Trending:


Ukrajinci opět využili k likvidaci ruského nepřítele dron Shark UAV


Tragický požár v Praze: V plamenech zahynula žena. V akci byl i záchranářský vůz Fénix

Pražští hasiči a záchranáři zasahovali ve čtvrtek odpoledne u požáru bytu v městské části Lhotka. Do zásahu byl zapojen i speciální zdravotnický vůz Fénix. Záchranáři během zásahu našli uvnitř domu 65letou ženu bez známek života. Dalších 15 lidí přivolaní zdravotníci zkontrolovali, informovali záchranáři na síti X.


Prokuratura: Atentát na Fica úřady nově vyšetřují jako teroristický útok

Bratislava - Květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který se zotavuje ze střelných zranění, úřady nově vyšetřují jako teroristický útok, dosud šlo o pokus o úkladnou vraždu. Změnu právní kvalifikace skutku dnes oznámil generální prokurátor Maroš Žilinka, který tuto možnost zmínil už krátce po útoku na Fica.


Rusko a Ukrajina na sebe v noci zaútočily desítkami dronů. Ukrajinci trefili elektrickou stanici

Rusko a Ukrajina na sebe v noci na pátek útočily desítkami dronů. Ministerstvo obrany v Moskvě uvedlo, že nad ruským územím a nad částí Ukrajiny obsazené Rusy protivzdušná obrana sestřelila 50 ukrajinských dronů. Podle úřadů v Krasnodarském kraji při útoku zemřela šestiletá dívka. Ukrajinské letectvo informovalo, že zničeno bylo všech 32 bezpilotních letounů, které nad území Ukrajiny vyslala ruská armáda.


Denní horoskop na pátek 5. 7. 2024: Rybám hrozí konflikty, Berani budou čelit ošemetné situaci

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 5. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


„Pozice našich obránců byly zničeny.“ Ukrajina potvrdila, že Rusové dobyli část Časiv Jaru

Ukrajinské ozbrojené síly dnes potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.


Kvíz: TOP 5 historických památek hlavního města Prahy. Kdo udělá víc jak 1 chybu, není Čech

Prahu lze právem považovat za historickou perlu Evropy. Od 9. století se stala významným centrem a sídlem Přemyslovců, největší rozkvět však zažila za vlády císaře Rudolfa II.


Německá kolonizace Ukrajiny epicky selhala. Jediný úspěch u Kyjeva rozmetala sovětská armáda

Po útoku na Sovětský svaz a kvapném ústupu Rudé armády padly nacistům do rukou rozsáhlé oblasti na východě Evropy. Jejich průzkumem a kolonizací byl pověřen šéf SS Heinrich Himmler.


Kazmova karlovarská ostuda. Policisté mu napařili pokutu, přihlížející lidé se mu vysmáli do tváře

Nebyl by to Kazma, kdyby ve Varech nezpůsobil nějaký poprask. To se mu povedlo během středečního dne, kdy ho s jeho luxusním Lamborghini vyhmátla policie a napálila mu pokutu. Influencer se však náramně bavil a nepřestával se smát. Redakce eXtra.cz získala video, kde je celý incident zaznamenán.


Módní policie z kolonády ve Varech: Haj se zabalil do závěsu, Smetana překvapila ve sněhulích i dokonale styloví Brzobohatí

Šaty dělají člověka nejen na červeném koberci, ale i na karlovarské kolonádě. Pojďme se proto podívat, které ze známých tváří to v ulicích západočeského města při filmovém festivalu nejvíce slušelo. O prvenství se bezesporu ucházejí manželé Brzobohatí, extravagantně vystylovaný hudebník Jordan Haj (35), jeho partnerka Emma Smetana (36) v korzetu a sněhulích i usměvavá "Pamela" Jitka Kocurová (45).


Vraždu v Teplicích vyšetřují policisté


Sex v zámeckém parku v Litvínově: Pár souložil před zraky kolemjdoucích, hrozí mu vězení

Veškeré zábrany zahodil pár, který se začal v litvínovském zámeckém parku oddávat intimním hrátkám. Chuť na sex dostala 43letá žena a 48letý muž v sobotu odpoledne, místo soukromí ale zvolili louku, kam chodili rodiče s dětmi. Páru hrozí za výtržnictví až dva roky vězení, informovala policie na svých stránkách.


ZMĚNA V BRITÁNII: Keir Starmer deklasoval Sunaka a povede zemi. Konzervativci toto nezažili 100 let!

Spojené království čeká změna vlády. Podle exit pollů BBC a Ipsosu ve čtvrtečních volbách s výrazným náskokem zvítězili labouristé. Vládnoucí konzervativci naopak utrpěli historickou porážku, jaká nebyla zaznamenána od 19. století.


Nejstarší fotografie velkých měst

Když pořídíte fotografii, svět se zastaví. Zachycený okamžik zůstane navždy stejný a budoucím generacím nabídne pohled na tehdejší život. Fascinující jsou zejména staré fotografie měst, na nichž jsou zachyceni lidé, budovy a společnost, které se ztratily minulosti. Zde jsou některé z nejstarších fotografií velkých světových měst - od minulosti Tokia, kde se jezdilo po kanálech, až po Rio de Janeiro bez Krista Vykupitele.


Ve Velehradě je k vidění výstava Nezapomínejme na zločiny komunismu

Velehrad (Uherskohradišťsko) - Dny lidí dobré vůle ve Velehradě na Uherskohradišťsku letos připomínají 75 let od zveřejnění pastýřského listu Hlas československých biskupů a ordinářů věřícím v hodině velké zkoušky. K vidění je také výstava Nezapomínejme na zločiny komunismu, 33 solitérů symbolizuje 33 kněží z Moravy, kteří zahynuli v době komunismu, řekl dnes ČTK tajemník Dnů lidí dobré vůle Josef Kořenek.


Český Prusa Research expanduje do USA. Je to jedna z cest, jak vzdorovat brutální síle Číny

Český výrobce 3D tiskáren Prusa Research expanduje na americký trh, pro který nyní bude montovat mašiny přímo na místě. Firma už před dvěma lety vstoupila...


Bílými Karpaty z hradu Brumov na zříceninu hradu Vršatec

Necelých pět kilometrů od státní hranice se Slovenskem leží na straně sousedů zřícenina hradu Vršatec. Vypíná se na vápencových bradlech nad obcí Vršatské Podhradie už od 14. století. Jeho vznik je spojen se jménem tehdy nejmocnějšího muže západního a středního Slovenska. Na hrad si můžete udělat turistický výlet z valašského města Brumova-Bylnice.


Britská monarchie bude mít nového premiéra! Poddaní Karla III. si zvolili Starmera

Ve Velké Británii po čtrnácti letech končí vláda konzervativců. Vítěz byl do rána určen v naprosté většině z celkových 650 obvodů, přičemž labouristé mají pohodlnou většinu o nejméně 100 křesel, uvedla televize Sky News. Současný premiér Rishi Sunak uznal porážku a pogratuloval lídrovi opozice Keiru Starmerovi, který se stane příštím předsedou britské vlády.


Hrozí odklad operací v České republice?

Situace ve zdravotnictví v České republice opět budí obavy. Narůstající počet hospitalizovaných pacientů, přetížený personál a nedostatek zdravotnického materiálu by mohly vést k odkládání plánovaných operací. Tento problém se dotýká jak velkých nemocnic ve městech, tak menších regionálních zdravotnických zařízení.


V roce 1954 zasáhla jižní Čechy hrůzná povodeň, historický Písek byl pod vodou

Katastrofální povodně z let 2002 a 1997 měly předchůdkyně. Jedny z těch méně známých, ale ničivých záplav zasáhly před 70 lety města a obce na dolním toku řek Otava a Vltava a velké škody napáchaly zejména na historickém centru Písku. Prahu tehdy ochránila ještě nedokončená a téměř prázdná Slapská přehrada, která zadržela nejhorší vodní příval.


Obvinění za týrání psa v Uherském Hradišti


Britští konzervativci na kapačkách

Britští labouristé směřují k drtivému vítězství. Exit poll zveřejněný v jedenáct hodin českého času připisuje labouristům 410 křesel v Dolní sněmovně z 650. Konzervativci mají získat 131, Liberální demokraté 61 a Reform UK Nigela Farage 13. Jsou to sice volební odhady, ale britské exit polly bývají tradičně velmi přesné. I když čísla nebudou zcela souhlasit, je jasné, že Labouristická strana bude mít absolutní většinu, což koneckonců...


Z tašky vytáhl půl milionu, zachytily ho kamery. Policie hledá zloděje z restaurace u Prahy

Neznámý nenechavec odcizil ve středu večer v restauraci ve středočeských Průhonicích půl milionu korun v hotovosti. Zloděj podle kamerových záznamů vytáhl z tašky jednoho z hostů kromě peněz i pět platebních karet. Okradený host nabízí případnému nálezci cenností odměnu až 50 tisíc korun.


Na euro si nevsadím

ÚHEL POHLEDU: První kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii bylo katastrofou pro prezidenta Emmanuela Macrona. A naopak došlo k prudkému nárůstu hlasů pro protiimigrační stranu Národní shromáždění. Francouzská média se shodují, že Macronovi nyní hrozí naprostá politická izolace, ačkoliv on sám v úřadu zůstane.


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Orbán poletí do Moskvy za Putinem

Maďarský premiér Viktor Orbán se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Moskvě v pátek 5. července. Informaci přinesla maďarská sekce Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) s odvoláním na vládní zdroj.


Ruský soud poslal Američana na 12,5 roku do vězení. Měl obchodovat s drogami

Ruský soud poslal na 12,5 roku do vězení amerického občana Roberta Woodlanda, kterého uznal vinným z pokusu o nelegální výrobu a prodej omamných látek. Napsala to ve čtvrtek ruská agentura TASS s odvoláním na prokuraturu. Agentura Reuters s odkazem na Woodlandova právníka píše, že ho soud uznal vinným z obchodování s drogami. Ruské bezpečnostní složky zatkly Woodlanda letos v lednu.


Policie hledá zvrhlíka z pražské restaurace


Putin vzkázal Trumpovi: Výroky o ukončení války za den bereme vážně

Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že bere vážně výroky amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa o rychlém ukončení války na Ukrajině, informoval Bloomberg.


Čínská past. Jaká pomsta čeká na EU za uvalení cel na elektroauta

Téměř padesátiprocentní cla na některé značky čínských elektroaut. Ta začnou od pátku platit poté, co o nich rozhodla Evropská komise, která tak chce Čínu po vzoru USA trestat za dovoz jejích levných dotovaných elektromobilů na unijní trh. Jde zatím o dodatečné cenové přirážky, které definitivně začnou platit až na podzim, pokud nenajde EU s Pekingem společnou řeč. Uvalení cel jen ještě vyeskaluje obchodní válku. Čína hrozila odvetou už dříve....


Máme Ukrajině za týden nabídnout jízdní řád do NATO?

Příští týden nás čeká summit Severoatlantické aliance a na něm horká otázka, jak se vyrovnat s přáním Volodymyra Zelenského na přijetí jeho země. Ale ještě před summitem se hned 1. července převzetím předsednictví EU aktivovalo Maďarsko. Viktor Orbán, četli jsme včera večer, po překvapivé návštěvě u Zelenského v Kyjevě odletí do Moskvy za Vladimirem Putinem. Je to jasná snaha rozjet jednání o míru, snaha, která může být marná, ale plno lidí v...


Vláda nechce řešit rozpočet v přímém přenosu. Ministři odmítají obvinění z netransparentnosti

Vláda oproti minulým letům tají rámec příjmů a výdajů státního rozpočtu na příští rok. Sklízí za to kritiku ze strany bývalých ministrů financí či některých ekonomů, neboť podle nich je rozpočet „zákonem roku“ a veřejnost by měla mít možnost být součástí debaty. Oslovení představitelé vlády nicméně tvrdí, že se nejedná o netransparentnost, ale naopak o efektivnější jednání než v minulých letech. Postup vlády pro Echo24 okomentovala také Národní...


Rány do obličeje i výhrůžky. Ve Francii před volbami přituhuje, napadeni byli i politici

Druhému kolu předčasných parlamentních voleb ve Francii předcházejí četné útoky na politiky, jejich spolupracovníky i na úředníky. Rány do obličeje dostal 77letý muž, který vylepoval plakáty vládního tábora v Isère, zatímco příznivec krajní pravice ve čtvrtek ráno ve Val-d'Oise napadl šéfku kabinetu krajně levicové strany Nepodrobená Francie (LFI). Šéf nacionalistického Národního sdružení (RN) Jordan Bardella oponoval, že za nenávistnou...


Průzkum: Zkušenosti Čechů s dodavateli energií se lepší, výhrady ale přetrvávají

Praha - Zkušenosti Čechů z jednání s dodavateli energií se za poslední roky zlepšily, přesto k nim má většina tuzemských odběratelů nadále výhrady. Nejčastějšími problémy jsou v současnosti dlouhá čekání na pobočce nebo zákaznické lince a celková rychlost vyřízení požadavků. Ubylo naopak stížností na časté hovory obchodníků. Vyplývá to z průzkumu společnosti Enehano.


„Teď zápasíme o duši Západu“

Čím původnější myšlenky, tím inovativnější technologie potřebujeme, abychom je zpřístupnili současnosti. To si myslí mediální umělec Michael Bielický. V devadesátých letech se vydal po Mojžíšových stopách s vybavením, které je dnes součástí každého chytrého telefonu, ale tehdy musel povolat na pomoc izraelskou armádu. Zatímco projížděl v džípu Negevskou pouští, návštěvníci uměleckého festivalu v Linci sledovali jeho cestu na obrazovce. Tehdy...


Do ruské armády se denně hlásí přes tisíc lidí, tvrdí Medveděv

Tento rok se k ruské armádě přidalo více než 190 000 dobrovolníků a vojáků ve dočasné službě. Dnes to prohlásil místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv, napsal server Sky News.


Barbie Jiráčková odhalila své plastiky. Nechala si znovu upravit prsa a touží po radikálním zákroku

Karlovarský filmový festival si ani letos nemohla nechat ujít česká Barbie Gabriel Jiráčková. V rozhovoru pro eXtra prozradila, nejen jak si s partnerem užívají samotný festival, ale promluvila i o dalších plastických operacích, které má v plánu podstoupit. Chce si nechat prodloužit nohy!


Sokolové představili první program hromadných skladeb v pražském Edenu

Praha - První program hromadných skladeb dnes při XVII. všesokolském sletu v Praze na stadionu v Edenu předvedlo téměř 11.500 cvičenců, mezi nimi sokolové i zahraniční hosté. Skladby doplnila hudba a scénické osvětlení. Při zahájení večera pozdravil sokoly prezident Petr Pavel, který starostovi České obce sokolské Martinu Chlumskému předal prezidentský prapor. Během zahájení i prvních skladeb pršelo, mnozí tak cvičili za deště. Hromadnými...


Valdická věznice zažila velké manévry


Česko od středy neuznává nebiometrické pasy Ruské federace

Praha - Česko od středy neuznává nebiometrické pasy Ruské federace. Ruští občané s takovým pasem budou na českém území pobývat nelegálně. ČTK to sdělilo ministerstvo zahraničí. Podobné opatření už zavedlo Dánsko. Česká republika o něm informovala na jednání příslušného orgánu Evropské unie a vyzvala další státy k přijetí stejného opatření. Biometrický pas je takový cestovní pas, který má strojově čitelné údaje a nosič dat s biometrickými údaji,...


„Platit 10 tisíc za studnu je nesmysl.“ Bartoš couvá z napálených stavebních poplatků

Nesmyslně vysoké poplatky za některé stavby se možná ještě sníží. Od července totiž vedle aktualizovaného stavebního zákona platí i nový ceník správních poplatků za garáže, studny nebo chaty, které poměrně nepříjemně stouply – v některých případech ze stokorun na mnoho tisíc. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, pod jehož resort legislativa spadá, ale nově v reakci na dění v médiích prohlásil, že ještě nachystá změnu. Podle něj nedává smysl,...


Labouristé drtivě ovládli volby. Britům bude vládnout Keir Starmer

Spojené království čeká změna vlády. Podle exit pollů BBC a Ipsosu ve čtvrtečních volbách s výrazným náskokem zvítězili labouristé. Vládnoucí konzervativci naopak utrpěli historickou porážku, jaká nebyla zaznamenána od 19. století.


Dva mrtví a pět zraněných. Prodloužený víkend začal na jihomoravských silnicích tragicky

Čtvrtek na českých silnicích se zapíše do statistik velice nelichotivě. Na jižní Moravě odpoledne zemřeli při dvou nehodách dva muži. Pět zraněných si pak vyžádala srážka nákladního auta s dodávkou na Hodonínsku, informovali policisté a záchranáři.


Britské volby přinesly drtivou porážku konzervativců. Sunak ji uznal, vystřídá ho Starmer

Ve Velké Británii po čtrnácti letech končí vláda konzervativců. Vítěz byl do rána určen v naprosté většině z celkových 650 obvodů, přičemž labouristé mají pohodlnou většinu o nejméně 100 křesel, uvedla televize Sky News. Současný premiér Rishi Sunak uznal porážku a pogratuloval lídrovi opozice Keiru Starmerovi, který se stane příštím předsedou britské vlády.


Miliony lidí ve Spojeném království vyrazí dnes k parlamentním volbám

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu. Uvedl to server BBC.


Postižená žena z Ostravy se nevrátila do ústavu, reaguje jako 15letá. Neviděli jste ji?

Policisté pátrají po pohřešované mentálně postižené šedesátileté Vladimíře Stolaříkové z Ostravy-Hrušova. Žena je klientkou hrušovského zdravotnického zařízení Čtyřlístek, odkud v neděli ráno odešla, dosud se nevrátila a nepodala o sobě žádnou zprávu. Ve čtvrtek to uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.


Ceny potravin v Chorvatsku 2024: Drahota se nekoná, kuřecí prsa koupíte za 110 korun, kávu v restauraci za 38 Kč

Chorvatsko se jako každý rok stane i letos vyhledávaným dovolenkovým cílem pro velkou část Čechů. Proto je samozřejmé, že se většina lidí, kteří se do této destinace chystají, už nyní pídí po tom, jak draho nebo naopak levně letos prožijí svou dovolenou. Porovnali jsme ceny v obchodech i restauracích v Česku a Chorvatsku, abyste nebyli překvapeni až na místě.


Policie odvolala pátrání po ztraceném houbaři na Blanensku. Senior byl nalezen ve Vanovicích

Jihomoravským policistům se podařilo ve čtvrtek odpoledne najít ve Vanovicích 73letého muže, který se ztratil ve středu odpoledne v lesích u Suchého na Blanensku. V poledne vyrazil s manželkou na houby, rozdělili se a na rozdíl od ní nedorazil do kempu, uvedl mluvčí policistů Bohumil Malášek.


Dopravu na jih od Prahy kosí uzavírkový masakr, oblíbená pláž u Slap navíc omezuje parking

Cesta ke Slapské nádrži bude o prázdninách jen pro otrlé. Alespoň z pohledu rekreantů, kteří do populární letní destinace zamíří z Prahy. Tento týden začala na hlavní výpadovce směrem na Slapy uzavírka v centru Davle. A kdo už se přes řadu nekomfortních objížděk k vodě dostane, musí počítat s tím, že u jedné z nejoblíbenějších slapských pláží už nezaparkuje.


Bez Ukrajinců by se naše ekonomika neobešla, míní Juchelka. Popsal, čím Česko láká cizince

Kulturně jsme úplně stejnou zemí, jako je Ukrajina. Jsem rád, že tu Ukrajince máme, jako ekonomika bychom se bez nich neobešli. V pořadu 360° to řekl místopředseda Poslanecké sněmovny, stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš Juchelka (ANO). Popsal, že se do Česka stěhuje také mnoho lidí ze západu. Láká je například fakt, že Česko je jednou z nejbezpečnějších zemí na světě.