MINISTRYNě UKáZALA PRSA A SKLIDILA OVACE. ZáBěRY OBLETěLY SVěT, CHVáLIL JI I NORSKý PREMIéR

Neortodoxním způsobem se projevila norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová na oslavách queer komunity konaných v úterý v Oslu. Poté, co byla zvolena jako jedna z patronek letošního Pride pochodu v norské metropoli, odhalila přítomnému publiku své poprsí. Dočkala se bouřlivých ovací. Její vystoupení kladně zhodnotil i norský premiér Jonas Gahr Støre, informovala norská média.

Záběry z odvážného kousku Jafferyové obletěly celý svět, informoval norský web Nettavisen. Ministryně nejdříve na pódiu děkovala za zvolení letošní queer patronkou. Poté si vyhrnula kostýmek a ukázala prsa, na jejichž bradavkách měla přilepené třpytivé střapce.

ČTĚTE DÁLE: Mortensen nadchnul fanoušky ve Varech. Po příjezdu rozdával podpisy a ochotně se fotil

„Velmi si vážím toho, že jsem byla během Oslo Pride jmenována patronkou queer komunity. Je to velká pocta,“ uvedla Jafferyová ve svém vyjádření pro média. „Pokud si chcete zasloužit takovou cenu, musíte se umět ukázat a nebrat se tak vážně,“ dodala politička z norské Strany práce (Arbeiderpartiet).

Odvážná show političky pákistánského původu se setkala s pozitivními reakcemi napříč norskou LGBTQ+ komunitou, uvedl deník Dagbladet. „Je docela fajn mít ministryni, která jde do všeho a nebojí se prosadit,“ nastínil svůj pohled pro média jeden z organizátorů norského Pride pochodu Joakim Aadland. „Potlesk, jaký Lubna sklidila, jsem za deset let organizování akce ještě nezažil. Je jasné, že publikum její husarský kousek ocenilo,“ dodal Aadland.

K odhaleným ňadrům jedné ze svých ministryň se kladně vyjádřil i premiér Jonas Gahr Støre, připomněl web NRK. „Lubna je sebevědomý, svobodný a úžasný člověk. Často se účastní akcí po celém království. Včera byla také na akci v Oslu a myslím, že je to v naprostém pořádku,“ uvedl předseda parlamentu zvaného Stortinget.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vlci potrhali ženu na safari u Paříže, podala stížnost. Běžela, kam neměla, hájí se vedení

2024-06-30T10:46:47Z dg43tfdfdgfd