Trending:


Pokousaný, zraněný po srážce s autem a střepy v těle. Španělsko řeší záhadnou smrt turisty

Policisté na Mallorce v letovisku Magaluf řeší případ záhadného úmrtí pětačtyřicetiletého irského turisty Michaela Granta. Byl nalezen s kousanci na těle a zraněními jako po srážce autem. Informoval o tom web The Mirror. Grant trénoval děti ve fotbalovém klubu St Joseph's AFC Waterford. Ten sdílel na Facebooku dojemnou vzpomínku.


Izraelský voják nepřežil útok nožem v obchodním centru. Tragédii zachytila kamera

Izraelský voják nepřežil útok nožem v nákupním centru ve městě Karmiel na severu Izraele, uvedla BBC s odvoláním na místní úřady. Další člověk utrpěl při incidentu vážné zranění, útočník je po smrti.


Rodinná tragédie na Slovensku: Talentovanou herečku Danku našli ubodanou, otec se oběsil

Pobodanou ženu našli policisté v úterý v bytě na slovenském sídlišti Fončorda v Banské Bystrici. Vážným zraněním v nemocnici podlehla. Ve stejný čas nalezli záchranáři tělo jejího otce ve sklepě, kde měl spáchat sebevraždu. Žena trpěla mentálním postižením, přesto se hodně angažovala v divadelním světě, s nímž zpráva o její smrti otřásla. S otcem se měli často hádat. Bylo zahájeno trestní stíhání v případu vraždy, informuje deník Nový čas.


Zemřel uznávaný profesor Ivan Hričovský. Truchlící lidé posílají dojemné vzkazy

V úterý zasáhla Slovensko smutná zpráva. Ve věku 92 let zemřel profesor Ivan Hričovský. Proslul jako nestor zahrádkářství, které na Slovensku neúnavně propagoval. O jeho skonu informovala na Facebooku skupina, v níž se Hričovský dělil o své poznatky.


Násilná smrt na Teplicku: Policie zatkla podezřelého, detaily případu halí tajemství

Na Teplicku došlo ve středu večer k násilnému trestnému činu, při kterém zemřela jedna osoba. Policie v souvislosti s případem zadržela jednu osobu. Ke zjištění příčiny úmrtí oběti byla nařízena soudní pitva.


Maďarské předsednictví učilo Belgičany, jak skládat Rubikovu kostku

Brusel - Maďarské předsednictví v Radě EU, které začalo v pondělí 1. července, se na politické úrovni teprve pomalu rozjíždí, obyvatelé Bruselu ale už měli tento týden možnost poznat Maďarsko z trochu jiné stránky - prostřednictvím Rubikovy kostky a maďarských plemen psů. Lisztův institut, který je maďarským kulturním centrem v Belgii, totiž v parku Cinquantenaire uspořádal soutěž ve skládání kostky.


Slovensko odškodní rodiny obětí tragické vlakové nehody u Nových Zámků

Slovensko vyplatí rodinám obětí tragické vlakové nehody u Nových Zámků 50 tisíc eur, rozhodla o tom vláda na návrh ministra dopravy Jozefa Ráže (Smer-SD). Finanční prostředky má uvolnit ministerstvo financí. Nehodu nepřežilo sedm lidí, další osoby utrpěly zranění.


Rozhovor | Britové jsou opravdu unavení, říká Meislová pro EZ. Nejspíše si zvolí Labouristy

V Británii dnes odstartovaly parlamentní volby v nichž se patrně rozhodnou mezi dvěma tradičními stranami – Konzervativní a Labouristickou. „De facto všechny průzkumy předpovídají Labouristické straně drtivé vítězství. Její náskok konzistentně činí zhruba 20 %, což je opravdu masivní náskok,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz expertka na britský politický systém Monika Brausenbauch Meislová z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v...


Policisté a spol. si řekli o další miliardy. Jejich výsluhy tíží rozpočet čím dál tím víc

Výsluhy pro příslušníky bezpečnostních sborů – téma, které dlouhodobě rozděluje společnost na dva tábory. Na jedné straně jsou policisté nebo hasiči, pro něž jsou doživotní renty jedním z hlavních motivačních faktorů. Na druhé straně roste kritika, že náklady čím dál více zatěžují schodkový státní rozpočet. S rostoucími požadavky na vyšší výplaty se otázka finanční udržitelnosti stává stále palčivější. Stát totiž jakékoliv změny v systému...


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o 20,2 procenta méně než minulý rok. Statistici údaje o sklizni během léta ještě několikrát zpřesní.


EXKLUZIVNĚ: Masová migrace dosáhla nových rozměrů. Toryové budou potrestáni, říká Goodwin

Vytváříme vyprázdněnou ekonomiku plnou migrantů s nízkými mzdami a kvalifikací a konzervativci za to budou potrestáni. To si myslí profesor politologie na Univerzitě v Kentu Matt Goodwin. Uznávaný expert v rozhovoru s Matyášem Zrnem vyjmenoval hlavní důvody, proč po 14 letech s největší pravděpodobností skončí vláda toryů. Naznačil také, co čekat od labouristů a zmínil i tajemství úspěchu Nigela Farageho.


Otec 15letého Romana, který spáchal sebevraždu: Z vyšetřování nemám dobrý pocit, je to smutné

Cítím úlevu, že případ postupuje, uvedl v rozhovoru pro Nový Čas otec patnáctiletého Romana z Parchovan, který spáchal sebevraždu. Po půl roce vyšetřování padlo v kauze obvinění. Spolužačce, která křičela a pobízela Romana, ať skočí z budovy, nyní hrozí vězení. Otec zesnulého chlapce ale vzápětí dodal, že z vyšetřování neměl od začátku dobrý pocit.


Na bojištích se střetávají ukrajinské obrněnce Bradley s ruskými FPV drony

Spojené státy dodaly na Ukrajinu už více než 300 obrněnců Bradley a zhruba 70 jich doposud bylo vyřazeno | Bradley se pyšní velkou pohyblivostí, kombinovanou se slušnou palebnou silou | Zároveň se tam ale také setkávají se zbraněmi a riziky 21. století


Česko odhalilo, jakou vojenskou pomoc za více než dva roky poskytlo Ukrajině

Česko poskytlo od konce února 2022 vojenskou pomoc za téměř 7 miliard korun. Vyplývá to z odtajněného seznamu, jehož zveřejnění umožnila vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS). Veškerý vojenský materiál darovaný ze skladů Armády České republiky byl vždy vládou z bezpečnostních důvodů schválen v utajeném režimu.


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.


Ukrajina hlásí mrtvé a raněné i sestřelení 21 z 22 ruských dronů

Kyjev - Nejméně dva mrtvé a jednoho raněného po ruském ostřelování pohraničních okresů hlásí šéf Záporožské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny Ivan Fedorov, který se dopočítal celkem 391 ruských útoků na deset obcí v oblasti na jihovýchodě Ukrajiny během uplynulých 24 hodin. Ukrajinská obrana během noci sestřelila nad šesti oblastmi země 21 z 22 ruských útočných dronů, napsal na sociální síti velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Rusko...


Pavel přijme ministra pro EU Dvořáka, hovořit budou mimo jiné o euru

Praha - Prezident Petr Pavel dnes odpoledne na Pražském hradě přijme ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN). Hovořit budou o aktuálních evropských tématech, rozšiřování Evropské unie, pomoci Ukrajině napadené Ruskem i o situaci kolem přijetí eura. Dvořák následně výsledky jednání okomentuje pro média.


Pozor na suvenýry z dovolené: Za některé hrozí tučné pokuty ale i vězení!

Pro většinu cestovatelů jsou suvenýry cest naprostou nezbytností. Málokdo ale ví, že za některé z nich hrozí po návratu do vlasti velké pokuty. Obezřetní by turisté měli být při převozu výrobků z želvích krunýřů či hadí nebo krokodýlí kůže. Problematická bývá i tradiční čínská medicína.


Arménie: Proč by tato málo prozkoumaná destinace měla patřit na váš "bucket list"?

Arménie je vnitrozemský stát v euroasijské oblasti Jižní Kavkaz, který je fascinující jak svou úchvatnou krajinou, tak svou tisíciletou historií. Arménie, která jako první stát na světě přijala koncem třetího nebo začátkem čtvrtého století křesťanství za své oficiální náboženství, má nejstarší vinařství na světě a je zázračnou zemí, která si zaslouží být prozkoumána. Pronajmout si auto je snadné a silnice jsou bezpečné, takže zvažte možnost podniknout výlet po této úchvatné zemi. Prohlédněte si galerii a zjistěte, o co jste přišli.


Přijde po volbách frexit? Francouzi by mohli po vzoru Britů opustit EU, tvrdí Macronův ministr

Francie je klíčovým a vůdčím členem Evropské unie, tu by však mohla po druhém kole parlamentních voleb opustit. Tvrdí to alespoň ministr financí Bruno Le Maire z vlády sestavené prezidentem Emmanuelem Macronem. Poukazuje na zásadní úspěch nejen krajní pravice z řad lepenovců, ale také krajní levice. Oba subjekty jsou podle něj extremistické a mohou přivést zemi galského kohouta k „frexitu“.


Plzeň obchází strach: Neznámý muž napadá ženy. Došlo i ke znásilnění, lidé se místu vyhýbají

Policisté v Plzni vyšetřují dva útoky na ženy, které se staly na stejném místě a takřka ve stejný čas. Zřejmě je má na svědomí i totožný pachatel. Ten ženy v pondělí přepadl v plzeňské aleji zvané Kilometrovka. První se dokázala ubránit, druhou agresor znásilnil. Policisté zveřejnili identikit a po nebezpečném muži pátrají. O pomoc žádají také veřejnost. Ženy z okolí se prý nyní místem bojí chodit.


Babišovi rakouští patrioti. Vstřícní k Rusku a s Mein Kampfem v šuplíku

KOMENTÁŘ. Když před šesti lety Andrej Babiš začínal jako premiér, chtěla jeho vláda rakouskou stranu Svobodných hodnotit „na základě konkrétních činů, a ne někdejší reputace“. Týkalo se to hlavně excesů krajně pravicového křídla strany. Od té doby si Svobodní připsali řadu dalších skandálů, včetně těch s ruskou stopou. Babišovo hnutí ANO však místo distancování se povýšilo


Ruské rakety zasáhly Poltavu, Dnipro i Charkovskou oblast. Ukrajina sestřelila Iskander

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila pět raket a šest bezpilotních letadel vypuštěných ruskými silami. Ruské ministerstvo obrany naopak oznámilo, že provedlo raketový útok na letiště ve městě Poltava ve střední Ukrajině. Informoval o tom server Ukrajinska pravda.


Soud poslal do vazby muže, který v pondělí postřelil člověka na Pardubicku

Dolní Roveň (Pardubicko) - Soud uvalil vazbu na muže, který v pondělí postřelil člověka u Dolní Rovně na Pardubicku. Policie o tom dnes informovala na síti X, kam umístila i video policejní eskorty. Padesátiletého cizince obvinila z pokusu o vraždu. Hrozí mu deset až 18 let vězení. Postřelený čtyřiatřicetiletý muž je mimo ohrožení života.


Tragédie ve škole: Devítiletý chlapec v Německu padl při tělocviku, nepomohla ani resuscitace

V Německu se ke konci června stala velká tragédie. Devítiletý chlapec při hodině tělesné výchovy v německém Lahru náhle upadl na zem. Vrtulník ho transportoval do nemocnice, kde později zemřel. Informoval o tom německý deník Bild.


Smrtelný útok krajty: Žena šla koupit léky, skončila v útrobách hada. Z popisu těla mrazí

V indonéské provincii Sulawesi došlo v úterý ráno k děsivému incidentu – krajta tam spolkla šestatřicetiletou ženu. Podle policie je to už druhý takový případ za poslední měsíc, informoval deník The Straits Times.


Poslední slova 32 prezidentů USA

Poslední slova některých amerických prezidentů zůstávají pro historii ztracena, zatímco u jiných byla zdokumentována, ale někdy se výpovědi o tom, co skutečně řekli, liší. Ať už byla poslední slova pronesena neúmyslně, nebo s plným očekáváním smrti, lidé si je často zapamatují. Připomínají nám také především to, jak lidské tyto veřejné osobnosti skutečně byly, a dokonce přispívají k jejich mytologii. Někdy hluboká, jindy všední slova, klikněte na poslední slova amerických prezidentů.


Francii čeká druhé kolo parlamentních voleb, čekají se těžká koaliční jednání

Paříž - Francii v neděli 7. července čeká rozhodující druhé kolo předčasných parlamentních voleb. Ty po neúspěchu vládního tábora ve volbách do Evropského parlamentu na začátku června nečekaně vyhlásil prezident Emmanuel Macron. V prvním kole zvítězila nacionalistická strana Národní sdružení (RN). Tradiční pravice, levice i centristé vyzvali ke společnému odporu vůči vzestupu krajně pravicového RN. Odhad celkových výsledků je kvůli složitému...


Jurečka neustoupil. Prolomení bankovního tajemství se může týkat až milionu lidí

Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Banky budou také povinně sdělovat úřadům práce zůstatky na účtech...


Rusko porušuje jedno mezinárodní právo za druhým. Pochybilo i uvězněním novináře Gershkovicha

Odborníci na lidská práva z OSN v úterý uvedli, že Rusko uvězněním amerického novináře Evana Gershkovicha z The Wall Street Journal porušilo mezinárodní právo.


Tlak na odstoupení Bidena sílí


Policie pátrá po muži, který v Plzni přepadl dvě ženy. Jednu z nich znásilnil

Po mladém muži podezřelém ze dvou sexuálně motivovaných útoků na ženy, pátrají plzeňští policisté. Neznámý muž napadl v pondělí pozdě večer v lokalitě ulic Radčická a Ke Slonům poblíž zoologické zahrady jednu ženu, zranil ji na hlavě a ptal se jí, zda s ním nechce mít sex. Mladá žena začala křičet a muž utekl. Později se policii přihlásila další žena, která uvedla, že byla ve stejnou dobu a ve stejné lokalitě znásilněna. Policisté nyní na...


Nejznámější případy výskytu UFO na světě

Vidět na obloze něco mimozemského není jen příběh ze sci-fi filmů. V průběhu let bylo zaznamenáno dost zpráv o spatření UFO z celého světa, což naznačuje, že tu nejsme sami. Kliknutím na tuto galerii se dozvíte více o nedávném vývoji oficiálního vyšetřování UFO/UAP a můžete si prohlédnout seznam některých nejznámějších případů spatření UFO na světě. Podívejte se a udělejte si vlastní názor na to, zda jsme tu opravdu sami...


Po Putinovi rozhovor se Zelenským. Carlson ohlásil interview s ukrajinským prezidentem

Bývalý moderátor americké zpravodajské televize Fox News Tucker Carlson v příspěvku na sociální síti X oznámil, že připravuje rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Carlson, který byl z Fox News vyhozen loni v létě, přitom letos v únoru vydal téměř dvouhodinový rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.


Znásilňují děti, skončí s podmínkou. Případ Aničky rozvířil debatu o výši trestů

Jsou tresty za sexuální násilí na dětech dostatečné? Někteří odborníci míní, že nikoliv. Poukazují i na velký nápor na psychiku obětí při vyšetřování zločinů. Dílčí změny má přinést novela trestního zákoníku. Počítá s tím, že pokud dítě do dvanácti let bude s pohlavním stykem souhlasit, už to nebude bráno jako polehčující okolnost a skutek budou soudy trestat přísněji.


Klvaňa: Trump se bojí mladých demokratů


Máte problémové nájemníky? Rozkaz k vyklizení proces zjednoduší

Vláda schválila změnu zákona, která usnadní pronajímatelům vystěhování problémových nájemníků. Nový rozkaz k vyklizení má zkrátit a zjednodušit soudní řízení. Nově zavádí tzv. rozkaz k vyklizení. Zjistěte, jaké změny přináší a jak to ovlivní trh s nemovitostmi. Vláda podpořila zásadní změnu v občanském soudním řádu, která usnadní pronajímatelům proces vystěhování problémových nájemníků. Tento krok má zásadně zkrátit a zjednodušit […] The post...


Finsko povolí USA přístup na svoje vojenské základny, Rusko se vzteká

Rusko oznámilo, že bude reagovat na rozhodnutí Finska, které na základě obranné dohody se Spojenými státy umožní americkým jednotkám přístup na své vojenské základny. Uvedl to podle Reuters zástupce mluvčího ruského ministerstva zahraničí Andrej Nastasin.


Policisté v Plzni vyšetřují dva násilné útoky na ženy


Muž viněný z rabování na Ukrajině u soudu odmítl, že by se chtěl obohatit

Praha - Filip Siman, kterého obžaloba viní z nelegální služby v ukrajinské armádě a z plenění v místě válečných operací, dnes u pražského městského soudu odmítl, že by se sběrem cenností chtěl obohatit. Uvedl také, že ohledně bojů v cizí armádě vycházel z vyjádření politiků, kteří v minulosti uvedli, že lidem, kteří odjedou bojovat na Ukrajinu, mohou garantovat beztrestnost. Hlavní líčení je kromě dneška a čtvrtka naplánované i na příští týden,...


Sedm mrtvých po řádění hurikánu Beryl. Zkázu v Karibiku odhalují záběry, Mexiko evakuuje

Hurikán Beryl strhával střechy na Jamajce, zmítal rybářskými čluny na Barbadosu a poškodil nebo zničil 95 procent domů na několika ostrovech Svatého Vincenta a Grenadin, než se přihnal ke Kajmanským ostrovům a nyní míří ke karibskému pobřeží Mexika. Zatím si podle dostupných informací vyžádal nejméně sedm obětí, informovala ve čtvrtek agentura AP.


Babiš se spolčil s nepřáteli Česka a neonacisty. Andrejovu evropskou koalici nyní zkritizoval Šándor

Hnutí ANO Andreje Babiše (69) oznámilo vstup do nově založené, údajně vlastenecké frakce Evropského parlamentu nazvané „Patrioti pro Evropu“. Zasedne tak vedle populistů Viktora Orbána z Maďarska a dalších hraničních uskupení v čele s rakouskými Svobodnými, kteří vždy šli proti zájmům ČR a chtěli zrušit i Benešovy dekrety. Není to bezpečnostní riziko pro ČR? To pro eXtra.cz rozebral generál Andor Šándor.


„Proč vláda tají rozpočet?“ Exministři financí kritizují Stanjuru. Ten se hájí: „Nechci PR divadlo“

Bývalí ministři financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a Alena Schillerová (ANO) se ostře pustili do nynějšího šéfa resortu Zbyňka Stanjury (ODS). Do konce června totiž měl být znám rozpočtový rámec pro příští rok a v minulosti bylo běžné, že se informace sdělovala veřejnosti. Stanjura reagoval s tím, že povinnost informovat nyní nemá a nechce, aby opozice strašila lidi ohledně hospodaření státu.


V Česku se šíří ruské narativy ohledně Ukrajiny, tvrdí NCOZ

V České republice probíhají informační operace zaměřené na šíření ruských narativů s cílem zastavit materiální pomoc Ukrajině. Uvedla to česká Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) ve své výroční zprávě za rok 2023.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Zásah vězeňské služby ve Valdicích


Národní sdružení Le Penové nezíská většinu křesel, ukazuje nový průzkum

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informovala agentura Reuters.


Prokuratura: Atentát na Fica úřady nově vyšetřují jako teroristický útok

Bratislava - Květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který se zotavuje ze střelných zranění, úřady nově vyšetřují jako teroristický útok, dosud šlo o pokus o úkladnou vraždu. Změnu právní kvalifikace skutku oznámil generální prokurátor Maroš Žilinka, který tuto možnost zmínil už krátce po útoku na Fica.


O rumu, ibalginu a bývalých ruských majitelích s Josefem Nejedlým z likérky Fruko-Schulz

Žádná jiná lihovina v Česku nedosahuje takových prodejů jako tuzemák. Navíc je poptávka dlouhodobě stabilní, netrpí výkyvy jako jiné lihoviny. „Chceme tuzemák dlouhodobě udržet na trhu. Určitě nikdy neskončí tím, že by nechutnal, že by ho lidé přestali pít a nahradili ho jinou lihovinou,“ říká ředitel jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz Josef Ne...


Muzeum v Chrudimi chystá výstavu Československé hračky 2. poloviny 20. století

Chrudim - Vybavit si chvíle ze svého dětství budou moci návštěvníci výstavy Československé hračky druhé poloviny 20. století, která bude zahájena ve čtvrtek v 17:00 v Regionálním muzeu v Chrudimi. Ve dvou výstavních sálech návštěvníci uvidí stovky exponátů ze soukromé sbírky Ladislava Suchánka. Cílovou skupinou nejsou jen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče, řekla ČTK ředitelka muzea Klára Habartová.