Trending:


Let MH370 z 8. března 2014: Letadlo nebylo již nikdy nalezeno a tak je letecká katastrofa zahalena řadou podivností

Když let společnosti Malaysia Airlines odletěl z hlavního města Malajsie do hlavního města Číny, vše se zdálo být v pořádku. V jeden čas se ale odchýlil z trasy a nějakou dobu pokračoval přes Malajský poloostrov. Potom se po něm slehla zem.


Nastanou po volbách komplikace ve vztazích Británie a USA? Starmer a Trump si nemohou rozumět

Přední americká média se pustila do kritiky situace ve Velké Británii. Vztahy mezi Brity a Američany jsou pro transatlantické partnerství nesmírně důležité a současné okolnosti mohou vést k tomu, že se výrazně ochladí. Na premiérský post brzy pravděpodobně nastoupí někdejší vrchní státní zástupce Keir Starmer a pokud dojde ke zvolení Donalda Trumpa do Bílého domu, bude Brit muset udržovat diplomatické vztahy s osobou uznanou vinnou z několika...


Ve Velehradě je k vidění výstava Nezapomínejme na zločiny komunismu

Velehrad (Uherskohradišťsko) - Dny lidí dobré vůle ve Velehradě na Uherskohradišťsku letos připomínají 75 let od zveřejnění pastýřského listu Hlas československých biskupů a ordinářů věřícím v hodině velké zkoušky. K vidění je také výstava Nezapomínejme na zločiny komunismu, 33 solitérů symbolizuje 33 kněží z Moravy, kteří zahynuli v době komunismu, řekl dnes ČTK tajemník Dnů lidí dobré vůle Josef Kořenek.


Sex v zámeckém parku v Litvínově: Pár souložil před zraky kolemjdoucích, hrozí mu vězení

Veškeré zábrany zahodil pár, který se začal v litvínovském zámeckém parku oddávat intimním hrátkám. Chuť na sex dostala 43letá žena a 48letý muž v sobotu odpoledne, místo soukromí ale zvolili louku, kam chodili rodiče s dětmi. Páru hrozí za výtržnictví až dva roky vězení, informovala policie na svých stránkách.


Valdická věznice zažila velké manévry


Tlak na Bidena roste, k výzvám k odchodu z kampaně se přidali sponzoři

Washington - Týden po nevydařeném výkonu v předvolební debatě čelí americký prezident Joe Biden dalším a dalším výzvám, aby vzdal kampaň za znovuzvolení a přenechal místo někomu mladšímu. Přichází od médií, kolegů z Demokratické strany a nyní také od jejích sponzorů. Biden se nutně potřebuje ukázat v lepším světle při sérii vystoupení v nadcházejících dnech, napsala agentura Reuters.


Druhému kolu voleb ve Francii předcházejí četné útoky na politiky i členy štábů

Paříž - Druhému kolu předčasných parlamentních voleb ve Francii předcházejí četné útoky na politiky, jejich spolupracovníky i na úředníky. Rány do obličeje dostal 77letý muž, který vylepoval plakáty vládního tábora v Isère, zatímco příznivec krajní pravice dnes ráno ve Val-d'Oise napadl šéfku kabinetu krajně levicové strany Nepodrobená Francie (LFI). Šéf nacionalistického Národního sdružení (RN) Jordan Bardella oponoval, že za nenávistnou...


Putin tvrdí, že bere vážně výroky Trumpa o ukončení války na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že bere vážně výroky amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa o rychlém ukončení války na Ukrajině, informoval Bloomberg.


„Teď zápasíme o duši Západu“

Čím původnější myšlenky, tím inovativnější technologie potřebujeme, abychom je zpřístupnili současnosti. To si myslí mediální umělec Michael Bielický. V devadesátých letech se vydal po Mojžíšových stopách s vybavením, které je dnes součástí každého chytrého telefonu, ale tehdy musel povolat na pomoc izraelskou armádu. Zatímco projížděl v džípu Negevskou pouští, návštěvníci uměleckého festivalu v Linci sledovali jeho cestu na obrazovce. Tehdy...


Bidena opouštějí sponzoři. „Musí odstoupit a uvolnit místo vitánímu kandidátovi“

Týden po nevydařeném výkonu v předvolební debatě čelí americký prezident Joe Biden dalším a dalším výzvám, aby vzdal kampaň za znovuzvolení a přenechal místo někomu mladšímu. Přichází od médií, kolegů z Demokratické strany a nyní také od jejích sponzorů. Biden se nutně potřebuje ukázat v lepším světle při sérii vystoupení v nadcházejících dnech, napsala agentura Reuters.


Ministr Stanjura čelí kritice kvůli přípravě státního rozpočtu


Obvinění za týrání psa v Uherském Hradišti


„Platit 10 tisíc za studnu je nesmysl.“ Bartoš couvá z napálených stavebních poplatků

Nesmyslně vysoké poplatky za některé stavby se možná ještě sníží. Od července totiž vedle aktualizovaného stavebního zákona platí i nový ceník správních poplatků za garáže, studny nebo chaty, které poměrně nepříjemně stouply – v některých případech ze stokorun na mnoho tisíc. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, pod jehož resort legislativa spadá, ale nově v reakci na dění v médiích prohlásil, že ještě nachystá změnu. Podle něj nedává smysl,...


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Kvíz: TOP 5 historických památek hlavního města Prahy. Kdo udělá víc jak 1 chybu, není Čech

Prahu lze právem považovat za historickou perlu Evropy. Od 9. století se stala významným centrem a sídlem Přemyslovců, největší rozkvět však zažila za vlády císaře Rudolfa II.


Přijede Pastrňák na festival do Karlových Varů?


Kdo je příští britský premiér Starmer? Brilantní stratég a klidný diplomat se špetkou charizmatu

Do britského premiérského křesla zřejmě usedne 61letý šéf Labouristické strany Keir Starmer. Není to sice zrovna nejcharismatičtější lídr, ale dobrý diplomat vzešlý ze smírčí tradice britské politiky, popsal právníka a politika ve vysílání CNN Prima NEWS zahraniční redaktor Lidových novin Štěpán Hobza. Podle britského tisku je umírněný a obezřetný, zároveň se ale projevuje jako brilantní stratég. Ve svém volebním programu sliboval například...


Labouristé drtivě ovládli volby. Britům bude vládnout Keir Starmer

Spojené království čeká změna vlády. Podle exit pollů BBC a Ipsosu ve čtvrtečních volbách s výrazným náskokem zvítězili labouristé. Vládnoucí konzervativci naopak utrpěli historickou porážku, jaká nebyla zaznamenána od 19. století.


Dva mrtví a pět zraněných. Prodloužený víkend začal na jihomoravských silnicích tragicky

Čtvrtek na českých silnicích se zapíše do statistik velice nelichotivě. Na jižní Moravě odpoledne zemřeli při dvou nehodách dva muži. Pět zraněných si pak vyžádala srážka nákladního auta s dodávkou na Hodonínsku, informovali policisté a záchranáři.


Arménie: Proč by tato málo prozkoumaná destinace měla patřit na váš "bucket list"?

Arménie je vnitrozemský stát v euroasijské oblasti Jižní Kavkaz, který je fascinující jak svou úchvatnou krajinou, tak svou tisíciletou historií. Arménie, která jako první stát na světě přijala koncem třetího nebo začátkem čtvrtého století křesťanství za své oficiální náboženství, má nejstarší vinařství na světě a je zázračnou zemí, která si zaslouží být prozkoumána. Pronajmout si auto je snadné a silnice jsou bezpečné, takže zvažte možnost podniknout výlet po této úchvatné zemi. Prohlédněte si galerii a zjistěte, o co jste přišli.


Ukrajinské jednotky se stáhly z části strategického města Časiv Jar

Ukrajinské jednotky se stáhly z části strategického města Časiv Jar v Doněcké oblasti, uvedl ve čtvrtek mluvčí ukrajinské armády Nazar Vološyn. Uvedl to server Kyiv Independent.


Problém s kufry na letišti v Praze? Těžká a špatně placená práce, popisuje bývalý zaměstnanec

Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni už několikátým dnem řeší průšvih se zavazadly, která neodletěla se svými majiteli do vysněných prázdninových destinací. Problém je, že o práci nakládání bagáže není zájem a je špatně placená. CNN Prima NEWS to řekl bývalý zaměstnanec letiště, který si nepřál být jmenován. Podle něj svoji roli sehrála také covidová pandemie, kvůli které museli mnozí pracovníci skončit. Mezitím se kupí stížnosti cestujících....


Reportér bojuje s hurikánem Beryl na Jamajce


Ruský soud poslal na 12,5 roku do vězení Američana za obchodování s drogami

Moskva/Washington - Ruský soud poslal na 12,5 roku do vězení amerického občana Roberta Woodlanda, kterého uznal vinným z pokusu o nelegální výrobu a prodej omamných látek. Napsala to dnes ruská agentura TASS s odvoláním na prokuraturu. Woodlandův obhájce Stanislav Kševickij agentuře Reuters řekl, že jeho mandant částečně přiznal vinu. Agentura AP ale píše, že se jeho obhájci chtějí odvolat, protože mu úřady vinu neprokázaly.


Nejstarší fotografie velkých měst

Když pořídíte fotografii, svět se zastaví. Zachycený okamžik zůstane navždy stejný a budoucím generacím nabídne pohled na tehdejší život. Fascinující jsou zejména staré fotografie měst, na nichž jsou zachyceni lidé, budovy a společnost, které se ztratily minulosti. Zde jsou některé z nejstarších fotografií velkých světových měst - od minulosti Tokia, kde se jezdilo po kanálech, až po Rio de Janeiro bez Krista Vykupitele.


Nakládat zavazadla na Ruzyni se dělníkům nechce, od letiště dostanou bídné peníze

O náročné manuální práce na směny není mezi brigádníky velký zájem, ale při vyšší mzdové nabídce by je bylo možné najít, shodli se personalisté. Reagovali tak na situaci kolem nedostatku pracovníků při výdeji kufrů na pražském letišti Václava Havla. Na letišti jsou problémy s výdejem zavazadel na příletech, cestující musí čekat na kufry mnoho hodin. Podle představitelů letiště je důvodem i nedostatek pracovníků, kteří se o odbavení zavazadel...


Policie odvolala pátrání po ztraceném houbaři na Blanensku. Senior byl nalezen ve Vanovicích

Jihomoravským policistům se podařilo ve čtvrtek odpoledne najít ve Vanovicích 73letého muže, který se ztratil ve středu odpoledne v lesích u Suchého na Blanensku. V poledne vyrazil s manželkou na houby, rozdělili se a na rozdíl od ní nedorazil do kempu, uvedl mluvčí policistů Bohumil Malášek.


Jak přežít na pražském letišti: Kde si dobít mobil, kam „uklidit“ děti a jak je to se sprchami

Přijíždíte na pražské letiště Václava Havla, ale váš let má zpoždění. Nejdříve jen pár desítek minut, následně z toho vznikne několikahodinové čekání. A neuděláte s tím vůbec nic – taková je realita dovolenkové sezóny. Jak se pořádně připravit na delší čas strávený na letišti? Jak se zabavit, kam „uklidit“ své děti a kde se případně osprchovat nebo dobře najíst? Redakce CNN Prima NEWS pro vás připravila pár tipů k „přežívání“ na letišti.


Karlovarský festival uvedl poslední dva soutěžní filmy, Banzo a Zákoutí lásky

Karlovy Vary - Poslední dva filmy z hlavní soutěže 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se dnes představily divákům. Byl jím film Banzo v koprodukci Portugalska, Francie a Nizozemí a japonský film Zákoutí lásky. Hlavní porota z 12 snímků vybere ten nejlepší a vyhlásí jej v sobotu na závěrečném večeru festivalu.


Česko nově neuznává Rusům nebiometrické pasy. Ministerstvo k tomu vyzvalo i další státy EU

Česko od středy neuznává nebiometrické pasy Ruské federace. Ruští občané s takovým pasem budou na českém území pobývat nelegálně. Ve čtvrtek to sdělilo Ministerstvo zahraničí.


Nejznámější případy výskytu UFO na světě

Vidět na obloze něco mimozemského není jen příběh ze sci-fi filmů. V průběhu let bylo zaznamenáno dost zpráv o spatření UFO z celého světa, což naznačuje, že tu nejsme sami. Kliknutím na tuto galerii se dozvíte více o nedávném vývoji oficiálního vyšetřování UFO/UAP a můžete si prohlédnout seznam některých nejznámějších případů spatření UFO na světě. Podívejte se a udělejte si vlastní názor na to, zda jsme tu opravdu sami...


Orbán po převzetí předsednictví EU poletí do Moskvy za Putinem

Maďarský premiér Viktor Orbán se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Moskvě v pátek 5. července. Informaci přinesla maďarská sekce Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) s odvoláním na vládní zdroj.


Vydavatelům se nelíbí odmítnutí modelu "souhlas nebo zaplať" ze strany EU

Praha - Čeští vydavatelé mají vážné výhrady ke stanovisku Evropského sboru pro ochranu osobních údajů (EDPB), které nepřipouští model "souhlas nebo zaplať" v kontextu ochrany osobních údajů. EDPB uvádí, že volba uživatele mezi souhlasem s cookies a platbou za přístup k obsahu není u velkých platforem ve většině případů přípustná, protože nesplňuje kritéria platného souhlasu podle GDPR. Vyplývá to ze společného vyjádření Sdružení pro internetový...


Mýtická japonská stvoření zrozená z katastrof

Po značnou část japonských dějin vznikalo mnoho mýtických bytostí jako způsob k pochopení a zvládnutí nepředvídatelných sil přírody a života. Od dětských duchů po pomstychtivá božstva - mnoho lidových příběhů pochází z nejsevernějšího japonského regionu Tohoku, ve kterém izolovaná poloha a drsné podnebí vytvořily prostředí pro bujnou fantazii. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii a zjistěte, která z těchto bájných stvoření byla inspirována neštěstím.


„Invaze je nejbolestnější film, na kterém jsem kdy pracoval“

Konečně vidíte, o čem všichni tak často přemýšlíme: každodenní život obyčejných Ukrajinců po 24. únoru 2022. Práci učitelek na základce, které se v krytu snaží nepřerušovat dětem výuku zeměpisu. Radost mladého páru, který si právě domů přinesl novorozeného syna. Cvičení zraněných vojáků a vojaček, lidí s náhradami končetin, kteří se v rehabilitačním středisku učí znovu chodit. Ukrajinskou svatbu, kde ženich i při obřadu zůstává v uniformě, a je...


Ulice plné bezdomovců a mladých opilců. Podívejte se na město, ve kterém kandiduje Nigel Farage

Drtivá porážka konzervativců, mohutné vítězství labouristů. Tak podle průzkumu dopadnou parlamentní volby ve Velké Británii, které probíhají ve čtvrtek. Triumfovat by mohl i kontroverzní „brexitový“ politik Nigel Farage, který kandiduje v chudém přímořském městě Clacton. Tam se podle reportéra CNN Prima NEWS Patrika Kaizra stahují bezdomovci a mladí opilci.


Sokolové představili první program hromadných skladeb v pražském Edenu

Praha - První program hromadných skladeb dnes při XVII. všesokolském sletu v Praze na stadionu v Edenu předvedlo téměř 11.500 cvičenců, mezi nimi sokolové i zahraniční hosté. Skladby doplnila hudba a scénické osvětlení. Při zahájení večera pozdravil sokoly prezident Petr Pavel, který starostovi České obce sokolské Martinu Chlumskému předal prezidentský prapor. Během zahájení i prvních skladeb pršelo, mnozí tak cvičili za deště. Hromadnými...


Otvírací doba na svátky v roce 2024: Kdy si nakoupíte a kdy ne?

Červencové svátky, tedy Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5.7.) a Den upálení mistra Jana Husa (6.7.), letos vyšly tak, že lidé díky nim mají jen jeden den volna navíc. Nakoupíme si během nich ale?


Čínská past. Jaká pomsta čeká na EU za uvalení cel na elektroauta

Téměř padesátiprocentní cla na některé značky čínských elektroaut. Ta začnou od pátku platit poté, co o nich rozhodla Evropská komise, která tak chce Čínu po vzoru USA trestat za dovoz jejích levných dotovaných elektromobilů na unijní trh. Jde zatím o dodatečné cenové přirážky, které definitivně začnou platit až na podzim, pokud nenajde EU s Pekingem společnou řeč. Uvalení cel jen ještě vyeskaluje obchodní válku. Čína hrozila odvetou už dříve....


Nepříjemné potíže syna Leoše Mareše. Jakub náhle onemocněl, díky pohotové mamince se předešlo vážným následkům

Na to, že příznaky nemoci není radno podceňovat, upozornila své sledující na Instagramu Monika Marešová. Té náhle ochořel syn Jakub a mohla z toho být pořádná polízanice. "My šli ještě v pondělí k naší doktorce. Té se nelíbil poslech a poslala Kubu na rentgen. A šup, zápal plic," uvedla ve stories na Instagramu s tím, že kdyby se na to vykašlali, mohl by její syn nemoc přechodit.


Oldřich Kaiser se ve Varech objevil s manželkou. Úsměvy rozdával i s límcem na krku

Oldřich Kaiser na filmový festival do Karlových Varů vyrazil podpořit nový film Zahradníkův rok, v němž si zahrál i se svou nynější manželkou Dášou Vokatou. Byl v dobré náladě a úsměvy rozdával na všechny strany. Přítomné ale zarazilo, že má na krku límec.


Nezastavitelný Jiří Bartoška. I přes boj s rakovinou kmitá z jedné akce na druhou, došlo i na neřesti

Jiří Bartoška se přes své zdravotní problémy na letošním ročníku karlovarského festivalu nezastaví. Kromě svých povinností stíhá obrážet večerní akce, kde se nezdráhá dopřát si nějakou tu sklenku či cigaretu, a navíc nezapomněl ani na dobročinnost. Jak zachytila redakce eXtra.cz, Bartoška je doslova v jednom kole!


Na euro si nevsadím

ÚHEL POHLEDU: První kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii bylo katastrofou pro prezidenta Emmanuela Macrona. A naopak došlo k prudkému nárůstu hlasů pro protiimigrační stranu Národní shromáždění. Francouzská média se shodují, že Macronovi nyní hrozí naprostá politická izolace, ačkoliv on sám v úřadu zůstane.


Rány do obličeje i výhrůžky. Ve Francii před volbami přituhuje, napadeni byli i politici

Druhému kolu předčasných parlamentních voleb ve Francii předcházejí četné útoky na politiky, jejich spolupracovníky i na úředníky. Rány do obličeje dostal 77letý muž, který vylepoval plakáty vládního tábora v Isère, zatímco příznivec krajní pravice ve čtvrtek ráno ve Val-d'Oise napadl šéfku kabinetu krajně levicové strany Nepodrobená Francie (LFI). Šéf nacionalistického Národního sdružení (RN) Jordan Bardella oponoval, že za nenávistnou...


Policie hledá zvrhlíka z pražské restaurace


Pokorná Jermanová bude dál městskou zastupitelkou a jde i do krajských voleb

Praha - Bývalá středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), která uspěla ve volbách do Evropského parlamentu, bude dál zastupitelkou Benešova a chce usilovat o opětovné zvolení do středočeského zastupitelstva. Podle ní se tyto funkce s prací europoslankyně dají skloubit. Řekla to dnes ČTK.


Vraždu v Teplicích vyšetřují policisté


Druhý kongresman vyzývá Bidena k odstoupení z voleb: Je čas hledat někoho jiného

Člen americké Sněmovny reprezentantů Raúl Grijalva se stal druhým kongresmanem z Demokratické strany, který vyzval prezidenta Joea Bidena, aby stáhl svou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách. Důvodem je Bidenův slabý výkon v první předvolební debatě s Donaldem Trumpem. Uvedl to server CNN.


Denní horoskop na pátek 5. 7. 2024: Rybám hrozí konflikty, Berani budou čelit ošemetné situaci

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 5. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Stavební úřady jsou zahlcené žádostmi