OBROVSKé DRAMA VE šKOLE DEN PřED VYSVěDčENíM: VE TřETí TříDě S PěTADVACETI žáčKY SE ZříTIL STROP

V pražských Horních Počernicích málem došlo k obrovské tragédii, jak informovali pražští hasiči na sociální síti X. V základní škole, pouhý den před koncem školního roku, se ve čtvrtek krátce po poledni v jedné z místností zřítil sádrokartonový strop. Na tom, že se nikomu nic nestalo, má obrovskou zásluhu pohotová reakce učitelky, která tou dobou byla s dětmi ve třídě. 

Žáci i zaměstnanci základky v Horních Počernicích zažili den před vysvědčením velmi nepříjemné okamžiky. Ve čtvrtek se totiž v budově školy zničehonic zřítil sádrokartonový strop. „V Horních Počernicích zasahujeme u spadlého stropu ze sádrokartonu ve škole. Všechny děti jsou mimo budovu, nikdo nebyl zraněn,“ uvedli na sociální síti X pražští hasiči.

Do Česka vtrhly silné bouřky: Hrozí kroupy jako golfové míčky, potom přijde hrozný pařák

Uvnitř třídy přitom jen několik desítek vteřin před zřícením stropu bylo 25 dětí a učitelka. Ta zaslechla podezřelé praskání stropu a všechny žáky preventivně odvedla z učebny. Chvíli poté, co ze třídy děti odešly, strop spadl na židle a lavice.

„Učitelka během vyučování v podkrovní učebně slyšela praskání, proto ze třídy rychle odvedla všechny děti ven,“ řekl serveru Novinky mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že aktuálně se zjišťuje, proč strop spadl. Paní učitelka Kateřina je tak skutečnou hrdinkou, která zachránila desítky žáčků třetí třídy.

Na místě zasahovala posádka záchranářů, lékař, inspektor a také speciál Fenix, který může pojmout větší počet zraněných. "V současné době máme v péči dospělou osobu a tři děti s akutní reakcí na stres a s nevolnostmi. Všichni pacienti jsou mimo ohrožení života," uvedli záchranáři na sociální síti X.

Související články

2024-06-28T07:32:13Z dg43tfdfdgfd