Trending:


Kreml odmítl Erdogana. Zprostředkotavelem míru na Ukrajině nebude, prohlásil Peskov

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nemůže být prostředníkem v mírových rozhovorech mezi Ruskem a Ukrajinou, uvedl ve středu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Uvedla to agentura TASS.


Arménie: Proč by tato málo prozkoumaná destinace měla patřit na váš "bucket list"?

Arménie je vnitrozemský stát v euroasijské oblasti Jižní Kavkaz, který je fascinující jak svou úchvatnou krajinou, tak svou tisíciletou historií. Arménie, která jako první stát na světě přijala koncem třetího nebo začátkem čtvrtého století křesťanství za své oficiální náboženství, má nejstarší vinařství na světě a je zázračnou zemí, která si zaslouží být prozkoumána. Pronajmout si auto je snadné a silnice jsou bezpečné, takže zvažte možnost podniknout výlet po této úchvatné zemi. Prohlédněte si galerii a zjistěte, o co jste přišli.


Je Babiš proruský? Jeho nové spojenectví mnohé prozrazuje

Politické debaty o proruské orientaci různých opozičních i koaličních činitelů jsou nyní fakticky na denním pořádku. Bohužel tomu tak je místo toho, aby se řešily skutečné problémy, jichž je více než dost. V poslední době se hodně hovoří o tom, že je proruský Andrej Babiš. Konkrétně se to dozvídáme v komentáři Ondřeje Housky v Hospodářských novinách. Z čeho takto usuzuje? Především z faktu, s kým se Andrej Babiš spojil v Evropském parlamentu.


Maďarské předsednictví učilo Belgičany, jak skládat Rubikovu kostku

Brusel - Maďarské předsednictví v Radě EU, které začalo v pondělí 1. července, se na politické úrovni teprve pomalu rozjíždí, obyvatelé Bruselu ale už měli tento týden možnost poznat Maďarsko z trochu jiné stránky - prostřednictvím Rubikovy kostky a maďarských plemen psů. Lisztův institut, který je maďarským kulturním centrem v Belgii, totiž v parku Cinquantenaire uspořádal soutěž ve skládání kostky.


KOMENTÁŘ: Strana Padající Dolů aneb Tomio Okamura kráčí ve stopách Petra Fialy

„Odříkaného chleba největší krajíc“ praví lidová moudrost v případech, kdy člověk najednou udělá to, čemu se dlouho před tím bránil nebo co kritizoval. Na Tomia Okamuru a jeho SPD tohle rčení sedí jak pozadí na hrnec. Tak dlouho kritizovali koalici SPOLU, až se sami vydali v jejích stopách. Ale má to háček...


Máte problémové nájemníky? Rozkaz k vyklizení proces zjednoduší

Vláda schválila změnu zákona, která usnadní pronajímatelům vystěhování problémových nájemníků. Nový rozkaz k vyklizení má zkrátit a zjednodušit soudní řízení. Nově zavádí tzv. rozkaz k vyklizení. Zjistěte, jaké změny přináší a jak to ovlivní trh s nemovitostmi. Vláda podpořila zásadní změnu v občanském soudním řádu, která usnadní pronajímatelům proces vystěhování problémových nájemníků. Tento krok má zásadně zkrátit a zjednodušit […] The post...


O rumu, ibalginu a bývalých ruských majitelích s Josefem Nejedlým z likérky Fruko-Schulz

Žádná jiná lihovina v Česku nedosahuje takových prodejů jako tuzemák. Navíc je poptávka dlouhodobě stabilní, netrpí výkyvy jako jiné lihoviny. „Chceme tuzemák dlouhodobě udržet na trhu. Určitě nikdy neskončí tím, že by nechutnal, že by ho lidé přestali pít a nahradili ho jinou lihovinou,“ říká ředitel jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz Josef Ne...


Národní sdružení Le Penové nezíská většinu křesel, ukazuje nový průzkum

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informovala agentura Reuters.


Jochová o koncesionářských poplatích


Bojovník Jiří Procházka v televizním studiu CNN Prima NEWS


Andrej Babiš se v Evropě spolčil s podivnými spolky: Jde jen o fleky, s hajlujícími se nebude cítit dobře, diví se Šándor

Hnutí ANO Andreje Babiše (69) oznámilo vstup do nově založené, údajně vlastenecké frakce Evropského parlamentu nazvané „Patrioti pro Evropu“. Zasedne tak vedle populistů Viktora Orbána z Maďarska a dalších hraničních uskupení v čele s rakouskými Svobodnými, kteří vždy šli proti zájmům ČR a chtěli zrušit i Benešovy dekrety. Není to bezpečnostní riziko pro ČR? To pro eXtra.cz rozebral generál Andor Šándor.


Pozor na suvenýry z dovolené: Za některé hrozí tučné pokuty ale i vězení!

Pro většinu cestovatelů jsou suvenýry cest naprostou nezbytností. Málokdo ale ví, že za některé z nich hrozí po návratu do vlasti velké pokuty. Obezřetní by turisté měli být při převozu výrobků z želvích krunýřů či hadí nebo krokodýlí kůže. Problematická bývá i tradiční čínská medicína.


Dugin, Putin a plány na likvidaci Západu. Kam až jsou Rusové schopni zajít?

Od počátku století čelíme narůstajícímu ruskému imperialismu. Mezi nejhlasitější propagátory obnovy ruského impéria pod praporem eurasijství patří již třicet let Alexander Dugin. Před patnácti lety Dugin přišel s tzv. Čtvrtou politickou teorií, jejímž záměrem je zničit západní liberální řád a nastolit éru pluriversalismu. Samotné Rusko má při zničení Západu sehrát klíčovou roli. Jan Horník v knize Západ


Násilná smrt na Teplicku: Policie zatkla podezřelého, detaily případu halí tajemství

Na Teplicku došlo ve středu večer k násilnému trestnému činu, při kterém zemřela jedna osoba. Policie v souvislosti s případem zadržela jednu osobu. Ke zjištění příčiny úmrtí oběti byla nařízena soudní pitva.


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Hanuš (38): Po rozvodu se mojí jedinou útěchou stala práce. Firmu jsem tím tak rozložil, že jsem skončil na terapii

Rozvod je pro každého těžký a každý se s ním vyrovnává po svém. Hanuš se ponořil tak hluboko do práce, až se v ní ztratil, a najít rovnováhu pro něj nebylo jednoduché.


Si v Astaně vybízel ke spolupráci a podpoře při obraně před vměšováním

Astana - Čínský prezident Si Ťin-pching na summitu regionálního uskupení v Astaně, kterého se účastní také vůdcové Ruska a Běloruska, prohlásil, že státy spolu musí spolupracovat a pevně se vzájemně podporovat, aby odolaly "vnějšímu vměšování". Uvedla to agentura Reuters. V hlavním městě Kazachstánu dnes končí dvoudenní summit Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO).


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o pětinu méně než minulý rok. Statistici údaje o letošní sklizni, která začala zhruba o týden dřív než loni, během léta ještě několikrát zpřesní.


Havlíček: ANO v EU nehledá spojence v názoru na Ukrajinu, ale na unii

Praha - Hnutí ANO na úrovni Evropské unie nehledá spojence v názorech na Ukrajinu či Rusko, ale v názorech na unii, řekl dnes ve Sněmovně novinářům první místopředseda opozičního uskupení Karel Havlíček. Komentoval tak víkendové oznámení šéfa ANO Andreje Babiše o vzniku nové frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), ve které bude ANO spolupracovat s nacionálně konzervativním Fideszem maďarského premiéra Viktora Orbána či pravicově...


Den nezávislosti očima imigrantů: Strach z násilí a pošlapání základních lidských práv a svobod

Pro Američany jsou oslavy Dne nezávislosti hlavně o ohňostrojích a grilování. Imigranti ovšem tento svátek vnímají jinak. Spojené státy totiž nejsou zdaleka tak tolerantní a svobodnou zemí, jak by se mohlo na první pohled zdát.


Ukrajinci opět využili k likvidaci ruského nepřítele dron Shark UAV


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Zásah vězeňské služby ve Valdicích


Otec 15letého Romana, který spáchal sebevraždu: Z vyšetřování nemám dobrý pocit, je to smutné

Cítím úlevu, že případ postupuje, uvedl v rozhovoru pro Nový Čas otec patnáctiletého Romana z Parchovan, který spáchal sebevraždu. Po půl roce vyšetřování padlo v kauze obvinění. Spolužačce, která křičela a pobízela Romana, ať skočí z budovy, nyní hrozí vězení. Otec zesnulého chlapce ale vzápětí dodal, že z vyšetřování neměl od začátku dobrý pocit.


Konec „nejošklivějšího“ nádraží v Česku? Liberecký autobusák má čekat proměna

Liberec by se konečně mohl zbavit zřejmě nejošklivějšího autobusového nádraží v Česku. Budova seskládaná z unimobuněk vítá cestující už desítky let. Teď se objevil plán řešení. Autobusové nádraží by se mohlo přestěhovat blíže k vlakovým kolejím a využilo by tak budovu železničního nádraží. Nebude to ale zadarmo. Odhad nákladů je ve výši jednotek miliard, uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.


Trumpův plán na ukončení války? Rychlé řešení se ztrátou pro Ukrajinu, tvrdí lidé z jeho okolí

Kdyby se Donald Trump znovu stal americkým prezidentem, dokázal by se velmi rychle dohodnout s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem na ukončení jeho invaze na Ukrajinu. Podle webu Politico to tvrdí lidé z kandidátova okolí. Dodávají však, že cena by mohla být velmi vysoká. Trump by podle nich totiž Putinovi bez problémů přenechal podstatnou část ukrajinského území.


Klvaňa: Trump se bojí mladých demokratů


Známé železářství Rousek v pražských Nuslích po 139 letech zavírá

Praha - Známé železářství V.J. Rousek na Náměstí bratří Synků v pražských Nuslích po 139 letech zavírá. Důvodem jsou vysoké náklady a propad poptávky v posledních letech. ČTK to dnes řekl spolumajitel Jan Rousek. Obchod nyní zahájil výprodej zásob, zhruba do třech měsíců by měl zavřít úplně.


Nejznámější případy výskytu UFO na světě

Vidět na obloze něco mimozemského není jen příběh ze sci-fi filmů. V průběhu let bylo zaznamenáno dost zpráv o spatření UFO z celého světa, což naznačuje, že tu nejsme sami. Kliknutím na tuto galerii se dozvíte více o nedávném vývoji oficiálního vyšetřování UFO/UAP a můžete si prohlédnout seznam některých nejznámějších případů spatření UFO na světě. Podívejte se a udělejte si vlastní názor na to, zda jsme tu opravdu sami...


Rodinná tragédie na Slovensku: Talentovanou herečku Danku našli ubodanou, otec se oběsil

Pobodanou ženu našli policisté v úterý v bytě na slovenském sídlišti Fončorda v Banské Bystrici. Vážným zraněním v nemocnici podlehla. Ve stejný čas nalezli záchranáři tělo jejího otce ve sklepě, kde měl spáchat sebevraždu. Žena trpěla mentálním postižením, přesto se hodně angažovala v divadelním světě, s nímž zpráva o její smrti otřásla. S otcem se měli často hádat. Bylo zahájeno trestní stíhání v případu vraždy, informuje deník Nový čas.


V Británii začaly ostře sledované parlamentní volby

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu.


Rusko se potýká s vlnou veder, od Dálného východu přes Sibiř až k Moskvě

Moskva - Rusové se potýkají s vlnou veder. V Moskvě po dva dny za sebou padly více než staleté denní rekordy a řeka Moskva protékající metropolí dosáhla teploty jako v Černém moři, uvedli meteorologové. Teploty v mnoha dalších městech se vyšplhaly i nad 35 stupňů Celsia. Teplotní rekordy podle médií padají napříč zemí od pobřeží Tichého oceánu přes Sibiř až po evropskou část země.


Většina zpožděných kufrů odletěla z Prahy za majiteli, výdej je stále zpožděný

Praha - Většina zpožděných zavazadel z posledních dnů byla z pražského Letiště Václava Havla již odeslána do cílových destinací a zbývající jednotky zavazadel pošle letiště ještě dnes. Původní informaci o odeslání všech zavazadel aktualizovala v poledne mluvčí letiště Klára Divíšková. Problémy s výdejem zavazadel na příletech ale stále trvají a cestující musí čekat na kufry mnoho hodin. Podle zástupců pražského letiště je důvodem přetíženost...


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Útok na Fica teroristickým činem


Největší evropská skupina tlačí na von der Leyenovou. Chce zmrazit část Green Dealu

Prakticky všechny české subjekty kandidovaly do Evropského parlamentu s tím, že chtějí změnit Green Deal. Již nyní mají možnost udělat první kroky k tomu, aby naplnily své volební sliby. Například podmínkami pro podporu kandidátce na šéfku Evropské komise Ursule von der Leyenové. A tlak na von der Leyenovou už začíná vytvářet i její „mateřská“ Evropská lidová strana, která žádá – mimo jiné – zmrazit část legislativy spojené s Green Dealem.


Co si přibalit s sebou do letadla? Jídlo a pití není zakázané, vzít si můžete sendvič, ale i salát či láhev s vodou

Máte naplánovanou dovolenou letecky, ale letíte jen kratší vzdálenost a s nízkonákladovkou? I v takovém případě se ale vyplatí si vzít na palubu letadla nějakou menší svačinku. Co je možné si přibalit do příručního zavazadla a jak si zajistit, abyste během letu netrpěli žízní?


Policisté a spol. si řekli o další miliardy. Jejich výsluhy tíží rozpočet čím dál tím víc

Výsluhy pro příslušníky bezpečnostních sborů – téma, které dlouhodobě rozděluje společnost na dva tábory. Na jedné straně jsou policisté nebo hasiči, pro něž jsou doživotní renty jedním z hlavních motivačních faktorů. Na druhé straně roste kritika, že náklady čím dál více zatěžují schodkový státní rozpočet. S rostoucími požadavky na vyšší výplaty se otázka finanční udržitelnosti stává stále palčivější. Stát totiž jakékoliv změny v systému...


Zachrání Ukrajinu sovětské tanky? Jejich přestavba je pro zbrojovky dobrý byznys

Od prvního dne dodávek západních zbraní na Ukrajinu mají ve směsici výzbroje unikátní postavení bojové tanky. Těžce pancéřovaná a vyzbrojená vozidla připomněla vojenským stratégům, že ještě nepatří do starého železa. Zatímco však západní stroje docházejí, oči ukrajinského velení se opět upírají na východní Evropu.


Jurečka neustoupil. Prolomení bankovního tajemství se může týkat až milionu lidí

Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Banky budou také povinně sdělovat úřadům práce zůstatky na účtech...


Přijde po volbách frexit? Francouzi by mohli po vzoru Britů opustit EU, tvrdí Macronův ministr

Francie je klíčovým a vůdčím členem Evropské unie, tu by však mohla po druhém kole parlamentních voleb opustit. Tvrdí to alespoň ministr financí Bruno Le Maire z vlády sestavené prezidentem Emmanuelem Macronem. Poukazuje na zásadní úspěch nejen krajní pravice z řad lepenovců, ale také krajní levice. Oba subjekty jsou podle něj extremistické a mohou přivést zemi galského kohouta k „frexitu“.


Válka na Ukrajině ONLINE: NATO podpoří Ukrajinu 40 miliardami eur, na dlouhodobé pomoci se země neshodly

Zástupci členských zemí Severoatlantické aliance se ve středu dohodli, že NATO příští rok poskytne Ukrajině vojenskou pomoc za 40 miliard eur (přes jeden bilion korun). Nenašli ale shodu na plánu poskytovat zemi napadené Ruskem i v dalších letech minimálně stejně vysokou pomoc, jak navrhl dosluhující generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. S odvoláním na diplomatické zdroje o tom informovaly agentury DPA a Reuters. Podle jednoho z diplomatů...


Sedm mrtvých po řádění hurikánu Beryl. Zkázu v Karibiku odhalují záběry, Mexiko evakuuje

Hurikán Beryl strhával střechy na Jamajce, zmítal rybářskými čluny na Barbadosu a poškodil nebo zničil 95 procent domů na několika ostrovech Svatého Vincenta a Grenadin, než se přihnal ke Kajmanským ostrovům a nyní míří ke karibskému pobřeží Mexika. Zatím si podle dostupných informací vyžádal nejméně sedm obětí, informovala ve čtvrtek agentura AP.


Svatba skončila hrůzným krveprolitím. Ozbrojenci v Mali povraždili 21 lidí, prořízli jim hrdla

Ozbrojená skupina v africkém Mali tento týden přepadla svatební obřad, na kterém zabila nejméně 21 lidí, informovala dnes agentura AP. Africká země, která za posledních pět let zažila několik státních převratů, se s násilím extremistů potýká dlouhodobě.


Znásilňují děti, skončí s podmínkou. Případ Aničky rozvířil debatu o výši trestů

Jsou tresty za sexuální násilí na dětech dostatečné? Někteří odborníci míní, že nikoliv. Poukazují i na velký nápor na psychiku obětí při vyšetřování zločinů. Dílčí změny má přinést novela trestního zákoníku. Počítá s tím, že pokud dítě do dvanácti let bude s pohlavním stykem souhlasit, už to nebude bráno jako polehčující okolnost a skutek budou soudy trestat přísněji.


V socialismu se nestály jen fronty na banány. Nedostatkové bylo i další zboží

Za socialismu byly fronty v obchodech zcela běžné. Stálo se ve frontě na banány, na toaletní papír i na televizory. Kdo chtěl vyrazit na výlet do Rakouska, musel ve frontě strávit celou noc. Další možností byl podpultový prodej nebo nákupy v Tuzexu.


Tucker Carlson ohlásil interview se Zelenským. Nic nebude, zní z Kyjeva

Bývalý moderátor americké zpravodajské televize Fox News Tucker Carlson v příspěvku na sociální síti X oznámil, že připravuje rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Carlson, který byl z Fox News vyhozen loni v létě, přitom letos v únoru vydal téměř dvouhodinový rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Zelenského kancelář však uvedla, že k setkání s Carlsonem nedojde.


Neústupný prokurátor z chudé rodiny. Do Downing Street míří levicový Keir Starmer

Britové si ve čtvrtek volí nový parlament, už dopředu je ale téměř jisté, že se novým premiérem stane lídr labouristů Keir Starmer.


„Hovořili jsme upřímně.“ Demokratičtí guvernéři se postavili za Bidena, v průzkumech ale propadá

Několik amerických guvernérů za Demokratickou stranu, kteří se ve středu večer osobně setkali s prezidentem Joem Bidenem, vyjádřilo důvěru v jeho schopnost zastávat nejvyšší úřad v zemi a podpořilo jeho kandidaturu do listopadových voleb. Uvedli také, že s prezidentem upřímně a otevřeně hovořili o jeho slabém vystoupení v televizní debatě z minulého týdne. Informovaly o tom v noci na dnešek SELČ tiskové agentury. Bidenův výkon v duelu s...


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.