Trending:


Ukrajinské jednotky se stáhly z části strategického města Časiv Jar

Ukrajinské jednotky se stáhly z části strategického města Časiv Jar v Doněcké oblasti, uvedl ve čtvrtek mluvčí ukrajinské armády Nazar Vološyn. Uvedl to server Kyiv Independent.


Ruský soud poslal Američana na 12,5 roku do vězení. Měl obchodovat s drogami

Ruský soud poslal na 12,5 roku do vězení amerického občana Roberta Woodlanda, kterého uznal vinným z pokusu o nelegální výrobu a prodej omamných látek. Napsala to ve čtvrtek ruská agentura TASS s odvoláním na prokuraturu. Agentura Reuters s odkazem na Woodlandova právníka píše, že ho soud uznal vinným z obchodování s drogami. Ruské bezpečnostní složky zatkly Woodlanda letos v lednu.


Atentát na Fica je nově vyšetřován jako teroristický útok. Dosud mělo jít o pokus o vraždu

Květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který se zotavuje ze střelných zranění, úřady nově vyšetřují jako teroristický útok, dosud šlo o pokus o úkladnou vraždu. Změnu právní kvalifikace skutku oznámil generální prokurátor Maroš Žilinka, který tuto možnost zmínil už krátce po útoku na Fica.


Miliony lidí ve Spojeném království vyrazí dnes k parlamentním volbám

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu. Uvedl to server BBC.


V Británii začaly ostře sledované parlamentní volby

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu.


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Obvinění za týrání psa v Uherském Hradišti


Rány do obličeje i výhrůžky. Ve Francii před volbami přituhuje, napadeni byli i politici

Druhému kolu předčasných parlamentních voleb ve Francii předcházejí četné útoky na politiky, jejich spolupracovníky i na úředníky. Rány do obličeje dostal 77letý muž, který vylepoval plakáty vládního tábora v Isère, zatímco příznivec krajní pravice ve čtvrtek ráno ve Val-d'Oise napadl šéfku kabinetu krajně levicové strany Nepodrobená Francie (LFI). Šéf nacionalistického Národního sdružení (RN) Jordan Bardella oponoval, že za nenávistnou...


„Invaze je nejbolestnější film, na kterém jsem kdy pracoval“

Konečně vidíte, o čem všichni tak často přemýšlíme: každodenní život obyčejných Ukrajinců po 24. únoru 2022. Práci učitelek na základce, které se v krytu snaží nepřerušovat dětem výuku zeměpisu. Radost mladého páru, který si právě domů přinesl novorozeného syna. Cvičení zraněných vojáků a vojaček, lidí s náhradami končetin, kteří se v rehabilitačním středisku učí znovu chodit. Ukrajinskou svatbu, kde ženich i při obřadu zůstává v uniformě, a je...


Dva mrtví a pět zraněných. Prodloužený víkend začal na jihomoravských silnicích tragicky

Čtvrtek na českých silnicích se zapíše do statistik velice nelichotivě. Na jižní Moravě odpoledne zemřeli při dvou nehodách dva muži. Pět zraněných si pak vyžádala srážka nákladního auta s dodávkou na Hodonínsku, informovali policisté a záchranáři.


Známé železářství Rousek v pražských Nuslích po 139 letech zavírá

Praha - Známé železářství V.J. Rousek na Náměstí bratří Synků v pražských Nuslích po 139 letech zavírá. Důvodem jsou vysoké náklady a propad poptávky v posledních letech. ČTK to dnes řekl spolumajitel Jan Rousek. Obchod nyní zahájil výprodej zásob, zhruba do třech měsíců by měl zavřít úplně.


Kazmova karlovarská ostuda. Policisté mu napařili pokutu, přihlížející lidé se mu vysmáli do tváře

Nebyl by to Kazma, kdyby ve Varech nezpůsobil nějaký poprask. To se mu povedlo během středečního dne, kdy ho s jeho luxusním Lamborghini vyhmátla policie a napálila mu pokutu. Influencer se však náramně bavil a nepřestával se smát. Redakce eXtra.cz získala video, kde je celý incident zaznamenán.


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.


Vraždu v Teplicích vyšetřují policisté


Barbie Jiráčková odhalila své plastiky. Nechala si znovu upravit prsa a touží po radikálním zákroku

Karlovarský filmový festival si ani letos nemohla nechat ujít česká Barbie Gabriel Jiráčková. V rozhovoru pro eXtra prozradila, nejen jak si s partnerem užívají samotný festival, ale promluvila i o dalších plastických operacích, které má v plánu podstoupit. Chce si nechat prodloužit nohy!


Bez Ukrajinců by se naše ekonomika neobešla, míní Juchelka. Popsal, čím Česko láká cizince

Kulturně jsme úplně stejnou zemí, jako je Ukrajina. Jsem rád, že tu Ukrajince máme, jako ekonomika bychom se bez nich neobešli. V pořadu 360° to řekl místopředseda Poslanecké sněmovny, stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš Juchelka (ANO). Popsal, že se do Česka stěhuje také mnoho lidí ze západu. Láká je například fakt, že Česko je jednou z nejbezpečnějších zemí na světě.


Nelegální pobyt Rusů v Česku? Bez biometrického pasu musí pryč, rozhodlo ministerstvo

Česko od středy neuznává nebiometrické pasy Ruské federace. Ruští občané s takovým pasem budou na českém území pobývat nelegálně. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo zahraničí. Podobné opatření už zavedlo Dánsko. Česká republika o něm informovala na jednání příslušného orgánu Evropské unie a vyzvala další státy k přijetí stejného opatření.


Dugin, Putin a plány na likvidaci Západu. Kam až jsou Rusové schopni zajít?

Od počátku století čelíme narůstajícímu ruskému imperialismu. Mezi nejhlasitější propagátory obnovy ruského impéria pod praporem eurasijství patří již třicet let Alexander Dugin. Před patnácti lety Dugin přišel s tzv. Čtvrtou politickou teorií, jejímž záměrem je zničit západní liberální řád a nastolit éru pluriversalismu. Samotné Rusko má při zničení Západu sehrát klíčovou roli. Jan Horník v knize Západ


Denní horoskop na pátek 5. 7. 2024: Rybám hrozí konflikty, Berani budou čelit ošemetné situaci

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 5. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jak jsem zpovídala teroristu: „Vy na nás házíte bomby a čekáte zpátky růže?“

ANALÝZA. Téměř přesně před devatenácti lety islamističtí teroristé zaútočili na metro a autobus v centru Londýna. 52 lidí tehdy zabili a přes 780 zranili. Minimálně jeden z pachatelů měl úzké vazby na Al-Muhajiroun, islamistickou skupinu, která otevřeně schvalovala útoky z 11. září 2001 a požadovala zavedení práva šaría ve Velké Británii. Spoluzakladatel skupiny teď stojí před soudem. O tom, proč


Z tragického zemětřesení v roce 2010 se Haiti nevzpamatovalo dodnes. Jednu z nejchudších zemí světa ovládá násilí

12. ledna 2010 postihlo karibský ostrovní stát Haiti zemětřesení o síle přesahující 7 stupňů magnituda s epicentrem nedaleko metropole Port au Prince. Haiti už před ním patřilo k nejchudším zemím světa, po zemětřesení se vše ještě zhoršilo.


Konec „nejošklivějšího“ nádraží v Česku? Liberecký autobusák má čekat proměna

Liberec by se konečně mohl zbavit zřejmě nejošklivějšího autobusového nádraží v Česku. Budova seskládaná z unimobuněk vítá cestující už desítky let. Teď se objevil plán řešení. Autobusové nádraží by se mohlo přestěhovat blíže k vlakovým kolejím a využilo by tak budovu železničního nádraží. Nebude to ale zadarmo. Odhad nákladů je ve výši jednotek miliard, uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.


Andrej Babiš nechal vysvětit kapličku na Čapáku: Schillerová si užila duchovní den

Andrej Babiš (69) se kromě oddávání párů nedávno pustil do další aktivity, tentokrát nechal vysvětit kapličku v areálu Čapí hnízdo a nechyběla u toho ani Alena Schillerová (60).


Kreml odmítl Erdogana. Zprostředkotavelem míru na Ukrajině nebude, prohlásil Peskov

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nemůže být prostředníkem v mírových rozhovorech mezi Ruskem a Ukrajinou, uvedl ve středu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Uvedla to agentura TASS.


Kde je Macron? Prezident zmizel

Francouzský prezident Emmanuel Macron se naposledy ukázal na veřejnosti v neděli, když s vzezřením rockové hvězdy odevzdal svůj hlas v prvním kole parlamentních voleb. Od té doby po něm není v době vrcholící předvolební krize jeho strany vidu ani slechu. Čelí skutečnosti, že jej jeho spolustraníci v kampani nechtějí kvůli prezidentově nepopularitě, píše dnes web Politico.


Druhý kongresman vyzývá Bidena k odstoupení z voleb: Je čas hledat někoho jiného

Člen americké Sněmovny reprezentantů Raúl Grijalva se stal druhým kongresmanem z Demokratické strany, který vyzval prezidenta Joea Bidena, aby stáhl svou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách. Důvodem je Bidenův slabý výkon v první předvolební debatě s Donaldem Trumpem. Uvedl to server CNN.


7 nejzábavnějších filmových policajtů: Kdo je ve stejné lize jako Axel Foley?

Tyhle lovce zločinců musíte znát. Jsou stejně drsní jako zábavní.


Záhada francouzského Excaliburu: 1300 let prý byl v kameni, teď najednou zmizel

K meči se váže dlouhá historie s původem v prastarých hrdinských eposech, a ve městě Rocamadour jsou z jeho zmizení nesmírně nešťastní. Byl totiž ikonickým artefaktem, který k místnímu hradu lákal turisty i nadšence do rytířských bájí.


Den nezávislosti očima imigrantů: Strach z násilí a pošlapání základních lidských práv a svobod

Pro Američany jsou oslavy Dne nezávislosti hlavně o ohňostrojích a grilování. Imigranti ovšem tento svátek vnímají jinak. Spojené státy totiž nejsou zdaleka tak tolerantní a svobodnou zemí, jak by se mohlo na první pohled zdát.


Neústupný prokurátor z chudé rodiny. Do Downing Street míří levicový Keir Starmer

Britové si ve čtvrtek volí nový parlament, už dopředu je ale téměř jisté, že se novým premiérem stane lídr labouristů Keir Starmer.


Případ týraného psa z Uherského Hradiště: Majiteli hrozí léta vězení, pes je v nové rodině

Kriminalisté ve čtvrtek obvinili pětadvacetiletého muže z týrání zvířat. Majitel podle policie nechal minimálně od loňského listopadu do letošního března tříletého psa plemene americký buldok samotného v bytě v panelovém domě v Uherském Hradišti. Pes je již v náhradní rodině. Obviněnému hrozí až šest let vězení, sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Radomír Šiška.


Strana Le Penové pravděpodobně nezíská většinu křesel ve volbách

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informoval server The Economist.


„Platit 10 tisíc za studnu je nesmysl.“ Bartoš couvá z napálených stavebních poplatků

Nesmyslně vysoké poplatky za některé stavby se možná ještě sníží. Od července totiž vedle aktualizovaného stavebního zákona platí i nový ceník správních poplatků za garáže, studny nebo chaty, které poměrně nepříjemně stouply – v některých případech ze stokorun na mnoho tisíc. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, pod jehož resort legislativa spadá, ale nově v reakci na dění v médiích prohlásil, že ještě nachystá změnu. Podle něj nedává smysl,...


Vývoz vojenského materiálu loni meziročně stoupl o víc než 60 pct. na 48,9 mld.

Praha - Vývoz vojenského materiálu loni vzrostl o více než 60 procent ve srovnání s rokem 2022 a dosáhl na 48,9 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy o zahraničním obchodu s vojenským materiálem za loňský rok, kterou má ČTK k dispozici. Ministerstvo průmyslu a obchodu podle ní udělilo loni 1580 licencí k vývozu vojenského materiálu do 99 zemí v hodnotě téměř 68,2 miliardy korun.


„Pozice našich obránců byly zničeny.“ Ukrajina potvrdila, že Rusové dobyli část Časiv Jaru

Ukrajinské ozbrojené síly dnes potvrdily ústup ze čtvrti Novyj ve východoukrajinském městě Časiv Jar. Získání kontroly nad oblastí ve středu oznámilo ruské ministerstvo obrany, o postupu ruských jednotek v tomto strategicky významném městě informovali i ukrajinští analytici z projektu DeepState, který má blízko k ukrajinské armádě.


Policie hledá zvrhlíka z pražské restaurace


Britští konzervativci na kapačkách

Britští labouristé směřují k drtivému vítězství. Exit poll zveřejněný v jedenáct hodin českého času připisuje labouristům 410 křesel v Dolní sněmovně z 650. Konzervativci mají získat 131, Liberální demokraté 61 a Reform UK Nigela Farage 13. Jsou to sice volební odhady, ale britské exit polly bývají tradičně velmi přesné. I když čísla nebudou zcela souhlasit, je jasné, že Labouristická strana bude mít absolutní většinu, což koneckonců...


Z tašky vytáhl půl milionu, zachytily ho kamery. Policie hledá zloděje z restaurace u Prahy

Neznámý nenechavec odcizil ve středu večer v restauraci ve středočeských Průhonicích půl milionu korun v hotovosti. Zloděj podle kamerových záznamů vytáhl z tašky jednoho z hostů kromě peněz i pět platebních karet. Okradený host nabízí případnému nálezci cenností odměnu až 50 tisíc korun.


Módní policie z kolonády ve Varech: Haj se zabalil do závěsu, Smetana překvapila ve sněhulích i dokonale styloví Brzobohatí

Šaty dělají člověka nejen na červeném koberci, ale i na karlovarské kolonádě. Pojďme se proto podívat, které ze známých tváří to v ulicích západočeského města při filmovém festivalu nejvíce slušelo. O prvenství se bezesporu ucházejí manželé Brzobohatí, extravagantně vystylovaný hudebník Jordan Haj (35), jeho partnerka Emma Smetana (36) v korzetu a sněhulích i usměvavá "Pamela" Jitka Kocurová (45).


Do ruské armády se denně hlásí přes tisíc lidí, tvrdí Medveděv

Tento rok se k ruské armádě přidalo více než 190 000 dobrovolníků a vojáků ve dočasné službě. Dnes to prohlásil místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv, napsal server Sky News.


Orbán poletí do Moskvy za Putinem

Maďarský premiér Viktor Orbán se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Moskvě v pátek 5. července. Informaci přinesla maďarská sekce Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) s odvoláním na vládní zdroj.


Islamista zastřelil dva lidi před gay barem v Oslu. Dostal 30 let vězení

Norský soud dnes poslal na 30 let za mříže Zaniara Matapoura, který byl obviněn z terorismu kvůli střelbě u gay baru v metropoli Oslu v červenci 2022. Incident si vyžádal dva mrtvé a devět vážně zraněných. Píše to s odkazem na norská média agentura Reuters.


Nového premiéra dostane Británie už v pátek, zřejmě půjde o Starmera

Lidé ve Spojeném království si volí do Dolní sněmovny 650 poslanců. Dolní komora britského parlamentu, anglicky známá po jménem House of Commons, zahrnuje politiky ze všech čtyř částí země. Jde o 543 zástupců z Anglie, 57 ze Skotska, 32 z Walesu a 18 ze Severního Irska. Aby tedy strana měla většinu, musí získat 326 křesel.


ZMĚNA V BRITÁNII: Keir Starmer deklasoval Sunaka a povede zemi. Konzervativci toto nezažili 100 let!

Spojené království čeká změna vlády. Podle exit pollů BBC a Ipsosu ve čtvrtečních volbách s výrazným náskokem zvítězili labouristé. Vládnoucí konzervativci naopak utrpěli historickou porážku, jaká nebyla zaznamenána od 19. století.


Průzkum: Zkušenosti Čechů s dodavateli energií se lepší, výhrady ale přetrvávají

Praha - Zkušenosti Čechů z jednání s dodavateli energií se za poslední roky zlepšily, přesto k nim má většina tuzemských odběratelů nadále výhrady. Nejčastějšími problémy jsou v současnosti dlouhá čekání na pobočce nebo zákaznické lince a celková rychlost vyřízení požadavků. Ubylo naopak stížností na časté hovory obchodníků. Vyplývá to z průzkumu společnosti Enehano.


Labouristé drtivě ovládli volby. Britům bude vládnout Keir Starmer

Spojené království čeká změna vlády. Podle exit pollů BBC a Ipsosu ve čtvrtečních volbách s výrazným náskokem zvítězili labouristé. Vládnoucí konzervativci naopak utrpěli historickou porážku, jaká nebyla zaznamenána od 19. století.


Dopravu na jih od Prahy kosí uzavírkový masakr, oblíbená pláž u Slap navíc omezuje parking

Cesta ke Slapské nádrži bude o prázdninách jen pro otrlé. Alespoň z pohledu rekreantů, kteří do populární letní destinace zamíří z Prahy. Tento týden začala na hlavní výpadovce směrem na Slapy uzavírka v centru Davle. A kdo už se přes řadu nekomfortních objížděk k vodě dostane, musí počítat s tím, že u jedné z nejoblíbenějších slapských pláží už nezaparkuje.


V roce 1954 zasáhla jižní Čechy hrůzná povodeň, historický Písek byl pod vodou

Katastrofální povodně z let 2002 a 1997 měly předchůdkyně. Jedny z těch méně známých, ale ničivých záplav zasáhly před 70 lety města a obce na dolním toku řek Otava a Vltava a velké škody napáchaly zejména na historickém centru Písku. Prahu tehdy ochránila ještě nedokončená a téměř prázdná Slapská přehrada, která zadržela nejhorší vodní příval.


Nikdy. Starmer odmítl připojení Británie k Evropské unii

Již více než čtyři roky Velká Británie není členskou zemí Evropské unie. A ještě kratší doba stačila na to, aby vznikly debaty o jejím znovu připojení. Nyní pravděpodobně příští premiér země odmítl připojení se slovy „nikdy v mém životě“.