PáR MěL ZOTROčIT PěT čERNOšSKýCH DěTí. ZAMYKAL JE VE STODOLE A NUTIL K PRáCI, TVRDí žALOBCE

Pár ze Západní Virginie údajně držel pět adoptovaných černošských dětí zavřených ve stodole a využíval je jako otroky, informoval web Sky News. Manželé se v úterý přiznali k několika obviněním, včetně obchodování s lidmi a využívání nezletilého dítěte k nuceným pracím. V září stanou před soudem.

Bílý pár ze Západní Virginie byl obviněn ze zanedbávání dětí, protože údajně nutil své adoptované černošské děti pracovat jako otroky a zavíral je do stodoly, napsal web Sky News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umělá inteligence neměla zábrany. Citovala Hitlera a radila pít bělidlo, TikTok ji raději stáhl

Třiašedesátiletý Donald Ray Lantz a dvaašedesátiletá Jeanne Kay Whitefeatherová se v úterý u soudu v okrese Kanawha přiznali k několika trestným činům, včetně obchodování s lidmi, využívání nezletilých k nuceným pracím a zanedbávání dítěte. Čelí také obvinění z porušování lidských práv, zaměřovali se totiž zejména na černošské děti a nutili je pracovat kvůli jejich rase, uvedl web Metro News.

Obvodní soudkyně okresu Kanawha Maryclaire Akersová prohlásila, že děti byly „využívány v podstatě jako otroci“. Kauce byla stanovena na 500 tisíc dolarů (necelých 12 milionů korun) pro každého z nich, soudní proces je naplánovaný na 9. září.

Manželé byli poprvé zatčeni v říjnu 2023 poté, co bylo zjištěno, že dvě z pěti adoptovaných dětí páru – ve věku 6, 9, 11, 14 a 16 let – žijí v nelidských podmínkách na pozemku v Sissonville. Web Daily Mail napsal, že děti „byly nalezeny ve špinavém oblečení s boláky na nohou“.

V předchozím prohlášení učiněném před soudem Whitefeatherová označila stodolu, v níž byly nalezeny čtrnáctileté a šestnáctileté dítě, za „klubovnu pro teenagery“ a popřela, že by byla zamčená. „Hlavní obvinění spočívá v tom, že tyto děti byly zavřeny v kůlně. Důkazy ukáží, že uvnitř byl klíč. Tento případ zní na první pohled krutě. Každý příběh má však dvě strany,“ pronesl již dříve Mark Plants, právní zástupce Whitefeatherové.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drsné záběry z Texasu: Opilý řidič terénního SUV najel do dvojice cyklistů, jednoho poté přejel

2024-06-27T04:33:34Z dg43tfdfdgfd