Trending:


Přišla chvíle pro Jill Bidenovou. Musí přesvědčit svého muže, aby nekandidoval

Vystoupení Joea Bidena v první televizní debatě s Donaldem Trumpem bylo totální katastrofou.


Počasí do konce týdne: Dvě varování! Udeří TROPY i BOUŘKY

Česko v pátek opět zasáhnou bouřky, hydrometeorologický ústav prodloužil platnost příslušné výstrahy pro Čechy až do 20 hodin. Meteorologové zároveň varovali před vysokými teplotami během soboty.


Češi v rámci V4 nejméně podporují vstup Ukrajiny do EU, uprchlíky mají za zátěž

Bratislava - Rychlý vstup Ukrajiny do Evropské unie má ze čtyř zemí visegrádské čtyřky (V4 - Česko, Maďarsko,Polsko a Slovensko) nejnižší podporu v Česku. V ČR si zároveň největší podíl obyvatel ze zemí V4 myslí, že ukrajinští uprchlíci představují pro jejich zemi zátěž. Vyplývá to z analýzy bratislavského nevládního Institutu pro veřejné otázky (IVO) na základě průzkumů z konce loňska, jejíž výsledky IVO dnes představil novinářům.


Blíží se letní odstávky: Lidé často netuší, že platí za teplou vodu, i když teče jen studená

S létem přichází období odstávek teplé vody. Platí to pro statisíce lidí, které čeká sprchování ledovou vodou kvůli opravě a revizi zařízení a rozvodů. Paradoxem je, že i když z kohoutků neteče nic jiného než studená, i nadále můžeme platit, jako by byla teplá, tedy podstatně víc. Nejlepším řešením proto je kohoutek pro ohřátou vodu v celém bytě na dané období uzavřít. Jak dlouho mohou odstávky trvat?


Anabolika a kokain měl prodávat gang v českých posilovnách. Členy byli i vrcholoví sportovci

Anabolika, kokain a další drogy za miliony korun prodával údajně gang 14 lidí v posilovnách po celém Česku. Mezi obviněnými je podle policie i lékař. V tiskové zprávě to dnes sdělila mluvčí policejní Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Členové skupiny byli zadrženi při zátahu prováděném v několika regionech v polovině června. Dva lidé, včetně šéfa skupiny, skončili podle mluvčí ve vazbě.


Ursula, Portugalec a premiérka, která "snídá Rusy". Kdo povede EU v příštích letech

Lídři unie se dohodli na nových jménech do čela společných institucí. S výjimkou Meloniové a Orbána všichni souhlasili.


Fiala podpořil nominace na nejvyšší posty v EU, výhrady měla Itálie a Maďarsko

Brusel - Český premiér na summitu v Bruselu podpořil nominace na nejvyšší posty v EU. Všechny tři politické osobnosti prý osobně zná a mají k České republice dobrý vztah, řekl Petr Fiala novinářům po skončení jednání. Summit skončil netradičně po pouhém jednom dni, původně měl být přitom dvoudenní. Na předsedkyni Evropské komise summit nominoval Ursulu von der Leyenovou, na šéfku unijní diplomacie estonskou premiérku Kaju Kallasovou a předsedou...


Vary se chystají na velkou slávu! Bartoška přivítal první dvě hvězdy festivalu

Až dnes začne v Karlových Varech osmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu, ale už ve čtvrtek dorazily do lázeňského města na západě Čech první hvězdy. V hotelu Pupp už jsou ubytováni herci Viggo Mortensen a Geoffrey Rush, které přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška.


Výmarský trojúhelník začíná opět fungovat. Polsku, Německu a Francii jde o zastrašení Ruska

Polsko, Německo a Francie chtějí posílit spolupráci v rámci tzv. Výmarského trojúhelníku. Toto spojenectví sice bylo poslední dobou téměř mrtvé, nyní ale vstává z popela. Ministři obrany zemí trojúhelníku plánují nákupy zbraní s plochou dráhou letu, aby existovala možnost zasáhnout hluboko na ruském území.


Trump a Biden se setkali tváří v tvář v první předvolební debatě

Americký prezident Joe Biden a exprezident USA Donald Trump se ve čtvrtek večer utkali v první televizní debatě před listopadovými prezidentskými volbami, ve kterých si zopakují souboj před čtyřmi lety. Ani jeden z kandidátů nešetřil kritikou a osobními útoky na adresu svého oponenta.


Do Ósaky se přesune obří robot z Jokohamy

Společnost Bandai Namco tento týden oznámila, že ve svém pavilonu na světové výstavě Expo 2025 v Ósace vystaví obří sochu Gundama, která bude znamenat návrat robotické postavy. Ta donedávna stála v Jokohamě. Informuje agentury Kyodo News.


Referendum o Macronovi. Francie po 30 letech míří k předčasným volbám, favoritkou je Le Penová

Nedávné volby do Evropského parlamentu výrazně změnily politickou scénu ve Francii. Po téměř třiceti letech se v zemi budou konat předčasné parlamentní volby, což se naposledy stalo v roce 1997. Informoval o tom server France24.


Trump: Biden je nekompetentní, proto Putin napadl Ukrajinu. Nesmysly, reagoval prezident

Kdyby Spojené státy americké měly skutečného lídra, k ruské invazi na Ukrajinu by nedošlo. V předvolební debatě CNN to prohlásil republikánský kandidát a exprezident Donald Trump. Tvrdil rovněž, že kdyby byl prezidentem on, tak by si ruská hlava státu Vladimir Putin válku rozmyslela, nebo že by ji sám Trump rychle ukončil. Současný americký prezident Joe Biden reagoval, že Trump svými výroky podporuje Putinovu invazi na Ukrajinu.


Biden a Trump si po příchodu do studia nepodali ruce


Skandály z červeného koberce: Rozjetá Gottová, frivolní Menzel a zákaz vstupu pro Hanychovou

V Karlových Varech odstartoval 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Proslulý je nejen návštěvami světových i českých hereckých hvězd, ale také skandály, trapasy a nečekanými momenty. Kdo se v minulosti postaral o ty největší?


Jak experti a veřejnost hodnotí debatu mezi Bidenem a Trumpem?


První televizní duel v boji o Bílý dům. Biden působil spíše nejistě, Trump hýřil sebevědomím

Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají obavy, že je na výkon funkce příliš starý. Před kamerami byl 81letý demokrat nejistý a zasekával se, uvádí ve svých hodnoceních americký tisk. Jeho 78letý republikánský soupeř a exprezident Donald Trump byl sebevědomý, ovšem jeho vystoupení bylo plné nepravdivých a zavádějících výroků.


Kolej, po které vlak jel, byla uzavřená, řekl ministr Ráž. Proč došlo k tragédii na Slovensku?

Rychlík, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel po koleji, jež byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Novinářům to v pátek řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se vlak na uzavřené koleji ocitl. Ministr zmínil možné selhání lidského faktoru.


Muž s děsivou přezdívkou terorizoval Karlovarsko. Pak se stal obětí obrovského justičního omylu

Robert Tempel se rozhodně nepohyboval vždy jen v mezích zákona. Pod přezdívkou „Psychi“ byl v devadesátých letech postrachem Karlovarska. Loupežná přepadení, nedovolené ozbrojování, další případy, ve kterých pro policisty zůstal mezi podezřelými. A nakonec případ dvojnásobné vraždy. Příběh rozsudku, který neměl být nikdy vyřčen, přináší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.


TRAGÉDIE na Slovensku: Sedm mrtvých, spekuluje se o příčině srážky

Počet obětí čtvrteční tragické srážky vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku stoupl na sedm, informovali záchranáři na sociální síti. Dalších pět osob utrpělo zranění. Spekuluje se o tom, že příčinou nehody mohla být nefunkční signalizace na přejezdu.


Trump zaútočil na Bidena kvůli ruské invazi na Ukrajinu


Chvíle krátce před začátkem debaty mezi Bidenem a Trumpem


Tradiční večeře v předvečer Varů: Ledový král Viggo a Rush v rauši! Bartoška v klídku, Eben s úsměvem

Lázeňské město Karlovy Vary, kde začíná mezinárodní filmový festival, ožívá. Včera večer do víru města vyrazil sám prezident festivalu Jiří Bartoška (77) a hvězdní hosté Geoffrey Rush (72) a Viggo Mortensen (65) nemohli zůstat na hotelu… Kdo další je doprovodil?


Polsko podle Tuska podepíše bezpečnostní dohodu s Kyjevem, stejné plány má Praha

Brusel - Polsko podle premiéra Donalda Tuska téměř jistě ještě do červencového summitu NATO ve Washingtonu podepíše bezpečnostní dohodu s Ukrajinou. Informovala o tom agentura Reuters. Dohodu má v plánu v příštích dnech podepsat také Česko, potvrdily zdroje ČTK. Bezpečnostní dohodu, která slibuje pokračování vojenské i další pomoci Kyjevu, který se už před dva roky brání ruské agresi, podepsala Ukrajina ve čtvrtek i s celou Evropskou unií. Kyjev...


Bouřky v Olomouckém kraji


Tým eXtra.cz vyráží do města hříchu: Tahle parta vás provede festivalem ve Varech

Filmový festival ve Varech odstartuje již za několik málo hodin. A jako každý rok nebude na místě chybět ani naše redakce. eXtra tým dal tentokrát vale bohatým róbám a hodil se do stylu legendárního noirového thrilleru Sin City. Jak příhodné, neboť právě hvězda tohoto filmu je jedním ze zahraničních hostů, kteří letos do lázeňského města dorazí.


Summit EU skončil už po jednom dni. Unijní lídři se shodli na nominaci von der Leyenové

Summit EU, který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, skončil překvapivě po jednom dni, původně měl přitom trvat i během pátku. Informovala o tom mluvčí předsedy Evropské rady Ecaterina Casingeová. Unijní prezidenti a premiéři se shodli na obsazení nejvyšších postů v Evropské unii, předtím řešili situaci na Ukrajině i na Blízkém východě. Shodli se rovněž i na takzvané Strategické agendě, tedy dokumentu o směřování EU v příštích pěti letech.


Obrovské drama ve škole den před vysvědčením: Ve třetí třídě s pětadvaceti žáčky se zřítil strop

V pražských Horních Počernicích málem došlo k obrovské tragédii, jak informovali pražští hasiči na sociální síti X. V základní škole, pouhý den před koncem školního roku, se ve čtvrtek krátce po poledni v jedné z místností zřítil sádrokartonový strop. Na tom, že se nikomu nic nestalo, má obrovskou zásluhu pohotová reakce učitelky, která tou dobou byla s dětmi ve třídě.


Přijímačky na střední školy čekají změny, prozradil ministr Bek. Slíbil inventuru systému

Ministerstvo školství plánuje na letní prázdniny inventuru systému přijímacího řízení na střední školy, které bylo letos poprvé plně elektronické. Bude se zabývat jeho harmonogramem a počítá se s úpravami jednotlivých termínů či lhůt na základě zpětné vazby od ředitelů středních škol. Novinářům to v pátek řekl ministr školství Mikuláš Bek (STAN), který přijel předat vysvědčení žákům devátých tříd školy v Ořechově na Brněnsku.


Biden a Trump se ostře střetli ohledně migrace


Katastrofa a zděšení u demokratů, hodnotí Klvaňa výkon Bidena. Spekuluje se i o jeho odstoupení

V demokratickém táboře amerického prezidenta Joea Bidena zavládlo po debatě s jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem na CNN zděšení. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl politolog Tomáš Klvaňa. Demokraté podle něj vnímají její průběh jako „katastrofu“. Připomněl, že Bidenovi lidé bezprostředně po střetu ani nepřišli mezi novináře – zamířili tam jen republikáni, kteří přesvědčovali média o Trumpově vítězství. Představitelé Bidenova týmu nakonec před...


Nový stavební zákon přináší revoluci: Rychlejší proces, vyšší poplatky a úředníci pod tlakem

Doposud mělo Česko jeden z nejdelších procesů schvalování staveb v celé EU. Třeba získat povolení pro stavbu bytového domu trvá i déle než pět let. To by však mělo skončit s novým stavebním zákonem, který zásadně zkracuje čekací dobu, snižuje počet potřebných razítek a proces digitalizuje. Stavební úřady nyní kvůli změnám přijímají víc žádostí než obvykle.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Pozor na silnicích, policie před prázdninami posiluje hlídky. Kde plánují kontroly řidičů?

Období dovolených začíná, a policisté se tak připravují na náročný víkend na českých silnicích. Během loňských letních měsíců zemřelo vlivem nepozornosti nebo nepřiměřené rychlosti 86 lidí. I proto policie v následujících kritických dnech významně navyšuje hlídky.


Nejbohatší Češka Renáta Kellnerová se zamilovala: Vdova si našla miliardáře Otrubu

Když kvůli tragické smrti přišla o manžela, bylo asi pro Renátu Kellnerovou (56) těžké najít ideální novou partii. S kým být, kdo rozumí vysokým číslům, byl by jí oporou v její zodpovědnosti za rodinný byznys a kdo zároveň nemá nečisté úmysly. Klid nakonec podle Deníku N našla v náruči dalšího mimořádně úspěšného muže Tomáše Otruby (51). Redakce eXtra.cz se pro vás snažila zmapovat, o koho jde.


Počet obyvatel ČR v 1. čtvrtletí klesl o 41.000 na 10,86 milionu

Praha - Počet obyvatel České republiky za 1. čtvrtletí letošního roku klesl o 41.000 na 10,86 milionu. Více lidí zemřelo, než se narodilo. Záporný výsledek vykázala i zahraniční migrace, když se ze země vystěhovalo zhruba 62.300 lidí, desetkrát víc než v prvním čtvrtletí roku 2023. Převážně to byli ukrajinští uprchlíci, kterým v Česku skončila dočasná ochrana. Oznámil to dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Počet sňatků, narozených dětí i...


Historické události, které nikdo nedokáže vysvětlit

V digitálním věku očekáváte, že každá záhada bude vyřešena a každá otázka zodpovězena. Pravdou je, že historie je plná mimořádných událostí a jevů, které zůstávají po léta nevysvětleny. Byly tu zmizelé ostrovy, nekonečné bouřky a něco, co by mohlo být poselstvím od mimozemšťanů. Zde je výběr těch nejzáhadnějších příběhů v historii. Klikněte a prozkoumejte historické události, které nikdo nedokáže vysvětlit.


Krejčík potvrdil návrat na zámek ke Stropnickému! Jaký to má důvod?

Daniel Krejčík se vrátí za Matějem Stropnickým na zámek v Osečanech. Jak ale ozřejmil, návrat k expartnerovi se nekoná. Herec jen nechce zahodit roky práce, proto ho dokonce čekají společná divadelní představení se Stropnickým.


Válka Izraele s Hizballáhem bude devastující. Létaly by tisíce raket, Libanon konflikt nepřežije

Hizballáh a Izrael se mají v případě otevřeného konfliktu čeho obávat. Libanonské militantní uskupení za poslední roky posílilo své kapacity – má více bojovníků a opravdu mnoho raket, až přes 100 tisíc. To znamená, že v případě měsíc trvajícího konfliktu jako v roce 2006 může vypálit až 3 000 kusů denně. Válka by byla devastující.


Spoušť po bouřkách: Voda opět pustošila obce na Moravě, v Praze vyplavila supermarket

Česko ve čtvrtek zasáhly silné bouřky a přívalové deště. V Praze komplikovaly dopravu – voda zaplavila tramvajovou trať u Čechova mostu a linku metra A u stanice Můstek. Na Přerovsku byly ulice a domy pod vodou už potřetí v průběhu několika týdnů. Se záplavami bojovali také na Frýdecko-Místecku.


Ukrajinský filmař Oleh Sencov v K.Varech osobně představí svůj film Real

Karlovy Vary - Filmař Oleh Sencov, který momentálně brání vlast coby poručík ukrajinské armády, na festivalu v Karlových Varech zřejmě osobně představí svůj film Real. Festival snímek zařadil do nesoutěžní sekce Zvláštní uvedení v neděli a pak ve čtvrtek 4. července. Účast filmaře vzhledem k válečné situaci na Ukrajině nebyla jistá, ČTK ji dnes potvrdila mluvčí karlovarského festivalu Uljana Donátová.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


VIDEO: „Biden musí odstoupit. O tom není pochyb.“ Televizní debata vyvolala mezi demokraty paniku

Šok, zklamání a panika zavládly podle amerických médií v táboře Demokratické strany po první předvolební debatě mezi prezidentem Joem Bidenem a jeho předchůdcem Donaldem Trumpem. Nejistý výkon 81letého demokrata podle webu Politico dokonce vyvolal zákulisní diskuse o tom, že by strana měla do listopadových prezidentských voleb vyslat jiného zástupce.


Po celém Česku hrozí silné bouřky, varují meteorologové. Teploty vystoupají až k 34 °C

Poslední červnový víkend se ponese ve znamení silných bouřek, přívalových srážek, silného větru a tropických teplot – ty mohou místy dosáhnout až 34 °C. Před bouřkami varuje i výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


Tragická srážka u Nových Zámků má další oběť. Probíhá vyšetřování

Počet obětí čtvrteční tragické srážky vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku stoupl na sedm, informovali záchranáři na sociální síti. Dalších pět osob utrpělo zranění. Spekuluje se o tom, že příčinou nehody mohla být nefunkční signalizace na přejezdu.


Bleskové povodně způsobily na Přerovsku velké škody, potok se proměnil v řeku

Přerov - Bleskové povodně zasáhly ve čtvrtek večer obce na Přerovsku, způsobily rozsáhlé škody. Přívalová vlna zasáhla sedm obcí, uvedli hasiči. Podle starostů oslovených ČTK se ve chvíli místní potůčky proměnily v řeku, která strhla i osobní vozy a mnohde zdevastovala centrum obcí. V Šišmě se utrhla hráz rybníka nad obcí, řekl ČTK starosta Marek Krystek. Voda zasáhla obecní i soukromý majetek, v řadě domů byl téměř metr vody, uvedli starostové....


Nejvíce antiekologický výrok loni pronesl člen poradního sboru premiéra Křeček

Brno - Nejvíce antiekologický výrok loni pronesl hlavní ekonom ve společnosti BH Securities a člen poradního sboru premiéra Štěpán Křeček. Myslí si to porotci ankety Zelená perla, kterou organizuje spolek Děti Země. Podle Křečka nemůžeme být skanzenem a udržovat pole, která v podstatě nic nenesou. Na druhém místě 29. ročníku ankety se umístil předseda ANO Andrej Babiš, na třetím místě poslanec Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS)....


Špatné vysvědčení? Děti odměňte a zapomeňte na vlastní ambice, radí odborníci

Konečně je to tady! Školní rok 2023/2024 se chýlí do svého finále a školou povinné děti čekají dva měsíce prázdnin. Přechod z lavic do táborových stanů nebo pláží u moře ale v některých rodinách chmuří výhled na vysvědčení s horšími známkami. Podle odborníků ale proměnit závěr školního roku v drama a tragédii je chyba. Upozorňují, že mnoho rodičů vyvodí z vysvědčení zbytečně tvrdé závěry, do kterých projektují vlastní představy, a podléhají...


Hodný bankéř s neposedným měchýřem, agresivní Agáta i Menzel: Skandály Karlových Varů přehledně

Filmový festival v Karlových Varech, to není jen přehlídka toho nejsilnějšího, co světoví režiséři v uplynulých měsících natočili. Je také plný večírků a divokých party. A právě alkohol, který na nich teče proudem, může za to, že nejen české známé osobnosti to s požíváním přeženou a způsobují pak maléry. Jaké největší za uplynulá léta nasbíraly, zmapovala redakce eXtra.cz.


Ruské plány s Evropou a světem. Další na řadě bude Gruzie, říká historik

Dala se předvídat ruská invaze na Ukrajinu? Má Vladimir Putin strategický plán na další válečný postup a jakou roli v něm hraje Evropa? Podobné otázky v nové knize „Západ musí být zničen, Putin naplňuje Duginovy mesianistické vize“ pokládá historik Jan Horník. Kromě Putinovy vize budoucnosti Ruska popisuje také takzvanou čtvrtou politickou teorii ruského filozofa Alexandra Dugina, kterou