MOCNí VE VARECH: LEžéRNí PREZIDENT S MANžELKOU, PEKAROVá ZKOMBINOVALA DIVOčINU

Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se kromě hereckých hvězd, hudebníků a modelek každoročně zúčastňují také politici. Nasát atmosféru události letos přijel například prezidentský pár, dorazila ale i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (39) s manželem Tomášem či někdejší první dáma Dagmar Havlová (71).

Ještě před několika lety nebyla účast politiků na karlovarském filmovém festivalu ničím výjimečným. Počty těch, kteří na tuto událost zavítají, se ale snížily, mnozí se navíc snaží na sebe příliš neupozorňovat. Promenádu po koberci přenechávají hercům a sami dávají přednost procházkám po kolonádě a návštěvě promítacích sálů.

V neděli do Karlových Varů nejen za účelem zábavy zamířil Petr Pavel s manželkou. Eva Pavlová už se coby první dáma stihla lidem zapsat do paměti jako elegantní žena, která ví, co jí sluší. A to se zjevně týká i událostí, na něž se lépe hodí ležérnější styl. Bílé šaty jí dobře posloužily i v nepříjemných vedrech, prezident pak vsadil na šedivý oblek s modrou košilí s bílými proužky.

Čtěte také: Horko zkomplikovalo i festival v Karlových Varech. Vypadl tam proud i internet

„Připojím se ke své ženě a společně se podíváme na dokument o Ivě Janžurové. Budeme mít i rozhovor s Olehem Sencovem. Večer se budeme účastnit premiéry českého filmu Mord,“ řekl v neděli odpoledne prezident Petr Pavel pro CNN Prima NEWS. Premiéru dokumentu s názvem Janžurka v karlovarském divadle si pak manželé opravdu ujít nenechali.

Módní přestřel

S manželem si festivalovou atmosféru přijela vychutnat také Markéta Pekarová Adamová, která v loňském roce musela z centra dění odjet dřív, a to kvůli návštěvě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Na kolonádě i na premiéře dokumentu měla stejný oděv a porušila pravidlo, že jedna výrazná barva by se neměla kombinovat s druhou. K červeným kalhotám si vzala růžový top.

Dáma v akci

Od pátečního zahájení stihla už několik událostí v rámci programu festivalu navštívit také bývalá první dáma Dagmar Havlová. Ta se s prezidentským párem uvidí na jedné z projekcí, jak prozradila ještě na červeném koberci. „Já se těším na film Mord od Adama Martince, protože jsem s ním točila a myslím, že je to velmi talentovaný mladý člověk,“ řekla.

Dobré společnosti si Dagmar Havlová užívala nejen v pátek na červeném koberci, ale také na módní přehlídce návrhářky Beaty Rajské či na party Carollinum. Potěšit uši hudbou pak šla na Big Board party a nevynechala například ani procházku po kolonádě.

Podívejte se, co bývalé první dámy řekly v rozhovoru pro Prima Ženy:

2024-06-30T16:53:42Z dg43tfdfdgfd