Trending:


Rusko hlásí zničení dvou odpalovacích zařízení systémů Patriot na Ukrajině

Ruské střely Iskander zničily na Ukrajině dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot. Informovaly o tom dnes ruské státní agentury s odvoláním na ministerstvo obrany.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Slavný doktor pro CNN: Biden by měl po fiasku jít na důkladné vyšetření a zveřejnit výsledky

Americký prezident Joe Biden by měl před nadcházejícími volbami podstoupit důkladné neurologické vyšetření a testy svých kognitivních schopností, výsledky by pak bylo správné zveřejnit. Pro stanici CNN to konstatoval slavný neurolog Sanjay Gupta, který tím reagoval na nepřesvědčivý výkon 81letého Bidena při červnové debatě.


Stará se o manželku na plicní ventilaci. Státu šetří statisíce, nemá za to nic

Někdejší sanitář Fakultní nemocnice Motol Martin Zelinka (46) se už sedm let doma stará o manželku Evu (44), která je na umělé plicní ventilaci. Státu svou péčí šetří statisíce, nemá za to ani korunu.


Vstup Ukrajiny do NATO se stává realitou. Na summitu zazní konkrétní kroky

Spojenci NATO představí na nadcházejícím summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu a oznámí kroky na posílení ukrajinské protivzdušné obrany, informovala agentura Reuters s odkazem na vysoce postaveného amerického činitele.


V katedrále v Linci vystavili sochu Pany Marie rodící Ježíše. Horlivý katolík ji uřízl hlavu

Katedrála Panny Marie v Linci vystavila v minulých dnech poněkud kontroverzní sochu rodící Panny Marie v rámci projektu ukazující mimo jiné rovnost pohlaví. Plastice v pondělí neznámý člověk odřízl hlavu. K činu se anonymně přiznal jeden rakouský katolík. Začal sice rozřezáváním trupu, ale kvůli hlasitosti nakonec přistoupil jen k oddělení hlavy. Píší o tom rakouská média.


Kam v okolí Klatov? Na zříceninu hradu Pušperk a kostela svaté Markéty nebo na tvrz v Drslavicích

Město Klatovy je často označováno jako brána do Šumavy. Faktem je, že si ho lze zvolit jako výchozí bod do bližšího i vzdálenějšího okolí. To umí nabídnout nejen zajímavé přírodní scenerie, ale také historické pamětihodnosti. Pokud rádi chodíte po zříceninách, tak nedaleko Klatov je jich docela dost. Například hrad Pušperk nebo kostel svaté Markéty, po nichž zůstaly jen romantické ruiny.


Přeměna, která ohromí: Dvousetletý dům doplněný o fascinující moderní přístavbu

Dvousetletý dům potřeboval radikální rekonstrukci. Architekt Guillaume Levesque rozhodl, že využije také dvora a kromě rekonstrukce přistaví ke stávající budově moderní objekt.


Odvrácená strana Tenerife. Ženu našli zohavenou v moři, mladý Brit záhadně zmizel

Mladý Brit volal přítelkyni, že se ztratil a nemá vodu. Od té doby ho nikdo neviděl. První díl seriálu o lidech, kteří zmizeli beze stopy.


Klíšťata opět „na lovu“. Češi v klíšťové encefalitidě vedou v celé EU. Chránit se dá přitom očkováním

Česká republika je v současné době zemí s nejvyšším počtem případů klíšťové encefalitidy v celé Evropské unii. Toto nebezpečné virové onemocnění, které může v některých případech skončit i fatálně, má přitom velmi účinnou prevenci, a to ve formě očkování.


Ekumenickou bohoslužbu v Husinci navštívilo asi 100 lidí

Husinec (Prachaticko) - V Husinci na Prachaticku se dnes konala ekumenická bohoslužba. Byla součástí tradičních Husových oslav, které jsou pravidelně spojené s pietou i kulturním programem. Příští rok, kdy uplyne 610 let od upálení církevního reformátora Jana Husa, budou oslavy větší. Pořadatelé chtějí, aby se jich zúčastnili i čeští vrcholní politici. ČTK to řekla Ludmila Pánková, starostka Husince, který je Husovým rodištěm. Od roku 1990 je 6....


Nad Českem se vznáší hrozba dalších bouřek. Podívejte se, kde mají v neděli udeřit

Bouřky se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu v neděli přesunou z Čech zejména na východní Moravu. Teploty na většině území dosáhnou 17 až 22 °C, během nadcházejícího týdne se postupně oteplí až na 35 °C.


K Babišově a Orbánově partě se přidá krajní pravice z Nizozemska. Wilders podpořil Ukrajinu

Krajně pravicová nizozemská Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse se přidá k nově vznikající frakci v Evropském parlamentu (EP) Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), kterou nedávno založila nacionálně konzervativní maďarská strana Fidesz, pravicově populističtí rakouští Svobodní a české hnutí ANO. Vstup dnes oznámila i euroskeptická nacionalistická Dánská lidová strana.


Panika na festivalu v Jihlavě: Při tlačenici se zranilo 12 lidí

Na festivalu v Jihlavě se při tlačenici v noci na neděli zranilo nejméně 12 lidí. Lidé v panice opouštěli areál, když se začala prohýbat střecha nafukovacího stanu, informovala policie na síti X.


Biden klopýtá, první dáma fotí pro módní časopis. „Lpí na moci, bez ohledu na naši záhubu,“ zuří Američané

Po nepovedené debatě prezidentských kandidátů se americká média přou o tom, zdali by neměla z voleb odstoupit stávající hlava státu. A právě v nejhorších chvílích kampaně Joea Bidena se na titulní stránce proslulého módního časopisu objevuje jeho manželka, první dáma Jill Bidenová. Bezprostředně po zveřejnění titulní strany s krátkým citátem Bidenová se na první dámu snesla vlna kritiky. A to nejen za načasování, styl oblečení na obálce, ale...


Tragédie na Kutnohorsku: Dítě zemřelo po nárazu auta do stromu, záchranáři ho oživovali marně

Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku v sobotu odpoledne zemřelo dítě, řidička a druhé dítě z auta utrpěly středně těžká zranění. Na místo letěl vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Silnice I/17 je nyní kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby.


Situace s odbavením zavazadel je stabilizovaná, uvedlo Letiště Praha

Praha - Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.


Lukašenkovi se udělalo na summitu SCO v Kazachstánu zle

Běloruský prezident Alexander Lukašenko během své nedávné návštěvy na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) v Kazachstánu onemocněl. Podle listu Moskow Times to uvedla televize Dožď s odkazem na informované zdroje. Stalo se tak 3. července, 1,5–2 hodiny po jeho příjezdu do Astany. Druhý den, když Lukašenko hovořil na summitu, vypadal bledý a mluvil nejistě, poznamenává kanál. Během akce se Bělorusko stalo členem SCO.


Poplach v Třebotově u Prahy. Místní hlásili střelbu, na místě zasahovala policie

Ve středočeské obci Třebotov nedaleko Prahy zasahovala v sobotu v podvečer policie poté, co byla svědky nahlášená domnělá střelba. Do akce byl zapojen i vrtulník, informovala agentura AKTU.cz.


AfD ukazuje svou tvář. Cestu Orbána do Moskvy má za mírovou iniciativu

Německá krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) označila páteční cestu maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy za "mírovou iniciativu". Uvedl to server Yahoo.


Tragický pád ve sjezdu. Norský cyklista (†25) v Rakousku zemřel

Norský cyklista André Drege přišel o život v dnešní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Před 609 lety byl upálen Jan Hus. Česko si dnes připomíná jeho památku

Česká republika si dnes připomíná památku církevního reformátora Jana Husa, který byl před 609 lety upálen na koncilu v Kostnici v Německu kvůli svým názorům. Jeho odkaz si lidé mohou připomenout například na bohoslužbách.


Tragická střelba v Kentucky, muž vraždil na narozeninové oslavě


Evropa bude vypadat výrazně jinak, říká Dostál. Prozradil, s kým by Stačilo! šlo do vlády

Piráti po vstupu do Fialovy vlády rezignovali na boj s korupcí a rozmohla se u nich snaha mluvit jiným do životů. Jejich voliči zestárli, pořídili si hypotéky a děti, řeší jiné problémy a na LGBT nemají čas ani náladu. Nejen to v rozhovoru prohlásil někdejší kandidát na ministra zdravotnictví za Piráty a nynější europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál.


Ostře sledovaná komise ke střelbě na FF UK: Většina rodin si ji nepřála, teď chtějí odpovědi

„Aby ta událost v Klánovickém lese a na filozofické fakultě aspoň dodatečně měla trochu smysl, je nutné zjistit, co se opravdu stalo,“ říká otec jedné ze studentek Filozofické fakulty UK, která přišla při prosincovém útoku střelce na univerzitě o život. I další rodiče si chtějí být jistí, že všichni udělali maximum pro záchranu jejich dětí a že policie pátrání po vrahovi nepodcenila. Navíc, když se objevují závažné rozpory ve vyjádřeních...


Výtvarník Petr Sís promluvil na festivalu v Boskovicích o začátcích v USA

Boskovice (Blanensko) - Klášterní sklep v Boskovicích na Blanensku dnes zaplnili návštěvníci besedy s výtvarníkem Petrem Sísem, který patří k nejúspěšnějším současným českým ilustrátorům a dlouhodobě žije ve Spojených státech. Sís promluvil o začátcích kariéry v USA, kde se původně zaměřoval na animované filmy. Prorazil však až s kresbami. Připomněl také svá díla, mezi nimi třeba knihu Nicky & Věra o dětech zachráněných před holocaustem. Zájem...


Soud poslal do vazby 55letého střelce, který podle policie zabíjel v Teplicích

Teplice - Soudce dnes poslal do vazby pětapadesátiletého střelce, který ve středu večer v Teplicích podle policie zabil o tři roky mladšího muže. Podlehl střelným zraněním. Střelce policisté zadrželi. Podnět vyšetřovatele k vzetí do vazby státní zástupce i soud akceptovali a obviněný byl umístěn do vazební věznice, uvedla dnes policie na síti X.


RECENZE z MFF KV: Cizinec je⁠⁠⁠⁠⁠⁠ sborník situačních mikrosvětů, který ve světě hledá místo

Ve vedlejší soutěži Proxima na právě probíhajícím 58. ročníku karlovarského festivalu byl uveden formálně nesmlouvavý snímek Cizinec, jenž festivalovému publiku osobně představili režisér Zhengfan Yang a producentka Shengze Zhu. Film se skrze několik epizodických situací ptá, kdy se stáváme cizinci a co vlastně znamená domov.


Vzdal se a prosil o pomoc, vojáci pak Rusa „prostě střelili do hlavy“, přináší svědectví NYT

Někteří příslušníci bojových skupin tvořených dobrovolníky ze zahraničí se na Ukrajině měli dopouštět násilí na zajatých ruských vojácích. Podle výpovědí bývalých členů zahraničních jednotek docházelo od počátku ruské agrese k porušování Ženevských úmluv, včetně vraždění vzdávajících se bojovníků. Svědectví přinesl americký deník The New York Times (NYT). Z usmrcování zajatců jsou podezřelí také ruští okupanti.


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Tragická sobotní bilance. Ruské ostřelování zabilo u Chersonu tři civilisty, tvrdí Ukrajinci

Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny v sobotu tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.


Počasí: Česko dnes zasáhnou silné bouřky

Meteorologové na svém webu rozšířili výstrahu před bouřkami doprovázenými přívalovým deštěm, silným větrem a kroupami. Bouřky hrozí od dnešního večera v celých Čechách a na Vysočině, přičemž v jižních Čechách a na západě Vysočiny mohou být obzvláště intenzivní.


Česko zasáhly bouřky. Supercely postupují od západu k východu, budou padat kroupy

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které se na naše území dostávají z Německa a posouvají se na východ.


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Starmer ruší deportace migrantů do Rwandy a bude dál podporovat Ukrajinu v boji s Rusy

Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Biden v bublině osudovosti? Vsugeroval si, že musí být dál prezident, míní amerikanista Lepš

Americký prezident Joe Biden žije v bublině osudovosti, že má být prezidentem i v příštím volebním období, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. Podle něj budou v demokratické straně sílit tlaky, aby odstoupil. Komentátor Roman Joch se nicméně domnívá, že jeho nominace je téměř jistá.


Muže v Bobnici zabil padající strom


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Wilders se chce v europarlamentu přidat k Babišovi a jeho vznikající frakci Patrioti pro Evropu

Krajně pravicová nizozemská Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse se přidá k nově vznikající frakci v Evropském parlamentu (EP) Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), kterou nedávno založila nacionálně konzervativní maďarská strana Fidesz, pravicově populističtí rakouští Svobodní a české hnutí ANO. Informovaly o tom tiskové agentury AFP nebo DPA s odvoláním na Wilderse.


Ve hře je dřívější odchod do důchodu: kdy půjdete do penze podle alternativního návrhu

Zásadní část důchodové reformy se ještě může změnit. Koaliční strany připouští, že se chtějí za určitých okolností přiklonit k návrhu demografů, který jednoduše řečeno zbrzdí budoucí růst hranice důchodového věku. To by už pro první zasažené ročníky znamenalo změnu: do důchodu by odcházely dříve. Rozdíl mezi ročníky by se ale především v průměru snížil a držel se podle demografů spravedlivěji toho, co ukazují data o věku dožití.


Přes Prahu se přehnala silná bouře, v Braníku spadl strom na dva lidi

V pražském Braníku dnes večer spadl strom na dva lidi. Zhruba třicetiletý muž má vážný úraz hlavy, žena lehký úraz obličeje, uvedli zdravotničtí záchranáři na sociální síti X. Přes hlavní město dnes večer přešla silná bouřka, spadlý strom zastavil vlaky na jedné trati a silný vítr provoz lanové dráhy v zoologické zahradě.


Roman Skamene se vrátil na chalupu, o kterou kvůli dluhům přišel. Koupit ji musel v dražbě

Herec Roman Skamene zažil období, na které by nejraději zapomněl. Finanční problémy spojené s podnikáním ho dostaly až na pomyslné dno. Kvůli dluhům dokonce přišel o svou milovanou chalupu, kterou si pak musel zpátky kupovat v dražbě. Dnes na ní s manželkou Renátou spokojeně žije. Pro CNN Prima NEWS prozradil, jaké peripetie prožil a jak se mu nyní daří.


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Múza Felixe Slováčková obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


Jaderný útok na Ukrajinu? Za oprávněný ho dnes považuje každý třetí Rus, uvádí průzkum

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


Střelba v pražských Řepích: Na místě zasahuje několik policejních jednotek

Policisté v sobotu před polednem zasahovali v pražských Řepích, kde byla hlášena střelba, informuje AKTU.cz. Na místo se sjelo několik jednotek. Policejní mluvčí pro CNN Prima NEWS uvedl, že po pachateli se momentálně pátrá.


Křišťálový glóbus v Karlových Varech získal dokument Náhlý záblesk hlubších věcí

Karlovy Vary - Velkou cenu v hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu dnes dostal britský dokumentární film Náhlý záblesk hlubších věcí režiséra Marka Cousinse. Za portrét jedné z nejzásadnějších postav britského moderního umění, malířky Wilhelminy Barns-Grahamové, převzal režisér Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Velká cena hlavní soutěže je spojená s odměnou 25.000 dolarů (asi 600.000 korun) a patří rovným...