NEJSLAVNěJší SLOVENSKá KOMIčKA TERčEM NECHUTNéHO úTOKU. SIMONA FIRST PROMLUVILA O NENáVISTI KVůLI HUMORU

Patří mezi nejlepší stand-up komičky Slovenska, velkou fanouškovskou základnu má i v Česku. I Simona First se ale již setkala s negativní reakcí, kdy se někomu nelíbil její styl humoru. A nezůstalo jenom u negativních komentářů na sociálních sítích, několikrát na ni zaútočili i v centru Bratislavy. Redakci eXtra.cz prozradila, že zatím naštěstí jenom verbálně. 

Být stand-up komičkou se může zdát být bezpečným povoláním, vše je ale jinak. To alespoň tvrdí Simona First, která svůj ostrovtip předvedla v IQOS Lounge na karlovarském festivalu. Právě tam popsala, co se stane, když se někomu nelíbí její jízlivý smysl pro humor.

Stand-up komička Adéla Elbel vyzývá národ k pomoci a radí, jak se stát charitativním typem

Nenávist kvůli humoru

„Osobně se mi stalo, že po mně na ulici lidé křičeli. To se mi stalo dvakrát, třikrát v Bratislavě,“ prozradila First, která se ale z negativní zkušenosti nehroutí.

„Stále je ale víc milých lidí, kteří mě podpoří a jsou super. V tom poměru si stačím uvědomovat, kolik úžasných lidí kolem nás je,“ řekla slavná komička s tím, že útok skončil naštěstí jenom u slovního průjmu.

Rozdováděná Pekarová s manželem, Faltýnek s krásnou partnerkou i elegantní prezidentský pár. Hvězdní politici zaplavili Vary

Postavení žen se změnilo

S politickou satirou ale rozhodně přestávat nehodlá. „Situace na Slovensku je vážná, ale většina z nás komiků je odhodlaná stále dělat ty stejné vtipy, politickou satiru,“ říká First, která se netají tím, že ji v jejích začátcích inspirovala Iva Pazderková jako Blbá blondýnka.

„Tehdy jsem si říkala, co je to za divadelní formu. Co to znamená,“ říká First s tím, že Pazderková si musela zahrát na blbou, aby se dostala tam, kde je dnes, za což si jí nesmírně váží. „Ty časy jsou ale dnes jiné a nejsme v době, kdy si žena musí hrát na stereotyp. Ani ve vztahu, ani na pódiu. Nepotřebujeme to. Proto dělám to, co dělám, abychom si uvědomily, že jsme dost silné na to, abychom se nemusely přetvařovat,“ uzavřela First, která ve videorozhovoru prozradila, jaké jsou vztahy mezi stand-up komiky a proč podle ní v Česku panují horší pořádky než na Slovensku.

Související články

2024-07-02T10:33:55Z dg43tfdfdgfd