ZA PUTINA TO SCHYTAL, NA řADě JE ZELENSKYJ. KONTROVERZNí NOVINář HLáSí DALší ZáSADNí ROZHOVOR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.

„Vypadá to, že máme rozhovor se Zelenským. Snažili jsme se o to dva roky. Smyslem je přinést Američanům tolik potřebné informace o konfliktu, který zcela proměňuje pozici jejich země ve světě,“ uvedl Carlson ve svém prohlášení na sociální síti X. A kdy se rozhovor uskuteční? „Doufáme, že již brzy,“ konstatoval americký novinář.

Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by Kyjev s rozhovorem souhlasil. „Pan Tucker Carlson by měl pečlivěji prověřovat své zdroje v FSB. Ukrajinský prezident má svůj harmonogram a Tuckera Carlsona v něm nenajdete,“ napsal na Facebooku Zelenského tiskový tajemník Serhij Nykyforov.

Carlson byl letos v únoru prvním západním novinářem, kterému Vladimir Putin poskytl rozhovor. Zhruba dvouhodinové interview se stalo terčem velmi ostré kritiky. Západní média, veřejnost i Ukrajinci upozorňovali na Putinovy lži i na Carlsonův servilní přístup. Novinář ruskému prezidentovi nepoložil prakticky jedinou nepříjemnou otázku, zároveň neuváděl na pravou míru jeho lži.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT KOMENTÁŘ: Mírotvorce Orbán v Kyjevě vyzýval k příměří. Zapomněl, že Rusko napadlo Ukrajinu?

Putin například tvrdil, že Polsko vyprovokovalo druhou světovou válku, Rusko vlastní Ukrajinu a že za sabotáží Nord Streamu stojí americké tajné služby.

„Místo toho, aby na Putina tlačil v některých tématech včetně věrohodných obvinění Ruska ze spáchání válečných zločinů, nechal autokrata volně manipulovat a vyprávět svou verzi historie. Bez ohledu na to, jak byla lživá. Občas se zdálo, že Putin mezi sdělováním stížností Carlsona školí o historických událostech, zatímco moderátor zmateně přihlíží,“ komentovala Carlsonův výkon CNN.

VIDEO: Smrt místo zajetí. Rusové v koncích raději volí sebevraždu, video ukazuje chaos na bojišti

2024-07-04T09:17:24Z dg43tfdfdgfd