KDO MůžE ZA SMRT ŠIMONA NA FESTIVALU U BRATISLAVY? VšE řEší POLICIE, ORGANIZáTOřI čELí KRITICE

Za smrt dvacetiletého Šimona, k níž došlo v noci z pátku na sobotu na hudebním festivalu Hip Hop žije konaném u jezera Zlaté Písky u Bratislavy, podle některých návštěvníků nesou vinu organizátoři. Ti podle nich nezajistili dostatek pitné vody a nealka. Příčinu úmrtí určí až provedená pitva. Policisté to vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Organizátoři jakoukoliv vinu odmítají.

Do areálu byli policisté přivoláni před třetí hodinou ráno. V tu dobu zde již zasahovali záchranáři, kteří se snažili mladého muže, který nejevil známky života, zachránit. „Na místě byl konstatován exitus a byla nařízena pitva, která určí přesné příčiny mužovy smrti. Ze strany pověřeného policisty Okresního ředitelství policie Bratislava II bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedli strážci zákona na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Chytl ženu za zadek, ta ho ubodala. Policie zveřejnila detaily incidentu na německém nádraží

K tragédii vydal prohlášení i samotný festival. „Ačkoliv to nebyla chyba ze strany pořadatele, tato situace nás hluboce zasáhla a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Touto cestou upozorňujeme návštěvníky, aby se vyhnuli nadměrnému pití alkoholu a konzumaci omamných látek pro zachování dobrého zdraví,“ stojí v něm.

Podle některých návštěvníků selhali organizátoři

Pořadatelé v prohlášení rovněž apelují na všechny účastníky, aby byli opatrní, dodržovali pitný režim a chránili se před extrémním vedrem, které v těch dnech panovalo. Jenomže právě to byl podle některých návštěvníků problém: „Celé toto prohlášení je nepovedené, protože jak někteří účinkující, tak organizátoři celý den mluvili o tom, jak se mají návštěvníci opít. Přitom nezajistili cisterny s pitnou vodou pro celý areál, a to ve více než třicetistupňovém vedru. Voda nebyla k dispozici ani na umytí rukou, nebyla tam žádná možnost občerstvení, ani nealkoholické pivo, ani káva v rámci celého areálu,“ napsal jeden z nich pod příspěvek festivalu.

A v podobném duchu byl i další příspěvek: „Doufám, že rodina na vás podá trestní oznámení a řádně se všechno vyšetří. Včera jsme pomáhali šestnáctiletému klukovi, který kolaboval u plotu. Dali jsme mu napít a přítel zašel za security, kteří nás poslali do stanu za zdravotníky. Týpka jsme tam vzali a doktoři nám řekli: ‚Vodu máte a stojí na nohách, prosím odejděte.‘“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

2024-07-02T09:12:23Z dg43tfdfdgfd