Trending:


Michal David nesouhlasí s vyzbrojováním Ukrajiny. Putina ale kritizuje a vyřadil svůj megahit

Hudebník Michal David, který 14. července oslaví 64. narozeniny, se vyjádřil k válce na Ukrajině. Agresi Rusů odsuzuje, nesouhlasí však s dodávkami zbraní na Ukrajinu. Jak prozradil redakci CNN Prima NEWS, ze svého repertoáru z úcty k napadené zemi vyřadil píseň Ruská Máša.


Ranní check: České firmy čile obchodují s Putinem, ČEZ řeší konec těžby uhlí

Dobré ráno! Je 184. den roku, svátek má Patricie. V tento den v roce 1947 Československo po nátlaku Sovětského svazu odmítlo Marshallův plán. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Červen v Klementinu byl jeden z nejteplejších za posledních 250 let

Praha - Letošní červen v pražském Klementinu byl s průměrnou teplotou 21,2 stupně Celsia jeden z nejteplejších na této nejstarší stanici v zemi. Od roku 1775 tam bylo jen šest červnů teplejších, z nich pouze jeden byl před rokem 2000, uvedl dnes na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Také v celém Česku byl červen podle předběžných údajů výjimečně teplý, teplota dosáhla v republikovém průměru 17,9 Celsia.


Prezident a pyšný dědeček. Jiří Bartoška se pochlubil dcerou i malou vnučkou

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška si letošní 58. ročník užívá plnými doušky společně se svými nejbližšími. Kromě manželky Andrey ho v lázeňském městě na akce doprovází také dcera Kateřina i vnučka Andulka, která brzy oslaví třetí narozeniny.


Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Policie už 30 let pátrá po vrahovi "sladké Kathy". Našli ji u vody nahou a pobodanou

Američanka Kathryn Menendezová zemřela v pouhých sedmnácti letech. Policie věří, že díky nové analýze DNA dopadne vraha i po třiceti letech.


Pod norským ledem ležel poklad. Obří vikingská loď naznačuje pohřeb krále

Archeologové potvrdili, že v Jarlsbergu na jihovýchodním pobřeží Norska našli zbytky vikingské lodi uložené původně v pohřební mohyle. Domnívají se, že mohlo jít o místo posledního odpočinku jednoho z norských králů.


Humanitární katastrofa na Haiti: Statisíce dětí skončily bez domova

Více než 300.000 dětí na Haiti muselo opustit své domovy v důsledku přetrvávajících násilností v zemi, které páchají místní gangy. Uvedl to Dětský fond OSN (UNICEF).


Tragédie na Českolipsku. Seniora zřejmě usmrtilo převrácení koňského povozu na lesní cestě

Policie na Českolipsku prošetřuje od pondělního odpoledne úmrtí dvaasedmdesátiletého muže, případ zatím vede jako dopravní nehodu. Senior zemřel na lesní cestě nedaleko Dubé, pravděpodobně při převrácení koňského povozu. Informoval o tom regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.


O zvláštním souboji. Před 100 lety se portugalský premiér utkal na meče s letcem

Ve středu 2. července 1924 se v lisabonském Parku Necessidades (lze přeložit asi jako Park Potřebných) odehrála zvláštní scéna. Za přihlížení desítek diváků tam proti sobě stanuli dva muži s meči v rukách. Jedním z nich byl kapitán portugalského letectva, druhým odstupující předseda portugalské vlády. Spor ve věci cti se rozhodli rozetnout soubojem.


Zvrat v případu zřícené rozhledny s dětmi na Děčínsku. Policie zahájila trestní stíhání

Policie zahájila trestní stíhání fyzické a právnické osoby v souvislosti s pádem dřevěné věže v Markvarticích na Děčínsku, ke kterému došlo v srpnu loňského roku. Pro CNN Prima NEWS to sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Během nehody se tehdy zranilo několik lidí, dvě děti musel vrtulník transportovat do nemocnice.


"Vítězství Trumpa." Biden ostře kritizoval rozhodnutí soudu ohledně prezidentské imunity

Americký prezident Joe Biden v pondělí ostře kritizoval rozhodnutí Nejvyššího soudu USA ohledně prezidentské imunity, které je vnímáno jako vítězství Donalda Trumpa, pravděpodobného soupeře Bidena v nadcházejících prezidentských volbách v listopadu, uvedl server CNN.


Maďarský premiér Orbán přijel poprvé od začátku války do Kyjeva

Maďarský premiér Viktor Orbán přijel v úterý do Kyjeva na předem neohlášenou návštěvu Ukrajiny, během níž bude jednat s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Informovala o tom agentura MTI s odvoláním na jeho mluvčího Bertalana Havasiho.


Jak bude otevřeno na červencové svátky? Na Den věrozvěstů a výročí smrti Jana Husa si i nakoupíte

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Slovenští novináři v závětří v Česku. Vyhání je rétorika i zákony Ficovy vlády

Česko by se brzy mohlo stát novou základnou pro část nezávislých slovenských médií. Vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní telerozhlas v jeho dosavadní podobě a útočí i na část médií soukromých. Sousední Česká republika se proto jeví jako logický bezpečný přístav pro ty slovenské novináře, kteří by doma čelili problémům. Indicií, že k takovým mediálním přesunům dojde, přibývá.


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...


Láska na kolonádě. Jiří Dvořák vyvedl tajemnou krásku. Po rozchodu s o 28 let mladší Slovenkou má herec nový objev

Jiří Dvořák patří mezi herce s osobitým charismatem a o zájemkyně nikdy neměl nouzi. V lásce se mu však nikdy příliš nedařilo. Před rokem oznámil rozchod se slovenskou herečkou a moderátorkou Martinou Zábranskou a od té doby se po boku dámy ve společnosti neobjevil. Jak ovšem zachytili fotografové eXtra.cz, zdá se, že sympatický herec teď už zase není k mání.


Žlutý trapas na festivalu ve Varech. Mališová a Verešová oblékly v jeden den stejné šaty

Ani filmový festival se neobešel bez menšího faux pas. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, dvě krásky oblékly úplně stejné šaty v tentýž den. Výrazné žluté šaty se zalíbily Andree Verešové, ale i Karolíně Mališové. Obě v nich zároveň vypadaly jako bohyně.


Farský a Nerudová se rozhodli. Nepůjdou do Renew, zůstanou u evropských lidovců

Europoslanci zvolení za hnutí STAN Danuše Nerudová a Jan Farský i po odchodu hnutí ANO z liberální frakce Renew Europe zůstávají u Evropské lidové strany (EPP). Pro Echo24 to potvrdil Farský s tím, že s Nerudovou chtějí být součástí „silné a stabilní frakce“, kde budou mít šanci prosazovat svůj program.


Orbán navštívil Kyjev, Zelenského vyzval k příměří

Kyjev - Maďarský premiér Viktor Orbán dnes v Kyjevě vyzval k uzavření příměří, které by mohlo urychlit zahájení mírových rozhovorů. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle médií trval na tom, že Ukrajina a celá Evropa potřebují spravedlivý a trvalý mír, a naléhal na pokračování vojenské pomoci umožňující Ukrajině třetím rokem se bránit ruské agresi. Orbán, známý blízkými vztahy s Moskvou, dnes do Kyjeva přicestoval poprvé od vpádu ruských...


Dlouhý kouř Jiřího Macháčka. Nad ránem se s partou dělil o jednu cigaretu, hvězda Samotářů si užívala každý šluk

Herec Jiří Macháček je na karlovarském festivalu stálicí. Zároveň platí za velkého pařmena, který je schopný vydržet na různých večírcích až do ranních hodin. Ukázal to i v noci z pondělí na úterý, kdy se promenádoval ulicemi nočního města se svým doprovodem. Následně se zapojil do kouření cigarety, kterou sdílel s ostatními členy své party, přičemž se přitom všichni náramně smáli.


Zástup ministran dál zaváří Okamurovi, Piráti ztrácí, Babiš loví z druhé ruky

Těsně po evropských volbách je už v zásadě jasné, že se i v české politice pomalu ustanovuje nový trend – voliči se nebojí ve větší míře sahat po alternativách ať už k vládním stranám, nebo opozici. V čele s přehledem zůstává hnutí ANO, dál ale výsledky rozdrobují drobnější subjekty, což oslabuje pětikoalici, a především hnutí SPD. Dostavuje se tak neklid na antisystémové a vlastenecké frontě, kde voličská podpora kolísá a fragmentace hlasů se...


Pražanům výrazně zlevní plyn a elektřina. Týká se to 700 000 odběratelů

Pražská energetika (PRE) od začátku září zlevní energie téměř 700 000 odběratelům bez fixace. Ceny elektřiny oproti současnosti klesnou až o 20 procent, ceny plynu pak o 16 procent. Dnes o tom informovala Pražská energetika. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.


Severní Korea tvrdí, že otestovala balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou hlavici

Severní Korea oznámila, že v pondělí úspěšně vyzkoušela novou balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou super velkou hlavici, jak uvedla tamní tisková agentura KCNA v úterý.


Policisté obvinili 16 lidí z úvěrového a dotačního podvodu a krácení daní

Praha - Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili 16 lidí z úvěrového a dotačního podvodu a také z krácení daní se škodou přesahující 70 milionů korun. Podle kriminalistů pomocí fiktivních faktur zvyšovali obrat firem, s nepravdivými informacemi pak žádali o úvěry a dotace a také neoprávněně uplatňovali nárok na odpočet daně. O případu, který dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně, dnes informoval mluvčí...


Europoslanci Farský a Nerudová zůstávají v EPP, Konečná a Dostál dál jednají

Brusel - Čeští europoslanci Jan Farský a Danuše Nerudová (STAN) zůstávají v Evropském parlamentu nadále v nejsilnější frakci Evropské lidové strany (EPP). Farský to dnes potvrdil ČTK v rozhovoru, který poskytl na cestě do Portugalska, kde se ode dneška do pátku koná setkání europoslanců lidovecké frakce. Další dva čeští europoslanci Kateřina Konečná (KSČM) a Ondřej Dostál z koalice Stačilo! naopak o tom, k jaké frakci se připojí, stále...


Policie obvinila 50letého muže z pokusu o vraždu u Dolní Rovně na Pardubicku

Dolní Roveň (Pardubicko) - Policie obvinila 50letého muže z pokusu o vraždu a navrhuje pro něj vazbu. Muž v pondělí podle kriminalistů postřelil člověka u Dolní Rovně na Pardubicku. Informace dnes policie zveřejnila na síti X.


Rusko hlásí zničení pěti ukrajinských stíhaček, Kyjev raněné a zesílené boje

Moskva/Kyjev - Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že raketový útok na letiště v Myrhorodu v ukrajinské Poltavské oblasti zničil pět ukrajinských stíhaček Su-27 a dva další stroje poškodil. Kyjev to označil za přehnané. Podle Moskvy rovněž ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila nad dvěma oblastmi a anektovaným ukrajinským poloostrovem Krym 11 ukrajinských dronů. Letecký poplach byl v noci vyhlášen i na Ukrajině, která hlásí i raněné....


Vědci věří, že našli lék na rakovinu. Klíčem k úspěchu mají být nanoroboti se smrtící zbraní

Při hledání léčby rakoviny svitla nová naděje. Vědci totiž tvrdí, že vyvinuli „smrtící zbraň“, která zabíjí rakovinné buňky. Klíčem k úspěchu mají být nanoroboti. Informuje o tom studie vědců z Karolinska Institutet ve Švédsku, která byla publikovaná v časopise Nature Nanotechnology.


Nezaměstnanost v EU v květnu zůstala na šesti procentech, nejnižší byla v Česku

Brusel - Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v květnu zůstala na dubnových šesti procentech. Nejnižší byla v Česku, kde klesla na 2,7 procenta z revidovaných 2,8 procenta. Ve své zprávě to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. V zemích eurozóny činila míra nezaměstnanosti 6,4 procenta stejně jako o měsíc dříve.


Kolaps na pražském letišti. Vázne odbavování, lidé odlétají bez kufrů

Letiště Praha řeší vážný problém. Kvůli nedostatku personálu totiž nastává chaos v odbavování, lety se kvůli tomu zdržují a cestující si ostře stěžují. Letiště se za problémy omluvilo a uvedlo, že se snaží je napravit. Zároveň doporučují pasažérům, aby si vzali základní potřeby, jako jsou léky či hygienické prostředky do příručního zavazadla pro případ, že by například jejich zavazadla vůbec nebyla odbavena.


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


Soud snížil ženě trest za organizování prostituce na Těšínsku na sedm let

Olomouc - Olomoucký vrchní soud dnes snížil o rok na sedm let trest pětašedesátileté Aleně Czakóové obžalované z rozsáhlého organizování prostituce na Těšínsku. Žena půjde do vězení za kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Podle rozsudku celkem 14 let organizovala prostituci v Českém Těšíně a na jiných místech, z těchto služeb měla podle soudu značný prospěch. Jedna z prostitutek byla v té době mladistvá, bylo jí 16 let....


Nizozemsko pošle Ukrajině první stíhačky F-16

Nizozemsko brzy dodá Ukrajině první z 24 slíbených stíhaček F-16, uvedla v pondělí odcházející nizozemská vláda.


„Americký voják“ stanul před soudem: Zamilovanou ženu obral o více než milion korun

Zevlují na sociálních sítích, kde loví osamělé ženy. Vzápětí se do nich údajně bláznivě zamilují. Tisíce žen už naletěly na pohádkové románky s americkými vojáky. Platí za to vysokou cenu, zpravidla stovky tisíc až miliony korun. Jednu takovou storku rozplétá Krajský soud v Brně.


Skutečnosti o období studené války, které vás překvapí

Zatímco svět se zatajeným dechem sleduje ruskou invazi na Ukrajinu, zákonitě dochází ke srovnávání s obdobím studené války, kdy mezi Spojenými státy a Sovětským svazem a jejich spojenci vládlo geopolitické napětí, které málem vyústilo v jaderný konflikt. Studená válka fakticky zanikla rozpadem SSSR v roce 1991. Jak však současné události jasně ukazují, mezi Ruskem a většinou jeho západních sousedů stále přetrvávají hluboké kulturní a ideologické rozdíly, jejichž základem je vzájemné podezírání a nepřátelství. Co si tedy pamatujeme ze studené války a z klíčových okamžiků a rozhodnutí, které utvářely svět po roce 1945? Klikněte na tuto galerii a zjistěte několik zajímavých faktů o studené válce.


Překvapivá historie prodejné lásky: V Itálii byly společnice vysoce vzdělané, v Indii měly honosná sídla se sluhy

V očích většiny jsou současné sexuální pracovnice často považovány za oběti okolností nebo výsledek špatného životního stylu. Tyto předpojaté představy ovšem ignorují pestrou a mnohdy složitou historii prostituce.


KOMENTÁŘ: Nová éra hnutí ANO v Evropě. Konec strany pro všechny a tečka za praotcem Teličkou

Kdo očekával, že alespoň začátkem léta bude na české politické scéně klid, šeredně se pletl. První prázdninovou bombu odpálilo hnutí ANO, když jeho šéf Andrej Babiš oznámil vznik nového unijního uskupení Patrioti pro Evropu. Co formální spojení se stranou maďarského premiéra Viktora Orbána a rakouskými Svobodnými vlastně znamená? Mimo jiné definitivní odklon od politiky prvního českého eurokomisaře Pavla Teličky. ANO se zároveň více ideologicky...


Kdo může za smrt Šimona na festivalu u Bratislavy? Vše řeší policie, organizátoři čelí kritice

Za smrt dvacetiletého Šimona, k níž došlo v noci z pátku na sobotu na hudebním festivalu Hip Hop žije konaném u jezera Zlaté Písky u Bratislavy, podle některých návštěvníků nesou vinu organizátoři. Ti podle nich nezajistili dostatek pitné vody a nealka. Příčinu úmrtí určí až provedená pitva. Policisté to vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Organizátoři jakoukoliv vinu odmítají.


AfD, FPÖ, Fidesz a Babišovo ANO se mohou novou frakcí dostat z politické izolace

Německá krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) se díky nové alianci Patrioti pro Evropu, kterou představily Svobodná strana Rakouska (FPÖ), maďarský Fidesz a české hnutí ANO, může dostat z politické izolace. Informovaly o tom portály Euractiv.de.


Už neplatí, že Babiš se nikdy neobrátí proti EU, uvedly Aktuality.sk k frakci

Bratislava - Bývalý český premiér Andrej Babiš se svým hnutím ANO byl ještě donedávna nejmírnějším politikem, co se týče rozbíjení Evropské unie. Jeho hnutí patřilo k těm liberálnějším. Předseda ANO se nyní od liberalismu odklonil nikoliv proto, že by mu přestal věřit. Zjistil ale, že být proti liberalismu mu může přinést hlasy voličů a jeho snahou je kanibalizovat hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. Napsal to slovenský...


Trump slibuje ukončit válku na Ukrajině ještě před svou inaugurací. Moskva není proti, tvrdí Šándor

Kandidát na opětovné získání místa amerického prezidenta Donald Trump (78) má prý hotový plán na ukončení války na Ukrajině. Muž, který sice v nedávné debatě s Joem Bidenem vypadal energičtěji, podle ověřovačů faktů ale lhal ve více než třiceti případech, se v minulosti již několikrát „chvástal“, že konflikt zastaví ještě před svou případnou novou inagurací 20. ledna 2025. Redakce eXtra.cz má pohled bezpečnostního poradce generála Andora Šándora.


„Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

Rozzuřený dav v obci na Slovensku doslova obklíčil policistu. Lidé do něj strkali, sráželi ho na zem a dokonce mu vyhrožovali smrtí. Policistovi tak nezbylo nic jiného, než tasit zbraň. Státní zástupce následně z útoku na veřejného činitele obžaloval jednoho z místních mužů, který byl při potyčce nejaktivnější.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Útok na univerzitě v Sydney: Čtrnáctiletý hoch pobodal studenta, mohl se radikalizovat online

Na univerzitě v Sydney v úterý ráno pobodal útočník dvaadvacetiletého studenta a způsobil mu těžká zranění. Podezřelým je čtrnáctiletý chlapec, kterého zadržela policie. V důsledku útoku byly uzavřeny všechny příslušné univerzitní budovy, informuje agentura Reuters.


Spolupráce Ukrajiny s NATO? Zelenskyj telefonoval s budoucím generálním tajemníkem Ruttem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s odcházejícím nizozemským premiérem a budoucím generálním tajemníkem NATO Markem Ruttem. V telefonátu diskutovali o budoucí spolupráci Ukrajiny se Severoatlantickou aliancí. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Trump požádal soud, aby odložil vynesení trestu v kauze plateb pornoherečce

New York - Bývalý americký prezident Donald Trump požádal newyorský soud, aby odložil vynesení výše trestu v jeho kauze s falšováním finančních záznamů kvůli platbám za mlčenlivost pornoherečce. Rozhodnutí o trestu by mělo padnout příští čtvrtek. Informovala o tom agentura AP s odkazem na dopis, který Trumpovi právníci zaslali soudci. Obhajoba se v dokumentu odvolává na pondělní rozhodnutí nejvyššího soudu o prezidentské imunitě, které by podle...


Soud poslal muže obviněného z vraždy jeho expřítelkyně v Mohelnici do vazby

Olomouc - Šumperský okresní soud dnes dopoledne poslal do vazby dvaačtyřicetiletého muže obviněného z vraždy jeho o pět let mladší bývalé přítelkyně v Mohelnici na Šumpersku. Důvodem byla obava, že by muž uprchl nebo se skrýval, hrozí mu 12 až 20 let vězení, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Tělo sedmatřicetileté ženy našli kriminalisté v neděli večer v jednom z mohelnických bytů. Podezřelého muže dopadli zhruba pět hodin po...


Ruské útočné ponorky se dvakrát objevily u Irského moře

Ruské útočné ponorky uskutečnily v blízkosti Irského moře od začátku invaze na Ukrajinu v 2022 dvě mise, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na tři osoby seznámené se záležitostí.


Nizozemsko má novou vládu. Sestavil ji Wilders, ale sám v ní není

Nizozemský král Willem-Alexander dnes uvedl do funkce novou vládu, která vzešla z více než půlročních jednání vedených šéfem protiimigrační a euroskeptické Strany pro svobodu (PVV) Geertem Wildersem a jeho třemi koaličními partnery. Premiéra Marka Rutteho, který vedl nizozemské vlády v posledních 14 letech, vystřídal ve funkci bývalý šéf tajné služby Dick Schoof. Je prvním nizozemským premiérem od druhé světové války, který není členem žádné...