Trending:


Rodina miliardářů držela indické služebníky jako otroky. Soud jejím členům uložil několikaleté tresty

Švýcarský soud odsoudil jednu z nejvlivnějších rodin v Británii, která své indické služebnictvo využívala jako otroky a vykořisťovala je. Služebnictvo, kterému rodina zabavila pasy, pracovalo i 18 hodin denně za v přepočtu pouhých sedm liber (206 korun). Podle obžaloby tak rodina dávala více za péči o svého psa než na platy personálu. Informuje o tom agentura AFP.


Trutnovský drak dorazil do Brna, nadšenci tak připomněli starou pověst

Brno - Šestimetrový kovový drak, který jinak zdobí radnici v Trutnově, dnes dovršil dvoutýdenní pouť do Brna. Nadšenci a organizátoři trutnovských Dračích slavností tak připomněli pověst, podle které vycpaný ještěr, jeden ze symbolů Brna, trvale umístěný v průchodu Staré radnice, pochází právě z Trutnova. Kovovou plastiku neslo brněnskými ulicemi deset mužů v rudých kápích a se škraboškami, doprovázeli je hudebníci a kejklíři.


Ukrajina po povolení používá americké zbraně za hranicemi a brzdí ruský postup

Týdny po rozhodnutí, které Ukrajině umožnilo používat zbraně dodávané Spojenými státy k omezeným úderům na ruské území, se Ukrajincům do určité míry daří zastavovat nový postup Rusů podél severovýchodní fronty. Vojenští velitelé nicméně volají po zrušení omezení pro střely dlouhého doletu, píše agentura AP.


Trapná Havlíčkova návštěva neratovické hospody: Takový vládní kartáč dlouho nezažil

Boj o voliče je v plném proudu a Karel Havlíček se do toho skutečně obul. Vyrazil do hospody v Neratovicích a ihned se na sociální síti X pochlubil, jaký vládní kartáč v tomto sedacím zařízení zažil. Respektive šlo podle jeho slov o vládní kartáč, který dlouho nezažil. Rozepsal se také o tom, že to bylo drsné. No, drsná hospoda, drsní lidé, drsné kartáče. Tak jako tak se jedná o poměrně zajímavý volební boj a samotní uživatelé sociálních sítí to...


Nebezpečné chování na vlaku


Rusko v noci opět útočilo na Ukrajině, Charkov hlásí tři mrtvé

Kyjev - Ruské raketové útoky ve třech ukrajinských regionech v noci na dnešek poškodily energetickou infrastrukturu a zranily nejméně dva zaměstnance jedné z elektráren. Podle ruské verze serveru BBC o tom informovalo ukrajinské ministerstvo energetiky. Moskva později úder potvrdila. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho armáda útočila na ukrajinská energetická zařízení nebo muniční sklady. Tři lidé zahynuli a přes 50 dalších utrpělo zranění...


Vietnamci bojují na Ukrajině proti Rusku. Putin mezitím upevňuje vztahy s Vietnamem

Lidé po celé Ukrajině se spojili tváří v tvář ruské invazi a vietnamská komunita není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, jak píše deník The Guardian. Když před více než dvěma lety začala rozsáhlá ruská invaze, Tung Nguyen odvezl své rodiče z Černihivu k polským hranicím. Poté se vrátil do Kyjeva, kde jako dobrovolník dodával potraviny a léky do obléhaného města. Netrvalo dlouho a rozhodl se vstoupit do...


Policie pátrala po zmizelé třináctileté sestře biatlonistky Voborníkové

Policisté pátrali po třináctileté dívce z Trutnovska, která se nevrátila domů od pátečního odpoledne. Pohřešovaná byla sestra biatlonistky Terezy Voborníkové, která na sociálních sítích požádala o pomoc při hledání. Díky pomoci veřejnosti ji policisté nakonec našli a dívka je v pořádku.


Trump: „Teď slyším, že Francie chce bojovat na Ukrajině. Tak hodně štěstí“

Bývalý americký prezident a také znovu kandidát na křeslo v Bílém domě Donald Trump si myslí, že důvodem ruské intervence na Ukrajinu je NATO, resp. jeho rozšiřování. "Slýchal jsem to už dlouho a myslím, že to je opravdu důvod, proč tato válka začala," řekl Trump tento týden v podcastu Davida Sackse "All In". Trump již dříve několikrát prohlásil, že kdyby byl prezidentem. válku na Ukrajině by rychle ukončil a žádné peníze by do Kyjeva neposílal.


The Guardian: Vietnamská komunita zůstává na Ukrajině, někteří za ni i bojují

Kyjev - Lidé po celé Ukrajině se semkli tváří v tváři ruské invazi a vietnamská komunita v tom není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, napsal deník The Guardian.


Ostudný povaleč. Farage čelí za své výroky o Ukrajině ostré kritice

Britský populistický politik Nigel Farage čelí kritice za své výroky, že Západ vyprovokoval ruskou invazi na Ukrajinu. Uvedl to server BBC.


Rusko podniklo masivní útok na zařízení kritické energetické infrastruktury Ukrajiny

Rusko v noci na sobotu uskutečnilo "masivní" útok na zařízení kritické energetické infrastruktury v oblastech na západě a jihu Ukrajiny, uvedlo ministerstvo pro energetiku v Kyjevě podle serveru Ukrajinska pravda.


Hasiči zachraňovali z rozbouřené řeky Moravy deset vodáků, z toho pět dětí

Olomouc - Hasiči dnes zachraňovali z rozbouřené Moravy deset vodáků, z toho pět dětí. U Mladče na Olomoucku se při splouvání řeky převrátili s kánoemi. Všichni byli podchlazení, ale neutrpěli zranění, uvedla dnes večer na sociální síti mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. Hasiči apelují na vodáky, aby přizpůsobili své plány aktuálnímu stavu řeky po silných bouřkách s intenzivními srážkami a nepřeceňovali své schopnosti a zkušenosti.


Soutěž netradičních plavidel v Holešově ovládla loď Mezi nebem a zemí

Holešov (Kroměřížsko) - Loď pojmenovaná Mezi nebem a zemí zvítězila v dnešní soutěži netradičních plavidel na rodinném hudebním festivalu Holešovská Regata na Kroměřížsku. O její zhotovení se postarali žáci Základní školy a Mateřské školy Choryně na Vsetínsku. Pomáhali jim pracovníci školy a také rodiče, řekla ČTK vychovatelka Veronika Jakešová. Lodě z Choryně se soutěže úspěšně účastnily i v minulých ročnících.


Válka na Ukrajině ONLINE: Ukrajina by podle Zelenského poradce chtěla příští mírový summit do konce roku

Ukrajina by si přála, aby se další mírový summit konal ještě letos, hostit by ho mohla jedna se zemí takzvaného globálního jihu, některé z nich to Kyjevu již nabídly. Agentuře Reuters to sdělil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Ihor Žovkva. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:


Bouřka brala střechy


Požár haly na Zlínku


Partnerství Ruska a KLDR znepokojuje OSN. Guterres Moskvě připomněl sankce

Rusko musí dodržovat mezinárodní sankce uvalené na Severní Koreu (KLDR), prohlásil v pátek generální tajemník OSN António Guterres. Tento výrok byl reakcí na prohloubení vztahů mezi Moskvou a Pchjongjangem, uvedla agentura Reuters.


Turisté z jachty zapálili celý řecký ostrov

Řečtí hasiči byli v pohotovosti i v sobotu kvůli řadě požárů po celé zemi. Pobouření vyvolalo chování pasažérů jedné jachty u pobřeží ostrova Hydra, kteří v noci na sobotu, navzdory varování před manipulací s ohněm, odpálili ohňostroj. Jiskry z něj zapálily jediný borový les na ostrově. Uvedl to server BBC.


Záhadný výbuch a otřes ve Středozemním moři. Zřejmě u Itálie dopadl meteorit

U Itálie ve Středozemním moři byl tento týden cítit masivní otřes, který se nejdříve zdál jako zemětřesení. Podle nové teorie se ale zřejmě jednalo o náraz meteoritu, který narazil do Země. Záhadná seismická exploze se pravděpodobně odehrála v blízkosti ostrova Montecristo v Tyrhénském moři a byla slyšet přes Středozemní moře až k ostrovům Elba a Korsika.


Na prázniny na Slovensko? Pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu. Dálniční poplatky musí platit i řidiči elektromobilů

Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. Neměli bychom opomenout sjednat si cestovní pojištění, uhradit patřičné poplatky za používání dálnic a nezanedbat ani rozdíly v povinné výbavě vozidla či pravidlech silničního provozu.


OBRAZEM: „Obchodní dům Máj cirkusáků ráj.“ Obří herna připomíná Discoland, zní kritika

Nově zrekonstruovaný obchodní dům Máj nepřestává budit kontroverze. Ještě ani nestihla skončit debata o Spitfirech na fasádě od Davida Černého, a už se rozhořela další. Tentokrát se do středu dění dostaly interiéry obchodního domu ze 70. let, které připomínají kluby a casina z 90. let. Dům na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude sloužit především jako velká herna, ale součástí budou také obchody, restaurace, bary, supermarket a venkovní...


Komentář | Povede se Německu deportovat imigranty do Uzbekistánu? Snahy deportovat migranty z Británie do Rwandy a z Itálie do Albánie krachují

Plány evropských zemí na deportaci imigrantů krachují. Británii se nedaří imigranty vypudit do Rwandy, Itálii zase do Albánie. Německo chce Afghánce vyhošťovat do Uzbekistánu, ale už teď připouští, že se to asi nepovede.


VIDEO: V Kazachstánu hoří mrakodrap, na likvidaci požáru pracuje 80 hasičů

V mrakodrapu v hlavním městě Kazachstánu, Astaně, vypukl rozsáhlý požár. Na sociálních sítích se šíří záběry výškové budovy pohlcené v obrovském tmavém dýmu, který se šíří do okolí. Z šestadvaceti patrové budovy záchranné složky evakuovaly 8 lidí, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace. Oheň se rozšířil na 180 metrů čtverečních, píše web Anadolu.


Rusko poslalo na bytovku plnou civilistů řízenou bombu

Ruská armáda při sobotním útoku na východoukrajinské město Charkov použila řízenou bombu, která zasáhla vícepodlažní obytný dům. Tři lidé přišli o život a dalších téměř 40 bylo zraněno, uvedl server Ukrajinska pravda.


Navzdory rétorice a vyhlašovaným sankcím chce EU prodloužit dodávky ruského plynu

V Evropě se mění postoje vůči sankcím proti ruskému plynu. Členské státy Evropské unie otáčí ve své deklarované snaze rychle a brutálně omezit dodávky zemního plynu z Ruské federace. EU chce nyní jednat o prodloužení pronájmu plynovodů i dodávek zemního plynu do Evropy. Podle zpravodajské agentury Bloomberg, která se odvolává na několik zdrojů obeznámených se situací, se země EU snaží zajistit, aby dodávky zemního plynu z Ruska pokračovaly i...


Za zneužití dítěte 50 hodin veřejně prospěšných prací: Ministerstvo chce snížit tresty, odborníci kroutí hlavou

Ministerstvo spravedlnosti připravuje novelu trestního zákoníku, která by přinesla větší využívání alternativních trestů, jako je třeba domácí vězení. Problém je, že se to netýká jen lehčích trestných činů, ale třeba také zneužívání dětí. Za to by tak podle serveru Lidovky.cz mohlo nově hrozit 50 hodin obecně prospěšných prací.


Americké úřady jdou po Adobe. Zrušení předplatného Photoshopu je složité a drahé

Americká FTC s ministerstvem spravedlnosti žalují Adobe |Podmínky zrušení předplatného jim připadají příliš komplikované |Firma nekomunikuje transparentně ohledně storno poplatku


Smrt dítěte v Chorvatsku: Co se dělo před výbuchem granátu?

Trestní oznámení na 46letého Čecha v souvislosti s výbuchem granátu, při kterém ve středu v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě, bude předáno České republice. Informovala o tom prokuratura v Zadaru, uvedl chorvatský deník Jutarnji list.


Proč potřebujeme více žen ve vědě?

Ženy na vědeckém poli čelí systémovým překážkám i zpátečnickým stereotypům, které se těžko bourají. Program L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě upozorňuje na důležitost ženské perspektivy ve vědě a finančně podporuje vybrané etablované vědkyně.


Svůdná Mabel Normand: Rázná herečka s mluvou jako dlaždič čelila nemocem, závislosti i podezření z vraždy

Superstar. Svůdnice. Podezřelá z vraždy. Mabel Normand se stala hvězdou v 16 letech, zemřela v 37. V jejím krátkém životě se střídaly dobré i zlé chvilky. Ty zlé ale bohužel nakonec zvítězily.


Nizozemsko poskytne Ukrajině další systém protivzdušné obrany Patriot

Nizozemská ministryně obrany Kajsa Ollongrenová v pátek oznámila, že Nizozemsko spolu s další zemí poskytne Ukrajině další systém protivzdušné obrany Patriot. Uvedl to server CNN.


Počasí: Českem se prohnaly silné bouřky, padaly i kroupy

Po silných bouřkách, které zasáhly Česko v pátek a během noci, bylo ráno přibližně 30 000 domácností bez elektřiny. Nejhůře postiženými oblastmi byly Moravskoslezský, Jihomoravský a Liberecký kraj, uvedly distribuční firmy ČEZ a EG.D. Energetici předpokládají, že dodávky elektřiny budou obnoveny během dne.


Druhý mírový summit o Ukrajině by mohla hostit země z globálního jihu

Druhý summit, kde se budou projednávat ukrajinské návrhy na mír s Ruskem, by mohla hostit země z tzv. globálního jihu. Podle serveru Ukrajinska pravda to oznámil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Tuskova vláda brutálně čistí Polsko od PiS. Nyní hněv dopadl na Orlen, vyhazuje stovky lidí

Polská levicová vláda Donalda Tuska pokračuje v masivních čistkách od lidí spjatých s bývalou vládnoucí stranou Právo a spravedlnost (PiS). Poté, co obsadila veřejnoprávní média svými lidmi, zbavuje se nyní velkého množství diplomatů, včetně řady velvyslanců. Úder nyní schytává i polostátní petrolejářský gigant Orlen. Už v únoru se vláda rozloučila s dlouholetým generálním ředitelem Danielem Obajtekem a teď přichází o práci v Orlenu, který...


Dovolená manželů Babišových: Každý si jí užívá po svém

Léto je tu a s ním přichází i čas odpočinku a dovolených. Monika Babišová (50) a Andrej Babiš (69) netráví začátek léta spolu, každý si totiž našel svůj program.


V bouřkách se vyskytly kroupy velké až 8 cm a nárazy větru až 100 km/h

Praha - V bouřkách, které přes Česko postupovaly v pátek navečer a v noci na dnešek, se vyskytovaly kroupy velké až osm centimetrů, výrazné nárazy větru a také intenzivní srážky. Hasiči měli kvůli bouřkám přes 1000 výjezdů, bez dodávek elektrické energie zůstávalo kolem 18:00 asi 4000 domácností, a to zejména na Karvinsku. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji.


Tragická smrt české řidičky ve Švýcarsku: Zabil ji kámen odražený z kamionu

Česká řidička přišla v pátek o život při dopravní nehodě na západě Švýcarska. Do její hlavy narazil kámen, který se odrazil od protijedoucího kamionu, informovala na svém webu místní policie.


Koho za Síkelu na ministerstvo průmyslu a obchodu? Umíme to vyřešit, avizuje STAN

Jedním z kandidátů hnutí STAN na pozici eurokomisaře je současný ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). V případě, že by ho vláda nominovala, respektive by se opravdu stal součástí Evropské komise, budou Starostové a nezávislí muset vyprodukovat náhradu. V kuloárech zaznívá hned několik jmen, debata je podle vyjádření představitelů hnutí pro Echo24 zatím jen „obecná a neformální“.


Pietní akt v Ležákách uctí oběti nacistického teroru

Miřetice (Chrudimsko) - V místě bývalé osady Ležáky na Chrudimsku se dnes dopoledne koná pietní akt k uctění památky obětí ležácké tragédie. Před 82 lety Němci osadu vypálili a obyvatele odvlekli a popravili. Pietního setkání se zúčastní prezident Petr Pavel a senátorka Miluše Horská (za KDU-ČSL).


Ruské útoky devastují ukrajinskou energetiku. Polovina výrobní kapacity je zničena

Rusko v noci na sobotu uskutečnilo "masivní" útok na zařízení kritické energetické infrastruktury v oblastech na západě a jihu Ukrajiny, uvedlo ministerstvo pro energetiku v Kyjevě podle serveru Ukrajinska pravda.


Hodinu a půl si na toaletách chystal vražedný arzenál. Přečtěte si policejní dokument k vyšetřování vražd na fakultě

Na tento dokument a podrobné policejní vysvětlení vražd v Klánovickém lese, v Hostouni a na Filozofické fakultě Karlovy univerzity se čekalo půl roku. Deník Echo24 přináší exkluzivně kompletní šestadvacetistránkové Usnesení Policie ČR, které podrobně popisuje vraždy otce a dcery v Klánovickém lese z 15. prosince 2023, dále vraždy otce pachatele ve středočeské Hostouni 21.12.2023 a masové vraždy v budově FF UK v Praze na Palachově náměstí stejný...


Na Olympiádě nebudou mít sportovci klimatizace. Kvůli tzv. udržitelnosti a uhlíkové stopě

Zelená ideologie poznamenává i Olympijské hry v Paříži. Apartmány, kde budou ubytováni sportovci, nejsou vybaveny klimatizací, aby byla prý zajištěna tzv. udržitelnost světové akce a snížila se tzv. uhlíková stopa. Některé delegace však tyto nápady odmítají a přivážejí sportovcům mobilní klimatizace, píše deník Le Figaro.


Novým ukrajinským velvyslancem v Česku bude Zvaryč. Do Prahy se přesouvá z Varšavy

Novým ukrajinským velvyslancem v České republice bude Vasyl Zvaryč, který byl dosud v čele ambasády v Polsku. Jmenoval ho prezident Volodymyr Zelenskyj, vyplývá z informací na webu ukrajinské hlavy státu. Post v Praze nebyl obsazený téměř dva roky poté, co se předchozí velvyslanec v Praze Jevhen Perebyjnis přesunul na post náměstka ukrajinského ministra zahraničí.


Ohnivé peklo v Řecku: Požár kvůli turistům na jachtě a ohňostroji vyvolal rozhořčení

Hasiči na řadě míst Řecka stále bojují s lesními požáry, zatímco někteří lidé se navzdory neustálým varováním chovají nezodpovědně a ke vzniku požárů tak v tomto suchém a horkém počasí přispívají. Agentura DPA dnes informovala mimo jiné o lesním požáru na ostrově Hydra způsobeném ohňostrojem, který dělali turisté na jachtě poblíž pobřeží. V pátek zemřel pětapadesátiletý dobrovolný hasič, který pomáhal bojovat s požáry na severozápadě...


ČNB vydala pamětní minci s legendární tramvají

Chtěli byste spatřit stříbrnou minci v hodnotě pětisetkoruny s motivem naší nejslavnější tramvaje? Česká národní banka se tímto kouskem může od nynějška pochlubit. A vy můžete také, pokud si jednu pořídíte.


Je tu nová varianta covid-19. Jmenuje se KP.3

Když se na podzim v roce 2019 objevila první varianta nového koronaviru covid-19, nikdo na světě netušil, co to přinese. A je si vůbec lidstvo s pandemií poradí. Nyní ji máme za sebou, z covidu-19 se stala běžná choroba podobná chřipce. Přesto virus stále mutuje do nových variant. Ta zatím poslední byla pojmenována KP.3. Jak se projevuje?


Trump a Biden se připravují na debatu


Jarmila (31): Pracujeme v Německu, takže nás lidé považují za boháče. Šíří o nás pomluvy

Jarmila žije s manželem v Německu, ale v Čechách rekonstruují starou farmu. Práce svěřili manželovu kamarádovi z mládí. Ten se sice do projektu pustil s vervou, ale Jarmile se zdálo, že chtěl víc peněz, než si zaslouží.