinu.


Bizarní návštěva Putina u Kim Čong-una: Šéf Kremlu dostal psa, co nenávidí nespravedlnost. Došlo i na kýčovité podobizny

Ruský prezident Vladimir Putin byl na návštěvě u svého severokorejského protějšku Kim Čong-una a byla to opravdu bizarní podívaná. Oba dva se během návštěvy spolu projeli ruskou darovanou limuzínou, Kim zase věnoval Putinovi dva psy a ukázal mu jeho podobizny. Snímky zveřejnil Kreml.


Masivní ruské útoky ničí ukrajinskou energetiku. Polovina výrobní kapacity je zdevastovaná

Rusko v noci na sobotu uskutečnilo "masivní" útok na zařízení kritické energetické infrastruktury v oblastech na západě a jihu Ukrajiny, uvedlo ministerstvo pro energetiku v Kyjevě podle serveru Ukrajinska pravda.


Trutnovský drak dorazil do Brna, nadšenci tak připomněli starou pověst

Brno - Šestimetrový kovový drak, který jinak zdobí radnici v Trutnově, dnes dovršil dvoutýdenní pouť do Brna. Nadšenci a organizátoři trutnovských Dračích slavností tak připomněli pověst, podle které vycpaný ještěr, jeden ze symbolů Brna, trvale umístěný v průchodu Staré radnice, pochází právě z Trutnova. Kovovou plastiku neslo brněnskými ulicemi deset mužů v rudých kápích a se škraboškami, doprovázeli je hudebníci a kejklíři.


Je tu nová varianta covid-19. Jmenuje se KP.3

Když se na podzim v roce 2019 objevila první varianta nového koronaviru covid-19, nikdo na světě netušil, co to přinese. A je si vůbec lidstvo s pandemií poradí. Nyní ji máme za sebou, z covidu-19 se stala běžná choroba podobná chřipce. Přesto virus stále mutuje do nových variant. Ta zatím poslední byla pojmenována KP.3. Jak se projevuje?


Válka na Ukrajině ONLINE: Ukrajina by podle Zelenského poradce chtěla příští mírový summit do konce roku

Ukrajina by si přála, aby se další mírový summit konal ještě letos, hostit by ho mohla jedna se zemí takzvaného globálního jihu, některé z nich to Kyjevu již nabídly. Agentuře Reuters to sdělil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Ihor Žovkva. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:


Na prázniny na Slovensko? Pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu. Dálniční poplatky musí platit i řidiči elektromobilů

Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. Neměli bychom opomenout sjednat si cestovní pojištění, uhradit patřičné poplatky za používání dálnic a nezanedbat ani rozdíly v povinné výbavě vozidla či pravidlech silničního provozu.


Jak bezpečně autem do Chorvatska?


Pavel zahájí návštěvu Karlovarského kraje debatou s občany

Karlovy Vary - Prezident České republiky Petr Pavel zahájí dnes odpoledne dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje debatou s občany. Setká se s nimi v 18:00 v karlovarském Grandhotelu Ambassador - Národní dům. V pondělí se pak setká na několika místech s představiteli Karlovarského kraje a obcí.


Partyšová odhalila důvody svého konce na Nově. Nikam jsem se neposouvala, přiznala otevřeně a odhalila své další kroky

Gabriela Partyšová (46) před několika dny oznámila, že po dlouhých 27 letech končí na obrazovkách TV Nova. Nyní v rozhovoru pro eXtra.cz, který vznikl na velkolepé akci Brno Fashion Night, prozradila detaily svého odchodu. Oblíbená a zkušená moderátorka promluvila také o nové kariérní výzvě, která ji čeká, a o tom, jak je pro ni důležitá podpora od partnera.


Kemp u jezera Barbora na Teplicku má téměř obsazené léto, láká na nové chatky

Oldřichov u Duchcova (Teplicko) - Kemp u jezera Barbora na Teplicku vstupuje do nadcházející sezony s novými dřevěnými chatkami v severském stylu. Provozovatel loni nechal zrekonstruovat i sociální zařízení, zhruba třetina lidí využívá dlouhodobý pronájem karavanových stání. ČTK to řekl vedoucí provozovatel Pavel Tetřev.


V bouřkách se vyskytly kroupy velké až 8 cm a nárazy větru až 100 km/h

Praha - V bouřkách, které přes Česko postupovaly v pátek navečer a v noci na dnešek, se vyskytovaly kroupy velké až osm centimetrů, výrazné nárazy větru a také intenzivní srážky. Hasiči měli kvůli bouřkám přes 1000 výjezdů, bez dodávek elektrické energie zůstávalo kolem 18:00 asi 4000 domácností, a to zejména na Karvinsku. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji.