Trending:


„Americký voják“ stanul před soudem: Zamilovanou ženu obral o více než milion korun

Zevlují na sociálních sítích, kde loví osamělé ženy. Vzápětí se do nich údajně bláznivě zamilují. Tisíce žen už naletěly na pohádkové románky s americkými vojáky. Platí za to vysokou cenu, zpravidla stovky tisíc až miliony korun. Jednu takovou storku rozplétá Krajský soud v Brně.


Farský a Nerudová se rozhodli. Nepůjdou do Renew, zůstanou u evropských lidovců

Europoslanci zvolení za hnutí STAN Danuše Nerudová a Jan Farský i po odchodu hnutí ANO z liberální frakce Renew Europe zůstávají u Evropské lidové strany (EPP). Pro Echo24 to potvrdil Farský s tím, že s Nerudovou chtějí být součástí „silné a stabilní frakce“, kde budou mít šanci prosazovat svůj program.


Ruské útočné ponorky se dvakrát objevily u Irského moře

Ruské útočné ponorky uskutečnily v blízkosti Irského moře od začátku invaze na Ukrajinu v 2022 dvě mise, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na tři osoby seznámené se záležitostí.


Útok na univerzitě v Sydney: Čtrnáctiletý hoch pobodal studenta, mohl se radikalizovat online

Na univerzitě v Sydney v úterý ráno pobodal útočník dvaadvacetiletého studenta a způsobil mu těžká zranění. Podezřelým je čtrnáctiletý chlapec, kterého zadržela policie. V důsledku útoku byly uzavřeny všechny příslušné univerzitní budovy, informuje agentura Reuters.


AfD, FPÖ, Fidesz a Babišovo ANO se mohou novou frakcí dostat z politické izolace

Německá krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) se díky nové alianci Patrioti pro Evropu, kterou představily Svobodná strana Rakouska (FPÖ), maďarský Fidesz a české hnutí ANO, může dostat z politické izolace. Informovaly o tom portály Euractiv.de.


V pražské zoo se narodilo druhé mládě ohroženého luskouna krátkoocasého

V noci na dnešek se v pražské zoologické zahradě narodilo další mládě luskouna krátkoocasého, který patří mezi kriticky ohrožená zvířata. Malý luskoun je sourozencem samice Šišky, která přišla na svět loni v únoru jako první mládě tohoto druhu odchované v Evropě. Pohlaví mláděte chovatelé zatím neznají.


Zdrcující průzkum. Biden odpočíval na venkově, nová čísla jsou pro něj alarmující

Debakl Joea Bidena v debatě s Donaldem Trumpem se už stačil projevit na veřejném mínění.


Jágrova Dominika v nesnázích. Promočená na kost čekala na odvoz, pomoci se dočkala od cizího muže

Jaromír Jágr (52) a Dominika Branišová (29) patří v Karlových Varech mezi nejsledovanější páry českého šoubyznysu. Redakci eXtra.cz neunikly momenty, které nastaly na nedělním večírku UniCredit Bank. Půvabná brunetka se totiž rozhodla, že za deštivého počasí opustí velkolepý mejdan a zamíří do hotelu se převléci.


Nejtrapnější příbuzní amerických prezidentů

Někteří američtí prezidenti měli štěstí v rodinné loterii a byli obklopeni příbuznými, kteří jim pomohli vylepšit jejich veřejný obraz. Jiní prezidenti měli v tomto ohledu méně štěstí... Od počátku existence státu se prezidenti museli potýkat s nepříjemnými problémy, které jim způsobovali jejich rodinní příslušníci. Kromě zvládání prezidentského úřadu se museli starat také o to, co by jejich manželka, dítě, bratr nebo tchán mohli udělat příště, aby upoutali odsuzující pozornost médií a uvedli administrativu do rozpaků. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie, kde najdete nejtrapnější členy prezidentské rodiny v historii USA.


Prezident a pyšný dědeček. Jiří Bartoška se pochlubil dcerou i malou vnučkou

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška si letošní 58. ročník užívá plnými doušky společně se svými nejbližšími. Kromě manželky Andrey ho v lázeňském městě na akce doprovází také dcera Kateřina i vnučka Andulka, která brzy oslaví třetí narozeniny.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Severní Korea tvrdí, že otestovala balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou hlavici

Severní Korea oznámila, že v pondělí úspěšně vyzkoušela novou balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou super velkou hlavici, jak uvedla tamní tisková agentura KCNA v úterý.


Humanitární katastrofa na Haiti: Statisíce dětí skončily bez domova

Více než 300.000 dětí na Haiti muselo opustit své domovy v důsledku přetrvávajících násilností v zemi, které páchají místní gangy. Uvedl to Dětský fond OSN (UNICEF).


Střelba u D35? Podle policie to byl pokus o vraždu!

Pondělní střelba u dálnice D35 byla vyhodnocena jako pokus o vraždu. Kriminalisté v případu obvinili padesátiletého muže, kterého včera zadrželi. Incident si vyžádal zranění jednoho člověka.


Jiřího z Poděbrad je 47. plně bezbariérová stanice pražského metra. Následovat bude Radlická a Flora

Od úterý je v provozu výtah ve stanici metra Jiřího z Poděbrad, ta se tak stává 47. bezbariérově přístupnou stanicí pražského metra. Hlavní město současně pracuje na bezbariérovém zpřístupnění i v dalších stanicích, 48. stanicí s výtahem pro vozíčkáře se stane stanice Radlická. V příštím roce by pak dopravní podnik měl zaájit kompletní rekonstrukci stanice Flora.


Rusko zničilo pět ukrajinských stíhaček, ukazují záběry. Putin nasadil obávané rakety Iskander

Ruské ministerstvo obrany v úterý uvedlo, že raketový útok na letiště v Myrhorodu v ukrajinské Poltavské oblasti zničil pět ukrajinských stíhaček Su-27 a dva další stroje poškodil. Podle něj rovněž ruská protivzdušná obrana v noci zničila nad dvěma oblastmi a anektovaným ukrajinským poloostrovem Krym 11 ukrajinských dronů. Letecký poplach byl v noci vyhlášen i na Ukrajině, která hlásí i raněné. Ukrajinské velení podle tisku upozornilo na vyšší...


NYT: Nejvyšší soud USA dal Trumpovi a budoucím prezidentům volnou ruku

New York - Pondělní rozhodnutí amerického nejvyššího soudu je podle deníku The New York Times (NYT) pro bývalého republikánského prezidenta Donalda Trumpa dárkem nevyčíslitelné hodnoty, stejně jako pro budoucí prezidenty, kteří by se rozhodli porušovat zákon či ústavu. Nejvyšší soud Spojených států v pondělí vrátil nižší instanci k posouzení otázku, zda má Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za snahu zvrátit poslední prezidentské volby.


Europoslanci Farský a Nerudová zůstávají v EPP, Konečná a Dostál dál jednají

Brusel - Čeští europoslanci Jan Farský a Danuše Nerudová (STAN) zůstávají v Evropském parlamentu nadále v nejsilnější frakci, Evropské lidové straně (EPP). Farský to dnes potvrdil ČTK v rozhovoru, který poskytl na cestě do Portugalska, kde se ode dneška do pátku koná setkání europoslanců lidovecké frakce. Další dva čeští europoslanci Kateřina Konečná (KSČM) a Ondřej Dostál z koalice Stačilo! naopak o tom, ke které frakci se připojí, stále...


Ženevské úmluvy: porozumění pravidlům války

Málokterá z mezinárodních mnohostranných dohod zůstala tak významná, vlivná a působivá jako skupina dokumentů známých jako Ženevské úmluvy. Ženevské úmluvy, jejichž dějiny se táhnou více než sto let, se poprvé zrodily v hlavě Mezinárodního výboru Červeného kříže a snaží se omezit zbytečné ztráty, tragédie a brutalitu válečných situací. Tyto strany, které jsou průkopníkem koncepce válečné humanity, byly v průběhu času důsledně aktualizovány, aby držely krok s novými metodami, jimiž se válka vede, a snažily se proměnit nemožné ve skutečnost. Zaujalo vás to? Seznamte se s jednou z nejdůležitějších mírových dohod na světě.


Nejslavnější slovenská komička terčem nechutného útoku. Simona First promluvila o nenávisti kvůli humoru

Patří mezi nejlepší stand-up komičky Slovenska, velkou fanouškovskou základnu má i v Česku. I Simona First se ale již setkala s negativní reakcí, kdy se někomu nelíbil její styl humoru. A nezůstalo jenom u negativních komentářů na sociálních sítích, několikrát na ni zaútočili i v centru Bratislavy. Redakci eXtra.cz prozradila, že zatím naštěstí jenom verbálně.


Orbán navrhuje Zelenskému příměří

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý během návštěvy Kyjeva vyzval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby zvážil dosažení rychlého příměří ve válce s Ruskem s cílem možného urychlení mírových jednání. Zelenskyj zopakoval, že Ukrajina potřebuje spravedlivý mír.


Otevírací doba o svátcích 2024: Bude v pátek a v sobotu otevřeno?

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Rusko chce vybudovat vlastní vesmírnou stanici. Postaví ji umělá inteligence

Rusko plánuje zahájit stavbu vlastní vesmírné stanice v roce 2027 vypuštěním prvního modulu, uvedla ruská vesmírná agentura Roskosmos na platformě Telegram.


Soud snížil ženě trest za organizování prostituce na Těšínsku na sedm let

Olomouc - Olomoucký vrchní soud dnes snížil o rok na sedm let trest pětašedesátileté Aleně Czakóové obžalované z rozsáhlého organizování prostituce na Těšínsku. Žena půjde do vězení za kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Podle rozsudku celkem 14 let organizovala prostituci v Českém Těšíně a na jiných místech, z těchto služeb měla podle soudu značný prospěch. Jedna z prostitutek byla v té době mladistvá, bylo jí 16 let....


Policisté obvinili 16 lidí z úvěrového a dotačního podvodu a krácení daní

Praha - Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili 16 lidí z úvěrového a dotačního podvodu a také z krácení daní se škodou přesahující 70 milionů korun. Podle kriminalistů pomocí fiktivních faktur zvyšovali obrat firem, s nepravdivými informacemi pak žádali o úvěry a dotace a také neoprávněně uplatňovali nárok na odpočet daně. O případu, který dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně, dnes informoval mluvčí...


Spolupráce Ukrajiny s NATO? Zelenskyj telefonoval s budoucím generálním tajemníkem Ruttem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s odcházejícím nizozemským premiérem a budoucím generálním tajemníkem NATO Markem Ruttem. V telefonátu diskutovali o budoucí spolupráci Ukrajiny se Severoatlantickou aliancí. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Vědci věří, že našli lék na rakovinu. Klíčem k úspěchu mají být nanoroboti se smrtící zbraní

Při hledání léčby rakoviny svitla nová naděje. Vědci totiž tvrdí, že vyvinuli „smrtící zbraň“, která zabíjí rakovinné buňky. Klíčem k úspěchu mají být nanoroboti. Informuje o tom studie vědců z Karolinska Institutet ve Švédsku, která byla publikovaná v časopise Nature Nanotechnology.


Prachovské skály mají konečně toalety. Alespoň nebudeme muset do lesa, pochvalují si turisté

Prachovské skály, kam v létě míří tisíce turistů, už nejsou bez toalet. Dosud v chráněném území toalety chyběly. Teď tam jsou hned na dvou místech.


Orbánova cesta na Ukrajinu jako štít pro Babiše. Nejsme proruští, ohánějí se s ní členové ANO

Zatímco zvolení europoslanci za ANO se k situaci kolem nové aliance Patriotů pro Evropu příliš nevyjadřují, členové ANO z tuzemské Sněmovny hlasitě říkají, že nejsou proruští. Odkazují se na úterní cestu Viktora Orbána – nového formálního spojence Andreje Babiše – na Ukrajinu. Maďarský premiér, který v EU proslul zdržováním protimoskevských sankcí a bagatelizací ruské agrese, navštívil Ukrajinu poprvé od vypuknutí Putinovy invaze. Na tuto...


Chorvatsko na sezonu zdražilo dálniční mýtné. Podívejte se, na kolik a kde vyjde

Destinu navíc zaplatí od začátku prázdnin řidiči na mýtném na dálnicích v Chorvatsku. Zdražení potrvá přes léto, od července do konce září. Země k němu přistoupila poprvé od covidové pandemie. Deník se podíval na to, kolik čeští turisté vyrážející na Jadran autem zaplatí na jednotlivých dálnicích a úsecích.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


KOMENTÁŘ: Nová éra hnutí ANO v Evropě. Konec strany pro všechny a tečka za praotcem Teličkou

Kdo očekával, že alespoň začátkem léta bude na české politické scéně klid, šeredně se pletl. První prázdninovou bombu odpálilo hnutí ANO, když jeho šéf Andrej Babiš oznámil vznik nového unijního uskupení Patrioti pro Evropu. Co formální spojení se stranou maďarského premiéra Viktora Orbána a rakouskými Svobodnými vlastně znamená? Mimo jiné definitivní odklon od politiky prvního českého eurokomisaře Pavla Teličky. ANO se zároveň více ideologicky...


Policie už 30 let pátrá po vrahovi "sladké Kathy". Našli ji u vody nahou a pobodanou

Američanka Kathryn Menendezová zemřela v pouhých sedmnácti letech. Policie věří, že díky nové analýze DNA dopadne vraha i po třiceti letech.


Skutečnosti o období studené války, které vás překvapí

Zatímco svět se zatajeným dechem sleduje ruskou invazi na Ukrajinu, zákonitě dochází ke srovnávání s obdobím studené války, kdy mezi Spojenými státy a Sovětským svazem a jejich spojenci vládlo geopolitické napětí, které málem vyústilo v jaderný konflikt. Studená válka fakticky zanikla rozpadem SSSR v roce 1991. Jak však současné události jasně ukazují, mezi Ruskem a většinou jeho západních sousedů stále přetrvávají hluboké kulturní a ideologické rozdíly, jejichž základem je vzájemné podezírání a nepřátelství. Co si tedy pamatujeme ze studené války a z klíčových okamžiků a rozhodnutí, které utvářely svět po roce 1945? Klikněte na tuto galerii a zjistěte několik zajímavých faktů o studené válce.


Soud poslal muže obviněného z vraždy jeho expřítelkyně v Mohelnici do vazby

Olomouc - Šumperský okresní soud dnes dopoledne poslal do vazby dvaačtyřicetiletého muže obviněného z vraždy jeho o pět let mladší bývalé přítelkyně v Mohelnici na Šumpersku. Důvodem byla obava, že by muž uprchl nebo se skrýval, hrozí mu 12 až 20 let vězení, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Tělo sedmatřicetileté ženy našli kriminalisté v neděli večer v jednom z mohelnických bytů. Podezřelého muže dopadli zhruba pět hodin po...


Zkáza „Beryl“. Hurikán v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň, NASA ukázala superbouři z kosmu

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň. Podle agentury AP o tom v noci na úterý SELČ informovalo americké Národní středisko pro hurikány (NHC). V ostrovním státě Grenada si živel vyžádal jednu oběť, v oblasti nefungují komunikační linky. NASA zveřejnila záběry hurikánu z kosmu. Prohlédnout si je může v úvodním videu článku.


Nezaměstnanost v EU v květnu zůstala na šesti procentech, nejnižší byla v Česku

Brusel - Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v květnu zůstala na dubnových šesti procentech. Nejnižší byla v Česku, kde klesla na 2,7 procenta z revidovaných 2,8 procenta. Ve své zprávě to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. V zemích eurozóny činila míra nezaměstnanosti 6,4 procenta stejně jako o měsíc dříve.


Nizozemsko pošle Ukrajině první stíhačky F-16

Nizozemsko brzy dodá Ukrajině první z 24 slíbených stíhaček F-16, uvedla v pondělí odcházející nizozemská vláda.


Slovenští novináři v závětří v Česku. Vyhání je rétorika i zákony Ficovy vlády

Česko by se brzy mohlo stát novou základnou pro část nezávislých slovenských médií. Vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní telerozhlas v jeho dosavadní podobě a útočí i na část médií soukromých. Sousední Česká republika se proto jeví jako logický bezpečný přístav pro ty slovenské novináře, kteří by doma čelili problémům. Indicií, že k takovým mediálním přesunům dojde, přibývá.


Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Nový stavební zákon je tu: Co se mění, jak je to s úřady, proč Bartoš uklidňuje

Nový stavební zákon od 1. července nabývá účinnosti pro všechny stavby. Ministerstvo pro místní rozvoj zároveň zpřístupnilo veřejnosti Portál stavebníka, nástroj digitalizace stavebního řízení. Šéf resortu a vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) se netají tím, že přechod bude náročný. Deník v otázkách a odpovědích shrnul to nejdůležitější.


V šílené tlačenici zemřelo nejméně 107 lidí. Počet obětí se zvýší, očekávají Indové

Tlačenici při náboženském shromáždění poblíž města Háthras v severoindickém státě Uttarpradéš nepřežilo podle nové bilance nejméně 107 lidí, informuje indická televizní stanice India Today. Počet obětí, mezi nimiž jsou podle stanice i ženy a děti, se tak během dvou hodin zvýšil o 20. Podle úřadů je pravděpodobné, že obětí ještě přibude. Premiér Naréndra Módí vyjádřil soustrast rodinám, kterých se neštěstí dotklo.


Ranní check: České firmy čile obchodují s Putinem, ČEZ řeší konec těžby uhlí

Dobré ráno! Je 184. den roku, svátek má Patricie. V tento den v roce 1947 Československo po nátlaku Sovětského svazu odmítlo Marshallův plán. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Jak bude otevřeno na červencové svátky? Na Den věrozvěstů a výročí smrti Jana Husa si i nakoupíte

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Bartoška ukázal ve Varech vnučku. Podívejte se, jak jim to na červeném koberci slušelo

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška letos na červeném koberci představil výjimečného hosta – svou tříletou vnučku Andulku. S malou princeznou vesele pózovali před fotografy a po celou dobu se od sebe nehnuli na krok.


Kdo může za smrt Šimona na festivalu u Bratislavy? Vše řeší policie, organizátoři čelí kritice

Za smrt dvacetiletého Šimona, k níž došlo v noci z pátku na sobotu na hudebním festivalu Hip Hop žije konaném u jezera Zlaté Písky u Bratislavy, podle některých návštěvníků nesou vinu organizátoři. Ti podle nich nezajistili dostatek pitné vody a nealka. Příčinu úmrtí určí až provedená pitva. Policisté to vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Organizátoři jakoukoliv vinu odmítají.


Vyfasoval 8 let, přesto galerista do vězení nepůjde: „Vydírali mě,“ tvrdí Třeštík

Odvolací soud zrušil verdikt, podle nějž si měl pražský galerista Jan Třeštík odpykat osm let vězení za zpronevěru peněz klientů a milionové podvody při obchodech s uměleckými díly. Případ vrátil k dalšímu projednání. Někdejší ředitel Galerie Středočeského kraje vinu odmítá. Součástí zrušeného verdiktu byl i maximální, tedy desetiletý zákaz Třeštíkova působení ve vedení firem.


Fiala se saským premiérem varovali před růstem obliby populistů

Marienberg/Jáchymov - Český premiér Petr Fiala se saským kolegou Michaelem Kretschmerem dnes varovali před růstem obliby populistických stran. Podle Fialy pravicoví i levicoví populisté nenabízejí žádná řešení. Kretschmer řekl, že radikální proudy získávají na oblibě kvůli nezvládnuté nelegální migraci, kterou je nutné zastavit.


Pražanům výrazně zlevní plyn a elektřina. Týká se to 700 000 odběratelů

Pražská energetika (PRE) od začátku září zlevní energie téměř 700 000 odběratelům bez fixace. Ceny elektřiny oproti současnosti klesnou až o 20 procent, ceny plynu pak o 16 procent. Dnes o tom informovala Pražská energetika. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.


Německo a Polsko budou jednat o posílení obranné spolupráce

Varšava - Polsko a Německo se dohodly, že budou jednat o posílení obranné spolupráce. Chtějí tak odstrašit ruskou hrozbu v regionu, a to i silnější přítomností sil Severoatlantické aliance na jejím východním křídle a koordinací pomoci Ukrajině, uvedla agentura Reuters s odvoláním na dnes představený společný akční plán obou zemí. Detaily jeho financování ale chybějí, napsala agentura DPA. Obě země dnešní návštěvou kancléře Olafa Scholze ve...