Trending:


Irma (76): Kvůli bratrancově fóbii jsem málem nestihla vlastní svatbu. Načančaná jsem po Praze musela honit taxík

Říká se, že svatba je nejkrásnějším dnem v životě ženy. A stejně tak by většina dam o svém velkém dni nejraději všude hovořila. Vždyť svatby mohou být malé, velké, povedené i nepovedené. A některé dokonce mohou nést přívlastek kuriózní. Například ta Irmina.


Předčasné volby ve Francii jsou v plném proudu. Odhady výsledků budou večer

V evropské části Francie začaly v neděli ráno předčasné parlamentní volby, které vyhlásil prezident Emmanuel Macron v reakci na výsledky červnových voleb do Evropského parlamentu. Macron po nich rozpustil parlament. Favoritem je podle průzkumů Národní sdružení Marine Le Penové.


Zemřel předseda Syndikátu novinářů Adam Černý. Bylo mu 73 let

Bývalý komentátor různých deníků, který spolupracoval s Českým rozhlasem a Českou televizí, zemřel v sobotu po vážné nemoci, uvedl syndikát na svém webu. Členem Syndikátu novinářů byl Černý od jeho vzniku v roce 1990, jeho předsedou se stal v roce 2009. Jako redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin v roce 2006 obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky.


Noc dlouhých nožů. Před 90 lety Adolf Hitler zlikvidoval opozici ve vlastních řadách

Jen rok poté, co se Adolf Hitler stal říšským kancléřem, nechal zlikvidovat své poslední odpůrce ve vlastních řadách a definitivně si tak upevnil moc. Akce, od jejíhož počátku uplyne 30. června 90 let, vstoupila do dějin pod označením Noc dlouhých nožů. Pod záminkou likvidace údajného státního převratu bylo během tří dnů zavražděno několik desítek až stovek osob, jež byly Hitlerovi nepohodlné. Vedena byla hlavně proti kdysi mocné polovojenské...


Baxa: Vláda připraví ústavní změnu ke kontrole veřejnoprávních médií NKÚ

Praha - Vláda připraví ústavní změnu, která umožní kontrolu hospodaření České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ). V dnešním pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl ministr kultury Martin Baxa (ODS). Změna by měla navazovat na tzv. mediální novelu, kterou nedávno schválila vláda a která počítá se zvýšením koncesionářských poplatků. ČT se podle generálního ředitele Jana Součka kontrolám NKÚ nebrání.


Útok v Bělehradě byl teroristický, naznačil ministr. Policie spustila rozsáhlou akci

Srbská policie zadržela dva muže v souvislosti se sobotním útokem na policistu, který před izraelským velvyslanectvím v Bělehradě v sebeobraně zabil útočníka s kuší. Podle ministra vnitra Ivicy Dačiče šlo o "cílený teroristický útok".


Rozhovor | Pokud bude Síkela eurokomisařem, jsem připraven stát se ministrem, říká místopředseda STAN Vlček pro EZ

Jak Starostové hodnotí výsledek evropských voleb? Proč se už s Danuší Nerudovou nepočítá na post evropské komisařky? Jak moc reálná je situace, v níž se eurokomisařem stane současný ministr průmyslu Síkela? Nejen na tyto otázky se EuroZprávy zeptaly Lukáše Vlčka, místopředsedy STAN a také možného kandidáta na nového ministra průmyslu a obchodu.


Maďarsko se ujímá předsednictví EU, některé obavy v Bruselu přetrvávají

Brusel - Půlročního předsednictví v Radě EU se v pondělí 1. července ujímá Maďarsko. Ani diplomaté, ani bruselská média se přitom nedokážou shodnout, zda půjde o předsednictví poklidné, profesionální a konstruktivní, či zda se má EU následujících šesti měsíců obávat. Budapešť se stala poslední dobou terčem kritiky zejména kvůli blokování téměř veškeré pomoci určené Ukrajině, na které se ostatní členské státy shodly, maďarští zástupci nyní ale...


Horní úsek lanovky na Sněžku zastavil silný vítr, dolní úsek je v provozu

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku dnes zastavil silný vítr. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu je v provozu. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, informovala dnes společnost Lanová dráha Sněžka na webu. Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes ráno vítr v nárazech rychlost přes 110 km/h. Teplota se dopoledne pohyboval okolo 17 stupňů Celsia.


„Útok na solar střední třídy.“ Schillerová obvinila Stanjuru, že chystá další daňový balíček

Ministerstvo financí chystá další daňový balíček. Takto obvinila ministra Zbyňka Stanjuru (ODS) jeho předchůdkyně Alena Schillerová (ANO) s tím, že se mělo jednat o pravidla pro pronájem nemovitostí, respektive jejích prodej. Podle ní se jedná o „útok na solar střední třídy.“ Stanjura toto nařčení odmítl, Schillerová se podle něj chytla „jedné ze stovek připomínek“ k zákonu o účetnictví. Schillerová podle něj šíří paniku a lži.


Francie očekává politické zemětřesení. Účast je vysoká, první odhady budou večer

Ve Francii se dnes koná první kolo předčasných parlamentních voleb. Možnost rozhodnout o novém složení Národního shromáždění, tedy dolní komory parlamentu, má asi 49 milionů oprávněných voličů. Očekává se vítězství opoziční nacionalistické strany Národní sdružení (RN). Nové složení parlamentu, a tedy i vlády, bude jasné až po kole druhém, naplánovaném na 7. července. Účast voličů byla v poledne vyšší než v minulých volbách, uvedlo ministerstvo...


Pavel si nepřeje změny v čele obrany. Nemůžeme si dovolit rozmíšky nad banalitami, říká

Prezident Petr Pavel ani premiér Petr Fiala (ODS) si nepřejí v aktuální bezpečnostní situaci personální změny v čele Ministerstva obrany či armády. Podle prezidenta si v současné chvíli nemůžeme dovolit rozmíšky. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se minulý týden ve vysílání CNN Prima NEWS kriticky vyjádřila na adresu náčelníka generálního štábu Karla Řehky. Pavel v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce na ČT vyjádřil přesvědčení, že...


Ministryně ukázala prsa a sklidila ovace. Záběry obletěly svět, chválil ji i norský premiér

Neortodoxním způsobem se projevila norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová na oslavách queer komunity konaných v úterý v Oslu. Poté, co byla zvolena jako jedna z patronek letošního Pride pochodu v norské metropoli, odhalila přítomnému publiku své poprsí. Dočkala se bouřlivých ovací. Její vystoupení kladně zhodnotil i norský premiér Jonas Gahr Støre, informovala norská média.


KVÍZ: Ukrajinský vzdor, známé bitvy či ikonické zbraně. Jak se orientujete v ruské invazi?

Ruská invaze na Ukrajinu je nejbrutálnějším ozbrojeným konfliktem v Evropě od dob druhé světové války. Vše odstartoval Vladimir Putin v únoru 2022 nevyprovokovaným útokem na svého západního souseda. Co se za tu dobu odehrálo na ukrajinském bojišti? Redakce CNN Prima NEWS přináší tematický kvíz. Vyzkoušejte si, jak se orientujete v jednotlivých bitvách i v dalších klíčových událostech ruské invaze.


Průrva Ploučnice: Zajímavá technická památka ze 16. století

V okrese Česká Lípa v Libereckém kraji se nachází Ralská pahorkatina a také její nejvyšší vrch – Ralsko, vysoký 698 metrů n. m. Na jeho vrcholu stojí zřícenina stejnojmenného hradu. Pahorkatina je poměrně členitá s řadou soutěskovitých údolí. Severně od vrchu Ralsko leží obce Noviny pod Ralskem a Stráž pod Ralskem a mezi nim najdete velmi zajímavou technickou památku – Průrvu Ploučnice. Kde se tu vzala?


Prezident Pavel na festivalu v Karlových Varech


Lety v Evropě nabírají zpoždění, problémy hlásí i Praha. Které spoje jsou na tom nejhůře?

Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do Turecka. Vliv to má i na české dopravce a letiště, aerolinky Smartwings jen během soboty zaznamenaly zpoždění všech 30 svých letů z a do Turecka. Zpožděné přílety i odlety na linkách do těchto destinací eviduje i pražské letiště. To má navíc nyní výpadky systému pasové kontroly na prvním terminálu, což zpomaluje odbavení...


Válka na Ukrajině ONLINE: Evropská unie rozšířila sankce proti Minsku

Ukrajinské ozbrojené síly při útoku z tohoto týdne zničily ruské kosmické komunikační centrum. S odvoláním na ukrajinskou armádu to uvedla agentura Reuters. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:


Rozvrat střední třídy jako cíl. Co se děje s životní úrovní Čechů

Výborná zpráva. Češi jsou nejméně ohroženi chudobou z celé Evropské unie. Jsou na tom dokonce lépe než Němci či třeba Dánové. Takovou informaci bez dalšího komentáře sdílela nedávno na sociálních sítích vládní ODS. Zřejmě s očekáváním, že voliči pochválí kabinet, jak to dělá dobře. Tvrzení ale, mírně řečeno, pokulhává.


„Babišovi se nová frakce vyplatí, ODS dělá odklonem od Orbána chybu,“ míní Zahradil

Andrej Babiš (ANO) prokázal spoluvytvořením nové politické aliance v Evropském parlamentu slušný politický instinkt, naopak ODS dělá odklonem od politiky maďarského premiéra Viktora Orbána strategickou chybu. Pro Echo24 to řekl končící europoslanec Jan Zahradil (ODS). Podle něj je problém, že se vše posuzuje pouze prizmatem Ukrajiny a nehledí se na jiné aspekty fungování EU.


Kaliňák: Fico bude mít po atentátu trvalé následky, brzy bude na veřejnosti

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky, týkají se pohybového ústrojí. Brzy se ale objeví na veřejnosti. V pořadu veřejnoprávní stanice RTVS to řekl místopředseda vlády Robert Kaliňák.


Češi nejméně podporují vstup Ukrajiny do EU a uprchlíky považují za zátěž

Vstup Ukrajiny do Evropské unie. Téma, které je stále aktuální. Pro rychlý vstup Ukrajiny do EU má ze čtyř zemí visegrádské čtyřky nejmenší podporu v Česku. Proč tomu tak je? Rovněž tak zejména Češi považují ukrajinské uprchlíky za zátěž pro svou zemi.


Macron na pondělí svolává vládu, jak postupovat proti vítězství Le Penové. RN trhá rekordy

Na pondělí, den po prvním kole nedělních parlamentních voleb ve Francii, prezident Emmanuel Macron svolává naléhavě svou vládu v očekávání vítězství opozičního Národního sdružení (RN), uvedla v sobotu agentura AFP. Macron, premiér Gabriel Attal a členové kabinetu se tak sejdou šest dní před druhým kolem, a budou rozhodovat o strategii, jak zvrátit případné uchopení moci stranou Marine Le Penové. Národní sdružení se svým lídrem Jordanem Bardellou...


Fialova podpora šéfce EK? Šílené, zlobí se Konečná. Pospíšil na „obchodu“ nevidí nic špatného

Vláda by měla vysvětlit, co bude mít Česko z toho, že podporuje Ursulu von der Leyenovou do pozice předsedkyně Evropské komise. Zástupci opozice Kateřina Konečná (KSČM) a Patrik Nacher (ANO) se v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS pohádali s končícím europoslancem Jiřím Pospíšilem (TOP 09), protože von der Leyenová v jejich očích zůstává symbolem „zeleného šílenství“, které podle nich evropští voliči jasně odmítli.


Blíží se změna v autoškolách? Ministerstvo chystá manuál pro výuku neslyšících

Získání řidičského oprávnění je pro osoby se sluchovým postižením často komplikované. Důvodem není česká legislativa, ale neznalost učitelů v autoškolách a zkušebních komisařů, jak s handicapovanými komunikovat. Nově by proto měl na ministerstvu dopravy vzniknout manuál pro autoškoly. Zkušební komisaři následně projdou přeškolením.


ANO posílilo, Piráti a SPD si pohoršili. Přísaha blízko vstupu do sněmovny

Kdyby se volby do Poslanecké sněmovny konaly letos v červnu, vyhrálo by je hnutí ANO. V průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi získalo 34 procent hlasů, na druhém místě by skončila ODS s 16 procenty. Třetí by se umístili se ziskem 9 procent Piráti následovaní STAN. Do dolní komory by se ještě dostalo hnutí SPD, to si ale stejně jako Piráti pohoršilo. V modelu s koalicemi by taktéž zvítězilo ANO s 34,5 procenty, SPOLU by získala 22,5...


Češi, vláda vám opět zvýší daně, varovala Schillerová

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) tvrdí, že vláda premiéra Petra Fialy (ODS) plánuje další daňový balíček, který občanům zvýší daně. Podle jejích slov dopadnou chystané změny zejména na střední třídu.


Smrtelný útok nožem na německém nádraží: 20letá žena ubodala seniora, zřejmě se pohádali

Německem otřásl další útok nožem. Dvacetiletá žena v sobotu na nádraží v Kaiserslauternu ve spolkové zemi Porýní-Falc ubodala čtyřiašedesátiletého muže. Ten svým zraněním podlehl v nemocnici. Němečtí policisté o tom informovali v tiskové zprávě.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Ozbrojenci vtrhli ve Francii na svatbu a začali střílet: jeden mrtvý a čtyři zranění

Jeden člověk přišel o život a čtyři další utrpěli zranění při střelbě na svatbě ve městě Thionville v Lotrinsku na východě Francie. S odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj o tom dnes informovala agentura AFP. Dva zranění jsou v kritickém stavu. Předpokládaní pachatelé – několik zamaskovaných ozbrojenců – jsou na útěku, dodala agentura.


Nezmar Macháček vládne noční kolonádě: Divoký mejdan v Bokovce, ladný taneček a vínečko

Letos tomu bude přesně čtrnáct let, co Jiří Macháček oslavil své tehdejší narozeniny tak bujaře, že nad ránem spolu s Aňou Geislerovou a Taťánou Vilhelmovou skončili v Teplé. Od té doby se to již nikdy neopakovalo. Což se může změnit. Macháček je totiž ve Varech a s nadsázkou slibuje: budu slavit, dokud mě z festivalu nevykážou.


Kim Čong-una znepokojuje "asijské NATO". Prsty v něm mají Američané

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Východní část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, hrozí lokální záplavy

Praha - Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem dnes zasáhnou hlavně východní polovinu země. Odpoledne a večer doraz do východní části Čech a na západ Moravy a Slezska, až do noci hrozí nebezpečné meteorologické jevy na východě Moravy a Slezska. Aktuální výstraha meteorologů na velmi silné bouřky tam vyprší až hodinu po půlnoci. V oblastech, které zasáhnou vydatné srážky, mohou rychle stoupat hladiny zejména menších...


Nejkrásnější páry ve Varech: Verešová vedle manžela zářila, Mišík byl Natálce oporou

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech tradičně patří mezi největší společenské události roku. Program si hosté nejlépe užijí v dobré společnosti, a tak mnohdy na akce vyrážejí v páru. Nelze si nevšimnout, že vedle svých poloviček slavní jen září. Komu to bok po boku sluší nejvíc?


Starosta Židlochovic vyděsil obyvatele: Parkování zdarma jen půl hodiny a platit i za auto u domu

V Židlochovicích na Brněnsku to vře. Při setkání s občany starosta Jan Vitula (55, Vaše Židlochovice) upozornil, že je nutné řešit problematiku s parkováním. Jeho vyjádření pochopili přítomní tak, že chce v celém městě zavést placené parkování. To starosta ale popírá.


Skopeček a Schillerová o veřejnoprávních poplatcích


Otřes v EU: Babiš se spojil s Orbánem a Kicklem a založili frakci

Hnutí ANO vedené bývalým premiérem Andrejem Babišem, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) oznámily vytvoření nové politické aliance. Informoval o tom dnes ve Vídni šéf FPÖ Herbert Kickl na tiskové konferenci. Aliance zve ke spolupráci i další evropské politické strany.


Děsivá česká sekta Imanuelité: Vůdce Parsifal poblouznil dceru herečky Mileny Dvorské, udělal z ní Labutí Pannu

O tom, že sektě může propadnout v podstatě kdokoliv, se ví již dávno, dnes je však díky internetu větší informovanost, a tím pádem i pravděpodobnost, že se podobnému neštěstí vyhnete. V devadesátých letech byl však internet v plenkách a v České republice, která se vzpamatovávala z náhlé svobody, se dařilo kdejakým podvodníkům. A sektám. V čele jedné z nich byla dokonce dcera herečky Mileny Dvorské.


Volby by vyhrálo ANO, posílilo na 34 procent. Poslance by mělo jen pět stran

Nejsilnější opoziční subjekt si v nejnovějším průzkumu preferencí opět polepšil. Hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše by momentálně volila více než třetina lidí, konkrétně 34 procent. Samostatně by se do Poslanecké sněmovny dostalo jen pět stran či hnutí. Řádné parlamentní volby proběhnou v Česku na podzim příštího roku.


Gang napadl v Německu 20letého mladíka. Syřan ho pak ubil k smrti

Tisíce Němců se v sobotu shromáždily v parku lázeňského města Bad Oeynhausenu, kde gang 10 lidí před týdnem brutálně zbil 20letého Philippa Tsanise, který na následky zranění zemřel. Philippos s přítelem se vraceli z maturitního večírku jeho sestry, když je napadlo deset mužů, pravděpodobně 18letý Syřan jej pak podle německých médií ubil k smrti. Incident ostře odsoudila politická reprezentace Severního Porýní-Vestfálska. Spolková ministryně...


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Všesokolský slet v Praze: Sletový týden začal průvodem. Účastní se okolo 15 tisíc cvičenců

Největší oslava sportu, XVII. Všesokolský slet 2024 odstartoval v Praze! Organizátoři sletový týden v Praze připravovali šest let. Očekává se účast 20 tisíc cvičenců a přes 50 tisíc diváků z Česka i ze zahraničí. Sletový týden odstartoval průvodem Prahou v 10 hodin na Václavském náměstí.


Čtyřicetistupňové vedro v Česku poprvé udeřilo roku 1921. Rekord byl zatím překonán jen dvakrát

Absolutní teplotní rekord z roku 1921 (40 °C), který padl 29. července v Hradci Králové, byl v českých zemích překonán pouze dvakrát. Poprvé 27. července 1983 v Praze-Uhříněvsi (40,2 °C) a podruhé 20. srpna 2012 v Dobřichovicích (40,4 °C). Ani aktuální vedra nenasvědčují, že dojde k přepisování žebříčku. První prolomení čtyřicetistupňové rysky vyvolalo v roce 1921 také patřičný ohlas v tisku. „Teplota, měřena na výsluní, dosáhla až 58 st....


Prezident Pavel bude příští týden jednat s Jurečkou o sociálních dávkách

Kyselka (Karlovarsko) - Prezident Petr Pavel bude příští týden jednat s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) o sociálních dávkách. Současný systém potřebuje hloubkovou revizi, řekl dnes Pavel v pořadu Otázky Václava Moravce České televize (ČT). Apeloval také na urychlení reformy vzdělávacího systému. Ministerstvo školství podle prezidenta mohlo v tomto volebním období pro tuto reformu udělat více.


Herečka Iva Janžurová uvedla v K.Varech dokument své dcery nazvaný Janžurka

Karlovy Vary - Na filmovém festivalu uvedla dnes v premiéře česká herečka Iva Janžurová životopisný dokumentární film Janžurka. Režisérkou je její dcera Theodora Remundová. Na projekci do karlovarského divadla se přišel podívat i prezident Petr Pavel s manželkou Evou.


Sobotní bouřky a lijáky mají na svědomí sedm životů. Oběti hlásí Francie i Švýcarsko

Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých, uvedla v neděli agentura AFP. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100 000 blesků.


KLDR se ozvala kvůli manévrům u Jižní Koreji. Diktatuře vadí "asijské NATO"

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Sebevražda třinácti bodnými ranami: Záhadu smrti Anety v Letňanech odhalí dokument

Aneta Rodová spáchala před deseti lety sebevraždu třinácti bodnými ranami. To dodnes tvrdí policie s přáním vše zamést pod koberec. Jiného názoru je však její matka a velká část široké veřejnosti. Tento zvláštní případ zaujal i filmaře Jiřího Sádka, který pět let pracoval na dokumentu Aneta, jenž má do vyšetřování vnést světlo.


Kallasová skončí v čele estonské vlády. Strana určila nového premiéra

Pokud se současná estonská premiérka Kaja Kallasová stane šéfkou unijní diplomacie, nahradí ji v současné funkci nynější ministr pro klima Kristen Michal. Rozhodnutí přijal jednomyslně výkonný výbor Estonské reformní strany, informovala agentura DPA.


Vážná nehoda na D1: Šest zraněných, jsou mezi nimi i děti

Vážná nehoda zkomplikovala v neděli dopoledne provoz na páteřní české dálnici D1 ve středních Čechách. Několik lidí utrpělo zranění, jsou mezi nimi i děti. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, na dálnici se utvořila kolona.