Trending:


Poznejte šaolinské mnichy, impozantní čínské bojující buddhisty

Jen málo skupin na světě je opředeno takovým tajemstvím a úctou jako čínští šaolinští mniši. Jejich jméno zná každý a o filmech slyšel každý, ale kdo vlastně jsou tito buddhističtí mniši žijící v horách, kteří jsou schopni téměř zázraků? Tyto samotářské mnichy obklopuje mnoho otázek. Kde se bere jejich síla? Jsou skutečnou bojovou silou? V co vlastně věří? Následující galerie vám na všechny tyto a další otázky odpoví a umožní vám nahlédnout do některých jejich skutečně neuvěřitelných tréninkových praktik. Pokračujte v čtení a ponořte se do fantastického světa kláštera Šaolin.


Ukrajinu a Rusko čeká krvavé léto s tisíci mrtvými

Ukrajinu a Rusko nejspíše čeká krvavé léto s tisíci mrtvými, ve kterém žádná ze stran nedosáhne velkých zisků. Ani jedna strana se nezdá být schopná rozhodujícího průlomu, píše americký list The Wall Street Journal (WSJ) v dnešní analýze situace na bojišti.


Operní pěvkyně Dagmar Pecková zářila v Paříži: Na její koncert dorazila i hvězda filmu Taxi Samy Naceri

Známá operní pěvkyně Dagmar Pecková (63), která se proslavila mimo jiné v Německu či Americe, má za sebou velkolepý koncert při příležitosti 100. výročí českého velvyslanectví ve Francii. Ten se uskutečnil v úterý v podvečerních hodinách v Paříži. "Je mi velkou ctí, že jsem u toho mohla být," sdělila redakci eXtra.cz samotná pěvkyně, na jejímž koncertě nechyběla ani hlavní hvězda filmové série Taxi Samy Naceri (62).


Petr Pavel a další nejvyšší státníci nastínili plány na summit NATO


Hráči hazardu mohou nově žádat o vyloučení přímo při hře, nejen na MF

Praha - Hráči hazardních her mohou ode dneška žádat o vyloučení z hraní přímo u provozovatelů hazardu, tedy při on-line hraní nebo v kasinu. Dosud bylo možné žádat o zápis do rejstříku vyloučených osob pouze prostřednictvím ministerstva financí. Nově je také možné nechat se vyloučit z hraní jen na 48 hodin, uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě. Obě změny by podle něj měly přispět k zodpovědnějšímu hraní.


Otevírací doba o svátcích 2024: Bude v pátek a v sobotu otevřeno?

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Slovenští novináři v závětří v Česku. Vyhání je rétorika i zákony Ficovy vlády

Česko by se brzy mohlo stát novou základnou pro část nezávislých slovenských médií. Vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní telerozhlas v jeho dosavadní podobě a útočí i na část médií soukromých. Sousední Česká republika se proto jeví jako logický bezpečný přístav pro ty slovenské novináře, kteří by doma čelili problémům. Indicií, že k takovým mediálním přesunům dojde, přibývá.


Maďarsko na půl roku předsedá Evropskí unii. Orbán chce řešit migraci

Dnes se Maďarsko ujalo půlročního rotujícího předsednictví v Radě Evropské unie. Mezi hlavní priority Maďarska patří zlepšení konkurenceschopnosti EU, zastavení nelegální migrace a přiblížení zemí západního Balkánu k členství v EU, uvedl server index.hu.


NATO nasadilo do vzdušného prostoru Polska letadla AWACS

NATO nasadilo do vzdušného prostoru Polska letadla výstražného a řídícího systému (AWACS), aby monitorovala oblohu nad Ukrajinou. Uvedl to server UK Defence Journal.


Nový poplatek zdražil elektřinu. Platíme za datové centrum, které ještě nefunguje

První červencový den přinesl nový poplatek na faktuře za elektřinu, který je úzce spjat se sdílením energie schváleném v Lex OZE II. Každé odběrné místo...


Kalousek ostře o vládním koordinátorovi Foltýnovi: Stupidita jeho prohlášení bolí fyzicky

Stupidita prohlášení Otakara Foltýna bolí přímo fyzicky a je učebnicovou ukázkou, jak se nemá dělat strategická komunikace. Na sociálních sítích to uvedl exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), čímž reagoval na Foltýnův kontroverzní výrok o cenzuře a proruských narativech. Nový vládní koordinátor a bývalý náčelník Vojenské policie se proti Kalouskově kritice ohradil.


Rusko hlásí zničení pěti ukrajinských stíhaček, Kyjev raněné a zesílené boje

Moskva/Kyjev - Ruské ministerstvo obrany dnes uvedlo, že raketový útok na letiště v Myrhorodu v ukrajinské Poltavské oblasti zničil pět ukrajinských stíhaček Su-27 a dva další stroje poškodil. Podle něj rovněž ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila nad dvěma oblastmi a anektovaným ukrajinským poloostrovem Krymem 11 ukrajinských dronů. Letecký poplach byl v noci vyhlášen i na Ukrajině, která hlásí i raněné. Ukrajinské velení podle...


Povodně v Jihomoravském kraji


Nejpodivnější potravinové katastrofy v historii

O některých našich nejoblíbenějších potravinách je známo, že v minulosti způsobovaly nemalé potíže. Zažili jsme výbuchy cukru, hořící sýr i řeky whisky. V teorii to zní zábavně, ale ve skutečnosti tyto smrtící incidenty způsobily astronomické škody! Velká výrobní zařízení, která zajišťují moderní stravu, jsou vysoce rizikovými zónami pro vznik nehod. Může se zde pokazit všelicos, a poměrně často se to také stalo. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s některými z nejneuvěřitelnějších katastrof souvisejících s potravinami v historii.


Chytl ženu za zadek, ta ho ubodala. Policie zveřejnila detaily incidentu na německém nádraží

Starší muž, kterého v sobotu na nádraží v německém Kaiserslauternu ubodala dvacetiletá žena, se měl těsně před útokem dopustit sexuálního obtěžování, odhalily kamerové záznamy. Informovaly o tom německé weby Focus a Welt.


Láska na kolonádě. Jiří Dvořák vyvedl tajemnou krásku. Po rozchodu s o 28 let mladší Slovenkou má herec nový objev

Jiří Dvořák patří mezi herce s osobitým charismatem a o zájemkyně nikdy neměl nouzi. V lásce se mu však nikdy příliš nedařilo. Před rokem oznámil rozchod se slovenskou herečkou a moderátorkou Martinou Zábranskou a od té doby se po boku dámy ve společnosti neobjevil. Jak ovšem zachytili fotografové eXtra.cz, zdá se, že sympatický herec teď už zase není k mání.


Dagmar Havlová: PRAVDA o hodnotě šperků z červeného koberce! Zatočí se vám hlava

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je od pátku v plném proudu, přičemž už do lázeňského města zavítala řada hvězd. Byla mezi nimi i Dagmar Havlová a zaujala tím, co měla na sobě.


Architektura je služba společnosti a nekonečný vesmír inspirace, říká Vladimír 518 na Karlovarském filmovém festivalu

Režisér Jan Zajíček a autor námětu, hudebník a multimediální umělec Vladimir 518 se ve svém novém celovečerním filmu zabývají do hloubky českou a slovenskou architekturou z let 1958–1989. Jejich film měl v minulých dnech premiéru na Karlovarském festivalu a sklidil nemalý úspěch.


Soud snížil ženě trest za organizování prostituce na Těšínsku na sedm let

Olomouc - Olomoucký vrchní soud dnes snížil o rok na sedm let trest pětašedesátileté Aleně Czakóové obžalované z rozsáhlého organizování prostituce na Těšínsku. Žena půjde do vězení za kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Podle rozsudku celkem 14 let organizovala prostituci v Českém Těšíně a na jiných místech, z těchto služeb měla podle soudu značný prospěch. Jedna z prostitutek byla v té době mladistvá, bylo jí 16 let....


Levicoví aktivisté se rozbíhali proti kordonům. Při demonstracích proti AfD zranili 28 policistů

Během víkendových protestů proti stranickému sjezdu pravicové Alternativy pro Německo (AfD) v Essenu bylo zraněno 28 policistů, z toho jeden vážně. Těžce zraněný policista už byl propuštěn z nemocnice, ale několik týdnů nebude schopen služby, uvedla essenská policie v dnešním prohlášení.


Tragédie v lomu u Rudníku. Tibor a Eugenie zmizeli pod vodou, matka mladé dívky promluvila

Čtrnáctiletý Tibor a jednadvacetiletá Eugénie přišli o život při koupání v zatopeném lomu u slovenské obce Rudník. Jak přesně k tomu došlo, vyšetřuje policie. Matka zesnulé dívky deníku Nový Čas prozradila, jaká verze je podle ní pravdivá.


Divoký začátek prázdnin v Evropě: Bouře zabíjely ve Švýcarsku i Francii, voda zaplavila města

Začátek prázdnin nezačal v některých evropských destinacích šťastně. Prudké bouře si ve Švýcarsku a ve Francii vyžádaly nejméně sedm mrtvých. Ve Francii zemřeli tři lidé, protože na jejich auto spadl strom. V Německu udeřilo přes noc více než sto tisíc blesků. Alpské země postihly rozsáhlé záplavy a sesuvy půdy.


Surový útok v pražské restauraci: Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

Policisté zadrželi v neděli v noci cizince, který předtím po rozepři v restauraci v Praze 8 pobodal nožem jednoho z hostů. V tiskové zprávě to v pondělí uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. Za ublížení na zdraví a za výtržnictví hrozí muži až tříleté vězení.


V Moskvě unesli italského manažera

Ruská policie zadržela čtyři osoby ve věku od 21 do 36 let jako podezřelé z únosu italského občana v centru Moskvy. Vyšetřovatelé se chystají požádat soud, aby na obviněné uvalil vazbu. S odvoláním na vyšetřovatele o tom dnes informovala agentura TASS.


Berberské lvici Tamice je dnes deset let, v zoo porodila 13 lvíčat

Plzeň - Berberské lvici Tamice z plzeňské zoologické zahrady je dnes deset let. Tamika, kterou zoo přivezla v roce 2015 z Hannoveru, je asi nejúspěšnější lví matkou v téměř stoleté historii plzeňské zoo. V pěti vrzích přivedla na svět 13 mláďat. Dnešní oslavu si zpestřila porcí skopového masa a hrou s míčem se svými potomky. Zoo má aktuálně devět lvů berberských. V přírodním čtrnáctiarovém výběhu s vodním příkopem je jich sedm a dvě mladé lvice...


Ukrajinské údery na ruské okupanty u města Pokrovsk


Orbánův slogan pro předsednictví EU zavání Trumpem. „Make Europe Great Again!“

Předsednictví v Radě Evropské unie se po Belgii v pondělí ujalo Maďarsko. Premiér Viktor Orbán v pondělí v podvečer představil na sociální síti X slogan maďarského EU, inspiroval se v něm Trumpem. Prioritami jeho předsednictví budou podle maďarských představitelů posílení konkurenceschopnosti bloku, obrana či potírání nelegální migrace. Legislativní agenda však bude v první polovině maďarského předsednictví spíše omezená kvůli výměnám na...


Volby ve Francii pozorně sledujeme, vzkazuje Kreml. Pro Ukrajinu se stejně nic nezmění, upozorňují analytici

Kreml pozorně sleduje výsledky předčasných parlamentních voleb ve Francii, řekl v pondělí mluvčí Dmitrij Peskov ohledně vítězství krajně pravicové strany Národní sdružení (RN) v prvním kole.


Nejnebezpečnější věznice světa

Věznice není místo, kde by chtěl kdokoli skončit. Obava z uvěznění ve vězeňské cele po zbytek života způsobuje, že se většina lidí snaží ze všech sil vyhýbat porušování zákona. Pro některé z nich však bohužel život volí jinou cestu. Otázka, kam se do vězení dostanete, je nyní zcela novou starostí. I když pobyt ve vězení je špatný kdekoli, některé věznice jsou notoricky známé svým nebezpečím. Některé věznice, od hluboké džungle ve Venezuele až po ostrovní pevnosti v USA, si vysloužily děsivou pověst. Kontrola gangů, drogy a násilí ze strany vězňů i dozorců jsou jen některá z rizik. Klikněte na galerii a zjistěte více o nejnebezpečnějších věznicích na světě.


Hnutí ANO založilo nové unijní uskupení


Nejodvážnější výstřihy z Varů. Provokují Makarenko, Krainová nebo Verešová

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je v plném proudu, a kromě promítání filmů zde probíhá doslova jeden večírek za druhým. Ty zpravidla slavné ženy hojně využívají k tomu, aby se pochlubily nejen luxusními oděvy, ale i svými přednostmi. Jako vždy mezi sebou tak trochu soutěží zejména hloubkou dekoltů nebo tím, jak rafinovaně dokáží svá ňadra zakrýt.


Zaměstnanci ministerstva spravedlnosti vstoupí do stávkové pohotovosti

Praha - Zaměstnanci ministerstva spravedlnosti vstoupí ve středu do stávkové pohotovosti kvůli nízkým platům a neuspokojivé personální situaci. Upozornil na to server Seznam Zprávy. Úředníci se chystají stávkovat, pokud se do konce srpna nedočkají změn. Mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka ČTK sdělil, že odměňování státních zaměstnanců není v kompetenci ministerstva a že je ho potřeba řešit jednotně s ohledem na ekonomické možnosti...


Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat

Brno - Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat. V nejbližších hodinách očekávají poklesy hladin na zasažených tocích a odeznívání povodňových stupňů. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. V neděli se po bouřkách na Moravě rozvodnilo několik toků, dosáhly stupně povodňové aktivity.


„Most Inteligence“ se vrací k životu: Po půl roce po něm zase pojedou vlaky

Na Branický most v Praze se 1. července po téměř půl roce vrátí vlaky. Provoz se v podvečer obnoví po jedné koleji, nově po dvou kolejích by se mělo jezdit na podzim, řekla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Most se kvůli rekonstrukci a přidání druhé koleje pro vlaky uzavřel 10. ledna. Ovlivnilo to zejména nákladní železniční dopravce, kteří museli místo objíždět výrazně delší trasou přes České Budějovice nebo Chomutov.


Američan postřelil brokovnicí sedm sousedů z Guatemaly. Poté se sám zabil

Muž z amerického státu Nebraska, kterého sousedé popsali jako samotářského a náchylného ke sporům, o víkendu postřelil sedm svých sousedů, kteří se přistěhovali do Spojených států z Guatemaly. Po útoku se zabil, informovala dnes agentura AP. Vyšetřovatelé nevylučují, že 74letého střelce motivovala k jeho činu nenávist k jinému etniku.


Zemřelá Češka v Chorvatsku


O zvláštním souboji. Před 100 lety se portugalský premiér utkal na meče s letcem

Ve středu 2. července 1924 se v lisabonském Parku Necessidades (lze přeložit asi jako Park Potřebných) odehrála zvláštní scéna. Za přihlížení desítek diváků tam proti sobě stanuli dva muži s meči v rukách. Jedním z nich byl kapitán portugalského letectva, druhým odstupující předseda portugalské vlády. Spor ve věci cti se rozhodli rozetnout soubojem.


Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Slunce a vítr loni v EU vyrobily nejvíc elektřiny. Obnovitelné zdroje poprvé porazily fosilní paliva

Na jedné straně nárůst větrných a solárních elektráren a na straně druhé prudký pokles elektráren spalujících fosilní paliva zásadně proměnil energetický...


Trump požádal soud, aby odložil vynesení trestu v kauze plateb pornoherečce

New York - Bývalý americký prezident Donald Trump požádal newyorský soud, aby odložil vynesení výše trestu v jeho kauze s falšováním finančních záznamů kvůli platbám za mlčenlivost pornoherečce. Rozhodnutí o trestu by mělo padnout příští čtvrtek. Informovala o tom agentura AP s odkazem na dopis, který Trumpovi právníci zaslali soudci. Obhajoba se v dokumentu odvolává na pondělní rozhodnutí nejvyššího soudu o prezidentské imunitě, které by podle...


Nový stavební zákon je tu: Co se mění, jak je to s úřady, proč Bartoš uklidňuje

Nový stavební zákon od 1. července nabývá účinnosti pro všechny stavby. Ministerstvo pro místní rozvoj zároveň zpřístupnilo veřejnosti Portál stavebníka, nástroj digitalizace stavebního řízení. Šéf resortu a vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) se netají tím, že přechod bude náročný. Deník v otázkách a odpovědích shrnul to nejdůležitější.


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...


„Vymizel stud volit napravo.“ Francouzi prolomili tabu, Macron byl ponížen

Ponížení pro prezidenta Emmanuela Macrona a prolomení dlouholetého tabu spojeného s volbou krajní pravice přineslo podle evropských médií nedělní první kolo parlamentních voleb ve Francii. Macron ve druhém kole voleb sotva odvrátí vítězství pravicového Národního sdružení (RN) a zemi patrně čeká období politické nestability, shodují se média.


V Brně otevřel centrální stavební úřad, město v první fází očekává komplikace

Brno - Centrální stavební úřad dnes otevřel v brněnské Orlí ulici. Do budovy bývalé pošty se přesunuly všechny stavební úřady z městských částí. Výjimkou je úřad pro Brno-střed, jenž bude ještě nejdéle rok sídlit v nedaleké Měnínské ulici, řekl novinářům tajemník magistrátu Oliver Pospíšil. Dnes také začíná platit nový stavební zákon a s ním spojená digitalizace stavebního řízení pro pozemní stavby jako bytové či rodinné domy. Brněnským...


Zkáza „Beryl“. Hurikán v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň, NASA ukázala superbouři z kosmu

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň. Podle agentury AP o tom v noci na úterý SELČ informovalo americké Národní středisko pro hurikány (NHC). V ostrovním státě Grenada si živel vyžádal jednu oběť, v oblasti nefungují komunikační linky. NASA zveřejnila záběry hurikánu z kosmu. Prohlédnout si je může v úvodním videu článku.


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Komentář | Situace na Krymu demonstruje neschopnost Rusů i Američanů chovat se jako zodpovědné velmoci

Situace na Krymském poloostrově jasně demonstruje, jak dvě světové mocnosti zatratily jakoukoli možnost situaci řešit, dokud byl čas. Stojí za tím neschopnost k jakémukoli jednání. Teď se musí Moskva a Washington popasovat s problémem, který si jejich lídři způsobili sami a postupem času ho ještě umocnili. Nenávist ale roste do nepřijatelných mezí a brzy nemusíme mluvit o diplomatických rozmíškách, ale otevřené válce.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Střelba u dálnice D35: Jeden zraněný, policie dopadla podezřelého

Policie v pondělí dopoledne zasahovala u dálnice D35 kvůli střelbě, která si vyžádala zranění jedné osoby. Další člověk byl v souvislosti s incidentem zadržen. Případem se zabývají kriminalisté.


Vila zavražděného šéfa podsvětí z devadesátek je na prodej. Dům Antonína Běly je k mání za 13 milionů

K mání je na první pohled běžný dům v Úvalech u Prahy. "Objekt má 2 nadzemní podlaží a 1 podzemní podlaží s celkem 8 místnostmi. Stojí na samostatném pozemku o velikosti 892 m² s užitnou plochou 200 m²,“ píše se v inzerátu, který však už neuvádí, že jde o dům, kde bydlel a následně byl zavražděn vyhlášený král podsvětí devadesátých let Antonín Běla. Ve stejném domě měla v roce 2022 spáchat sebevraždu i Bělova žena Marie.