NEJVěTšíM HITEM LéTA JE ALBáNIE, PROZRADILA MLUVčí ČEDOKU. NA CO SI DáT POZOR PřI NáKUPU?

Jednou z nejoblíbenějších destinací na dovolenou je v poslední době Albánie, popsala ve vysílání CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Zároveň zmínila, na co je dobré dávat při výběru zájezdu pozor. Upozornila například na nedůvěryhodné prodejce nebo cestovní pojištění.

„Nejprodávanější zůstává turecká a egejská riviéra, to jsou takové klasiky. Velkým skokanem je ale Albánie, protože tam míří lety z Prahy i regionálních letišť a je to taková kombinace krásných pláží, památek, hor a dobrého jídla,“ popsala mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spalničky řádí i v oblíbených letních destinacích. Nechte své děti očkovat, vyzývají lékaři

Při nákupu dovolené je ale potřeba dávat pozor například na to, kde člověk zájezd pořizuje. „Je dobré si vždycky na webu ministerstva pro místní rozvoj ověřit, zda má cestovní kancelář pojištění proti úpadku,“ uvedla Pavlíková. Dodala, že pozor je potřeba dávat také na zájezdy inzerované na sociálních sítích nebo na neprověřených webových stránkách. „Pokud si zájezd pořídíte u nedůvěryhodného poskytovatele, můžete přijít o peníze,“ varovala Pavlíková.

Zároveň doporučila pečlivě číst pokyny a podmínky. „Ať už se týkají cestovní kanceláře nebo popisů jednotlivých hotelů. U letenek se zajímejte o to, co všechno je v ceně. Je dobré připravit se na to, že může nastat nestandardní situace. Nedoporučuji například cestovat bez pojištění,“ sdělila mluvčí.

Leckdo si ale naopak na dovolené připlatí za komfort navíc, ať už jde o výběr sedadla nebo například catering. „V posledních letech a zejména po pandemii vidíme, že když lidé jedou na dovolenou, chtějí si dopřát. Vybírají lepší hotely, v destinacích jezdí na výlety a i cesta je začátek dovolené, takže si ji chtějí zpříjemnit,“ popsala Pavlíková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jágr s přítelkyní vyrazili na módní show. Jarda si podobné akce oblíbil, prozradila Dominika

2024-06-30T17:20:48Z dg43tfdfdgfd