Trending:


Petr Pithart: Vládo, máš skandál

Moje vláda má skandál. I předchozí vlády mají skandál. I já mám skandál. S životem a s byty ve vyloučených lokalitách. Tam, kde na těch nejubožejších hrabou ti nejnecitelnější. To vše podle platného práva. Ten skandál se táhne dvacet let a všichni, i všechny vlády, věděly a vědí, o co jde. Už mimo politiku jsem s kýmsi natáčel


Babiš vytáhl do boje za suverenitu. Ve vlasteneckém manifestu nastínil vizi Evropy

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v neděli zveřejnil na síti X souhrn idejí nově vzniklé evropské politické aliance Patriotů pro Evropu. V textu úderně nazvaném jako Vlastenecký manifest pro evropskou budoucnost je zdůrazněna snaha o zachování suverenity států a zamezení vlivu globalistů o postupnou centralizaci Evropské unie. Vznik společné aliance hnutí ANO s maďarskou stranou Fidesz a rakouskou FPÖ vzbudilo ohlas po celém kontinentu.


Nové drogy v Česku


Kim Čong-una znepokojuje "asijské NATO". Prsty v něm mají Američané

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Sebevražda třinácti bodnými ranami: Záhadu smrti Anety v Letňanech odhalí dokument

Aneta Rodová spáchala před deseti lety sebevraždu třinácti bodnými ranami. To dodnes tvrdí policie s přáním vše zamést pod koberec. Jiného názoru je však její matka a velká část široké veřejnosti. Tento zvláštní případ zaujal i filmaře Jiřího Sádka, který pět let pracoval na dokumentu Aneta, jenž má do vyšetřování vnést světlo.


Češi a Turecko v plamenech


Záhada šílených vrahů: Gang zabil 28 lidí, měli mu pomáhat i policisté. Viníci uniknou trestu

Jsou to ty nejzáhadnější vraždy, ke kterým kdy v Belgii došlo. Gang zabijáků, jimž se přezdívalo „šílení“, připravil v letech 1982-85 o život 28 lidí. Vyšetřování případu trvalo několik desetiletí, prověřovalo třeba i podezření, že do zločinů mohli být zapleteni policisté či zastánci krajní pravice. Po letech končí rozpačitým výsledkem: viníci nenalezeni.


Děsivá česká sekta Imanuelité: Vůdce Parsifal poblouznil dceru herečky Mileny Dvorské, udělal z ní Labutí Pannu

O tom, že sektě může propadnout v podstatě kdokoliv, se ví již dávno, dnes je však díky internetu větší informovanost, a tím pádem i pravděpodobnost, že se podobnému neštěstí vyhnete. V devadesátých letech byl však internet v plenkách a v České republice, která se vzpamatovávala z náhlé svobody, se dařilo kdejakým podvodníkům. A sektám. V čele jedné z nich byla dokonce dcera herečky Mileny Dvorské.


Starosta Židlochovic vyděsil obyvatele: Parkování zdarma jen půl hodiny a platit i za auto u domu

V Židlochovicích na Brněnsku to vře. Při setkání s občany starosta Jan Vitula (55, Vaše Židlochovice) upozornil, že je nutné řešit problematiku s parkováním. Jeho vyjádření pochopili přítomní tak, že chce v celém městě zavést placené parkování. To starosta ale popírá.


V Bělehradě šlo o teroristický útok, tvrdí srbský ministr vnitra

Srbská policie zadržela dva muže v souvislosti se sobotním útokem na policistu, který před izraelským velvyslanectvím v Bělehradě v sebeobraně zabil útočníka s kuší. Podle ministra vnitra Ivicy Dačiče šlo o "cílený teroristický útok".


Podezřelí patrioti všech zemí... spojte se

Babiš, Orbán a rakouský šéf Svobodných Kickl usedli v neděli k jednomu stolu a vyhlásili společenství Patrioti pro Evropu. Zatím je to stará monarchie (Babiše můžeme brát jako Čecho-Slováka), ale má jít o zárodek nějaké širší „národně konzervativní“ frakce, očekává se, že se k nim v Bruselu přidá německá AfD a možná madame Le Penová, nizozemský Wilders a další, v každé evropské zemi je již nějaká podobná „patriotická“ strana.


Ministryně ukázala prsa a sklidila ovace. Záběry obletěly svět, chválil ji i norský premiér

Neortodoxním způsobem se projevila norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová na oslavách queer komunity konaných v úterý v Oslu. Poté, co byla zvolena jako jedna z patronek letošního Pride pochodu v norské metropoli, odhalila přítomnému publiku své poprsí. Dočkala se bouřlivých ovací. Její vystoupení kladně zhodnotil i norský premiér Jonas Gahr Støre, informovala norská média.


Skopeček a Schillerová o veřejnoprávních poplatcích


Gang napadl v Německu 20letého mladíka. Syřan ho pak ubil k smrti

Tisíce Němců se v sobotu shromáždily v parku lázeňského města Bad Oeynhausenu, kde gang 10 lidí před týdnem brutálně zbil 20letého Philippa Tsanise, který na následky zranění zemřel. Philippos s přítelem se vraceli z maturitního večírku jeho sestry, když je napadlo deset mužů, pravděpodobně 18letý Syřan jej pak podle německých médií ubil k smrti. Incident ostře odsoudila politická reprezentace Severního Porýní-Vestfálska. Spolková ministryně...


Muž nepřežil noční koupání. Partnerce zmizel pod hladinou Košuteckého jezírka v Plzni

Šestatřicetiletý muž utonul v noci na sobotu při koupání v Košuteckém jezírku na severním okraji Plzně. Případem se zabývají kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu, řekl policejní mluvčí Ondřej Hodan. Upozornil zároveň na zásady bezpečného chování v místech, kde se v létě koupe velké množství lidí.


Vedra a bouřky v Evropě


Stanice metra Hlavní nádraží je po opravě stropu plně otevřená

Praha - Stanice pražského metra Hlavní nádraží na lince C je od ranního zahájení provozu otevřená už bez omezení. V sobotu před 08:00 bylo nutné jedno nástupiště ve směru na Háje uzavřít poté, co na něj spadla betonová omítka ze stropu. Nikomu se nic nestalo, omezení ale zkomplikovalo cestu lidem, kteří první prázdninový den v hojné počtu směřovali na nejvytíženější nádraží v zemi. Dopravní podnik poškozený strop opravil, místo posoudil statik,...


Irma (76): Kvůli bratrancově fóbii jsem málem nestihla vlastní svatbu. Načančaná jsem po Praze musela honit taxík

Říká se, že svatba je nejkrásnějším dnem v životě ženy. A stejně tak by většina dam o svém velkém dni nejraději všude hovořila. Vždyť svatby mohou být malé, velké, povedené i nepovedené. A některé dokonce mohou nést přívlastek kuriózní. Například ta Irmina.


Průrva Ploučnice: Zajímavá technická památka ze 16. století

V okrese Česká Lípa v Libereckém kraji se nachází Ralská pahorkatina a také její nejvyšší vrch – Ralsko, vysoký 698 metrů n. m. Na jeho vrcholu stojí zřícenina stejnojmenného hradu. Pahorkatina je poměrně členitá s řadou soutěskovitých údolí. Severně od vrchu Ralsko leží obce Noviny pod Ralskem a Stráž pod Ralskem a mezi nim najdete velmi zajímavou technickou památku – Průrvu Ploučnice. Kde se tu vzala?


Obavy na stavebních úřadech


KLDR se ozvala kvůli manévrům u Jižní Koreji. Diktatuře vadí "asijské NATO"

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Odhady: Macron poražen. Volby ve Francii vyhrálo opoziční Národní sdružení

První kolo francouzský parlamentních předčasných voleb podle očekávání vyhrálo opoziční Národní sdružení (RN). Se svým lídrem Jordanem Bardellou dosáhlo podle odhadů zveřejněných po uzavření volebních místností podporu 34 procent voličů. Levicový blok Nouveau front populaire, ve kterém se před volbami sdružili socialisté, komunisté, zelení, strana Nepodrobená Francie a další menší uskupení, může podle exit pollů získat 28 procent hlasů. Vládní...


Smrtelný útok nožem na německém nádraží: 20letá žena ubodala seniora, zřejmě se pohádali

Německem otřásl další útok nožem. Dvacetiletá žena v sobotu na nádraží v Kaiserslauternu ve spolkové zemi Porýní-Falc ubodala čtyřiašedesátiletého muže. Ten svým zraněním podlehl v nemocnici. Němečtí policisté o tom informovali v tiskové zprávě.


Stanjura ostře k Schillerové: Šíří paniku a lže. Žádný tajný daňový balíček nechystám

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) se ostře ohradil vůči slovům bývalé šéfky státní kasy Aleny Schillerové (ANO). Vládního politika rozčílily její výroky na CNN Prima NEWS o údajném novém daňovém balíčku, který měl podle ní Stanjura potichu na ministerstvu připravit. Občanskodemokratický politik Schillerovou v reakci osočil ze lži a šíření paniky.


Trump obviňuje imigranty z krádeže pracovních míst černochům: Ekonomové nesouhlasí a poukazují na rekordní zaměstnanost

Nedávná debata o vlivu imigrace na pracovní trh v USA vyvolala bouřlivé reakce. Bývalý prezident Donald Trump tvrdí, že přistěhovalci berou práci menšinám. Ekonomové však přináší odlišný pohled na situaci.


Vážná nehoda na D1: Šest zraněných, jsou mezi nimi i děti

Vážná nehoda zkomplikovala v neděli dopoledne provoz na páteřní české dálnici D1 ve středních Čechách. Několik lidí utrpělo zranění, jsou mezi nimi i děti. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, na dálnici se utvořila kolona.


Odmítal dělat ústupky, zažil vrcholy i pády. Ve Varech pokřtili knihu o režisérovi Kmotra

Knihu Sama Wassona Cesta do ráje, která sleduje vzestupy i pády kariéry režiséra Francise Forda Coppoly, v neděli v Karlových Varech pokřtili herec Jiří Dvořák, režisér Matěj Chlupáček a umělecký ředitel karlovarského filmového festivalu Karel Och. Wasson v knize kromě jiného objasňuje příběh produkční společnosti American Zoetrope, kterou Coppola založil v San Francisku v roce 1969 a pokusil se jejím prostřednictvím o nový pohled na filmovou...


Horní úsek lanovky na Sněžku zastavil silný vítr, dolní úsek je v provozu

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku dnes zastavil silný vítr. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu je v provozu. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, informovala dnes společnost Lanová dráha Sněžka na webu. Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes ráno vítr v nárazech rychlost přes 110 km/h. Teplota se dopoledne pohyboval okolo 17 stupňů Celsia.


Vývoz zbraní z Německa je na rekordu. Proudí i do Saúdské Arábie

Vývoz zbraní z Německa byl po loňském rekordním roce v letošním prvním pololetí znovu na maximu, meziročně se zvýšil o více než 30 procent. Opět se výrazně zvýšily dodávky na Ukrajinu. Od 1. ledna do 18. června schválila německá vláda dodávky vojenského zboží do zahraničí nejméně za 7,48 miliardy eur (téměř 188 miliard Kč). Podle agentury DPA to vyplývá z odpovědi ministerstva hospodářství na dotaz poslankyně Bundestagu Sevim Dagdelenové ze...


Rozhovor | Pokud bude Síkela eurokomisařem, jsem připraven stát se ministrem, říká místopředseda STAN Vlček pro EZ

Jak Starostové hodnotí výsledek evropských voleb? Proč se už s Danuší Nerudovou nepočítá na post evropské komisařky? Jak moc reálná je situace, v níž se eurokomisařem stane současný ministr průmyslu Síkela? Nejen na tyto otázky se EuroZprávy zeptaly Lukáše Vlčka, místopředsedy STAN a také možného kandidáta na nového ministra průmyslu a obchodu.


Moskva hlásí, že dobyla další dvě vesnice na východě Ukrajiny

Ruská vojska dobyla další dvě vesnice na východě Ukrajiny, obce Spirne a Novooleksandrivka, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Ukrajinská strana se k tomuto sdělení ihned nevyjádřila. Ve válečných podmínkách nelze podobná tvrzení znepřátelených stran bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.


Lety v Evropě nabírají zpoždění, problémy hlásí i Praha. Které spoje jsou na tom nejhůře?

Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do Turecka. Vliv to má i na české dopravce a letiště, aerolinky Smartwings jen během soboty zaznamenaly zpoždění všech 30 svých letů z a do Turecka. Zpožděné přílety i odlety na linkách do těchto destinací eviduje i pražské letiště. To má navíc nyní výpadky systému pasové kontroly na prvním terminálu, což zpomaluje odbavení...


Prezident Pavel ve Varech


„Reportování o Sýrii bylo strašně ohnuté.“ Diplomatka Eva Filipi o Asadovi a světové politice

Posledních deset let byla tzv. nejkontroverznějším členem české diplomatické služby. Eva Filipi, několikanásobná velvyslankyně, vedla ambasádu v Sýrii od října 2010, brzy nato však propuklo arabské jaro a i v Sýrii nepokoje a posléze občanská válka. Všichni velvyslanci států Evropské unie byli na protest proti režimu Bašára Asada z Damašku staženi, zůstali jsme jen my, k nelibosti některých lidí v zahraničí i u nás doma.


„Je superdávka nejlepší cesta? To bych si rád vyjasnil.“ Pavel se setká s Jurečkou

Prezident Petr Pavel bude příští týden jednat s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) o sociálních dávkách. Současný systém potřebuje hloubkovou revizi, řekl Pavel v pořadu Otázky Václava Moravce České televize (ČT). Apeloval také na urychlení reformy vzdělávacího systému. Ministerstvo školství podle prezidenta mohlo v tomto volebním období pro tuto reformu udělat více.


Bouřka na Vyškovsku zaplavila ulice


Herečka Iva Janžurová uvedla v K.Varech dokument své dcery nazvaný Janžurka

Karlovy Vary - Na filmovém festivalu uvedla dnes v premiéře česká herečka Iva Janžurová životopisný dokumentární film Janžurka. Režisérkou je její dcera Theodora Remundová. Na projekci do karlovarského divadla se přišel podívat i prezident Petr Pavel s manželkou Evou.


Řečtí hasiči bojují druhým dnem s požáry na řadě míst země, hořelo i v Turecku

Atény - Řečtí hasiči bojují druhým dnem s požáry na řadě míst země, práci jim ztěžuje silný vítr. O víkendu vypuklo v Řecku vlivem horkého a větrného počasí množství požárů a lidé dostali doporučeno, aby se nevydávali do lesnatých oblastí. Informovala o tom dnes agentura Reuters. S požáry se potýká i Turecko, hasiči je ale většinou zvládají likvidovat.


Předčasné volby ve Francii jsou v plném proudu. Odhady výsledků budou večer

V evropské části Francie začaly v neděli ráno předčasné parlamentní volby, které vyhlásil prezident Emmanuel Macron v reakci na výsledky červnových voleb do Evropského parlamentu. Macron po nich rozpustil parlament. Favoritem je podle průzkumů Národní sdružení Marine Le Penové.


Otřes v Bruselu: Babiš zakládá alianci s Orbánem a rakouskými Svobodnými

Hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) zakládají novou politickou alianci. Na tiskové konferenci ve Vídni to dnes oznámil šéf FPÖ Herbert Kickl. Ke spolupráci vyzývají i další evropské strany.


Drsné následky atentátu: Robert Fico bude mít těžké trvalé následky, připustil Kaliňák

Slovenský premiér Robert Fico (59) bude mít po květnovém atentátu trvalé následky, týkají se pohybového ústrojí. Brzy se ale objeví na veřejnosti, prozradil podle informací slovenského webu Topky místopředseda vlády Robert Kaliňák.


Tereza Ramba šla do role alkoholičky fakt naplno. Pomáhal i doktor, prozradila

Do kin míří syrová filmová zpověď, jejíž přesvědčivost stojí a padá s výkonem hlavní herecké představitelky. Promluvili jsme s ní na karlovarském filmovém festivalu.


Nezmar Macháček vládne noční kolonádě: Divoký mejdan v Bokovce, ladný taneček a vínečko

Letos tomu bude přesně čtrnáct let, co Jiří Macháček oslavil své tehdejší narozeniny tak bujaře, že nad ránem spolu s Aňou Geislerovou a Taťánou Vilhelmovou skončili v Teplé. Od té doby se to již nikdy neopakovalo. Což se může změnit. Macháček je totiž ve Varech a s nadsázkou slibuje: budu slavit, dokud mě z festivalu nevykážou.


Po bouřích ve Švýcarsku a ve Francii je nejméně sedm mrtvých

Ženeva/Paříž - Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých, uvedla dnes agentura AFP. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100.000 blesků.


Architektura ČSSR. Vladimir 518 oživil příběhy brutalismu

Mají i „komunistické“ stavby svoji duši? Dají se na baráky, které vlastně nikdo rád, navázat emoce? Dají se odvyprávět příběhy jejích architektů bez ideologických předsudků? Rapper, výtvarník, editor, aktivista a dnes i respektovaný odborník na architekturu Vladimir 518 to spolu s autorem scénáře, střihačem a režisérem Janem Zajíčkem (a kongeniálním tvůrčím týmem) zvládli. Dokument Architektura ČSSR 58-89 měl za velkých ovací světovou premiéru...


Komplikace na D1. Cestou do Brna se staly dvě nehody, provoz je omezen

Dvě nehody v rozmezí pouhých 20 kilometrů zkomplikovaly provoz v nedělní večerní špičce na dálnici D1 ve směru do Brna. Kvůli oběma incidentům je v místě nehody neprůjezdný pravý jízdní pruh.


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Ukrajina s Ruskem si vyměnily zajatce. Vrátili se i obránci Azovstalu. Podívejte se

Z Ruského zajetí se v uplynulém týdnu na Ukrajinu vrátilo 90 vojáků. Mezi propuštěnými zajatci je 32 příslušníků Národní gardy, včetně těch, kteří bránili černobylskou jadernou elektrárnu, 18 pohraničníků, 17 příslušníků námořnictva, 15 vojáků ozbrojených sil a také osm příslušníků teritoriální obrany, informoval podle Kyiv Independent Koordinační štáb pro zacházení s válečnými zajatci. Výměnu zajatců podle úřadu zprostředkovaly Spojené arabské...


V jezírku v Plzni utonul muž


Zemřel předseda Syndikátu novinářů Adam Černý. Bylo mu 73 let

Bývalý komentátor různých deníků, který spolupracoval s Českým rozhlasem a Českou televizí, zemřel v sobotu po vážné nemoci, uvedl syndikát na svém webu. Členem Syndikátu novinářů byl Černý od jeho vzniku v roce 1990, jeho předsedou se stal v roce 2009. Jako redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin v roce 2006 obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky.