Trending:


Smrt dítěte po výbuchu granátu: Objevily se nové šokující informace!

Trestní oznámení na 46letého Čecha v souvislosti s výbuchem granátu, při kterém ve středu v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě, bude předáno České republice. Informovala o tom prokuratura v Zadaru, uvedl chorvatský deník Jutarnji list. Chorvatská televizní stanice RTL Televizija uvedla, že se 46letý muž s granátem dokonce vyfotografoval!


K čemu náboženství, kde bůh jsem já?

Výborné texty hledám v poslední době ponejvíce na Substacku, on-line platformě pro nezávislé publikování autorů, které z různých důvodů v mainstreamových médiích nenajdete. Dá se tu najít to, co by jinde pohledal: kritické, ideologickým balastem nezatížené uvažování a názorová otevřenost. Jedním z témat, která je zajímavé zde sledovat, je krize duševního zdraví u mladých lidí.


Partyšová odhalila důvody svého konce na Nově. Nikam jsem se neposouvala, přiznala otevřeně a odhalila své další kroky

Gabriela Partyšová (46) před několika dny oznámila, že po dlouhých 27 letech končí na obrazovkách TV Nova. Nyní v rozhovoru pro eXtra.cz, který vznikl na velkolepé akci Brno Fashion Night, prozradila detaily svého odchodu. Oblíbená a zkušená moderátorka promluvila také o nové kariérní výzvě, která ji čeká, a o tom, jak je pro ni důležitá podpora od partnera.


OBRAZEM: „Obchodní dům Máj cirkusáků ráj.“ Obří herna připomíná Discoland, zní kritika

Nově zrekonstruovaný obchodní dům Máj nepřestává budit kontroverze. Ještě ani nestihla skončit debata o Spitfirech na fasádě od Davida Černého, a už se rozhořela další. Tentokrát se do středu dění dostaly interiéry obchodního domu ze 70. let, které připomínají kluby a casina z 90. let. Dům na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude sloužit především jako velká herna, ale součástí budou také obchody, restaurace, bary, supermarket a venkovní...


Záhadný výbuch a otřes ve Středozemním moři. Zřejmě u Itálie dopadl meteorit

U Itálie ve Středozemním moři byl tento týden cítit masivní otřes, který se nejdříve zdál jako zemětřesení. Podle nové teorie se ale zřejmě jednalo o náraz meteoritu, který narazil do Země. Záhadná seismická exploze se pravděpodobně odehrála v blízkosti ostrova Montecristo v Tyrhénském moři a byla slyšet přes Středozemní moře až k ostrovům Elba a Korsika.


Policie hledá 13letou dívku z Hostinného, sestru juniorské mistryně světa

Policie pátrá po třináctileté Zuzaně Voborníkové z Hostinného na Trutnovsku. Rodina ji postrádá od pátečního odpoledne. Policie se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc, ozvat se mohou na linku 158. Dívka se může pohybovat na Trutnovsku i jinde, řekla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková. Sestrou pohřešované dívky je biatlonistka a juniorská mistryně světa ve sprintu a stíhacím závodu Tereza Voborníková, která na sociálních sítích vyzývá k pomoci...


Evropa pod vodou


Zombie droga fentanyl už zabíjí v Polsku. Je padesátkrát silnější než heroin

Jeden gram této látky dokáže zabít až 500 lidí a její deriváty mají ještě silnější účinky. Fentanyl se objevil i v Polsku a oficiálně má už čtyři oběti. Na sociálních sítích se hojně sdílí video dvojice narkomanů typicky se kymácejících na ulici v Poznani.


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Ohnivé peklo v Řecku: Požár kvůli turistům na jachtě a ohňostroji vyvolal rozhořčení

Hasiči na řadě míst Řecka stále bojují s lesními požáry, zatímco někteří lidé se navzdory neustálým varováním chovají nezodpovědně a ke vzniku požárů tak v tomto suchém a horkém počasí přispívají. Agentura DPA dnes informovala mimo jiné o lesním požáru na ostrově Hydra způsobeném ohňostrojem, který dělali turisté na jachtě poblíž pobřeží. V pátek zemřel pětapadesátiletý dobrovolný hasič, který pomáhal bojovat s požáry na severozápadě...


Partnerství Ruska a KLDR znepokojuje OSN. Guterres Moskvě připomněl sankce

Rusko musí dodržovat mezinárodní sankce uvalené na Severní Koreu (KLDR), prohlásil v pátek generální tajemník OSN António Guterres. Tento výrok byl reakcí na prohloubení vztahů mezi Moskvou a Pchjongjangem, uvedla agentura Reuters.


Nebezpečné chování na vlaku


Počasí: Česko zasáhly extrémní bouřky! Padaly masivní kroupy, objevily se supercely! Tisíce lidí bez proudu

Po silných bouřkách, které zasáhly Česko v pátek a během noci, bylo ráno přibližně 30 000 domácností bez elektřiny. Nejhůře postiženými oblastmi byly Moravskoslezský, Jihomoravský a Liberecký kraj, uvedly distribuční firmy ČEZ a EG.D. Energetici předpokládají, že dodávky elektřiny budou obnoveny během dne.


Trump: „Teď slyším, že Francie chce bojovat na Ukrajině. Tak hodně štěstí“

Bývalý americký prezident a také znovu kandidát na křeslo v Bílém domě Donald Trump si myslí, že důvodem ruské intervence na Ukrajinu je NATO, resp. jeho rozšiřování. "Slýchal jsem to už dlouho a myslím, že to je opravdu důvod, proč tato válka začala," řekl Trump tento týden v podcastu Davida Sackse "All In". Trump již dříve několikrát prohlásil, že kdyby byl prezidentem. válku na Ukrajině by rychle ukončil a žádné peníze by do Kyjeva neposílal.


Ficova vláda útočí na neziskovky. „Vytvářejí umělého nepřítele,“ říká Katka Batková

Plošné dotační škrty, verbální útoky i chystaný zákon vzdáleně připomínající ruská a maďarská nařízení o takzvaných zahraničních agentech. Slovenská vláda dělá směrem k neziskovým organizacím to, co slibovala – tedy že s nimi „zatočí“. V tomhle testu odolnosti může občanskému sektoru pomoct i prožité autoritářské období vlády Vladimíra Mečiara. „Jsme v tom zkušenější než v Česku,“ říká o slovenských neziskovkách


Ukrajina chystá druhý mírový summit. Chce získat globální jih, pořádat se může i tam

Druhý summit, kde se budou projednávat ukrajinské návrhy na mír s Ruskem, by mohla hostit země z tzv. globálního jihu. Podle serveru Ukrajinska pravda to oznámil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


The Guardian: Vietnamská komunita zůstává na Ukrajině, někteří za ni i bojují

Kyjev - Lidé po celé Ukrajině se semkli tváří v tváři ruské invazi a vietnamská komunita v tom není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, napsal deník The Guardian.


Čeští fanoušci před Českým domem v Hamburku


Slávka (38): Utajila jsem před manželem, že jsem poškrábala auto. Stačil mi k tomu lak na nehty

Slávka před deseti lety při vyjíždění autem z podzemní garáže odřela lak na zadním nárazníku. Vyřešila to lakem na nehty. Nikdy se na to nepřišlo.


Chorvaté vyslechli Čecha kvůli výbuchu a smrti dítěte, případ předají ČR

Záhřeb - Chorvatská policie dnes vyslechla 46letého Čecha v souvislosti se středečním výbuchem u města Obrovac, který usmrtil dítě a další osoby zranil. Po výslechu policie propustila muže na svobodu a vyšetřování přenechá českým úřadům, uvedl web stanice N1. Podle kriminalistů muž dopustil, aby si dítě odneslo výbušné zařízení nalezené na vojenském cvičišti. Dítě ho následně přivedlo k explozi během neplánované zastávky kvůli poruše vozidla.


Hrozivé záplavy v Alpách. Bahnem a vodou zavalené vesnice, středisko Zermatt je zcela odříznuté od světa

Silné bouřky a srážky se v pátek večer přehnaly ve Švýcarských Alpách jižním údolím Misox v kantonu Graubünden a vyvolaly sesuv půdy a sesuv půdy. Postižen je i kanton Valais, vážně byla zasažena řada obcí a lyžařských středisek, známý Zermatt je zcela odříznutý od světa, informují v sobotu švýcarská média.


Masakr zvěře, diktát úředníka. Myslivci a ochránci zvířat kritizují stejný zákon

Novela zákona o myslivosti je hotová, projednaná vládou a míří do parlamentu. A zatímco představitelé ministerstva zemědělství si od ní slibují, že pomůže vyřešit vysoké stavy spárkaté zvěře a škody na zemědělských pozemcích a také naplní programové prohlášení vlády o posílení práv vlastníků pozemků, myslivci jsou rozčilení. A nejen oni. Lovci si myslí, že novela je krokem, který tradiční myslivost v Česku zničí. Ochránci zvířat politikům...


Pietní akt v Ležákách uctí oběti nacistického teroru

Miřetice (Chrudimsko) - V místě bývalé osady Ležáky na Chrudimsku se dnes dopoledne koná pietní akt k uctění památky obětí ležácké tragédie. Před 82 lety Němci osadu vypálili a obyvatele odvlekli a popravili. Pietního setkání se zúčastní prezident Petr Pavel a senátorka Miluše Horská (za KDU-ČSL).


Chcete se přestěhovat do Itálie? Na vlastní dům vám stačí jediná stovka!

Pokud jste někdy snili o krásném cihlovém domku v idylickém sicilském městečku, možná přišla vaše šance. Město Sambuca di Sicilia se přidává k italskému trendu z posledních let a nabízí několik nemovitostí za pouhá tři eura!


Rusko poslalo na bytovku plnou civilistů v Charkově řízenou bombu

Ruská armáda při sobotním útoku na východoukrajinské město Charkov použila řízenou bombu, která zasáhla vícepodlažní obytný dům. Tři lidé přišli o život a dalších téměř 40 bylo zraněno, uvedl server Ukrajinska pravda.


Policie pátrala po třináctileté dívce, sestře úspěšné biatlonistky Voborníkové

Policisté pátrali po třináctileté dívce z Trutnovska, která se nevrátila domů od pátečního odpoledne. Pohřešovaná byla sestra biatlonistky Terezy Voborníkové, která na sociálních sítích požádala o pomoc při hledání. Díky pomoci veřejnosti ji policisté nakonec našli a dívka je v pořádku.


Tuskova vláda brutálně čistí Polsko od PiS. Nyní hněv dopadl na Orlen, vyhazuje stovky lidí

Polská levicová vláda Donalda Tuska pokračuje v masivních čistkách od lidí spjatých s bývalou vládnoucí stranou Právo a spravedlnost (PiS). Poté, co obsadila veřejnoprávní média svými lidmi, zbavuje se nyní velkého množství diplomatů, včetně řady velvyslanců. Úder nyní schytává i polostátní petrolejářský gigant Orlen. Už v únoru se vláda rozloučila s dlouholetým generálním ředitelem Danielem Obajtekem a teď přichází o práci v Orlenu, který...


Bruselské poučení na doma: Fialu mohou potrápit zlobivé vládní děti i úspěch antisystému

Sotva jedny volby skončily, další následují ani za pár měsíců. Výsledky těch nedávných evropských přitom naznačily možné směry vývoje české politické scény. Mobilizace voličů, úspěch opozičních stran a oslabení vládních subjektů mohou být důležitými faktory v nadcházejících krajských a senátních volbách, potažmo i v těch sněmovních.


Navzdory rétorice a vyhlašovaným sankcím chce EU prodloužit dodávky ruského plynu

V Evropě se mění postoje vůči sankcím proti ruskému plynu. Členské státy Evropské unie otáčí ve své deklarované snaze rychle a brutálně omezit dodávky zemního plynu z Ruské federace. EU chce nyní jednat o prodloužení pronájmu plynovodů i dodávek zemního plynu do Evropy. Podle zpravodajské agentury Bloomberg, která se odvolává na několik zdrojů obeznámených se situací, se země EU snaží zajistit, aby dodávky zemního plynu z Ruska pokračovaly i...


Válka na Ukrajině ONLINE: Ukrajina by podle Zelenského poradce chtěla příští mírový summit do konce roku

Ukrajina by si přála, aby se další mírový summit konal ještě letos, hostit by ho mohla jedna se zemí takzvaného globálního jihu, některé z nich to Kyjevu již nabídly. Agentuře Reuters to sdělil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Ihor Žovkva. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:


Šokující smrt české řidičky ve Švýcarsku: Zabil ji kámen odražený z kamionu

Česká řidička přišla v pátek o život při dopravní nehodě na západě Švýcarska. Do její hlavy narazil kámen, který se odrazil od protijedoucího kamionu, informovala na svém webu místní policie.


Farage: Putinovu invazi na Ukrajinu vyprovokovalo rozšiřování EU a NATO

Londýn - K ruské invazi na Ukrajinu vyprovokovalo ruského prezidenta Vladimira Putina rozšiřování Evropské unie a NATO na východ. Řekl to v pátek večer v rozhovoru s veřejnoprávní vysílací společností BBC šéf britské pravicově populistické strany Reform UK Nigel Farage, který za to sklidil kritiku od politiků napříč politickým spektrem.


V bouřkách se vyskytly kroupy velké až 8 cm a nárazy větru až 100 km/h

Praha - V bouřkách, které přes Česko postupovaly v pátek navečer a v noci na dnešek, se vyskytovaly kroupy velké až osm centimetrů, výrazné nárazy větru a také intenzivní srážky. Hasiči měli kvůli bouřkám přes 1000 výjezdů, bez dodávek elektrické energie zůstávalo kolem 18:00 asi 4000 domácností, a to zejména na Karvinsku. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji.


Bouřka brala střechy


Trutnovský drak dorazil do Brna, nadšenci tak připomněli starou pověst

Brno - Šestimetrový kovový drak, který jinak zdobí radnici v Trutnově, dnes dovršil dvoutýdenní pouť do Brna. Nadšenci a organizátoři trutnovských Dračích slavností tak připomněli pověst, podle které vycpaný ještěr, jeden ze symbolů Brna, trvale umístěný v průchodu Staré radnice, pochází právě z Trutnova. Kovovou plastiku neslo brněnskými ulicemi deset mužů v rudých kápích a se škraboškami, doprovázeli je hudebníci a kejklíři.


VIDEO: Mladíci hazardují se životem. Extrémně nebezpečnou jízdu na nárazníku vlaku si točili na kameru


Na Olympiádě nebudou mít sportovci klimatizace. Kvůli tzv. udržitelnosti a uhlíkové stopě

Zelená ideologie poznamenává i Olympijské hry v Paříži. Apartmány, kde budou ubytováni sportovci, nejsou vybaveny klimatizací, aby byla prý zajištěna tzv. udržitelnost světové akce a snížila se tzv. uhlíková stopa. Některé delegace však tyto nápady odmítají a přivážejí sportovcům mobilní klimatizace, píše deník Le Figaro.


Na dně moře u Izraele objevili nejstarší vrak lodi. Skrýval i nedotčený poklad

Potopenou starověkou loď spolu s nákladem objevili izraelští archeologové ve východním Středomoří. Podle vědců se jedná o dosud nejstarší nalezený vrak. Objev také poskytl nový pohled na dávné navigační schopnosti námořníků.


Soutěž netradičních plavidel v Holešově ovládla loď Mezi nebem a zemí

Holešov (Kroměřížsko) - Loď pojmenovaná Mezi nebem a zemí zvítězila v dnešní soutěži netradičních plavidel na rodinném hudebním festivalu Holešovská Regata na Kroměřížsku. O její zhotovení se postarali žáci Základní školy a Mateřské školy Choryně na Vsetínsku. Pomáhali jim pracovníci školy a také rodiče, řekla ČTK vychovatelka Veronika Jakešová. Lodě z Choryně se soutěže úspěšně účastnily i v minulých ročnících.


Americké úřady jdou po Adobe. Zrušení předplatného Photoshopu je složité a drahé

Americká FTC s ministerstvem spravedlnosti žalují Adobe |Podmínky zrušení předplatného jim připadají příliš komplikované |Firma nekomunikuje transparentně ohledně storno poplatku


Trump a Biden se připravují na debatu


Babišův exit. Vliv na vládnutí v europarlamentu bude mít jen pár Čechů

V ne úplně nečekaném zvratu evropské politiky oznámil předseda ANO Andrej Babiš, že jeho strana opustí liberální frakci Renew Europe v Evropském parlamentu (EP) i evropskou stranu ALDE. Podle něj by nemohlo plnit svůj program. Hnutí v nedávných volbách získalo sedm europoslaneckých mandátů, jejich odchod tak může znamenat nemalé oslabení českého vlivu v Bruselu, protože většina tuzemských europoslanců se najednou ocitne v opozici.


Putin upevňuje vztahy s Vietnamem, zatímco Vietnamci bojují na Ukrajině proti jeho armádě

Lidé po celé Ukrajině se spojili tváří v tvář ruské invazi a vietnamská komunita není výjimkou. Někteří její členové brání napadenou zemi se zbraní v ruce, jak píše deník The Guardian. Když před více než dvěma lety začala rozsáhlá ruská invaze, Tung Nguyen odvezl své rodiče z Černihivu k polským hranicím. Poté se vrátil do Kyjeva, kde jako dobrovolník dodával potraviny a léky do obléhaného města. Netrvalo dlouho a rozhodl se vstoupit do...


Rusko podniklo masivní útok na zařízení kritické energetické infrastruktury Ukrajiny

Rusko v noci na sobotu uskutečnilo "masivní" útok na zařízení kritické energetické infrastruktury v oblastech na západě a jihu Ukrajiny, uvedlo ministerstvo pro energetiku v Kyjevě podle serveru Ukrajinska pravda.


Česko sužovaly silné bouřky. Bez elektřiny bylo přes 30 000 domácností, nejvíce na Moravě a Liberecku

Po silných bouřkách, které se vyskytly v Česku v pátek a v noci na dnešek, bylo ráno bez elektřiny kolem 30 000 domácností. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji, uvádí ČEZ a EG.D. Obnovení dodávek předpokládají energetici během dnešního dne. Hasiči měli kvůli bouřkám od pátečního odpoledne přes 1000 výjezdů, nejčastěji odstraňovali popadané stromy. Meteorologové zaznamenali nejvyšší náraz větru na letišti v...


Ukrajina po povolení používá americké zbraně za hranicemi a brzdí ruský postup

Týdny po rozhodnutí, které Ukrajině umožnilo používat zbraně dodávané Spojenými státy k omezeným úderům na ruské území, se Ukrajincům do určité míry daří zastavovat nový postup Rusů podél severovýchodní fronty. Vojenští velitelé nicméně volají po zrušení omezení pro střely dlouhého doletu, píše agentura AP.


Reportér ČT Richard Samko na sebe se ženou veřejně nakydali špínu: Padala slova o rozvodu, alkoholismu a chorobné žárlivosti

Když už prát veřejně prádlo, tak pořádně, ať špína létá pořádně okolo. To si patrně řekli reportér ČT a Romea.cz Richard Samko (46) a jeho paní Angelika, když se do sebe podle zjištění eXtra.cz ostře pustili na Facebooku. Temperamentní žena elitního romského novináře již dříve obviňovala z fyzického napadání, pak nám ale sdělila, že si vše vymyslela ze žárlivosti. Nyní Samko tvrdí, že jeho paní pije a nestará se o syna, Angelika to ovšem odmítá...


Trapná Havlíčkova návštěva neratovické hospody: Takový vládní kartáč dlouho nezažil

Boj o voliče je v plném proudu a Karel Havlíček se do toho skutečně obul. Vyrazil do hospody v Neratovicích a ihned se na sociální síti X pochlubil, jaký vládní kartáč v tomto sedacím zařízení zažil. Respektive šlo podle jeho slov o vládní kartáč, který dlouho nezažil. Rozepsal se také o tom, že to bylo drsné. No, drsná hospoda, drsní lidé, drsné kartáče. Tak jako tak se jedná o poměrně zajímavý volební boj a samotní uživatelé sociálních sítí to...


Pekarová Adamová: TOP 09 se stala pevnou součástí politické scény

Praha - TOP 09 se za 15 let své existence stala pevnou součástí české veřejné sféry a politické scény. Dala lidem možnost volit odpovědnou stranu, jejíž program je postaven na moderních řešeních pro současné problémy, ale zároveň s velkým přesahem do budoucnosti, míní předsedkyně strany a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Za naprosto ideální považuje vzhledem k současné situaci koaliční formát vládního uskupení Spolu, v němž její strana...


Je tu nová varianta covid-19. Jmenuje se KP.3

Když se na podzim v roce 2019 objevila první varianta nového koronaviru covid-19, nikdo na světě netušil, co to přinese. A je si vůbec lidstvo s pandemií poradí. Nyní ji máme za sebou, z covidu-19 se stala běžná choroba podobná chřipce. Přesto virus stále mutuje do nových variant. Ta zatím poslední byla pojmenována KP.3. Jak se projevuje?