Trending:


Policisté v Plzni vyšetřují dva násilné útoky na ženy


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o pětinu méně než minulý rok. Statistici údaje o letošní sklizni, která začala zhruba o týden dřív než loni, během léta ještě několikrát zpřesní.


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.


Ukrajina hlásí mrtvé a raněné i sestřelení 21 z 22 ruských dronů

Kyjev - Ukrajinské ozbrojené síly potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.


Jurečka neustoupil. Prolomení bankovního tajemství se může týkat až milionu lidí

Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Banky budou také povinně sdělovat úřadům práce zůstatky na účtech...


Máte problémové nájemníky? Rozkaz k vyklizení proces zjednoduší

Vláda schválila změnu zákona, která usnadní pronajímatelům vystěhování problémových nájemníků. Nový rozkaz k vyklizení má zkrátit a zjednodušit soudní řízení. Nově zavádí tzv. rozkaz k vyklizení. Zjistěte, jaké změny přináší a jak to ovlivní trh s nemovitostmi. Vláda podpořila zásadní změnu v občanském soudním řádu, která usnadní pronajímatelům proces vystěhování problémových nájemníků. Tento krok má zásadně zkrátit a zjednodušit […] The post...


Zachrání Ukrajinu sovětské tanky? Jejich přestavba je pro zbrojovky dobrý byznys

Od prvního dne dodávek západních zbraní na Ukrajinu mají ve směsici výzbroje unikátní postavení bojové tanky. Těžce pancéřovaná a vyzbrojená vozidla připomněla vojenským stratégům, že ještě nepatří do starého železa. Zatímco však západní stroje docházejí, oči ukrajinského velení se opět upírají na východní Evropu.


Tragédie v Banské Bystrici: Herečku objevili v bytě v kaluži krve, ve sklepě pak policie našla jejího oběšeného otce

Slovenský divadelní svět smutní. V jednom z panelákových bytů v Banské Bystrici bylo nalezeno tělo těžce raněné herečky Danky (†58) a ve sklepě domu byl její oběšený otec (†85). Podle informací webu Regiony žena po převozu do nemocnice svým zraněním podlehla. Celý případ momentálně vyšetřuje slovenská policie.


Zásah vězeňské služby ve Valdicích


Tlak na odstoupení Bidena sílí


Je Babiš proruský? Jeho nové spojenectví mnohé prozrazuje

Politické debaty o proruské orientaci různých opozičních i koaličních činitelů jsou nyní fakticky na denním pořádku. Bohužel tomu tak je místo toho, aby se řešily skutečné problémy, jichž je více než dost. V poslední době se hodně hovoří o tom, že je proruský Andrej Babiš. Konkrétně se to dozvídáme v komentáři Ondřeje Housky v Hospodářských novinách. Z čeho takto usuzuje? Především z faktu, s kým se Andrej Babiš spojil v Evropském parlamentu.


Útok na Fica teroristickým činem


Tragická smrt matky dvou dětí: Eva zemřela po pádu z okna. Sousedé líčí, jak k neštěstí došlo

K obrovské tragédii došlo ve středu večer v Novém Mestě nad Váhom na Slovensku. Matka dvou dcer zřejmě vyklepávala koberec na balkóně ve třetím patře, když přepadla přes zábradlí. Záchranáři se ji pod okny jejího bytu snažili oživit, po převozu do nemocnice však 34letá Eva vážným zraněním podlehla, informoval web Nový Čas.


Neústupný prokurátor z chudé rodiny. Do Downing Street míří levicový Keir Starmer

Britové si ve čtvrtek volí nový parlament, už dopředu je ale téměř jisté, že se novým premiérem stane lídr labouristů Keir Starmer.


Dugin, Putin a plány na likvidaci Západu. Kam až jsou Rusové schopni zajít?

Od počátku století čelíme narůstajícímu ruskému imperialismu. Mezi nejhlasitější propagátory obnovy ruského impéria pod praporem eurasijství patří již třicet let Alexander Dugin. Před patnácti lety Dugin přišel s tzv. Čtvrtou politickou teorií, jejímž záměrem je zničit západní liberální řád a nastolit éru pluriversalismu. Samotné Rusko má při zničení Západu sehrát klíčovou roli. Jan Horník v knize Západ


Policisté a spol. si řekli o další miliardy. Jejich výsluhy tíží rozpočet čím dál tím víc

Výsluhy pro příslušníky bezpečnostních sborů – téma, které dlouhodobě rozděluje společnost na dva tábory. Na jedné straně jsou policisté nebo hasiči, pro něž jsou doživotní renty jedním z hlavních motivačních faktorů. Na druhé straně roste kritika, že náklady čím dál více zatěžují schodkový státní rozpočet. S rostoucími požadavky na vyšší výplaty se otázka finanční udržitelnosti stává stále palčivější. Stát totiž jakékoliv změny v systému...


Plzeň obchází strach: Neznámý muž napadá ženy. Došlo i ke znásilnění, lidé se místu vyhýbají

Policisté v Plzni vyšetřují dva útoky na ženy, které se staly na stejném místě a takřka ve stejný čas. Zřejmě je má na svědomí i totožný pachatel. Ten ženy v pondělí přepadl v plzeňské aleji zvané Kilometrovka. První se dokázala ubránit, druhou agresor znásilnil. Policisté zveřejnili identikit a po nebezpečném muži pátrají. O pomoc žádají také veřejnost. Ženy z okolí se prý nyní místem bojí chodit.


Smrtelný útok krajty: Žena šla koupit léky, skončila v útrobách hada. Z popisu těla mrazí

V indonéské provincii Sulawesi došlo v úterý ráno k děsivému incidentu – krajta tam spolkla šestatřicetiletou ženu. Podle policie je to už druhý takový případ za poslední měsíc, informoval deník The Straits Times.


Rozhovor | Britové jsou opravdu unavení, říká Meislová pro EZ. Nejspíše si zvolí Labouristy

V Británii dnes odstartovaly parlamentní volby v nichž se patrně rozhodnou mezi dvěma tradičními stranami – Konzervativní a Labouristickou. „De facto všechny průzkumy předpovídají Labouristické straně drtivé vítězství. Její náskok konzistentně činí zhruba 20 %, což je opravdu masivní náskok,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz expertka na britský politický systém Monika Brausenbauch Meislová z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v...


Maďarské předsednictví učilo Belgičany, jak skládat Rubikovu kostku

Brusel - Maďarské předsednictví v Radě EU, které začalo v pondělí 1. července, se na politické úrovni teprve pomalu rozjíždí, obyvatelé Bruselu ale už měli tento týden možnost poznat Maďarsko z trochu jiné stránky - prostřednictvím Rubikovy kostky a maďarských plemen psů. Lisztův institut, který je maďarským kulturním centrem v Belgii, totiž v parku Cinquantenaire uspořádal soutěž ve skládání kostky.


Den nezávislosti očima imigrantů: Strach z násilí a pošlapání základních lidských práv a svobod

Pro Američany jsou oslavy Dne nezávislosti hlavně o ohňostrojích a grilování. Imigranti ovšem tento svátek vnímají jinak. Spojené státy totiž nejsou zdaleka tak tolerantní a svobodnou zemí, jak by se mohlo na první pohled zdát.


Finsko povolí USA přístup na svoje vojenské základny, Rusko se vzteká

Rusko oznámilo, že bude reagovat na rozhodnutí Finska, které na základě obranné dohody se Spojenými státy umožní americkým jednotkám přístup na své vojenské základny. Uvedl to podle Reuters zástupce mluvčího ruského ministerstva zahraničí Andrej Nastasin.


Nejznámější případy výskytu UFO na světě

Vidět na obloze něco mimozemského není jen příběh ze sci-fi filmů. V průběhu let bylo zaznamenáno dost zpráv o spatření UFO z celého světa, což naznačuje, že tu nejsme sami. Kliknutím na tuto galerii se dozvíte více o nedávném vývoji oficiálního vyšetřování UFO/UAP a můžete si prohlédnout seznam některých nejznámějších případů spatření UFO na světě. Podívejte se a udělejte si vlastní názor na to, zda jsme tu opravdu sami...


Průzkum: Národní sdružení Le Penové nezíská většinu křesel

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informoval server The Economist.


Ukrajinci opět využili k likvidaci ruského nepřítele dron Shark UAV


Si v Astaně vybízel ke spolupráci a podpoře při obraně před vměšováním

Astana - Čínský prezident Si Ťin-pching na summitu regionálního uskupení v Astaně, kterého se účastní také vůdcové Ruska a Běloruska, prohlásil, že státy spolu musí spolupracovat a pevně se vzájemně podporovat, aby odolaly "vnějšímu vměšování". Uvedla to agentura Reuters. V hlavním městě Kazachstánu dnes končí dvoudenní summit Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO).


Soud poslal do vazby muže, který v pondělí postřelil člověka na Pardubicku

Dolní Roveň (Pardubicko) - Soud uvalil vazbu na muže, který v pondělí postřelil člověka u Dolní Rovně na Pardubicku. Policie o tom dnes informovala na síti X, kam umístila i video policejní eskorty. Padesátiletého cizince obvinila z pokusu o vraždu. Hrozí mu deset až 18 let vězení. Postřelený čtyřiatřicetiletý muž je mimo ohrožení života.


Schillerová: Stanjura narušuje důvěru ve stát. Jednání o rozpočtu není divadlo, opáčil ministr

Ministerstvo financí rozeslalo první návrh státního rozpočtu na příští rok ostatním resortům, nyní ale jeho podobu zveřejňovat nechce. Ministerstva se k návrhu vyjádří do konce července, finální návrh poté ministerstvo financí zveřejní do konce srpna. Na sociální síti to napsal ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Ministerstvo financí podle zákona musí první návrh rozpočtových kapitol rozeslat ostatním resortům do konce června, v minulosti ho...


Pozor na suvenýry z dovolené: Za některé hrozí tučné pokuty ale i vězení!

Pro většinu cestovatelů jsou suvenýry cest naprostou nezbytností. Málokdo ale ví, že za některé z nich hrozí po návratu do vlasti velké pokuty. Obezřetní by turisté měli být při převozu výrobků z želvích krunýřů či hadí nebo krokodýlí kůže. Problematická bývá i tradiční čínská medicína.


Rusko se potýká s vlnou veder, od Dálného východu přes Sibiř až k Moskvě

Moskva - Rusové se potýkají s vlnou veder. V Moskvě po dva dny za sebou padly více než staleté denní rekordy a řeka Moskva protékající metropolí dosáhla teploty jako v Černém moři, uvedli meteorologové. Teploty v mnoha dalších městech se vyšplhaly i nad 35 stupňů Celsia. Teplotní rekordy podle médií padají napříč zemí od pobřeží Tichého oceánu přes Sibiř až po evropskou část země.


V Itálii vybuchla sopka. Nebe zahalil černý dým a láva teče přímo do moře, ukazují záběry

Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem. Důvodem je erupce tamní sopky, která chrlí lávu a vypouští do ovzduší hustý kouř. Informují o tom italská média. Zmíněný vulkán naposledy běsnil zhruba před pěti lety, sopečná činnost Stromboli je navíc relativně častá.


PROFIL: Kdo je Emmanuel Macron a jak se stal prezidentem Francie

Hlava Francouzské republiky Emmanuel Macron je prezidentam už podruhé. Zvolen byl v roce 2022 na dalších pět let. Stejně jako v roce 2017 porazil svou krajněpravicovou rivalku Marine Le Penovou, a to o 16 procentních bodů. Nyní Macron rozpustil Národní shromáždění a vyhlásil předčasné volby poté, co jeho strana zcela propadla u voleb do Evropského parlamentu.


Jochová o koncesionářských poplatích


Izraelský voják nepřežil útok nožem v obchodním centru. Tragédii zachytila kamera

Izraelský voják nepřežil útok nožem v nákupním centru ve městě Karmiel na severu Izraele, uvedla BBC s odvoláním na místní úřady. Další člověk utrpěl při incidentu vážné zranění, útočník je po smrti.


Zemřel uznávaný profesor Ivan Hričovský. Truchlící lidé posílají dojemné vzkazy

V úterý zasáhla Slovensko smutná zpráva. Ve věku 92 let zemřel profesor Ivan Hričovský. Proslul jako nestor zahrádkářství, které na Slovensku neúnavně propagoval. O jeho skonu informovala na Facebooku skupina, v níž se Hričovský dělil o své poznatky.


Trumpův plán na ukončení války? Rychlé řešení se ztrátou pro Ukrajinu, tvrdí lidé z jeho okolí

Kdyby se Donald Trump znovu stal americkým prezidentem, dokázal by se velmi rychle dohodnout s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem na ukončení jeho invaze na Ukrajinu. Podle webu Politico to tvrdí lidé z kandidátova okolí. Dodávají však, že cena by mohla být velmi vysoká. Trump by podle nich totiž Putinovi bez problémů přenechal podstatnou část ukrajinského území.


Tragédie v oblíbené destinaci Čechů. Dívku na řecké pláži zabil blesk

Návštěvníci řecké pláže Faros u letoviska Poseidi na řeckém poloostrově Chalkidiki byli minulý pátek svědky rodinné tragédie. Před zraky rodičů do jejich dospívající dcery uhodil blesk. Zraněním na místě podlehla. Rodinní příbuzní si myslí, že za to mohla ozdoba na plavkách Řekyně.


Co si přibalit s sebou do letadla? Jídlo a pití není zakázané, vzít si můžete sendvič, ale i salát či láhev s vodou

Máte naplánovanou dovolenou letecky, ale letíte jen kratší vzdálenost a s nízkonákladovkou? I v takovém případě se ale vyplatí si vzít na palubu letadla nějakou menší svačinku. Co je možné si přibalit do příručního zavazadla a jak si zajistit, abyste během letu netrpěli žízní?


Klvaňa: Trump se bojí mladých demokratů


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Známé železářství Rousek v pražských Nuslích po 139 letech zavírá

Praha - Známé železářství V.J. Rousek na Náměstí bratří Synků v pražských Nuslích po 139 letech zavírá. Důvodem jsou vysoké náklady a propad poptávky v posledních letech. ČTK to dnes řekl spolumajitel Jan Rousek. Obchod nyní zahájil výprodej zásob, zhruba do třech měsíců by měl zavřít úplně.


Zvrat v případu muže, kterého viní z vraždy Maddie McCannové: Soud Christiana B. nepovažuje za podezřelého!

Rozhodnutí německého soudu zrušit zatykač na Christiana B., hlavního podezřelého z vraždy tříleté Madeleine McCannové, otřáslo veřejností. Rozhodnutí se týká nesouvisejících sexuálních deliktů, které měl spáchat v Portugalsku, ale budí otázky ohledně jeho dopadu na případ Maddie.


Otec 15letého Romana, který spáchal sebevraždu: Z vyšetřování nemám dobrý pocit, je to smutné

Cítím úlevu, že případ postupuje, uvedl v rozhovoru pro Nový Čas otec patnáctiletého Romana z Parchovan, který spáchal sebevraždu. Po půl roce vyšetřování padlo v kauze obvinění. Spolužačce, která křičela a pobízela Romana, ať skočí z budovy, nyní hrozí vězení. Otec zesnulého chlapce ale vzápětí dodal, že z vyšetřování neměl od začátku dobrý pocit.


Nakoupíte 5. a 6. července? Přehled ukáže, na jaké státní svátky jsou obchody zavřené

O kterých svátcích jsou obchody otevřené? Lidé stále nemají jasno, poradí náš přehled.


V Británii začaly ostře sledované parlamentní volby

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu.


Ve Velehradu začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

Velehrad (Uherskohradišťsko) - Ve Velehradu na Uherskohradišťsku dnes začínají dvoudenní Dny lidí dobré vůle. Letošní cyrilometodějské slavnosti se konají 25. rokem, připomenou také 75. výročí vydání pastýřského listu Hlas československých biskupů a ordinářů věřícím v hodině velké zkoušky. Biskupové v něm v roce 1949 také kritizovali zákroky komunistů proti církvi. Za veřejné čtení listu šla řada kněží do vězení. Velehradské slavnosti patří k...


Mýtická japonská stvoření zrozená z katastrof

Po značnou část japonských dějin vznikalo mnoho mýtických bytostí jako způsob k pochopení a zvládnutí nepředvídatelných sil přírody a života. Od dětských duchů po pomstychtivá božstva - mnoho lidových příběhů pochází z nejsevernějšího japonského regionu Tohoku, ve kterém izolovaná poloha a drsné podnebí vytvořily prostředí pro bujnou fantazii. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii a zjistěte, která z těchto bájných stvoření byla inspirována neštěstím.


Tragédie ve škole: Devítiletý chlapec v Německu padl při tělocviku, nepomohla ani resuscitace

V Německu se ke konci června stala velká tragédie. Devítiletý chlapec při hodině tělesné výchovy v německém Lahru náhle upadl na zem. Vrtulník ho transportoval do nemocnice, kde později zemřel. Informoval o tom německý deník Bild.


Bojovník Jiří Procházka v televizním studiu CNN Prima NEWS