STRAšLIVá NEHODA VLAKU Z PRAHY: NA SLOVENSKU SE SRAZIL S AUTOBUSEM, NEJMéNě 5 MRTVýCH, MNOHO ZRANěNýCH

Na jihu Slovenska došlo v pátek odpoledne k vážné nehodě, kdy se srazil mezinárodní rychlík mířící z Česka do Maďarska s autobusem. Podle prvotních informací slovenského webu Topky.sk na místě zemřely nejméně čtyři osoby a minimálně deset se jich zranilo. Na místě zasahují nejen záchranáři, ale i policie. 

U Nových Zámků na jihozápadě Slovenska se ve čtvrtek po páté hodině odpoledne srazil vlak EC 279 Metropolitan, který mířil z Prahy do Budapešti, s autobusem společnosti Arriva. Slovenští záchranáři vyslali k vážné dopravní nehodě kromě pozemních posádek i tři vrtulníky. Na místě zasahuje i policie.

Do Česka vtrhly silné bouřky: Hrozí kroupy jako golfové míčky, potom přijde hrozný pařák

"Se smutkem jsem přijal zprávu o tragické srážce vlaku s autobusem u Nových Zámků. Pozůstalým vyjadřuji upřímnou soustrast. Zraněným přeji brzké uzdravení. Děkuji složkám za jejich zásah, mířím na místo nehody," uvedl na svém Facebooku slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok.

Na místě jsou zranění i mrtví

Při tragické nehodě vlaku s autobusem u Nových Zámků zemřely nejméně čtyři osoby, později se číslo zvýšilo na pět. České úřady zatím nemají informaci, že by mezi pěti zemřelými byli čeští občané. Mluvčí slovenského národního vlakového dopravce ZSSK Dominik Drevický ČTK řekl, že žádná z obětí necestovala ve vlaku. Ministryně zdravotnictví Slovenské republiky Zuzana Dolinková potvrdila, že více než 10 lidí je zraněno. "S hlubokým zármutkem jsem přijala zprávu o tragické nehodě, která se odehrála v podvečerních hodinách u Nových Zámků. Při srážce autobusu s vlakem bylo zraněno více než 10 lidí," uvedla na svém facebookovém profilu Dolinková.

Vlak se po srážce ocitl v plamenech

K nehodě mělo dojít krátce po 17:00 na chráněném železničním přejezdu se závorami a světelnou signalizací. Po srážce je autobus těžce poškozen, lokomotiva rychlíku je v plamenech, což zachycuje i video umístěné na sociálních sítích. V úseku je aktuálně přerušena železniční doprava, jak informuje slovenský portál Čas.sk.

Související články

2024-06-27T18:15:15Z dg43tfdfdgfd