TRAGéDIE V LOMU U RUDNíKU. TIBOR A EUGENIE ZMIZELI POD VODOU, MATKA MLADé DíVKY PROMLUVILA

Čtrnáctiletý Tibor a jednadvacetiletá Eugénie přišli o život při koupání v zatopeném lomu u slovenské obce Rudník. Jak přesně k tomu došlo, vyšetřuje policie. Matka zesnulé dívky deníku Nový Čas prozradila, jaká verze je podle ní pravdivá.

Eugénie se podle rodiny nikomu nesvěřila, kam se chystá. „Poprosila nás, abychom jí dali euro, že si jde koupit do vesnice malinovku. Ani ve snu nás nenapadlo, že by šla do lomu,“ popsala pro deník Nový Čas její matka.

ČTĚTE TAKÉ: V Bulharsku se utopil Čech. Osudnými se mu mohly stát podvodní proudy, tvrdí plavčíci

Dívka tam údajně nikdy nechodila. „Zřejmě se ale na vsi sešla s kamarádkami a rozhodly se tam jít spolu,“ dodala zdrcená žena.

K tragédii došlo v sobotu po 16. hodině. „Policie přijala na linku tísňového volání 158 oznámení, že v obci Rudník v okrese Košice skočily dvě osoby do vody a už se nevynořily,“ napsala policie v příspěvku na Facebooku. Nehybná těla dvou mladých lidí vytáhli záchranáři po čtyřech hodinách, už jim nebylo pomoci.

Verze, jak k tragédii došlo, se liší. Podle některých měl Tibor skočit ze skály a začít se topit, přičemž Eugénie skočila za ním. Jiní zase tvrdí, že skočili společně. Podle matky je ale vše jinak: „Oba se při plavání potopili u břehu a už se nevynořili,“ sdělila deníku Nový Čas.

Příbuzní a přátelé rodiny již chystají pohřeb, který se pravděpodobně uskuteční v úterý. Policie se mezitím snaží zjistit, co se stalo. „Inspektor na místě předběžně vyloučil cizí zavinění a byla nařízena pitva ke zjištění přesné příčiny smrti,“ informovala krajská policie. Případem se zabývá vyšetřovatel, který zahájil trestní stíhání pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Lidé se do nestřeženého lomu stále chodí koupat, přestože je v některých místech hluboký až 18 metrů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Největším hitem léta je Albánie, prozradila mluvčí Čedoku. Na co si dát pozor při nákupu?

2024-07-01T09:50:38Z dg43tfdfdgfd