ÚTOK MEčEM U čESKýCH HRANIC. AGRESOR BIL BEZBRANNéHO MUžE, SNAžIL SE MU USEKNOUT RUKU

Nedaleko českých hranic došlo k brutálnímu útoku. V jedné z ulic v centru polského města Boguszów-Gorce v okrese Valbřich agresor zaútočil na kolemjdoucího muže a snažil se mu samurajským mečem useknout pravou ruku. Celý incident se odehrál v pátek okolo šesté hodiny odpoledne, informuje PAP s odkazem na městskou policii. Té se podařilo zatknout nejen útočníka, ale i dva jeho komplice.

Brutální útok zaznamenal městský kamerový systém, píše polský list Gazeta Wyborcza. Záběry ukazují, jak ulicí běží mladý muž v černé mikině a džínových kraťasech a v ruce drží dlouhý předmět. Šlo o samurajský meč. Útočník přiběhl k muži, který místem procházel po chodníku, a několikrát ho udeřil. Když se oběť sesunula k zemi, agresor se jí pokoušel mečem useknout ruku. Po chvilce však z místa činu utekl.

ČTĚTE TAKÉ: Nevlastní otec v Německu ubodal 14letou dceru. Bránila matku, policie ho nedokázala zasáhnout

„Útočník samurajským mečem zasadil dvě rány do pravého stehna a pravé ruky,“ potvrdil pro PAP Aleksander Karkosz z ředitelství městské policie ve Valbřichu.

Svědci útoku ihned zavolali policii. Napadený muž byl převezen do nemocnice. „Zdravotníkům se podařilo zachránit život i ruku zraněného,“ dodal policista.

Do incidentu měli být zapleteni tři muži, informuje Gazeta Wrocławska. Kromě samotného útočníka se na kamerovém záznamu objevil ještě jeho společník. Třetím má být řidič. Všechny se policii podařilo zatknout. Dva z nich krátce po útoku v pátek, dalšího se podařilo zadržet v sobotu, dodal Karkosz.

Co muže k tak otřesnému činu vedlo, zatím médiím odmítl sdělit. Mezi místními se mluví o žárlivosti, píše Gazeta Wrocławska.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Myslivec v Ostravě usmrtil místo divočáka rybáře. O střelci už je jasno, vinu zhodnotí soud

2024-06-24T09:46:47Z dg43tfdfdgfd