STOVKY POLICISTů Míří NA SILNICE! RODINY S DěTMI Míří NA PRáZDNINY, PROVOZ BUDE VELKý

V Česku proběhne v souvislosti se začátkem letních prázdnin od pátku do neděle dopravně bezpečnostní akce, které se zúčastní na 1800 hlídek, informovala policie ve čtvrtek v tiskové zprávě. 

Policie sdělila, že opatření zaměřená na ochranu všech účastníků silničního provozu budou pokračovat i během dalšího průběhu letních prázdnin. "Stejně jako v předchozích letech budou dopravní policisté na celém území ČR provádět intenzivní dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, především na komunikacích s očekávanou zvýšenou hustotou dopravy," uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová.

Lidé se kromě běžných kontrol setkají i s preventivními aktivitami. Zvláštní pozornost bude věnována například cyklistům a nezbytnosti používání přileb. Strážci zákona chtějí cílit i na uživatele elektrokol, a to zejména ve vztahu k bezpečné manipulaci coby prevenci dopravních nehod. 

Policie také upozornila řidiče, aby s blížícím se koncem školního roku a začátkem letních prázdnin počítali s vyšší koncentrací dětí v silničním provozu. 

"Děti mohou jednat nepředvídatelně a vstoupit do vozovky bez dodržení zásad bezpečného přecházení. Doporučujeme proto řidičům, aby v blízkosti škol a dětských zařízení zvýšili svou pozornost, zpomalili a plně se soustředili na řízení, aby mohli včas a adekvátně zareagovat na nenadálé situace," dodala mluvčí. 

Související články

2024-06-28T08:53:09Z dg43tfdfdgfd