Trending:


Skandály z červeného koberce: Rozjetá Gottová, frivolní Menzel a zákaz vstupu pro Hanychovou

V Karlových Varech odstartoval 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Proslulý je nejen návštěvami světových i českých hereckých hvězd, ale také skandály, trapasy a nečekanými momenty. Kdo se v minulosti postaral o ty největší?


Špatné vysvědčení? Děti odměňte a zapomeňte na vlastní ambice, radí odborníci

Konečně je to tady! Školní rok 2023/2024 se chýlí do svého finále a školou povinné děti čekají dva měsíce prázdnin. Přechod z lavic do táborových stanů nebo pláží u moře ale v některých rodinách chmuří výhled na vysvědčení s horšími známkami. Podle odborníků ale proměnit závěr školního roku v drama a tragédii je chyba. Upozorňují, že mnoho rodičů vyvodí z vysvědčení zbytečně tvrdé závěry, do kterých projektují vlastní představy, a podléhají...


Výmarský trojúhelník začíná opět fungovat. Polsku, Německu a Francii jde o zastrašení Ruska

Polsko, Německo a Francie chtějí posílit spolupráci v rámci tzv. Výmarského trojúhelníku. Toto spojenectví sice bylo poslední dobou téměř mrtvé, nyní ale vstává z popela. Ministři obrany zemí trojúhelníku plánují nákupy zbraní s plochou dráhou letu, aby existovala možnost zasáhnout hluboko na ruském území.


Trump: Biden je nekompetentní, proto Putin napadl Ukrajinu. Nesmysly, reagoval prezident

Kdyby Spojené státy americké měly skutečného lídra, k ruské invazi na Ukrajinu by nedošlo. V předvolební debatě CNN to prohlásil republikánský kandidát a exprezident Donald Trump. Tvrdil rovněž, že kdyby byl prezidentem on, tak by si ruská hlava státu Vladimir Putin válku rozmyslela, nebo že by ji sám Trump rychle ukončil. Současný americký prezident Joe Biden reagoval, že Trump svými výroky podporuje Putinovu invazi na Ukrajinu.


Vidět New York a zemřít

"Vidět Neapol a zemřít,“ říká se. Přesnější by to ovšem bylo s New Yorkem. Speciálně s tím, který jste mohli zažít v 70. a 80. letech minulého století. Pamětníci vzpomínají na nezkrotnou energii města, která pohltila a ovlivnila vše, výtvarné umění, hudbu i filmy. "V sedmdesátkách to byla regulérní válečná zóna. Znásilnění, vraždy, tohle všechno se v New Yorku dělo den co den. V osmdesátkách přišla epidemie cracku.


Počasí dnes: Česko znovu zasáhnou silné bouřky!

Česko ve čtvrtek zasáhly bouřky, to ale nebylo všechno. Meteorologové před nimi varují také pro dnešní den, kdy opět hrozí na celém území. Doprovázet je budou přívaly deště či krupobití, vyplývá z výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


Bleskové povodně způsobily na Přerovsku velké škody, potok se proměnil v řeku

Přerov - Bleskové povodně zasáhly ve čtvrtek večer obce na Přerovsku, způsobily rozsáhlé škody. Přívalová vlna zasáhla sedm obcí, uvedli hasiči. Podle starostů oslovených ČTK se ve chvíli místní potůčky proměnily v řeku, která strhla i osobní vozy a mnohde zdevastovala centrum obcí. V Šišmě se utrhla hráz rybníka nad obcí, řekl ČTK starosta Marek Krystek. Voda zasáhla obecní i soukromý majetek, v řadě domů byl téměř metr vody, uvedli starostové....


Kvůli sražené dívce v Troji volali po opatřeních. Přímo před nimi se „předvedl“ další motorkář

Bezohledný motorkář minulý týden srazil a těžce zranil v pražské Troji na přechodu pro chodce patnáctiletou dívku. Ve středu se na místě nehody sešli rodiče i lidé z okolí a volali po dalších bezpečnostních opatřeních, aby se podobné neštěstí neopakovalo. Přímo při setkání natočil kameraman CNN Prima NEWS na stejném místě dalšího motorkáře, který riskoval úplně stejně jako ten, který mladou slečnu srazil.


Jak experti a veřejnost hodnotí debatu mezi Bidenem a Trumpem?


Trump a Biden se setkali tváří v tvář v první předvolební debatě

Americký prezident Joe Biden a exprezident USA Donald Trump se ve čtvrtek večer utkali v první televizní debatě před listopadovými prezidentskými volbami, ve kterých si zopakují souboj před čtyřmi lety. Ani jeden z kandidátů nešetřil kritikou a osobními útoky na adresu svého oponenta.


Válka Izraele s Hizballáhem bude devastující. Létaly by tisíce raket, Libanon konflikt nepřežije

Hizballáh a Izrael se mají v případě otevřeného konfliktu čeho obávat. Libanonské militantní uskupení za poslední roky posílilo své kapacity – má více bojovníků a opravdu mnoho raket, až přes 100 tisíc. To znamená, že v případě měsíc trvajícího konfliktu jako v roce 2006 může vypálit až 3 000 kusů denně. Válka by byla devastující.


VIDEO: „Biden musí odstoupit. O tom není pochyb.“ Televizní debata vyvolala mezi demokraty paniku

Šok, zklamání a panika zavládly podle amerických médií v táboře Demokratické strany po první předvolební debatě mezi prezidentem Joem Bidenem a jeho předchůdcem Donaldem Trumpem. Nejistý výkon 81letého demokrata podle webu Politico dokonce vyvolal zákulisní diskuse o tom, že by strana měla do listopadových prezidentských voleb vyslat jiného zástupce.


Nový stavební zákon přináší revoluci: Rychlejší proces, vyšší poplatky a úředníci pod tlakem

Doposud mělo Česko jeden z nejdelších procesů schvalování staveb v celé EU. Třeba získat povolení pro stavbu bytového domu trvá i déle než pět let. To by však mělo skončit s novým stavebním zákonem, který zásadně zkracuje čekací dobu, snižuje počet potřebných razítek a proces digitalizuje. Stavební úřady nyní kvůli změnám přijímají víc žádostí než obvykle.


Pomalejší, ale taky dražší. Koalice zvažuje zbrzdit růst důchodového věku

Demografům se podařilo silně vstoupit do debaty o navyšování věku odchodu do důchodu. Někteří zástupci koaličních stran se tak začínají přiklánět k variantě, která by růst důchodového věku zbrzdila. Po předložení návrhu ze strany České demografické společnosti začal debatu připouštět i ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Zda k tomu dojde, však záleží na konečném „účtu“. Je totiž pravděpodobné, že pomalejší růst důchodového věku bude znamenat...


Kolej, po které vlak jel, byla uzavřená, řekl ministr Ráž. Proč došlo k tragédii na Slovensku?

Rychlík, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel po koleji, jež byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Novinářům to v pátek řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se vlak na uzavřené koleji ocitl. Ministr zmínil možné selhání lidského faktoru. Na místě zemřelo sedm lidí a dalších pět bylo zraněno.


Tereza Ramba a její osudoví muži: Chodila s Kotkem i Mádlem, lásku našla v tanečníkovi

Tereza Ramba (35), rozená Voříšková, patřila vždy k nejkrásnějším herečkám českého šoubyznysu. Není divu, že za svůj život vystřídala několik mužů, u kterých však nenašla štěstí. Mezi nimi byli například Vojtěch Kotek, Jiří Mádl, Kryštof Hádek a ještě další. Dnes je šťastně zadaná a už také i dvojnásobná maminka. Oporou jí je její manžel Matyáš Ramba.


Muž s děsivou přezdívkou terorizoval Karlovarsko. Pak se stal obětí obrovského justičního omylu

Robert Tempel se rozhodně nepohyboval vždy jen v mezích zákona. Pod přezdívkou „Psychi“ byl v devadesátých letech postrachem Karlovarska. Loupežná přepadení, nedovolené ozbrojování, další případy, ve kterých pro policisty zůstal mezi podezřelými. A nakonec případ dvojnásobné vraždy. Příběh rozsudku, který neměl být nikdy vyřčen, přináší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.


Autem do Chorvatska? Vlaky a autobusy jsou plné, dálniční známky zdražily o 10 %

Oslabení koruny se může promítnout i do dražší dopravy. Kromě vyšších cen za naftu a benzin dochází k vyšším poplatkům za dálniční mýtné, které jsou rovněž v eurech. V kurzu jsou také letenky a jízdenky na vlaky a autobusy. Například z Prahy do 780 kilometrů vzdálené chorvatské Rijeky můžete jet přímým vlakovým spojením za 1084 korun, autem to vyjde na 2737 korun a letenky do této destinace začínají na ceně 3 510 korun. "Letošní vrcholná...


Zákoník práce by mohl zdravotníkům umožnit směny o délce až 24 hodin

Praha - Zákoník práce by mohl umožnit zavedení směn o délce až 24 hodin pro zaměstnance ve zdravotnických zařízeních s nepřetržitým provozem, například u záchranné služby. Za takto dlouhé směny by ze zákona dostávali stanovený příplatek. Návrh skupiny poslanců dnes schválila Sněmovna a vložila ho do vládní novely zákoníku práce. Jde o novelu, která především zavádí pravidla pro pravidelné zvyšování minimální mzdy.


Ursula, Portugalec a premiérka, která "snídá Rusy". Kdo povede EU v příštích letech

Lídři unie se dohodli na nových jménech do čela společných institucí. S výjimkou Meloniové a Orbána všichni souhlasili.


Tragická srážka u Nových Zámků má další oběť. Probíhá vyšetřování

Počet obětí čtvrteční tragické srážky vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku stoupl na sedm, informovali záchranáři na sociální síti. Dalších pět osob utrpělo zranění. Spekuluje se o tom, že příčinou nehody mohla být nefunkční signalizace na přejezdu.


Summit EU navrhl do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, vyhráno ještě nemá

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie dnes navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, potvrdily diplomatické zdroje. Novým předsedou Evropské rady bude portugalský premiér António Costa a šéfkou unijní diplomacie estonská premiérka Kaja Kallasová. Česká republika podle zdrojů ČTK s nominacemi neměla žádný problém.


Převratný lék, po němž rostou nové zuby, má před sebou důležitý test

Ztráta zubu by už nemusela být definitivní. Vědcům se už s pomocí nového léku podařilo nahradit zuby u zvířat. Klinické testy na lidech nyní ukážou, jestli jsme jen pár let od revoluce v zubním lékařství.


Summit EU v Bruselu překvapivě skončil po jednom dni

Summit EU, který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, skončil překvapivě po jednom dni, původně přitom měl trvat i během pondělka. Informovala o tom mluvčí předsedy Evropské rady Ecaterina Casingeová. Unijní prezidenti a premiéři se shodli na obsazení nejvyšších postů v Evropské unii, předtím řešili situaci na Ukrajině i na Blízkém východě. Shodli se rovněž i na takzvané Strategické agendě, tedy dokumentu o směřování EU v příštích pěti letech.


Ostrý útok Bidena na Trumpa: Máte morálku toulavé kočky


„Hrozí jaderná zkáza. Přestaňme se chovat jako děti.“ Jeffrey Sachs o Ukrajině, Rusku a USA

Stále častěji se mluví o riziku třetí světové války, v niž by mohl přerůst rusko-ukrajinský (a americký) konflikt. Asi nejznámější hlas, který dnes na Západě varuje před jaderným armagedonem, patří Jeffreymu Sachsovi. Americký profesor ekonomie se 35 let pohybuje mezi akademickou sférou, diplomacií a mezinárodní politikou, velkou měrou ve východní a střední Evropě. Ostatně jeho manželka pochází z Prahy.


Nejvíce ohrožené druhy zvířat v Africe

Není žádným tajemstvím, že v průběhu let začalo u mnoha živočichů docházet k jejich vyhynutí. Pták "Dodo" je jasným příkladem toho, že druhy zvířat mohou přestat existovat, pokud je ohroženo jejich životní prostředí. Na světě však žijí miliony druhů volně žijících živočichů a snaha o co nejmenší narušení jejich prostředí může být někdy velice obtížná. Nemluvě o tom, že jen v Africe žije nejvíce živočišných druhů ze všech kontinentů na Zemi. Která africká zvířata jsou tedy na seznamu ohrožených? Projděte si tuto galerii a zjistěte to.


Po celém Česku hrozí silné bouřky, varují meteorologové. Teploty vystoupají až k 34 °C

Poslední červnový víkend se ponese ve znamení silných bouřek, přívalových srážek, silného větru a tropických teplot – ty mohou místy dosáhnout až 34 °C. Před bouřkami varuje i výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


Nejvíce šokující milostné trojúhelníky ve světové historii

Jednou z hnacích sil lidské povahy je láska. Podněcuje nás k nerozumným rozhodnutím a někdy zcela změní náš život. Je-li vášnivá, dramatická a bolestná, je o to návykovější, ale působí ještě větší chaos. To se stává poměrně nebezpečnou záležitostí, když se týká nejmocnějších lidí v dějinách. Některé z nejznámějších milostných trojúhelníků srazily národy na kolena, způsobily smrt tisíců lidí a inspirovaly velká umělecká díla. Klikněte na tuto galerii a poznejte některé z nejšpinavějších milostných trojúhelníků s vysokými kartami v historii.


Na Kroměřížsku se srazila dvě auta. Jedno skončilo v kolejišti, vlaky nejezdí

Provoz na železniční trati z Bystřice pod Hostýnem do Holešova na Kroměřížsku zastavila v pátek ráno nehoda dvou osobních aut. Srazila se na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem, jedno skončilo v kolejišti, sdělil mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Cestující mezi oběma městy přepraví namísto vlaků autobusy, vyplývá z informací uvedených na webu Českých drah. Konec omezení předpokládá dopravce přibližně v 10:30.


Hodný bankéř s neposedným měchýřem, agresivní Agáta i Menzel: Skandály Karlových Varů přehledně

Filmový festival v Karlových Varech, to není jen přehlídka toho nejsilnějšího, co světoví režiséři v uplynulých měsících natočili. Je také plný večírků a divokých party. A právě alkohol, který na nich teče proudem, může za to, že nejen české známé osobnosti to s požíváním přeženou a způsobují pak maléry. Jaké největší za uplynulá léta nasbíraly, zmapovala redakce eXtra.cz.


Biden a Trump se ostře střetli ohledně migrace


TRAGÉDIE na Slovensku: Sedm mrtvých, spekuluje se o příčině srážky

Počet obětí čtvrteční tragické srážky vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku stoupl na sedm, informovali záchranáři na sociální síti. Dalších pět osob utrpělo zranění. Spekuluje se o tom, že příčinou nehody mohla být nefunkční signalizace na přejezdu.


Ševčík se vrací do vedení VŠE. Bude proděkanem pro ekonomiku

Proděkanem pro ekonomiku Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze (NF VŠE) bude bývalý děkan Miroslav Ševčík. Akademický senát v pondělí na zasedání souhlasil se záměrem děkanky Adély Zubíkové jmenovat proděkany. Na pozici proděkana pro vědu a svého statutárního zástupce navrhla děkanka Miroslava Vacuru. Zubíková při představení kandidátů řekla, že chce zachovat na fakultě kontinuitu. Návrh považuje za kompromisní řešení,...


Ruské plány s Evropou a světem. Další na řadě bude Gruzie, říká historik

Dala se předvídat ruská invaze na Ukrajinu? Má Vladimir Putin strategický plán na další válečný postup a jakou roli v něm hraje Evropa? Podobné otázky v nové knize „Západ musí být zničen, Putin naplňuje Duginovy mesianistické vize“ pokládá historik Jan Horník. Kromě Putinovy vize budoucnosti Ruska popisuje také takzvanou čtvrtou politickou teorii ruského filozofa Alexandra Dugina, kterou


Nová strategie boje proti pytlákům. Vědci implantují radioaktivní izotopy do rohů nosorožců

Vědci implantují radioaktivní izotopy do rohů nosorožců žijících v Jižní Africe. Chtějí tak zabránit tomu, aby se tato krásná a majestátní zvířata stala...


Počet obětí tragické nehody na Slovensku stoupl. Závory se možná zvedly moc brzo

Počet obětí čtvrteční tragické srážky vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku stoupl na sedm, informovali záchranáři na sociální síti. Dalších pět osob utrpělo zranění. Spekuluje se o tom, že příčinou nehody mohla být nefunkční signalizace na přejezdu.


Nejvyšší soud potvrdil čtyřem mužům podmínky za neštěstí ve Studénce

Brno - Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání čtyř manažerů stavebních firem odsouzených kvůli zřícenému mostu ve Studénce na Novojičínsku. Dostali podmínky. Opravovaný silniční most spadl na železniční trať. Do jeho trosek narazil mezinárodní rychlík. Na místě zahynulo šest lidí, další dva zranění zemřeli později. NS rozhodoval bez veřejného jednání, plné odůvodnění zatím není dostupné. Výsledek na dotaz ČTK sdělila mluvčí soudu Gabriela Tomíčková.


Historické události, které nikdo nedokáže vysvětlit

V digitálním věku očekáváte, že každá záhada bude vyřešena a každá otázka zodpovězena. Pravdou je, že historie je plná mimořádných událostí a jevů, které zůstávají po léta nevysvětleny. Byly tu zmizelé ostrovy, nekonečné bouřky a něco, co by mohlo být poselstvím od mimozemšťanů. Zde je výběr těch nejzáhadnějších příběhů v historii. Klikněte a prozkoumejte historické události, které nikdo nedokáže vysvětlit.


Končí školní rok, žáci ZŠ a SŠ si převezmou vysvědčení

Praha - Žáci základních a středních škol dnes dostanou svá závěrečná vysvědčení, končí školní rok. Vysvědčení si převezme zhruba 1,49 milionu žáků a studentů, od soboty 29. června jim začnou letní prázdniny. Pro své první závěrečné vysvědčení si mezi nimi půjde i asi 118.000 prvňáků. Do lavic se školáci vrátí znovu v pondělí 2. září.


Krejčík potvrdil návrat na zámek ke Stropnickému! Jaký to má důvod?

Daniel Krejčík se vrátí za Matějem Stropnickým na zámek v Osečanech. Jak ale ozřejmil, návrat k expartnerovi se nekoná. Herec jen nechce zahodit roky práce, proto ho dokonce čekají společná divadelní představení se Stropnickým.


Ranní check: Čeští europoslanci mění frakce, cla na čínská elektroauta dusí evropské akcie

Dobré ráno! Je 180. den roku, svátek má Lubomír. V tento den v roce 2003 byl v čínské Šanghaji uveden do provozu nejdelší obloukový most na světě, dlouhý 3,9 kilometru. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Bouřky v Olomouckém kraji


První televizní duel v boji o Bílý dům. Biden působil spíše nejistě, Trump hýřil sebevědomím

Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají obavy, že je na výkon funkce příliš starý. Před kamerami byl 81letý demokrat nejistý a zasekával se, uvádí ve svých hodnoceních americký tisk. Jeho 78letý republikánský soupeř a exprezident Donald Trump byl sebevědomý, ovšem jeho vystoupení bylo plné nepravdivých a zavádějících výroků.


Katastrofa a zděšení u demokratů, hodnotí Klvaňa výkon Bidena. Spekuluje se i o jeho odstoupení

V demokratickém táboře amerického prezidenta Joea Bidena zavládlo po debatě s jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem na CNN zděšení. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl politolog Tomáš Klvaňa. Demokraté podle něj vnímají její průběh jako „katastrofu“. Připomněl, že Bidenovi lidé bezprostředně po střetu ani nepřišli mezi novináře – zamířili tam jen republikáni, kteří přesvědčovali média o Trumpově vítězství. Představitelé Bidenova týmu nakonec před...


Povodně zažila v Troubkách, po 27 letech je nyní žena opět prožila v Šišmě

Šišma (Přerovsko) - Jen bezmocně přihlížela Věra Kopřivová z Šišmy na Přerovsku průtrži mračen, která ve čtvrtek večer během chvilky za pomoci přívalové vlny zpustošila její obec. Místní potůček Šišemka se vzápětí zvedl o tři až čtyři metry a bral s sebou vše, co měl v cestě - ploty, stromy, zábradlí, ale i osobní auta, téměř všechny ulice i zahrady zaplavilo bahno. Zážitky z povodní se Věře Kopřivové vrátily po 27 letech, do Šišmy se totiž...


Fiala podpořil nominace na nejvyšší posty v EU. Výhrady měla Itálie a Maďarsko

Český premiér na summitu v Bruselu podpořil nominace na nejvyšší posty v EU. Všechny tři politické osobnosti prý osobně zná a mají k České republice dobrý vztah, řekl Petr Fiala novinářům po skončení jednání. Summit skončil netradičně po pouhém jednom dni, původně měl být přitom dvoudenní. Na předsedkyni Evropské komise summit nominoval Ursulu von der Leyenovou, na šéfku unijní diplomacie estonskou premiérku Kaju Kallasovou a předsedou Evropské...


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Biden a Trump si po příchodu do studia nepodali ruce


Stovky policistů míří na silnice! Rodiny s dětmi míří na prázdniny, provoz bude velký

V Česku proběhne v souvislosti se začátkem letních prázdnin od pátku do neděle dopravně bezpečnostní akce, které se zúčastní na 1800 hlídek, informovala policie ve čtvrtek v tiskové zprávě.