Trending:


Stres z vysvědčení může u dětí skončit i sebevraždou. Experti vyjmenovali varovné signály

S blížícím se koncem školního roku na žáky základních škol čeká vysvědčení. Pro řadu dětí se může jednat o nejvíce stresující období celého roku. V hraničních případech si mohou zoufalé děti sáhnout i na život. Štáb CNN Prima NEWS se obrátil na přední odborníky na citlivou dětskou duši o rady a doporučení, jak by měli dospělí k žákům v těchto dnech přistupovat.


Děti Země vyhlásí vítěze ankety Zelená perla o antiekologický výrok za rok 2023

Brno - Sdružení Děti Země dnes v Brně vyhlásí vítěze ankety Zelená perla o antiekologický výrok za rok 2023. Ve finále je 18 výroků od 14 lidí, vítěze vybírá komise. Cenu za rok 2022 loni dostal někdejší primátor Českých Budějovic a nynější městský a krajský zastupitel Jiří Svoboda (ANO).


Babiš navrhuje na státní vyznamenání Milana Kunderu. Před rokem přiznal, že ho ani nečetl

Sněmovna navrhla státní vyznamenání pro spisovatele Milana Kunderu, herečku a bývalou první dámu Dagmar Havlovou Veškrnovou, velvyslankyni v Sýrii Evu Filipi, pražského arcibiskupa Jana Graubnera a písničkáře Karla Kryla. Expremiér a poslanec Andrej Babiš (ANO) si nominaci Milana Kundery přivlastnil a prohlásil, že z toho má obrovskou radost. "Konečně prošel sněmovnou můj návrh, aby Řád Bílého lva, in memoriam, dostal spisovatel Milan Kundera,"...


Střelba v Bruselu: Dva lidé jsou mrtví, tři další zranění. Pachatele pronásleduje policie

Dva lidé zahynuli a dvě další osoby utrpěly vážná zranění při střelbě v noci na dnešek nedaleko rušného bruselského nádraží Gare du Midi. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na policejního mluvčího.


Vondráček: Oceněním Zemana projevíme vyzrálost. Pro něj ruku nezvednu, namítl Jurečka

Poslanec Radek Vondráček (ANO) navrhl během čtvrtečního jednání Poslanecké sněmovny udělit státní vyznamenání bývalému prezidentovi Miloši Zemanovi. Svůj návrh podpořil slovy, že by šlo o „projev společenské vyzrálosti“. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) však namítl, že automaticky vyznamenat Zemana jakožto bývalého prezidenta mu nepřijde jako férový argument. Dodal, že má řadu důvodů, proč by pro tuto nominaci ruku...


Strašlivá nehoda vlaku z Prahy: Na Slovensku se srazil s autobusem, nejméně 5 mrtvých, mnoho zraněných

Na jihu Slovenska došlo v pátek odpoledne k vážné nehodě, kdy se srazil mehzinárodní rychlík mířící z Česka do Maďarska s autobusem. Podle prvotních informací slovenského webu Topky.sk na místě zemřely nejméně čtyři osoby a minimálně deset se jich zranilo. Na místě zasahují nejen záchranáři, ale i policie.


Končí školní rok, žáci ZŠ a SŠ si převezmou vysvědčení

Praha - Žáci základních a středních škol dnes dostanou svá závěrečná vysvědčení, končí školní rok. Vysvědčení si převezme zhruba 1,49 milionu žáků a studentů, od soboty 29. června jim začnou letní prázdniny. Pro své první závěrečné vysvědčení si mezi nimi půjde i asi 118.000 prvňáků. Do lavic se školáci vrátí znovu v pondělí 2. září.


Summit EU skončil už po jednom dni. Unijní lídři se shodli na nominaci von der Leyenové

Summit EU, který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, skončil překvapivě po jednom dni, původně měl přitom trvat i během pátku. Informovala o tom mluvčí předsedy Evropské rady Ecaterina Casingeová. Unijní prezidenti a premiéři se shodli na obsazení nejvyšších postů v Evropské unii, předtím řešili situaci na Ukrajině i na Blízkém východě. Shodli se rovněž i na takzvané Strategické agendě, tedy dokumentu o směřování EU v příštích pěti letech.


„Dokončujeme dodávky.“ Do Polska dorazilo všech 116 tanků Abrams z Washingtonu

Všech 116 tanků Abrams zakoupených ve Spojených státech z vyřazované výzbroje americké námořní pěchoty je v Polsku, uvedla polská agentura, která má na starosti armádní nákupy. Tanky Abrams ve verzi M1A1 ve vybavení polské armády vyplní mezery po obrněncích, které Polsko předalo Ukrajině na obranu před ruskými invazními silami.


Za pokus o vraždu ženy odpálením petardy v pochvě vyměřil soud 18 let

Plzeň - Trestem 18 let vězení ve věznici se zvýšenou ostrahou a vyhoštěním na deset let potrestal dnes Krajský soud v Plzni šestatřicetiletého cizince, který se zpovídal z pokusu o vraždu své o rok mladší manželky. Ukrajinec podle soudu loni v září v Kožlanech na Plzeňsku nejdřív udeřil svou moldavskou manželku do obličeje, spoutal ji lepicí páskou a pak jí do genitálu zasunul petardu a zapálil ji. Při výbuchu pyrotechniky utrpěla žena rozsáhlá...


Divoké kouření ve Varech: Všichni hulili jako dvacet uličníků za školou, Janek Bartoška se potatil

Už zítra odstartuje 58. ročník filmového festivalu v Karlových Varech. Na místě konání akce jsou již přítomny hlavní hvězdy letošního ročníku, herci Geoffrey Rush (72) a Viggo Mortensen (65). V lázeňském městě samozřejmě nechybí ani prezident festivalu Jiří Bartoška (77). Všechny zmíněné osobnosti se aktuálně nachází na večeři, kde si společně dopřávají i cigaretku. Jejich uvolněný večer před slavnostním zahájení festivalu mapuje redakce...


KLDR začala veřejně obhajovat Rusko. Vinu za útok na Krym svalila na USA

Severní Korea vyjádřila podporu Rusku a odsoudila ukrajinský útok na Krym, při kterém byly použity americké zbraně. Uvedl to server BBC.


Maryša otrávila mámu (†60): Nalila jí jed do kávy! Vrchní soud potvrdil 18 let v base

Na 18 let za mříže za vraždu vlastní matky poslal v březnu Krajský soud v Brně Janu Rodovou (36) z Jihlavy. Potvrdil tak verzi žalobce, podle které žena nalila loni v únoru úmyslně své matce (†60) do kávy metanol. Starší ženě se udělalo nevolno a zemřela. Vrchní soud v Olomouci nyní verdikt potvrdil, je tak pravomocný.


Politici a dovolená. Pekarová vyrazí s manželem na hory, Schillerová s vnukem na safari

Jak letos budou trávit prázdniny a kde stráví dovolenou čeští politici? Kam zamíří Markéta Pekarová Adamová, Ivan Bartoš, Alena Schillerová, Klára Dostálová, Kateřina Konečná nebo Robert Šlachta? Kdo vyrazí k moři a kteří státníci budou naopak letní čas trávit v tuzemsku?


Policejní hlídky se chystají na silnice během začátku letních prázdnin

V Česku proběhne v souvislosti se začátkem letních prázdnin od pátku do neděle dopravně bezpečnostní akce, které se zúčastní na 1800 hlídek, informovala policie ve čtvrtek v tiskové zprávě.


Útěk z věznice: Šílení vězni na útěku

Vzhledem k tomu, že věznice patří k nejstřeženějším místům na světě, si jen stěží dokážeme představit, jak se někomu podaří utéct na svobodu. Chce to nejspíš hodně štěstí, manuální zručnosti, představivosti a někdy i použití hrubé síly. Historicky se ale už několik vězňům podařilo utéct z nejpřísněji hlídaných žalářů světa. Zajímá vás víc? Projděte si tuto galerii a podívejte se na některé z nejrafinovanějších způsobů útěku z vězení!


Učitelka vyhnala děti ze třídy. Krátce na to se ve škole zřítil strop

Pouze včasná reakce učitelky zabránila tragédii ve škole v Horních Počernicích. V jedné třídě se tam zřítil strop. Učitelka základní školy vyhnala své žáky ven v momentě, kdy strop začal praskat. Všem se však povedlo ze školy evakuovat ještě před zřícením stropu. Jako zázrakem se nikdo nezranil. Záchranáři se ale postarali o jednoho dospělého a tři děti se stresovou reakcí na situaci a nevolnostmi. Policie okolnosti neštěstí vyšetřuje a čeká na...


Muž inicioval tři výbuchy, došla si pro něj zásahovka. Policie ho teď obvinila

Policie obvinila muže, který sestrojil nástražné výbušné systémy a nejméně ve třech případech inicioval jejich explozi. Za nedovolené ozbrojování mu v případě odsouzení hrozí, že stráví až pět let za mřížemi.


Tepláky nebo pyžamo a falešný zlatý řetěz: To je povinná výbava každého cestujícího po transsibiřské magistrále

Vy se nepřevléknete? Proč jste ve vlaku, když v něm být nemusíte? Co to jíte? Dáte si vodku? Kolik máte dětí? To je pouze pár otázek z mnoha při cestě Iny Píšové a jejího muže po stopách jejího pradědy, československého legionáře Jana Kouby, který sloužil čtyři roky na Sibiři.


Šílenství v Bulharsku: Lars Mittank měl strach o vlastní život. Z letiště utekl do lesa, od té doby ho nikdo neviděl

Začalo to jako obyčejná dovolená a skončilo to noční můrou, která přetrvává dodnes. Osmadvacetiletý Berlíňan Lars Mittank se se svými přáteli vydal v roce 2014 do Bulharska. Domů se už ale nikdy nevrátil.


Šojdrová nechá přepočítat výsledky eurovoleb. Jde mi o důvěru voličů, vysvětlila

Dělám to kvůli důvěře voličů, vysvětlila Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) pro CNN Prima NEWS, proč se rozhodla podat stížnost na výsledek voleb do Evropského parlamentu. Dosavadní lidovecké europoslankyni totiž k obhájení mandátu chybělo pouhých 600 hlasů, a tak chce nechat s ohledem na údajné chyby při započítávání preferenčních hlasů výsledky přepočítat.


Nová instalace na zámku v Ploskovicích připomíná dobu Ferdinanda Dobrotivého

Ploskovice (Litoměřicko) - Návštěvníkům se po deseti měsících rekonstrukce otvírá na zámku v Ploskovicích na Litoměřicku 1. prohlídkový okruh s názvem Císařské letní sídlo. Nová instalace vrátila podobu prvního patra do doby císaře Ferdinanda I. Habsburského, neboli posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Dobrotivého, který přebýval s manželkou na zámku přes léto. Po původní podobě interiéru pátrali odborníci v archivech tak, aby...


Hasiči zasahují kvůli bouřkám na Přerovsku


Policie potvrdila, že lhala. Kamerové záznamy z fakulty vidět nechtěla

Policisté zasahující v budově filozofické fakulty na pražském Palachově náměstí krátce před tragickou prosincovou střelbou nepožádali její zaměstnance o přehrání kamerového záznamu. Vyplývá to z uniklých policejních dokumentů, přičemž pravdivost informace potvrdil i mluvčí pražského policejního ředitelství Jan Daněk. Policie přitom ještě v pondělí tvrdila opak.


EU podepsala bezpečnostní dohodu s Ukrajinou. „Je to symbol další podpory“

Evropská unie a Ukrajina v Bruselu podepsaly bezpečnostní dohodu, jež slibuje pokračování vojenské i další pomoci Kyjevu, který se už více než dva roky brání ruské invazi. Dohodu podepsali ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, předseda Evropské rady Charles Michel a šéfka Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová. Podobné bilaterální dohody zatím Ukrajina uzavřela s několika západními spojenci. Ve čtvrtek k nim přibyly ještě Litva a...


Politici vzpomínají na vraždu Milady Horákové: Její smrt odhalila pravou tvář rudého teroru

Politici si v rámci Dne památky obětí komunistického režimu připomínají 74. výročí smrti Milady Horákové. Premiér Petr Fiala (ODS) na síti X uvedl, že se vzpomínky týkají i občanů, které totalita připravila o svobodu. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) uctila památku perzekuovaných slovy, že odvaha Horákové odhalila pravou tvář rudého teroru.


Biden i Trump potřebují působit energicky, míní Svoboda. Zmínil pět hlavních témat debaty CNN

Joe Biden i Donald Trump potřebují v debatě působit energicky, řekl politik Cyril Svoboda (KDU-ČSL) v pořadu 360°. Bývalý ministr zahraničí zároveň zmínil pět hlavních bodů debaty prezidentských kandidátů na CNN, kterou živě přenáší i CNN Prima NEWS v pátek od 2:20 se simultánním tlumočením.


Praha pod vodou


Maďarsko opět rebelem v EU. Budapešť odmítá odsoudit ruský zákaz západních médií

Maďarsko v Evropské unii opět použilo právo veta patrně v té nejméně vhodné situaci. Tentokrát zablokovalo vydání společného prohlášení odsuzujícího nedávné rozhodnutí Kremlu zakázat v Rusku přes osmdesát evropských médií.


Kauza kolem Nových Holešovic. Hřib mluví o mnohamilionové korupci, Scheinherr to odmítl

V projektu na rozvoj stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí hrály roli úplatky, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti). Podle něj šlo až o 50 milionů korun a věc nyní šetří policie. Korupci ale odmítá zastupitel hlavního města Prahy Adam Scheinherr (Praha Sobě).


Policie posiluje hlídky před prázdninami


Babiš se plánuje s ANO zařadit do nové frakce v EP

Hnutí ANO jako vítěz nedávných evropských voleb v Česku založí v Evropském parlamentu novou frakci, která bude vystupovat proti migraci a prosazovat úpravy Green Dealu. Uvedl to expremiér Andrej Babiš ve čtvrtek na sociální síti Instagram.


Policie s počátkem prázdnin zesílí v ČR dohled nad provozem na silnicích

Praha - Policie s koncem školního roku a počátkem prázdnin zesílí dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Česku. Dodržování silničních pravidel bude od pátku do neděle na různých místech kontrolovat přes 1800 policejních hlídek. V tiskové zprávě o tom dnes informovala policejní mluvčí Hana Rubášová. Podle ní se dopravněbezpečnostní akce ale nebudou soustředit jen na nadcházející víkend, policisté je mají kvůli očekávané vyšší...


Českem se prohání bouřky! Problémy v Praze: voda v metru a nehoda vlaku

Česko ve čtvrtek odpoledne zasáhly velmi silné bouřky, před nimiž varovali meteorologové v dopolední výstraze. Například v Praze způsobilo počasí velké problémy v dopravě. Výstraha před bouřkami platí až do půlnoci.


Muž doma vyráběl výbušniny


Pokus o převrat v Bolívii byl zastaven. Generála Zunigu zadržela policie

Bolivijské armádní jednotky, které se shromáždily s těžkou technikou na náměstí ve městě La Paz a vstoupily do prezidentského paláce, se po několika hodinách stáhly. Během této akce policie zadržela jejich velitele, generála Juana Josého Zunigu. Agentura AP oznámila, že šlo o neúspěšný pokus o státní převrat.


Po bouřce zůstaly v Praze zaplavené tramvajové tratě i stanice metra

Praha - Silná bouřka s přívalovými srážkami, která se dnes odpoledne přehnala Prahou, zkomplikovala na několika místech dopravu. Problémy měly tramvaje i vlaky. Voda z intenzivní průtrže mračen zaplavila podjezdy Těšnov a Bulhar či trať u Čechova mostu v centru hlavního města. Ve Zbraslavi najel osobní vlak do sesutého kamení a zeminy, provoz na trati ve směru na Vrané nad Vltavou byl zastaven. Voda natekla také do vestibulu stanice metra A...


Tragická smrt kvůli lásce: Teprve třináctiletý hoch ve Štramberku se vrhl na kole do lomu

Ve Štramberku na Novojičínsku došlo k hrozné tragédii. Sotva třináctiletý chlapec zemřel poté, co se na kole zřítil do opuštěného vápencového lomu. Podle tamních lidí, s nimiž mluvila redakce Blesku, měl spáchat sebevraždu. Mluví se o nešťastné lásce a problémech s rodiči.


Muž sdílí svůj boj s nadbytečnou kůží po ztrátě 163 kg

Muž odhaluje dojemné obrázky svého těla po ztrátě více než 160 kilogramů a žádá o pomoc s finančním sběrem na operaci odstranění nadbytečné kůže. The post Muž sdílí svůj boj s nadbytečnou kůží po ztrátě 163 kg appeared first on Instafamosos.


Jak předejít sebepoškozování dětí


Kreml z podpory Trumpa vystřízlivěl, tvrdí Just. Popsal také vnímání Bidena v Rusku

Rusko vnímá Donalda Trumpa jako zajímavějšího kandidáta, nicméně není to jeho favorit, řekl v pořadu 360° spolupracovník CNN Prima NEWS v Moskvě Jiří Just. Podle něj po Trumpově prezidentování Kreml „vystřízlivěl“. Exprezidenta prý v Rusku vnímají spíše jako „neřízenou střelu“.


Stoltenberg nevidí prostor pro ruský průlom na Ukrajině

Končící generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ve čtvrtek řekl, že ruská armáda nedokáže dosáhnout velkého průlomu na bojišti na Ukrajině. Kyjev podle jeho slov způsobuje agresorovi svými údery velké ztráty.


Pár měl zotročit pět černošských dětí. Zamykal je ve stodole a nutil k práci, tvrdí žalobce

Pár ze Západní Virginie údajně držel pět adoptovaných černošských dětí zavřených ve stodole a využíval je jako otroky, informoval web Sky News. Manželé se v úterý přiznali k několika obviněním, včetně obchodování s lidmi a využívání nezletilého dítěte k nuceným pracím. V září stanou před soudem.


Pomalejší, ale taky dražší. Koalice zvažuje zbrzdit růst důchodového věku

Demografům se podařilo silně vstoupit do debaty o navyšování věku odchodu do důchodu. Někteří zástupci koaličních stran se tak začínají přiklánět k variantě, která by růst důchodového věku zbrzdila. Po předložení návrhu ze strany České demografické společnosti začal debatu připouštět i ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Zda k tomu dojde, však záleží na konečném „účtu“. Je totiž pravděpodobné, že pomalejší růst důchodového věku bude znamenat...


Statistici zveřejní demografické údaje za první čtvrtletí

Praha - Český statistický úřad (ČSÚ) dnes zveřejní, jak se v letošním prvním čtvrtletí vyvíjel počet obyvatel České republiky. Oznámí kolik dětí se narodilo, kolik lidí zemřelo nebo kolik lidí se do země přistěhovalo a kolik se odstěhovalo. Statistici také uvedou počty sňatků a rozvedených manželství.


Poslední žijící dozorce z koncentráku trestu unikne. Německý soud přihlédl k vysokému věku

Bývalý dozorce v koncentračním táboře Sachsenhausen Gregor Formanek nebude souzen za účast na masovém vyvražďování vězňů. Zemský soud v německém městě Hanau ve čtvrtek přihlédl k vysokému věku nyní 99letého Formanka. Někdejší příslušník elitních nacistických jednotek SS se měl podle mezinárodního týmu vyšetřovatelů během druhé světové války podílet na zavraždění 3 300 vězňů, uvedla izraelská a německá média.


Vlak narazil u Olomouce do stromu sraženého bouřkou: Doprava na trati je přerušená

Mezi stanicemi Olomouc hlavní nádraží a Bohuňovice nejezdí vlaky. Čety techniků tam opravují trakční vedení, které při středeční bouřce poškodily popadané stromy. Zajištěna je náhradní autobusová doprava. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČD Vanda Rajnochová. Škoda za více než milion korun vznikla ve středu večer při nárazu osobního vlaku do stromu spadlého na železniční trať mezi Olomoucí a Šumperkem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Cestující z...


Chorvatsko zachvátila smrtelná bakterie: Legionelle podlehlo už několik lidí!

Nákaza tak zvanou "legionářskou nemocí" se podle vyšetřování rozšířila ve vodovodním potrubí v záhřebské nemocnici. Nakazilo se celkem šest lidí, tři z nich boj s nemocí prohráli. Bakterie legionella se často vyskytuje ve vodě, vlhké půdě, klimatizaci nebo právě ve vodovodních sítích. Pacienti trpí vysokou teplotou, kašlem, dušností, bolestmi na hrudi, zmateností, únavou, ztrátou chuti k jídlu a mají problémy se střevy.


Podivný případ jedenáctileté matky: Holčička porodila dceru, tvrdí, že otěhotněla z kondomu

Německá policie vyšetřuje bizarní případ. Teprve jedenáctiletá dívka z okresu Siegen-Wittgenstein porodila dceru. Otcem dítěte je podle webu Stern její nevlastní otec a k samotnému otěhotnění mělo dojít tak, že se dívka údajně oplodnila z kondomu.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.