Trending:


Kreml z podpory Trumpa vystřízlivěl, tvrdí Just. Popsal také vnímání Bidena v Rusku

Rusko vnímá Donalda Trumpa jako zajímavějšího kandidáta, nicméně není to jeho favorit, řekl v pořadu 360° spolupracovník CNN Prima NEWS v Moskvě Jiří Just. Podle něj po Trumpově prezidentování Kreml „vystřízlivěl“. Exprezidenta prý v Rusku vnímají spíše jako „neřízenou střelu“.


GLOSA: Je libo zmatený stařec, nebo patologický lhář? Američané mají před sebou těžkou volbu

Ostře sledovaná debata CNN amerického prezidenta Joea Bidena a jeho vyzývatele i předchůdce v jednom Donalda Trumpa je za námi. Bohužel ukázala přesně to, co mnozí předpokládali. Dominovaly jí dvě věci: Snůška lží a polopravd excentrického republikána versus zmatení a únava v podání současné hlavy státu. Pro Američany je nejhorší, že z těchto dvou mužů si budou muset vybrat svého příštího prezidenta. Nebo že by do hry nakonec vstoupil ještě...


Vladimir Putin straší koncem světa: Co nabízí, je ukrajinská kapitulace, míní Andor Šándor

Vladimir Putin v poslední době Západ opět straší jaderným koncem světa. Někdo by to označil jen jako varování, jiný coby výhrůžku. Mění se jeho rétorika? Redakci eXtra.cz svůj pohled na věc přednesl bezpečnostní poradce, generál Andor Šándor. Podle něj vlastně ruský prezident chce konec války.


Viceprezidentka Harrisová přiznala, že Bidenovi se v debatě zpočátku nedařilo

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová uvedla, že americký prezident Joe Biden měl "pomalý start", ale "silný závěr" ve čtvrteční předvolební debatě, v níž se setkal s exprezidentem USA Donaldem Trumpem. Informuje o tom CNN.


Ursula, Portugalec a premiérka, která "snídá Rusy". Kdo povede EU v příštích letech

Lídři unie se dohodli na nových jménech do čela společných institucí. S výjimkou Meloniové a Orbána všichni souhlasili.


Pomalejší, ale taky dražší. Koalice zvažuje zbrzdit růst důchodového věku

Demografům se podařilo silně vstoupit do debaty o navyšování věku odchodu do důchodu. Někteří zástupci koaličních stran se tak začínají přiklánět k variantě, která by růst důchodového věku zbrzdila. Po předložení návrhu ze strany České demografické společnosti začal debatu připouštět i ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Zda k tomu dojde, však záleží na konečném „účtu“. Je totiž pravděpodobné, že pomalejší růst důchodového věku bude znamenat...


Jak experti a veřejnost hodnotí debatu mezi Bidenem a Trumpem?


Nejvyšší soud potvrdil čtyřem mužům podmínky za neštěstí ve Studénce

Brno - Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání čtyř manažerů stavebních firem odsouzených kvůli zřícenému mostu ve Studénce na Novojičínsku. Dostali podmínky. Opravovaný silniční most spadl na železniční trať. Do jeho trosek narazil mezinárodní rychlík. Na místě zahynulo šest lidí, další dva zranění zemřeli později. NS rozhodoval bez veřejného jednání, plné odůvodnění zatím není dostupné. Výsledek na dotaz ČTK sdělila mluvčí soudu Gabriela Tomíčková.


Končí školní rok, žáci ZŠ a SŠ si převezmou vysvědčení

Praha - Žáci základních a středních škol dnes dostanou svá závěrečná vysvědčení, končí školní rok. Vysvědčení si převezme zhruba 1,49 milionu žáků a studentů, od soboty 29. června jim začnou letní prázdniny. Pro své první závěrečné vysvědčení si mezi nimi půjde i asi 118.000 prvňáků. Do lavic se školáci vrátí znovu v pondělí 2. září.


Válka Izraele s Hizballáhem bude devastující. Létaly by tisíce raket, Libanon konflikt nepřežije

Hizballáh a Izrael se mají v případě otevřeného konfliktu čeho obávat. Libanonské militantní uskupení za poslední roky posílilo své kapacity – má více bojovníků a opravdu mnoho raket, až přes 100 tisíc. To znamená, že v případě měsíc trvajícího konfliktu jako v roce 2006 může vypálit až 3 000 kusů denně. Válka by byla devastující.


Krejčík potvrdil návrat na zámek ke Stropnickému! Jaký to má důvod?

Daniel Krejčík se vrátí za Matějem Stropnickým na zámek v Osečanech. Jak ale ozřejmil, návrat k expartnerovi se nekoná. Herec jen nechce zahodit roky práce, proto ho dokonce čekají společná divadelní představení se Stropnickým.


Katastrofa a zděšení u demokratů, hodnotí Klvaňa výkon Bidena. Spekuluje se i o jeho odstoupení

V demokratickém táboře amerického prezidenta Joea Bidena zavládlo po debatě s jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem na CNN zděšení. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl politolog Tomáš Klvaňa. Demokraté podle něj vnímají její průběh jako „katastrofu“. Připomněl, že Bidenovi lidé bezprostředně po střetu ani nepřišli mezi novináře – zamířili tam jen republikáni, kteří přesvědčovali média o Trumpově vítězství. Představitelé Bidenova týmu nakonec před...


Trump: Biden zatahuje USA do třetí světové války


Tým eXtra.cz vyráží do města hříchu: Tahle parta vás provede festivalem ve Varech

Filmový festival ve Varech odstartuje již za několik málo hodin. A jako každý rok nebude na místě chybět ani naše redakce. eXtra tým dal tentokrát vale bohatým róbám a hodil se do stylu legendárního noirového thrilleru Sin City. Jak příhodné, neboť právě hvězda tohoto filmu je jedním ze zahraničních hostů, kteří letos do lázeňského města dorazí.


Biden a Trump se neshodli v otázce potratů


Vlak, který narazil na jihu SR do autobusu, jel po uzavřené koleji, řekl ministr

Bratislava - Rychlík, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel po koleji, jež byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Novinářům to dnes řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se na vlak na uzavřené koleji ocitl. Ministr zmínil možné selhání lidského faktoru. Na místě zemřelo sedm lidí a dalších pět bylo zraněno.


Biden byl v debatě nejistý, Trumpovo vystoupení bylo plné nepravd, píší v USA

Atlanta - Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají obavy, že je na výkon funkce příliš starý. Před kamerami byl 81letý demokrat nejistý a zasekával se, uvádí ve svých hodnoceních americký tisk. Jeho 78letý republikánský soupeř a exprezident Donald Trump byl sebevědomý, ovšem jeho vystoupení bylo plné nepravdivých a zavádějících výroků.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Počet obyvatel ČR v 1. čtvrtletí klesl o 41.000 na 10,86 milionu

Praha - Počet obyvatel České republiky za 1. čtvrtletí letošního roku klesl o 41.000 na 10,86 milionu. Více lidí zemřelo, než se narodilo. Záporný výsledek vykázala i zahraniční migrace, když se do zahraničí vystěhovalo zhruba 62.300 lidí, desetkrát víc než v prvním čtvrtletí roku 2023. Oznámil to dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Počet sňatků, narozených dětí i zemřelých obyvatel se meziročně snížil.


Ostrý útok Bidena na Trumpa: Máte morálku toulavé kočky


Spoušť po bouřkách: Voda opět pustošila obce na Moravě, v Praze vyplavila supermarket

Česko ve čtvrtek zasáhly silné bouřky a přívalové deště. V Praze komplikovaly dopravu – voda zaplavila tramvajovou trať u Čechova mostu a linku metra A u stanice Můstek. Na Přerovsku byly ulice a domy pod vodou už potřetí v průběhu několika týdnů. Se záplavami bojovali také na Frýdecko-Místecku.


Bouřky v Olomouckém kraji


Summit EU navrhl do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, vyhráno ještě nemá

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie dnes navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, potvrdily diplomatické zdroje. Novým předsedou Evropské rady bude portugalský premiér António Costa a šéfkou unijní diplomacie estonská premiérka Kaja Kallasová. Česká republika podle zdrojů ČTK s nominacemi neměla žádný problém.


Ševčík se vrací do vedení VŠE. Bude proděkanem pro ekonomiku

Proděkanem pro ekonomiku Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze (NF VŠE) bude bývalý děkan Miroslav Ševčík. Akademický senát v pondělí na zasedání souhlasil se záměrem děkanky Adély Zubíkové jmenovat proděkany. Na pozici proděkana pro vědu a svého statutárního zástupce navrhla děkanka Miroslava Vacuru. Zubíková při představení kandidátů řekla, že chce zachovat na fakultě kontinuitu. Návrh považuje za kompromisní řešení,...


Nová strategie boje proti pytlákům. Vědci implantují radioaktivní izotopy do rohů nosorožců

Vědci implantují radioaktivní izotopy do rohů nosorožců žijících v Jižní Africe. Chtějí tak zabránit tomu, aby se tato krásná a majestátní zvířata stala...


Trump zaútočil na Bidena kvůli ruské invazi na Ukrajinu


Ruské příjmy z ropy a plynu v červnu vzrostly o 50 %: Sankce nezabraly, Putin slaví „vítězství“

Navzdory západním sankcím Rusko zaznamenává překvapivý nárůst příjmů z prodeje ropy a plynu. Nová analýza odhaluje, jak se Moskvě daří obcházet omezení a posilovat svou ekonomiku. Podle výpočtů agentury Reuters se jedná o nárůst o 50 % na 9,4 miliardy dolarů, a to i přes sankce uvalené Západem kvůli válce na Ukrajině. To ukazuje, že ruská ekonomika je odolnější vůči sankcím, než se myslelo.


Špatné vysvědčení? Děti odměňte a zapomeňte na vlastní ambice, radí odborníci

Konečně je to tady! Školní rok 2023/2024 se chýlí do svého finále a školou povinné děti čekají dva měsíce prázdnin. Přechod z lavic do táborových stanů nebo pláží u moře ale v některých rodinách chmuří výhled na vysvědčení s horšími známkami. Podle odborníků ale proměnit závěr školního roku v drama a tragédii je chyba. Upozorňují, že mnoho rodičů vyvodí z vysvědčení zbytečně tvrdé závěry, do kterých projektují vlastní představy, a podléhají...


Do Ósaky se přesune obří robot z Jokohamy

Společnost Bandai Namco tento týden oznámila, že ve svém pavilonu na světové výstavě Expo 2025 v Ósace vystaví obří sochu Gundama, která bude znamenat návrat robotické postavy. Ta donedávna stála v Jokohamě. Informuje agentury Kyodo News.


Trump: Biden je nekompetentní, proto Putin napadl Ukrajinu. Nesmysly, reagoval prezident

Kdyby Spojené státy americké měly skutečného lídra, k ruské invazi na Ukrajinu by nedošlo. V předvolební debatě CNN to prohlásil republikánský kandidát a exprezident Donald Trump. Tvrdil rovněž, že kdyby byl prezidentem on, tak by si ruská hlava státu Vladimir Putin válku rozmyslela, nebo že by ji sám Trump rychle ukončil. Současný americký prezident Joe Biden reagoval, že Trump svými výroky podporuje Putinovu invazi na Ukrajinu.


Tradiční večeře v předvečer Varů: Ledový král Viggo a Rush v rauši! Bartoška v klídku, Eben s úsměvem

Lázeňské město Karlovy Vary, kde začíná mezinárodní filmový festival, ožívá. Včera večer do víru města vyrazil sám prezident festivalu Jiří Bartoška (77) a hvězdní hosté Geoffrey Rush (72) a Viggo Mortensen (65) nemohli zůstat na hotelu… Kdo další je doprovodil?


Hodný bankéř s neposedným měchýřem, agresivní Agáta i Menzel: Skandály Karlových Varů přehledně

Filmový festival v Karlových Varech, to není jen přehlídka toho nejsilnějšího, co světoví režiséři v uplynulých měsících natočili. Je také plný večírků a divokých party. A právě alkohol, který na nich teče proudem, může za to, že nejen české známé osobnosti to s požíváním přeženou a způsobují pak maléry. Jaké největší za uplynulá léta nasbíraly, zmapovala redakce eXtra.cz.


Přišla chvíle pro Jill Bidenovou. Musí přesvědčit svého muže, aby nekandidoval

Vystoupení Joea Bidena v první televizní debatě s Donaldem Trumpem bylo totální katastrofou.


Muž s děsivou přezdívkou terorizoval Karlovarsko. Pak se stal obětí obrovského justičního omylu

Robert Tempel se rozhodně nepohyboval vždy jen v mezích zákona. Pod přezdívkou „Psychi“ byl v devadesátých letech postrachem Karlovarska. Loupežná přepadení, nedovolené ozbrojování, další případy, ve kterých pro policisty zůstal mezi podezřelými. A nakonec případ dvojnásobné vraždy. Příběh rozsudku, který neměl být nikdy vyřčen, přináší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.


Ruské plány s Evropou a světem. Další na řadě bude Gruzie, říká historik

Dala se předvídat ruská invaze na Ukrajinu? Má Vladimir Putin strategický plán na další válečný postup a jakou roli v něm hraje Evropa? Podobné otázky v nové knize „Západ musí být zničen, Putin naplňuje Duginovy mesianistické vize“ pokládá historik Jan Horník. Kromě Putinovy vize budoucnosti Ruska popisuje také takzvanou čtvrtou politickou teorii ruského filozofa Alexandra Dugina, kterou


Biden a Trump si po příchodu do studia nepodali ruce


Autem do Chorvatska? Vlaky a autobusy jsou plné, dálniční známky zdražily o 10 %

Oslabení koruny se může promítnout i do dražší dopravy. Kromě vyšších cen za naftu a benzin dochází k vyšším poplatkům za dálniční mýtné, které jsou rovněž v eurech. V kurzu jsou také letenky a jízdenky na vlaky a autobusy. Například z Prahy do 780 kilometrů vzdálené chorvatské Rijeky můžete jet přímým vlakovým spojením za 1084 korun, autem to vyjde na 2737 korun a letenky do této destinace začínají na ceně 3 510 korun. "Letošní vrcholná...


VIDEO: „Biden musí odstoupit. O tom není pochyb.“ Televizní debata vyvolala mezi demokraty paniku

Šok, zklamání a panika zavládly podle amerických médií v táboře Demokratické strany po první předvolební debatě mezi prezidentem Joem Bidenem a jeho předchůdcem Donaldem Trumpem. Nejistý výkon 81letého demokrata podle webu Politico dokonce vyvolal zákulisní diskuse o tom, že by strana měla do listopadových prezidentských voleb vyslat jiného zástupce.


„Hrozí jaderná zkáza. Přestaňme se chovat jako děti.“ Jeffrey Sachs o Ukrajině, Rusku a USA

Stále častěji se mluví o riziku třetí světové války, v niž by mohl přerůst rusko-ukrajinský (a americký) konflikt. Asi nejznámější hlas, který dnes na Západě varuje před jaderným armagedonem, patří Jeffreymu Sachsovi. Americký profesor ekonomie se 35 let pohybuje mezi akademickou sférou, diplomacií a mezinárodní politikou, velkou měrou ve východní a střední Evropě. Ostatně jeho manželka pochází z Prahy.


Počasí dnes: Česko znovu zasáhnou silné bouřky!

Česko ve čtvrtek zasáhly bouřky, to ale nebylo všechno. Meteorologové před nimi varují také pro dnešní den, kdy opět hrozí na celém území. Doprovázet je budou přívaly deště či krupobití, vyplývá z výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


Ranní check: Čeští europoslanci mění frakce, cla na čínská elektroauta dusí evropské akcie

Dobré ráno! Je 180. den roku, svátek má Lubomír. V tento den v roce 2003 byl v čínské Šanghaji uveden do provozu nejdelší obloukový most na světě, dlouhý 3,9 kilometru. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Detaily hrůzné nehody autobusu: Po srážce s vlakem zůstal roztržený na půl, zemřelo 7 lidí

K naprosté tragédii došlo ve čtvrtek u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy, který mířil do Budapešti, se srazil s linkovým autobusem. Nehoda si vyžádala život sedmi lidí. Všechny oběti cestovaly v autobuse a nebyli mezi nimi čeští turisté, jak pro CNN Prima NEWS uvedlo ministerstvo zahraničí.


Anabolika a kokain měl prodávat gang v českých posilovnách. Členy byli i vrcholoví sportovci

Anabolika, kokain a další drogy za miliony korun prodával údajně gang 14 lidí v posilovnách po celém Česku. Mezi obviněnými je podle policie i lékař. V tiskové zprávě to dnes sdělila mluvčí policejní Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Členové skupiny byli zadrženi při zátahu prováděném v několika regionech v polovině června. Dva lidé, včetně šéfa skupiny, skončili podle mluvčí ve vazbě.


Pozor na silnicích, policie před prázdninami posiluje hlídky. Kde plánují kontroly řidičů?

Období dovolených začíná, a policisté se tak připravují na náročný víkend na českých silnicích. Během loňských letních měsíců zemřelo vlivem nepozornosti nebo nepřiměřené rychlosti 86 lidí. I proto policie v následujících kritických dnech významně navyšuje hlídky.


Převratný lék, po němž rostou nové zuby, má před sebou důležitý test

Ztráta zubu by už nemusela být definitivní. Vědcům se už s pomocí nového léku podařilo nahradit zuby u zvířat. Klinické testy na lidech nyní ukážou, jestli jsme jen pár let od revoluce v zubním lékařství.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Tragická srážka vlaku s autobusem na Slovensku


Výmarský trojúhelník začíná opět fungovat. Polsku, Německu a Francii jde o zastrašení Ruska

Polsko, Německo a Francie chtějí posílit spolupráci v rámci tzv. Výmarského trojúhelníku. Toto spojenectví sice bylo poslední dobou téměř mrtvé, nyní ale vstává z popela. Ministři obrany zemí trojúhelníku plánují nákupy zbraní s plochou dráhou letu, aby existovala možnost zasáhnout hluboko na ruském území.


Skandály z červeného koberce: Rozjetá Gottová, frivolní Menzel a zákaz vstupu pro Hanychovou

V Karlových Varech odstartoval 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Proslulý je nejen návštěvami světových i českých hereckých hvězd, ale také skandály, trapasy a nečekanými momenty. Kdo se v minulosti postaral o ty největší?


Summit EU v Bruselu překvapivě skončil po jednom dni

Summit EU, který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, skončil překvapivě po jednom dni, původně přitom měl trvat i během pondělka. Informovala o tom mluvčí předsedy Evropské rady Ecaterina Casingeová. Unijní prezidenti a premiéři se shodli na obsazení nejvyšších postů v Evropské unii, předtím řešili situaci na Ukrajině i na Blízkém východě. Shodli se rovněž i na takzvané Strategické agendě, tedy dokumentu o směřování EU v příštích pěti letech.