Trending:


Pozor na suvenýry z dovolené: Za některé hrozí tučné pokuty ale i vězení!

Pro většinu cestovatelů jsou suvenýry cest naprostou nezbytností. Málokdo ale ví, že za některé z nich hrozí po návratu do vlasti velké pokuty. Obezřetní by turisté měli být při převozu výrobků z želvích krunýřů či hadí nebo krokodýlí kůže. Problematická bývá i tradiční čínská medicína.


Trumpův plán na ukončení války? Rychlé řešení se ztrátou pro Ukrajinu, tvrdí lidé z jeho okolí

Kdyby se Donald Trump znovu stal americkým prezidentem, dokázal by se velmi rychle dohodnout s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem na ukončení jeho invaze na Ukrajinu. Podle webu Politico to tvrdí lidé z kandidátova okolí. Dodávají však, že cena by mohla být velmi vysoká. Trump by podle nich totiž Putinovi bez problémů přenechal podstatnou část ukrajinského území.


Tucker Carlson ohlásil interview se Zelenským. Nic nebude, zní z Kyjeva

Bývalý moderátor americké zpravodajské televize Fox News Tucker Carlson v příspěvku na sociální síti X oznámil, že připravuje rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Carlson, který byl z Fox News vyhozen loni v létě, přitom letos v únoru vydal téměř dvouhodinový rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Zelenského kancelář však uvedla, že k setkání s Carlsonem nedojde.


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Z tragického zemětřesení v roce 2010 se Haiti nevzpamatovalo dodnes. Jednu z nejchudších zemí světa ovládá násilí

12. ledna 2010 postihlo karibský ostrovní stát Haiti zemětřesení o síle přesahující 7 stupňů magnituda s epicentrem nedaleko metropole Port au Prince. Haiti už před ním patřilo k nejchudším zemím světa, po zemětřesení se vše ještě zhoršilo.


Národní sdružení Le Penové nezíská většinu křesel, ukazuje nový průzkum

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informovala agentura Reuters.


Erupce sopky na italském ostrově


Tragická smrt matky dvou dětí: Eva zemřela po pádu z okna. Sousedé líčí, jak k neštěstí došlo

K obrovské tragédii došlo ve středu večer v Novém Mestě nad Váhom na Slovensku. Matka dvou dcer zřejmě vyklepávala koberec na balkóně ve třetím patře, když přepadla přes zábradlí. Záchranáři se ji pod okny jejího bytu snažili oživit, po převozu do nemocnice však 34letá Eva vážným zraněním podlehla, informoval web Nový Čas.


Andrej Babiš se v Evropě spolčil s podivnými spolky: Jde jen o fleky, s hajlujícími se nebude cítit dobře, diví se Šándor

Hnutí ANO Andreje Babiše (69) oznámilo vstup do nově založené, údajně vlastenecké frakce Evropského parlamentu nazvané „Patrioti pro Evropu“. Zasedne tak vedle populistů Viktora Orbána z Maďarska a dalších hraničních uskupení v čele s rakouskými Svobodnými, kteří vždy šli proti zájmům ČR a chtěli zrušit i Benešovy dekrety. Není to bezpečnostní riziko pro ČR? To pro eXtra.cz rozebral generál Andor Šándor.


Situace na pražském letišti


Islamista zastřelil dva lidi před gay barem v Oslu. Dostal 30 let vězení

Norský soud dnes poslal na 30 let za mříže Zaniara Matapoura, který byl obviněn z terorismu kvůli střelbě u gay baru v metropoli Oslu v červenci 2022. Incident si vyžádal dva mrtvé a devět vážně zraněných. Píše to s odkazem na norská média agentura Reuters.


Co si přibalit s sebou do letadla? Jídlo a pití není zakázané, vzít si můžete sendvič, ale i salát či láhev s vodou

Máte naplánovanou dovolenou letecky, ale letíte jen kratší vzdálenost a s nízkonákladovkou? I v takovém případě se ale vyplatí si vzít na palubu letadla nějakou menší svačinku. Co je možné si přibalit do příručního zavazadla a jak si zajistit, abyste během letu netrpěli žízní?


Senior na Blanensku vyrazil na houby, do kempu se ale nevrátil. Pátrá po něm i vrtulník

Jihomoravští policisté od středečního večera pátrají po 73letém muži, který se ztratil v lesích u Suchého na Blanensku. V poledne vyrazil s manželkou na houby, pak se dvojice rozdělila a muž již do kempu nedorazil, uvedl ve čtvrtek v tiskové zprávě mluvčí policistů Bohumil Malášek.


Jurečka neustoupil. Prolomení bankovního tajemství se může týkat až milionu lidí

Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Banky budou také povinně sdělovat úřadům práce zůstatky na účtech...


Australská tiktokerka je požádána, aby opustila obchod s nářadím za natáčení odvážného videa

Dasha Daley, osmadvacetiletá modelka z Perthu v Austrálii, se ocitla v centru bouřlivé debaty poté, co tvrdila, že byla vyhozena z obchodu s nářadím za natáčení obsahu pro své sociální sítě. Dasha, známá svými odvážnými videi, vydělává stovky dolarů za každé video zveřejněné online. The post Australská tiktokerka je požádána, aby opustila obchod s nářadím za natáčení odvážného videa appeared first on Instafamosos.


Ukrajina hlásí mrtvé a raněné i sestřelení 21 z 22 ruských dronů

Kyjev - Ukrajinské ozbrojené síly potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.


Dugin, Putin a plány na likvidaci Západu. Kam až jsou Rusové schopni zajít?

Od počátku století čelíme narůstajícímu ruskému imperialismu. Mezi nejhlasitější propagátory obnovy ruského impéria pod praporem eurasijství patří již třicet let Alexander Dugin. Před patnácti lety Dugin přišel s tzv. Čtvrtou politickou teorií, jejímž záměrem je zničit západní liberální řád a nastolit éru pluriversalismu. Samotné Rusko má při zničení Západu sehrát klíčovou roli. Jan Horník v knize Západ


Máte problémové nájemníky? Rozkaz k vyklizení proces zjednoduší

Vláda schválila změnu zákona, která usnadní pronajímatelům vystěhování problémových nájemníků. Nový rozkaz k vyklizení má zkrátit a zjednodušit soudní řízení. Nově zavádí tzv. rozkaz k vyklizení. Zjistěte, jaké změny přináší a jak to ovlivní trh s nemovitostmi. Vláda podpořila zásadní změnu v občanském soudním řádu, která usnadní pronajímatelům proces vystěhování problémových nájemníků. Tento krok má zásadně zkrátit a zjednodušit […] The post...


Andrej Babiš nechal vysvětit kapličku na Čapáku: Schillerová si užila duchovní den

Andrej Babiš (69) se kromě oddávání párů nedávno pustil do další aktivity, tentokrát nechal vysvětit kapličku v areálu Čapí hnízdo a nechyběla u toho ani Alena Schillerová (60).


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o pětinu méně než minulý rok. Statistici údaje o letošní sklizni, která začala zhruba o týden dřív než loni, během léta ještě několikrát zpřesní.


Svět v míru je zcela nemyslitelný, tvrdí vojenští zpravodajci. Hovoří o naplnění temné vize

Vývoj v roce 2023 ukázal na zhoršující se bezpečnostní situaci v řadě zemí a posunutí světa ke konfrontaci a hrozbě vojenského konfliktu. Uvádí to výroční zpráva Vojenského zpravodajství za rok 2023. Ta upozorňuje, že střety se stávají nedílnou součástí zahraniční politiky a mírová koexistence států je nemyslitelná. Prý se tak naplňují temné vize společnosti žijící v permanentním konfliktu.


Komentář | Británie by potřebovala lídra jako Thatcherovou. Vyrovná se jí Starmer?

Velká Británie podle hodnocení předních světových médií v čele s Politico a BBC potřebuje silné vedení jako sůl. Konzervativec Rishi Sunak má za sebou nepříliš úspěšné funkční období, kdy měl po dvou premiérech, kteří odstoupili během roku 2022, přinést Británii stabilitu.


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.


Vývoz vojenského materiálu loni meziročně stoupl o víc než 60 pct. na 48,9 mld.

Praha - Vývoz vojenského materiálu loni vzrostl o více než 60 procent ve srovnání s rokem 2022 a dosáhl na 48,9 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy o zahraničním obchodu s vojenským materiálem za loňský rok, kterou má ČTK k dispozici. Ministerstvo průmyslu a obchodu podle ní udělilo loni 1580 licencí k vývozu vojenského materiálu do 99 zemí v hodnotě téměř 68,2 miliardy korun.


Loni se narodilo nejméně dětí za desítky let

Stále méně žen se hrne do těhotenství a porodu. O to více přibývá těch, u nichž věk dosahuje opravdové hranice pro bezpečný porod. Nové generace dětí se v počtech snižují, za rok 2023 bylo narozených dětí vůbec nejméně. Co to znamená? Na udržení důchodového systému a zdravotní péče budou chybět lidé. K úbytku počtu obyvatel je třeba přihlížet s respektem a brát jej vážně.


Britové volí nový parlament, čeká se jasné vítězství labouristů

Londýn - Britové dnes volí nové členy dolní komory parlamentu. Favoritem jsou středoleví labouristé, kteří byli dosud hlavní opoziční silou. Naopak pravicové Konzervativní straně po 14 letech u moci hrozí podle volebních modelů porážka, jakou v moderní éře nezažila. Hlas už odevzdal premiér Rishi Sunak i lídr opozice Keir Starmer, kteří vyzvali voliče k podpoře svých stran.


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Další zahraniční hvězda ve Varech: Vždy jsem tu chtěl být. Jsem polichocen, řekl Brühl

Mezi hosty karlovarského festivalu přibyl ve středu německý herec, režisér a producent Daniel Brühl. Několikanásobného držitele Evropské filmové ceny vítalo po příjezdu do města před hotelem Pupp přibližně pět desítek filmových nadšenců. Redakci ShowTime poskytl Brühl krátký rozhovor.


O rumu, ibalginu a bývalých ruských majitelích s Josefem Nejedlým z likérky Fruko-Schulz

Žádná jiná lihovina v Česku nedosahuje takových prodejů jako tuzemák. Navíc je poptávka dlouhodobě stabilní, netrpí výkyvy jako jiné lihoviny. „Chceme tuzemák dlouhodobě udržet na trhu. Určitě nikdy neskončí tím, že by nechutnal, že by ho lidé přestali pít a nahradili ho jinou lihovinou,“ říká ředitel jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz Josef Ne...


PROFIL: Kdo je Emmanuel Macron a jak se stal prezidentem Francie

Hlava Francouzské republiky Emmanuel Macron je prezidentam už podruhé. Zvolen byl v roce 2022 na dalších pět let. Stejně jako v roce 2017 porazil svou krajněpravicovou rivalku Marine Le Penovou, a to o 16 procentních bodů. Nyní Macron rozpustil Národní shromáždění a vyhlásil předčasné volby poté, co jeho strana zcela propadla u voleb do Evropského parlamentu.


Otec 15letého Romana, který spáchal sebevraždu: Z vyšetřování nemám dobrý pocit, je to smutné

Cítím úlevu, že případ postupuje, uvedl v rozhovoru pro Nový Čas otec patnáctiletého Romana z Parchovan, který spáchal sebevraždu. Po půl roce vyšetřování padlo v kauze obvinění. Spolužačce, která křičela a pobízela Romana, ať skočí z budovy, nyní hrozí vězení. Otec zesnulého chlapce ale vzápětí dodal, že z vyšetřování neměl od začátku dobrý pocit.


Havlíček: ANO v EU nehledá spojence v názoru na Ukrajinu, ale na unii

Praha - Hnutí ANO na úrovni Evropské unie nehledá spojence v názorech na Ukrajinu či Rusko, ale v názorech na unii, řekl dnes ve Sněmovně novinářům první místopředseda opozičního uskupení Karel Havlíček. Komentoval tak víkendové oznámení šéfa ANO Andreje Babiše o vzniku nové frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), ve které bude ANO spolupracovat s nacionálně konzervativním Fideszem maďarského premiéra Viktora Orbána či pravicově...


Bojovník Jiří Procházka v televizním studiu CNN Prima NEWS


Konec „nejošklivějšího“ nádraží v Česku? Liberecký autobusák má čekat proměna

Liberec by se konečně mohl zbavit zřejmě nejošklivějšího autobusového nádraží v Česku. Budova seskládaná z unimobuněk vítá cestující už desítky let. Teď se objevil plán řešení. Autobusové nádraží by se mohlo přestěhovat blíže k vlakovým kolejím a využilo by tak budovu železničního nádraží. Nebude to ale zadarmo. Odhad nákladů je ve výši jednotek miliard, uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.


Arménie: Proč by tato málo prozkoumaná destinace měla patřit na váš "bucket list"?

Arménie je vnitrozemský stát v euroasijské oblasti Jižní Kavkaz, který je fascinující jak svou úchvatnou krajinou, tak svou tisíciletou historií. Arménie, která jako první stát na světě přijala koncem třetího nebo začátkem čtvrtého století křesťanství za své oficiální náboženství, má nejstarší vinařství na světě a je zázračnou zemí, která si zaslouží být prozkoumána. Pronajmout si auto je snadné a silnice jsou bezpečné, takže zvažte možnost podniknout výlet po této úchvatné zemi. Prohlédněte si galerii a zjistěte, o co jste přišli.


Den nezávislosti očima imigrantů: Strach z násilí a pošlapání základních lidských práv a svobod

Pro Američany jsou oslavy Dne nezávislosti hlavně o ohňostrojích a grilování. Imigranti ovšem tento svátek vnímají jinak. Spojené státy totiž nejsou zdaleka tak tolerantní a svobodnou zemí, jak by se mohlo na první pohled zdát.


„Proč vláda tají rozpočet?“ Exministři financí kritizují Stanjuru. Ten se hájí: „Nechci PR divadlo“

Bývalí ministři financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a Alena Schillerová (ANO) se ostře pustili do nynějšího šéfa resortu Zbyňka Stanjury (ODS). Do konce června totiž měl být znám rozpočtový rámec pro příští rok a v minulosti bylo běžné, že se informace sdělovala veřejnosti. Stanjura reagoval s tím, že povinnost informovat nyní nemá a nechce, aby opozice strašila lidi ohledně hospodaření státu.


Většina zpožděných kufrů odletěla z Prahy za majiteli, výdej je stále zpožděný

Praha - Většina zpožděných zavazadel z posledních dnů byla z pražského Letiště Václava Havla již odeslána do cílových destinací a zbývající jednotky zavazadel pošle letiště ještě dnes. Původní informaci o odeslání všech zavazadel aktualizovala v poledne mluvčí letiště Klára Divíšková. Problémy s výdejem zavazadel na příletech ale stále trvají a cestující musí čekat na kufry mnoho hodin. Podle zástupců pražského letiště je důvodem přetíženost...


Neústupný prokurátor z chudé rodiny. Do Downing Street míří levicový Keir Starmer

Britové si ve čtvrtek volí nový parlament, už dopředu je ale téměř jisté, že se novým premiérem stane lídr labouristů Keir Starmer.


Maďarské předsednictví učilo Belgičany, jak skládat Rubikovu kostku

Brusel - Maďarské předsednictví v Radě EU, které začalo v pondělí 1. července, se na politické úrovni teprve pomalu rozjíždí, obyvatelé Bruselu ale už měli tento týden možnost poznat Maďarsko z trochu jiné stránky - prostřednictvím Rubikovy kostky a maďarských plemen psů. Lisztův institut, který je maďarským kulturním centrem v Belgii, totiž v parku Cinquantenaire uspořádal soutěž ve skládání kostky.


Politico: Kde je Macron? Prezident zmizel v době předvolební krize

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron se naposledy ukázal na veřejnosti v neděli, když s vzezřením rockové hvězdy odevzdal svůj hlas v prvním kole parlamentních voleb. Od té doby po něm není v době vrcholící předvolební krize jeho strany vidu ani slechu. Čelí skutečnosti, že jej jeho spolustraníci v kampani nechtějí kvůli prezidentově nepopularitě, píše dnes web Politico.


Babišovi rakouští patrioti. Vstřícní k Rusku a s Mein Kampfem v šuplíku

KOMENTÁŘ. Když před šesti lety Andrej Babiš začínal jako premiér, chtěla jeho vláda rakouskou stranu Svobodných hodnotit „na základě konkrétních činů, a ne někdejší reputace“. Týkalo se to hlavně excesů krajně pravicového křídla strany. Od té doby si Svobodní připsali řadu dalších skandálů, včetně těch s ruskou stopou. Babišovo hnutí ANO však místo distancování se povýšilo


EXKLUZIVNĚ: Masová migrace dosáhla nových rozměrů. Toryové budou potrestáni, říká Goodwin

Vytváříme vyprázdněnou ekonomiku plnou migrantů s nízkými mzdami a kvalifikací a konzervativci za to budou potrestáni. To si myslí profesor politologie na Univerzitě v Kentu Matt Goodwin. Uznávaný expert v rozhovoru s Matyášem Zrnem vyjmenoval hlavní důvody, proč po 14 letech s největší pravděpodobností skončí vláda toryů. Naznačil také, co čekat od labouristů a zmínil i tajemství úspěchu Nigela Farageho.


Je Babiš proruský? Jeho nové spojenectví mnohé prozrazuje

Politické debaty o proruské orientaci různých opozičních i koaličních činitelů jsou nyní fakticky na denním pořádku. Bohužel tomu tak je místo toho, aby se řešily skutečné problémy, jichž je více než dost. V poslední době se hodně hovoří o tom, že je proruský Andrej Babiš. Konkrétně se to dozvídáme v komentáři Ondřeje Housky v Hospodářských novinách. Z čeho takto usuzuje? Především z faktu, s kým se Andrej Babiš spojil v Evropském parlamentu.


Noctua chce vzduchem porazit vodu. Nástupce legendárního chladiče stojí podobně jako nový procesor

Rakouská Noctua uvedla deset let po procesorovém chladiči NH-D15 jeho nástupce. Jmenuje se jednoduše NH-D15 G2 a přináší vylepšené po všech stránkách....


Plzeň obchází strach: Neznámý muž napadá ženy. Došlo i ke znásilnění, lidé se místu vyhýbají

Policisté v Plzni vyšetřují dva útoky na ženy, které se staly na stejném místě a takřka ve stejný čas. Zřejmě je má na svědomí i totožný pachatel. Ten ženy v pondělí přepadl v plzeňské aleji zvané Kilometrovka. První se dokázala ubránit, druhou agresor znásilnil. Policisté zveřejnili identikit a po nebezpečném muži pátrají. O pomoc žádají také veřejnost. Ženy z okolí se prý nyní místem bojí chodit.


Být, či nebýt v CHKO? Starostka se bojí omezení, místní "opičáren" a McDonaldu

Obec se má stát ostrůvkem mezi dvěma chráněnými oblastmi. Místní nechápou proč. A bojí se, že se území zmocní developeři.


Rusko se potýká s vlnou veder, od Dálného východu přes Sibiř až k Moskvě

Moskva - Rusové se potýkají s vlnou veder. V Moskvě po dva dny za sebou padly více než staleté denní rekordy a řeka Moskva protékající metropolí dosáhla teploty jako v Černém moři, uvedli meteorologové. Teploty v mnoha dalších městech se vyšplhaly i nad 35 stupňů Celsia. Teplotní rekordy podle médií padají napříč zemí od pobřeží Tichého oceánu přes Sibiř až po evropskou část země.


„Hovořili jsme upřímně.“ Demokratičtí guvernéři se postavili za Bidena, v průzkumech ale propadá

Několik amerických guvernérů za Demokratickou stranu, kteří se ve středu večer osobně setkali s prezidentem Joem Bidenem, vyjádřilo důvěru v jeho schopnost zastávat nejvyšší úřad v zemi a podpořilo jeho kandidaturu do listopadových voleb. Uvedli také, že s prezidentem upřímně a otevřeně hovořili o jeho slabém vystoupení v televizní debatě z minulého týdne. Informovaly o tom v noci na dnešek SELČ tiskové agentury. Bidenův výkon v duelu s...


Nikdy. Starmer odmítl připojení Británie k Evropské unii

Již více než čtyři roky Velká Británie není členskou zemí Evropské unie. A ještě kratší doba stačila na to, aby vznikly debaty o jejím znovu připojení. Nyní pravděpodobně příští premiér země odmítl připojení se slovy „nikdy v mém životě“.