NOVé DETAILY: V AUTOBUSU, KTERý SMETL VLAK Z PRAHY, ZEMřELO SEDM Z OSMI CESTUJíCíCH

Tragická srážka vlaku, jedoucího z Prahy do Budapešti, se slovenským autobusem u Nových Zámků stále vybízí k novým spekulacím. Slovenská média například píší o tom, že po předchozích deštích nefungovala světelná a zvuková signalizace. Svědci také tvrdí, že autobus přijel ke staženým závorám, projel první vlak, přičemž se závory zvedly a autobus vyjel. Bohužel se v tu chvíli přiřítil druhý vlak.

„V tuto chvíli už je železniční přejezd znovu zprovozněn. Nefunguje signalizace, na což upozorňuje velká výstražná tabule, auta tedy musí projíždět velmi pomalu. Zprovozněna je i jedna kolej,“ informoval z místa reportér CNN Prima NEWS Robert Héč.

ČTĚTE TAKÉ: Vlak na Mělnicku smetl auto z přejezdu, řidič zemřel. Hasiči evakuovali přes 50 cestujících

Co se týče příčin nehody, stále nejsou k dispozici žádné nové informace od policie. Médii se ale šíří informace, že zvuková a světelná signalizace nefungovala už přes tři dny. Mohly za to údajně silné lijáky, které řádily na Slovensku.

K podobnému incidentu, který málem také dopadl tragicky, mělo dojít již ve středu večer, informuje deník Plus JEDEN DEŇ, který má k dispozici fotografii, na níž je vidět kolona aut stojících před přejezdem s nefunkční signalizací, jímž právě projíždí vlak. „Stál jsem na tom přejezdu. Modré auto, které vidíte na fotografii, muselo z kolejí couvat, když spatřilo vlak. Závory byly zvednuté a světla zhasnutá,“ sdělil zdroj deníku. Fotografie měla být pořízena ve 20:48.

Několik svědků se také shodlo na tom, že autobus, který přijížděl od Nových Zámků, přijel ke staženým závorám, projel jeden vlak, pak se závory zvedly a autobus vjel na železniční přejezd. V tu chvíli došlo k drtivému nárazu, protože přijel další vlak. Informoval deník MY.

Vlak autobus doslova roztrhl na dvě poloviny, přičemž jednu polovinu před sebou táhl zhruba 500 metrů.

V autobusu cestovalo osm lidí a řidič. Bohužel sedm lidí z autobusu zemřelo, řidič byl letecky transportován do nemocnice v Nitře. Měl by být ve velmi vážném, ale stabilizovaném stavu.

Z lidí cestujících ve vlaku se zranil pouze český strojvedoucí, který byl popálen na rukou. Údajně se ale zachoval velmi duchapřítomně a svou včasnou reakcí zabránil tomu, aby vlak vykolejil. Cestující z vlaku byli v pořádku evakuováni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kvůli sražené dívce v Troji volali po opatřeních. Přímo před nimi se „předvedl“ další motorkář

2024-06-28T08:41:14Z dg43tfdfdgfd