ULICE PLNé BEZDOMOVCů A MLADýCH OPILCů. PODíVEJTE SE NA MěSTO, VE KTERéM KANDIDUJE NIGEL FARAGE

Drtivá porážka konzervativců, mohutné vítězství labouristů. Tak podle průzkumu dopadnou parlamentní volby ve Velké Británii, které probíhají ve čtvrtek. Triumfovat by mohl i kontroverzní „brexitový“ politik Nigel Farage, který kandiduje v chudém přímořském městě Clacton. Tam se podle reportéra CNN Prima NEWS Patrika Kaizra stahují bezdomovci a mladí opilci.

Clacton leží na konci železniční trati vedoucí z londýnského nádraží Liverpool Street. I na britské poměry je to zaostalé a chudé město, které by za jiných okolností mohlo být perlou pobřeží. Nicméně není. Stěhují se sem ti, kteří si nemohou dovolit žít v hlavním městě Velké Británie. Clacton je plný bezdomovců a mladých opilců. Nigel Farage obyvatelům slibuje nulovou migraci a masivní investice do skomírajícího zdravotního systému.

ČTĚTE TAKÉ: Britské volby lákají na historický debakl. Premiérovi hrozí, že se nedostane do parlamentu

„Z Farageových slov vyplývá, že pokud voliči dají hlas jeho straně Reform UK, tak to nebude protestní ani fantazijní hlas. Říká, že dokáže vytvořit skutečnou opozici proti konzervativcům i labouristům v britském parlamentu,“ popsal přímo z Clactonu reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr.

„Není to o tom, že by Britové byli rasisti, to není o barvě. Migrantů je ale moc. Instalatéři z Polska pracují za méně peněz a ti britští končí na ulici. Jiní migranti přicházejí z Francie, Německa, nikoli ze Sýrie nebo válečných oblastí. Dostanou mobily, peníze, ubytují je v hotelech a znovu – z Britů jsou bezdomovci,“ popsal Kaizrovi Rob z Clactonu. „Je brilantní. On jediný říká pravdu a to, co si skutečně myslí,“ chválil Farage další z obyvatel.

Na scénu se vrací Boris Johnson

V Clactonu Farage pravděpodobně získá poslanecké křeslo. Jeho strana možná předežene i konzervativce. Důvěra v politiky je na historickém minimu. A tak konzervativci na poslední chvíli vsadili i na skandály opředeného ex-premiéra Borise Johnsona. Ten varoval, že každý, kdo bude hlasovat pro levici, volí zvyšování daní a nekontrolovanou migraci. „Ať už jsou rozdíly mezi námi jakékoliv, jsou naprosto zanedbatelné ve srovnání s katastrofou, která nás může potkat, pokud se tyto průzkumy nemýlí,“ nechal se slyšet Johnson.

Nejdivočejší průzkum agentury Savanta předpokládá, že v 650členné Dolní sněmovně získají konzervativci jen 53 křesel a labouristé 516. To by byl nejhorší volební výsledek pro konzervativce od roku 1906.

Brity kromě migrace trápí i růst cen – například cena za láhev oleje za poslední tři roky vystřelila až o 300 procent. Rostou ceny bydlení i energií. Zvyšují se daně, na ošetření v nemocnici se čeká i tři měsíce. Brity trápí kriminalita a také nedostatek policistů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

2024-07-04T14:36:03Z dg43tfdfdgfd