Trending:


Vývoz zbraní z Německa je na rekordu. Proudí i do Saúdské Arábie

Vývoz zbraní z Německa byl po loňském rekordním roce v letošním prvním pololetí znovu na maximu, meziročně se zvýšil o více než 30 procent. Opět se výrazně zvýšily dodávky na Ukrajinu. Od 1. ledna do 18. června schválila německá vláda dodávky vojenského zboží do zahraničí nejméně za 7,48 miliardy eur (téměř 188 miliard Kč). Podle agentury DPA to vyplývá z odpovědi ministerstva hospodářství na dotaz poslankyně Bundestagu Sevim Dagdelenové ze...


Babiš se spojil s Orbánem a Kicklem. Zakládají novou alianci, lákají i další strany

Hnutí ANO vedené bývalým premiérem Andrejem Babišem, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) oznámily vytvoření nové politické aliance. Informoval o tom dnes ve Vídni šéf FPÖ Herbert Kickl na tiskové konferenci. Aliance zve ke spolupráci i další evropské politické strany.


Babišova frakce jako šance pro Filipa Turka? „Jednání ještě neskončila,“ říká

V Česku získal v eurovolbách druhý největší počet preferenčních hlasů a možná ještě předčil očekávání z předvolebních průzkumů. V jaké frakci europoslanec Filip Turek skončí, je ale zatím velká neznámá. Dveře mu zavřeli Evropští konzervativci a reformisté (ECR), v nichž sídlí ODS. Novou šanci Turkovi možná nabídne nová frakce, kterou iniciuje Andrej Babiš (ANO).


Největším hitem léta je Albánie, prozradila mluvčí Čedoku. Na co si dát pozor při nákupu?

Jednou z nejoblíbenějších destinací na dovolenou je v poslední době Albánie, popsala ve vysílání CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Zároveň zmínila, na co je dobré dávat při výběru zájezdu pozor. Upozornila například na nedůvěryhodné prodejce nebo cestovní pojištění.


V Bělehradě šlo o teroristický útok, tvrdí srbský ministr vnitra

Srbská policie zadržela dva muže v souvislosti se sobotním útokem na policistu, který před izraelským velvyslanectvím v Bělehradě v sebeobraně zabil útočníka s kuší. Podle ministra vnitra Ivicy Dačiče šlo o "cílený teroristický útok".


Silné bouřky udeřily na Královéhradecku: Padaly i velké kroupy


Průrva Ploučnice: Zajímavá technická památka ze 16. století

V okrese Česká Lípa v Libereckém kraji se nachází Ralská pahorkatina a také její nejvyšší vrch – Ralsko, vysoký 698 metrů n. m. Na jeho vrcholu stojí zřícenina stejnojmenného hradu. Pahorkatina je poměrně členitá s řadou soutěskovitých údolí. Severně od vrchu Ralsko leží obce Noviny pod Ralskem a Stráž pod Ralskem a mezi nim najdete velmi zajímavou technickou památku – Průrvu Ploučnice. Kde se tu vzala?


Vážná nehoda zkomplikovala provoz na D1. Šest lidí se zranilo

Vážná nehoda zkomplikovala v neděli dopoledne provoz na páteřní české dálnici D1 ve středních Čechách. Několik lidí utrpělo zranění, jsou mezi nimi i děti. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, na dálnici se utvořila kolona.


Ministryně ukázala prsa a sklidila ovace. Záběry obletěly svět, chválil ji i norský premiér

Neortodoxním způsobem se projevila norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová na oslavách queer komunity konaných v úterý v Oslu. Poté, co byla zvolena jako jedna z patronek letošního Pride pochodu v norské metropoli, odhalila přítomnému publiku své poprsí. Dočkala se bouřlivých ovací. Její vystoupení kladně zhodnotil i norský premiér Jonas Gahr Støre, informovala norská média.


Mišík v obklopení Kubelkových i vyletněná Bezděková: Přehlídka Beaty Rajské ve Varech

Přehlídku návrhářky Beaty Rajské na kolonádě v Karlových Varech si nenechalo ujít plno celebrit. V letních šatičkách dorazila modelka Andrea Bezděková, partnerka moderátora Petra Vágnera nebo herečka Jana Švandová, která sáhla po delší variantě. Hudebník Adam Mišík přišel na akci s celou rodinou své přítelkyně Natálky Jiráskové. Na místě je redakce eXtra.cz, která sleduje dění.


„Přítel přátel Ruska.“ Europoslanci ODS ostře kritizují Babišovu konkurenční iniciativu

Hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) zakládají novou politickou alianci s názvem Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe). Jejich ambicí je založit novou frakci, k čemuž potřebují ještě zástupce čtyř dalších zemí. Europoslanci za ODS, kteří jsou v konkurenční frakci Evropských konzervativců a reformistů (ECR), Babišův krok ostře kritizují.


Všesokolský slet v Praze: Sletový týden začal průvodem. Účastní se okolo 15 tisíc cvičenců

Největší oslava sportu, XVII. Všesokolský slet 2024 odstartoval v Praze! Organizátoři sletový týden v Praze připravovali šest let. Očekává se účast 20 tisíc cvičenců a přes 50 tisíc diváků z Česka i ze zahraničí. Sletový týden odstartoval průvodem Prahou v 10 hodin na Václavském náměstí.


V červnu zemřelo při dopravních nehodách 43 lidí, méně než loni

Praha - V červnu zemřelo na českých silnicích podle předběžné bilance zatím 43 lidí, o deset méně než loni. Od začátku letošního roku si dopravní nehody vyžádaly 209 obětí na životech. I to je meziroční pokles, za první pololetí minulého roku bylo mrtvých 222. Vyplývá to z dostupných policejních statistik a informací ČTK. Bilanci ještě mohou zhoršit večerní nehody druhého dne letních prázdnin.


Češi nejméně podporují vstup Ukrajiny do EU a uprchlíky považují za zátěž

Vstup Ukrajiny do Evropské unie. Téma, které je stále aktuální. Pro rychlý vstup Ukrajiny do EU má ze čtyř zemí visegrádské čtyřky nejmenší podporu v Česku. Proč tomu tak je? Rovněž tak zejména Češi považují ukrajinské uprchlíky za zátěž pro svou zemi.


Kroupy jako pingpongové míčky. Východem Čech se prohnala bouřka, mračna postupují na Moravu

Přes východní polovinu Čech se v neděli odpoledne přehnaly bouřky s krupobitím. V okolí Dobrušky a na Vysočině padaly kroupy o velikosti menších pingpongových míčků. Bouřková mračna se postupně přesouvají na Moravu, varovali meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu na síti X.


Gang napadl v Německu 20letého mladíka. Syřan ho pak ubil k smrti

Tisíce Němců se v sobotu shromáždily v parku lázeňského města Bad Oeynhausenu, kde gang 10 lidí před týdnem brutálně zbil 20letého Philippa Tsanise, který na následky zranění zemřel. Philippos s přítelem se vraceli z maturitního večírku jeho sestry, když je napadlo deset mužů, pravděpodobně 18letý Syřan jej pak podle německých médií ubil k smrti. Incident ostře odsoudila politická reprezentace Severního Porýní-Vestfálska. Spolková ministryně...


Sobotní bouřky a lijáky mají na svědomí sedm životů. Oběti hlásí Francie i Švýcarsko

Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých, uvedla v neděli agentura AFP. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100 000 blesků.


Fialova podpora šéfce EK? Šílené, zlobí se Konečná. Pospíšil na „obchodu“ nevidí nic špatného

Vláda by měla vysvětlit, co bude mít Česko z toho, že podporuje Ursulu von der Leyenovou do pozice předsedkyně Evropské komise. Zástupci opozice Kateřina Konečná (KSČM) a Patrik Nacher (ANO) se v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS pohádali s končícím europoslancem Jiřím Pospíšilem (TOP 09), protože von der Leyenová v jejich očích zůstává symbolem „zeleného šílenství“, které podle nich evropští voliči jasně odmítli.


Prezident Pavel ve Varech


Babišova bruselská rošáda. Kdo se k němu přidá a jak se změní poměr sil

Hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) zakládají politickou alianci. Klíčovým cílem následujících dní je sehnat strany z dalších čtyř zemí, aby mohla podle pravidel v Evropském parlamentu vzniknout nová frakce. Ta by bezpochyby zamíchala poměrem sil, minimálně v pravé části politického spektra.


Nové drogy v Česku


Baxa: Vláda připraví ústavní změnu ke kontrole veřejnoprávních médií NKÚ

Praha - Vláda připraví ústavní změnu, která umožní kontrolu hospodaření České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ). V dnešním pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl ministr kultury Martin Baxa (ODS). Změna by měla navazovat na tzv. mediální novelu, kterou nedávno schválila vláda a která počítá se zvýšením koncesionářských poplatků. ČT se podle generálního ředitele Jana Součka kontrolám NKÚ nebrání.


Irma (76): Kvůli bratrancově fóbii jsem málem nestihla vlastní svatbu. Načančaná jsem po Praze musela honit taxík

Říká se, že svatba je nejkrásnějším dnem v životě ženy. A stejně tak by většina dam o svém velkém dni nejraději všude hovořila. Vždyť svatby mohou být malé, velké, povedené i nepovedené. A některé dokonce mohou nést přívlastek kuriózní. Například ta Irmina.


Drsné následky atentátu: Robert Fico bude mít těžké trvalé následky, připustil Kaliňák

Slovenský premiér Robert Fico (59) bude mít po květnovém atentátu trvalé následky, týkají se pohybového ústrojí. Brzy se ale objeví na veřejnosti, prozradil podle informací slovenského webu Topky místopředseda vlády Robert Kaliňák.


Nezmar Macháček vládne noční kolonádě: Divoký mejdan v Bokovce, ladný taneček a vínečko

Letos tomu bude přesně čtrnáct let, co Jiří Macháček oslavil své tehdejší narozeniny tak bujaře, že nad ránem spolu s Aňou Geislerovou a Taťánou Vilhelmovou skončili v Teplé. Od té doby se to již nikdy neopakovalo. Což se může změnit. Macháček je totiž ve Varech a s nadsázkou slibuje: budu slavit, dokud mě z festivalu nevykážou.


Češi, vláda vám opět zvýší daně, varovala Schillerová

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) tvrdí, že vláda premiéra Petra Fialy (ODS) plánuje další daňový balíček, který občanům zvýší daně. Podle jejích slov dopadnou chystané změny zejména na střední třídu.


Stanjura ostře k Schillerové: Šíří paniku a lže. Žádný tajný daňový balíček nechystám

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) se ostře ohradil vůči slovům bývalé šéfky státní kasy Aleny Schillerové (ANO). Vládního politika rozčílily její výroky na CNN Prima NEWS o údajném novém daňovém balíčku, který měl podle ní Stanjura potichu na ministerstvu připravit. Občanskodemokratický politik Schillerovou v reakci osočil ze lži a šíření paniky.


Kantar: Volby by ovládlo ANO před ODS, TOP 09 a lidovci by neprošli

Praha - Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 34 procenty. Na druhém místě by se umístila s výrazným odstupem vládní ODS, které by dalo hlas 16 procent voličů. Z červnového modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že do Sněmovny by se dostali ještě Piráti s devítiprocentní podporou, STAN s 9,5 procenta a hnutí SPD, kterému model přisoudil šest procent hlasů. Pod pětiprocentní hranicí nutnou pro zisk poslaneckých...


Východní část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, hrozí lokální záplavy

Praha - Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem dnes zasáhnou hlavně východní polovinu země. Odpoledne a večer doraz do východní části Čech a na západ Moravy a Slezska, až do noci hrozí nebezpečné meteorologické jevy na východě Moravy a Slezska. Aktuální výstraha meteorologů na velmi silné bouřky tam vyprší až hodinu po půlnoci. V oblastech, které zasáhnou vydatné srážky, mohou rychle stoupat hladiny zejména menších...


KLDR se ozvala kvůli manévrům u Jižní Koreji. Diktatuře vadí "asijské NATO"

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Čtyřicetistupňové vedro v Česku poprvé udeřilo roku 1921. Rekord byl zatím překonán jen dvakrát

Absolutní teplotní rekord z roku 1921 (40 °C), který padl 29. července v Hradci Králové, byl v českých zemích překonán pouze dvakrát. Poprvé 27. července 1983 v Praze-Uhříněvsi (40,2 °C) a podruhé 20. srpna 2012 v Dobřichovicích (40,4 °C). Ani aktuální vedra nenasvědčují, že dojde k přepisování žebříčku. První prolomení čtyřicetistupňové rysky vyvolalo v roce 1921 také patřičný ohlas v tisku. „Teplota, měřena na výsluní, dosáhla až 58 st....


Muž nepřežil noční koupání. Partnerce zmizel pod hladinou Košuteckého jezírka v Plzni

Šestatřicetiletý muž utonul v noci na sobotu při koupání v Košuteckém jezírku na severním okraji Plzně. Případem se zabývají kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu, řekl policejní mluvčí Ondřej Hodan. Upozornil zároveň na zásady bezpečného chování v místech, kde se v létě koupe velké množství lidí.


Po bouřích ve Švýcarsku a ve Francii je nejméně sedm mrtvých

Ženeva/Paříž - Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých, uvedla dnes agentura AFP. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100.000 blesků.


ANO posílilo, Piráti a SPD si pohoršili. Přísaha blízko vstupu do sněmovny

Kdyby se volby do Poslanecké sněmovny konaly letos v červnu, vyhrálo by je hnutí ANO. V průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi získalo 34 procent hlasů, na druhém místě by skončila ODS s 16 procenty. Třetí by se umístili se ziskem 9 procent Piráti následovaní STAN. Do dolní komory by se ještě dostalo hnutí SPD, to si ale stejně jako Piráti pohoršilo. V modelu s koalicemi by taktéž zvítězilo ANO s 34,5 procenty, SPOLU by získala 22,5...


Smrtelný útok nožem na německém nádraží: 20letá žena ubodala seniora, zřejmě se pohádali

Německem otřásl další útok nožem. Dvacetiletá žena v sobotu na nádraží v Kaiserslauternu ve spolkové zemi Porýní-Falc ubodala čtyřiašedesátiletého muže. Ten svým zraněním podlehl v nemocnici. Němečtí policisté o tom informovali v tiskové zprávě.


Slavní lidé často trpí, uvědomuje si Iva Kubelková. Svůj život by neměnila

Filmový festival v Karlových Varech je nejen filmovou, ale také módní událostí. Moderátorka a modelka Iva Kubelková (47) si nemohla nechat ujít přehlídku návrhářky Beaty Rajské, na kterou vyrazila s rodinou podpořit svou dceru Natálii, která předváděla na molu. O světě filmů ale promluvila a prozradila například, proč by si s nikým slavným život nikdy nevyměnila.


Děsivá česká sekta Imanuelité: Vůdce Parsifal poblouznil dceru herečky Mileny Dvorské, udělal z ní Labutí Pannu

O tom, že sektě může propadnout v podstatě kdokoliv, se ví již dávno, dnes je však díky internetu větší informovanost, a tím pádem i pravděpodobnost, že se podobnému neštěstí vyhnete. V devadesátých letech byl však internet v plenkách a v České republice, která se vzpamatovávala z náhlé svobody, se dařilo kdejakým podvodníkům. A sektám. V čele jedné z nich byla dokonce dcera herečky Mileny Dvorské.


Maďarsko se ujímá předsednictví EU, některé obavy v Bruselu přetrvávají

Brusel - Půlročního předsednictví v Radě EU se v pondělí 1. července ujímá Maďarsko. Ani diplomaté, ani bruselská média se přitom nedokážou shodnout, zda půjde o předsednictví poklidné, profesionální a konstruktivní, či zda se má EU následujících šesti měsíců obávat. Budapešť se stala poslední dobou terčem kritiky zejména kvůli blokování téměř veškeré pomoci určené Ukrajině, na které se ostatní členské státy shodly, maďarští zástupci nyní ale...


Ve Francii se koná první kolo předčasných parlamentních voleb

Paříž - Ve Francii se dnes koná první kolo předčasných parlamentních voleb. Možnost rozhodnout o novém složení Národního shromáždění, tedy dolní komory parlamentu, má asi 49 milionů oprávněných voličů. Očekává se vítězství opoziční nacionalistické strany Národní sdružení (RN). Nové složení parlamentu, a tedy i vlády, bude jasné až po kole druhém, naplánovaném na 7. července. Účast voličů byla v poledne vyšší než v minulých volbách, uvedlo...


Zemřel předseda Syndikátu novinářů Adam Černý. Bylo mu 73 let

Bývalý komentátor různých deníků, který spolupracoval s Českým rozhlasem a Českou televizí, zemřel v sobotu po vážné nemoci, uvedl syndikát na svém webu. Členem Syndikátu novinářů byl Černý od jeho vzniku v roce 1990, jeho předsedou se stal v roce 2009. Jako redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin v roce 2006 obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky.


„Je superdávka nejlepší cesta? To bych si rád vyjasnil.“ Pavel se setká s Jurečkou

Prezident Petr Pavel bude příští týden jednat s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) o sociálních dávkách. Současný systém potřebuje hloubkovou revizi, řekl Pavel v pořadu Otázky Václava Moravce České televize (ČT). Apeloval také na urychlení reformy vzdělávacího systému. Ministerstvo školství podle prezidenta mohlo v tomto volebním období pro tuto reformu udělat více.


Sebevražda třinácti bodnými ranami: Záhadu smrti Anety v Letňanech odhalí dokument

Aneta Rodová spáchala před deseti lety sebevraždu třinácti bodnými ranami. To dodnes tvrdí policie s přáním vše zamést pod koberec. Jiného názoru je však její matka a velká část široké veřejnosti. Tento zvláštní případ zaujal i filmaře Jiřího Sádka, který pět let pracoval na dokumentu Aneta, jenž má do vyšetřování vnést světlo.


Starosta Židlochovic vyděsil obyvatele: Parkování zdarma jen půl hodiny a platit i za auto u domu

V Židlochovicích na Brněnsku to vře. Při setkání s občany starosta Jan Vitula (55, Vaše Židlochovice) upozornil, že je nutné řešit problematiku s parkováním. Jeho vyjádření pochopili přítomní tak, že chce v celém městě zavést placené parkování. To starosta ale popírá.


Ukrajina s Ruskem si vyměnily zajatce. Vrátili se i obránci Azovstalu. Podívejte se

Z Ruského zajetí se v uplynulém týdnu na Ukrajinu vrátilo 90 vojáků. Mezi propuštěnými zajatci je 32 příslušníků Národní gardy, včetně těch, kteří bránili černobylskou jadernou elektrárnu, 18 pohraničníků, 17 příslušníků námořnictva, 15 vojáků ozbrojených sil a také osm příslušníků teritoriální obrany, informoval podle Kyiv Independent Koordinační štáb pro zacházení s válečnými zajatci. Výměnu zajatců podle úřadu zprostředkovaly Spojené arabské...


Nová vodní turbína vyrábí tolik energie jako tucet solárních panelů

Kanadská společnost Idenergie, zabývající se obnovitelnými zdroji energie, představila v listopadu roku 2016 novou hydrokinetickou turbínu, která...


„Babišovi se nová frakce vyplatí, ODS dělá odklonem od Orbána chybu,“ míní Zahradil

Andrej Babiš (ANO) prokázal spoluvytvořením nové politické aliance v Evropském parlamentu slušný politický instinkt, naopak ODS dělá odklonem od politiky maďarského premiéra Viktora Orbána strategickou chybu. Pro Echo24 to řekl končící europoslanec Jan Zahradil (ODS). Podle něj je problém, že se vše posuzuje pouze prizmatem Ukrajiny a nehledí se na jiné aspekty fungování EU.


Skopeček: Mám problém s platbou veřejnoprávních poplatků za mobil. Otazníky jsou i u firem

Vládní poslanec a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) nesouhlasí s návrhem na rozšíření okruhu poplatníků veřejnoprávních poplatků. Podle něj jsou problémem platby za tablety či mobily, na kterých mohou lidé veřejnoprávní média sledovat. Skopeček také připomněl, že během projednávání návrhu by se poslanci měli věnovat i poplatkům pro firmy.


Šest zraněných po nehodě na D1. Na místo letěl záchranářský vrtulník

Vážná nehoda zkomplikovala v neděli dopoledne provoz na páteřní české dálnici D1 ve středních Čechách. Několik lidí utrpělo zranění, jsou mezi nimi i děti. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, na dálnici se utvořila kolona.


Babiš vytáhl do boje za suverenitu. Ve vlasteneckém manifestu nastínil vizi Evropy

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v neděli zveřejnil na síti X souhrn idejí nově vzniklé evropské politické aliance Patriotů pro Evropu. V textu úderně nazvaném jako Vlastenecký manifest pro evropskou budoucnost je zdůrazněna snaha o zachování suverenity států a zamezení vlivu globalistů o postupnou centralizaci Evropské unie. Vznik společné aliance hnutí ANO s maďarskou stranou Fidesz a rakouskou FPÖ vzbudilo ohlas po celém kontinentu.


Na 15.000 sokolů prošlo Prahou při zahajovacím průvodu sletu

Praha - Zhruba 15.000 členů České obce sokolské z celé republiky prošlo centrem Prahy při zahajovacím průvodu letošního 17. všesokolského sletu. Jeho účastníci se začali po jednotlivých župách, ve kterých jsou sokolové organizovaní, řadit dopoledne, kdy postupně vyrazili z Václavského náměstí přes Smetanovo nábřeží a Pařížskou ulici na Staroměstské náměstí. Sletu se letos podle organizátorů účastní až 20.000 lidí a vyvrcholí hromadnými...