Trending:


Záhada špiona MI6: Henniker-Heaton zmizel, po letech se na pohovce našla kostra

Před 50 lety, v neděli 23. června 1974, došlo v Británii k děsivé a záhadné události. Necelé tři roky předtím se po krátké vycházce ztratil bývalý šéf špionáže britské zpravodajské služby MI6 Peregrine Henniker-Heaton. A onu neděli se našla jeho kostra. Ležela na pohovce za zamčenými dveřmi jeho „kuřáckého doupěte“ neboli domácí pracovny, kterou ani policie, ani rodina až do té doby nikdy neprohlédla.


Rusko tvrdí, že čelilo "masivnímu útoku" ukrajinských dronů

Ruské protivzdušné systémy zneškodnily 21 ukrajinských dronů, které se pokusily zaútočit na Brianskou oblast, oznámil v noci na neděli místní guvernér Alexandr Bogomaz podle BBC.


Vlci v zooparku u Paříže zaútočili na běžkyni, ta utrpěla vážná zranění

Paříž - Šestatřicetiletá žena skončila na jednotce intenzivní péče poté, co ji v zooparku u Paříže napadli vlci, když si šla zaběhat. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News s odvoláním na francouzská média.


Hasiči v Č. Těšíně stále odstraňují následky bouře, způsobila velké škody

Ostrava - Hasiči v Českém Těšíně na Karvinsku stále likvidují následky bouřky, která se v sobotu nad ránem prohnala městem a způsobila značné škody. Poškozené je například městské koupaliště, sportovní areál nebo hřbitov. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Nataša Cibulková a mluvčí hasičů Jakub Kozák.


Do pěti let by měl Čech letět do vesmíru, říká vláda

Zhruba během pěti let by se mohl uskutečnit let českého astronauta do vesmíru. Vyvoleným má být zkušený pilot Aleš Svoboda, člen záložního týmů astronautů ESA. Ten by měl už letos zahájit výcvik.


Zahájení dětské olympiády v Č. Budějovicích sledovaly tisícovky lidí

České Budějovice - Tisícovky lidí sledovaly dnes večer v Českých Budějovicích zahájení Olympiády dětí a mládeže 2024, kterou pořádá Jihočeský kraj. Na náplavce u Vltavy u Dlouhého mostu zažehla olympijský oheň olympijská vítězka Eva Adamczyková. V soutěžích dětské olympiády se na jihu Čech představí více než 3500 sportovců.


Povstání v Rusku. Od smrti Prigožina je Putin mocnější než kdy jindy

Když šéf ruských polovojenských jednotek Jevgenij Prigožin loni vyslal své žoldáky z Wagnerovy skupiny do útoku na Moskvu jako součást krátkodobé vzpoury, prezident Vladimir Putin působil slabě a zranitelně. O rok později, po nejvážnějším zpochybnění jeho autority za téměř čtvrt století u moci, však kremelský vůdce působí jistěji než kdy jindy.


Ruské protivzdušné systémy údajně zneškodnily masivní ukrajinský útok

Ruské protivzdušné systémy zneškodnily 21 ukrajinských dronů, které se pokusily zaútočit na Brianskou oblast, oznámil v noci na neděli místní guvernér Alexandr Bogomaz podle BBC.


Smůla cizince v Brně: Ve striptýzovém baru zůstal úplně sám, odešly i tanečnice

Pokud by někomu vyprávěl, že zažil bouřlivou noc ve striptýzovém baru, zřejmě by nikdo neuhádl, jak probíhala. Cizinec (38) totiž do něj nezamířil kvůli vnadným ženám, ale kvůli nutnosti vykonat potřebu. Než ji dokončil, všichni z baru už odešli.


Prigožinův kult v Rusku: Na hrobě má sochu, lidé mu nosí květiny. Někteří nevěří, že je mrtvý

Postava Jevgenije Prigožina v téměř životní velikosti se tyčí na Porochovském hřbitově v Petrohradu. Socha hlavní postavy Wagnerovy skupiny přitahuje zástupy jeho příznivců. Dotýkají se ruky sochy, skloní hlavu, postojí v tichosti. Mnozí na hrob pokládají rudé karafiáty, a to i po Prigožinových narozeninách připadajících na 1. června, píše agentura DPA.


Česká turistka zakopla na Dachsteinu a zřítila se několik metrů. Zachraňoval ji vrtulník

Třiatřicetiletou turistku z České republiky po pádu na horské túře v alpském pohoří Höllengebirge ve spolkové zemi Horní Rakousy zachraňoval v sobotu vrtulník s pomocí lana. Zraněná žena byla transportována do nemocnice ve Vöcklabrucku, informoval dnes server OÖNachrichten.


Českem procházely velmi silné bouřky, problémy byly na železnici

Praha - Do Česka odpoledne dorazily silné bouřky, první vznikly v Pošumaví a postupovaly k severovýchodu směrem do středních a dál do severních Čech a také na východ směrem na Vysočinu. Kolem 22:00 bouřky postupovaly z Brna směrem na jižní část Olomouckého, východ Jihomoravského a do Zlínského kraje. Doprovázely je až pěticentimetrové kroupy a nárazy větru nad 90 km/h. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) o tom informoval na síti X. Počasí...


„ODS už není Václav Klaus, to je pryč,“ říká Fiala. Strana se prý nikam neposunula a je pravicová

Už není žádná ODS blízká Václavu Klausovi. To je věta, kterou teď opakuje premiér a předseda občanských demokratů Petr Fiala. ODS se prý nikam neposunula, posunuli se „někteří jiní“. Nejsilnější vládní strana přitom ztrácí na preferencích, je kritizována za opuštění pravicové politiky a přílišný posun do středu. Podle některých sociologů by ODS v příštím volebním období měla raději odejít do opozice a pokusit se opět stát hegemonem na pravici...


Žena měla ubodat partnera


Černochová kritizovala komunikaci s Řehkou, profesionální vztahy má ale za dobré

Praha - Vztahy s náčelníkem generálního štábu Karlem Řehkou jsou na profesionální úrovni dobré, komunikace ale v určitých záležitostech nefunguje. V pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to dnes řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Například o Řehkově zapojení do projektu Nemesis na nákup dronů pro Ukrajinu se podle svých slov dozvěděla z ČTK. Projekt podle ní navíc prošetřuje inspekce, otazníkem je například...


Smrt dítěte po výbuchu granátu: Objevily se nové šokující informace!

Trestní oznámení na 46letého Čecha v souvislosti s výbuchem granátu, při kterém ve středu v Chorvatsku zemřelo devítileté dítě, bude předáno České republice. Informovala o tom prokuratura v Zadaru, uvedl chorvatský deník Jutarnji list. Chorvatská televizní stanice RTL Televizija uvedla, že se 46letý muž s granátem dokonce vyfotografoval!


Trump si vybral kandidáta na viceprezidenta pro listopadové volby

Bývalý americký prezident a téměř jistý republikánský prezidentský kandidát Donald Trump si již vybral kandidáta na viceprezidenta pro listopadové volby, ale zatím to nikomu neřekl. Uvedl to server CNN.


Letní brigády


Jurečka chce zvýšení platů ve veřejném sektoru až o deset procent

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) plánuje na úterní schůzce tripartity navrhnout zvýšení platů ve veřejném sektoru od září pro tzv. první skupinu, do které patří úředníci, pracovníci v kultuře, technici, nepedagogičtí zaměstnanci ve školství a zaměstnanci ve státní službě. Navrhované zvýšení se pohybuje mezi sedmi a deseti procenty. Jurečka to uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce na České televizi.


Zdeněk (56): Kategoricky odmítám sušičku prádla. Manželce to vadí a tuším, že na mě chystá nějakou habaďůru

Zdeněk s Ditou nemají důvod se hádat. V manželství jsou oba spokojení. Až na jednu věc, a tou je sušička prádla. Zdeněk koupi tohoto domácího spotřebiče kategoricky odmítá.


Ukrajina po povolení používá americké zbraně za hranicemi a brzdí ruský postup

Týdny po rozhodnutí, které Ukrajině umožnilo používat zbraně dodávané Spojenými státy k omezeným úderům na ruské území, se Ukrajincům do určité míry daří zastavovat nový postup Rusů podél severovýchodní fronty. Vojenští velitelé nicméně volají po zrušení omezení pro střely dlouhého doletu, píše agentura AP.


Černochová: První dodávka munice bude na Ukrajině podle příslibu do konce června

Praha - První dodávka munice zajištěné na základě české iniciativy bude na Ukrajině do konce června tak, jak bylo přislíbeno. V pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to dnes řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Memoranda o porozumění podle ní Česko podepsalo s 18 zeměmi, naposledy s Islandem.


GLOSA: Absolutní debakl strážců zákona ohledně střelby na UK: Teď už jim nikdo neuvěří, i kdyby tvrdili cokoli

Jednání parlamentního bezpečnostního výboru se špičkami policie ohledně střelby na FF UK skončilo pro strážce zákona naprostým debaklem a ztrátou zbytků důvěry v pravdivost jejich tvrzení. Jestliže se chtěli před veřejností obhájit, vůbec se jim to nepovedlo. Naopak. Papalášská bohorovnost pražského policejního šéfa, která připomínala rétoriku předrevolučního okresního tajemníka KSČ, působila maximálně ostudně, a navíc také podezřele. Petr...


Polsko zvažuje úplné uzavření hranic s Běloruskem

Varšava zkoumá, jaké důsledky by mělo uzavření hraničních přechodů s Běloruskem pro ekonomiku a místní komunity. Polský ministr zahraničních věcí Radosław Sikorski to uvedl v rozhovoru pro TVN24.


Zpoždění letadel


Trapná Havlíčkova návštěva neratovické hospody: Takový vládní kartáč dlouho nezažil

Boj o voliče je v plném proudu a Karel Havlíček se do toho skutečně obul. Vyrazil do hospody v Neratovicích a ihned se na sociální síti X pochlubil, jaký vládní kartáč v tomto sedacím zařízení zažil. Respektive šlo podle jeho slov o vládní kartáč, který dlouho nezažil. Rozepsal se také o tom, že to bylo drsné. No, drsná hospoda, drsní lidé, drsné kartáče. Tak jako tak se jedná o poměrně zajímavý volební boj a samotní uživatelé sociálních sítí to...


Gubernátor: Pět lidí zabil a na 120 zranil ukrajinský útok v Sevastopolu

Moskva - Při ukrajinském vzdušném útoku bylo v Sevastopolu na Krymském poloostrově zabito nejméně pět lidí a na 120 lidí bylo zraněno. Podle ruské státní agentury TASS to dnes uvedl Moskvou dosazený gubernátor města Michail Razvožajev. Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že Ukrajina při útoku odpálila pět řízených střel dlouhého doletu ATACMS, z nichž čtyři byly sestřeleny a pátá explodovala ve vzduchu. Resort obrany následně ze zodpovědnosti za...


Česká řidička zemřela ve Švýcarsku. Do hlavy ji narazil kámen odražený z kamionu

Česká řidička přišla v pátek o život při dopravní nehodě na západě Švýcarska. Do její hlavy narazil kámen, který se odrazil od protijedoucího kamionu, informovala na svém webu místní policie.


Exmanželka Hapky (80) prozradila tajemství: Podivná smrt syna! Lékaři zametali stopy…

Zazářila v českých filmech Fešák Hubert, Vítr v kapse nebo Skalpel, prosím, tou opravdovou hvězdou se ale stala především v Itálii. Tu Zora Ulla Keslerová (73) poznala už v osmnácti jako modelka a po rozvodu s manželem, skladatelem Petrem Hapkou (†70), se do ní přestěhovala natrvalo. Jak na bouřlivý život s Petrem vzpomíná? A jak dnes vnímá slavnou éru hororových »béčkových« krváků?


Komunisté s Konečnou zpět ve sněmovně, TOP 09 a lidovci mimo

Volby do Poslanecké sněmovny by v červnu opět vyhrálo hnutí ANO, na druhém místě je nadále ODS. Koaliční Piráti, SPD i TOP 09 si ale významně pohoršili, ukázal průzkum agentury STEM pro CNN Prima News. Naopak komunisté zaznamenali úspěch, znovu by se dostali do Poslanecké sněmovny. Z vládních stran jsou na tom nejhůře lidovci, které by přeskočila Přísaha Roberta Šlachty i Motoristé sobě. Ti zaznamenali velký úspěch v uplynulých evropských...


Proč vznikají požáry v domácnostech? Tohle jsou nejčastější příčiny

Každý rok dojde k mnoha vážným případům, kdy je potřeba řešit zkrocení náhle vzniklých plamenů v bytech či rodinných domech. Mnohdy postačí ke vzniku požáru opravdu málo. Stačí jen malá jiskřička a rázem může být všechno naruby. Technická závada, staré spotřebiče, ale i obyčejná lidská chyba může mnohdy za katastrofu, stačí jeden nedopalek z cigarety a oheň je na světě. Jen za loňský rok utrpělo požár více než 5000 českých domácností.


Češi platí za parkování stejně jako Rakušané, nejméně za něj utrácí Slováci

Letní cestování po Evropě pro řidiče osobních aut znamená mimo jiné placení parkovného, přičemž nejméně za parkování zaplatí na Slovensku a nejvíce v Nizozemsku. Průměrná cena za hodinu parkování v EU letos vychází na 52 korun. Vyplývá to z dat společnosti EasyPark Group a jejích parkovacích aplikací. Společnost srovnávala průměrnou cenu za jednu hodinu parkování v 15 evropských zemích. Česko se v průzkumu umístilo jako země s pátým nejlevnějším...


Diktátor dostal samopal, partyzáni pivo. Zákulisí největšího únosu Čechoslováků

Přesně před čtyřiceti lety se do Prahy vrátili Čechoslováci unesení partyzány v africké Angole.


Pavel: Daně by se měly přerozdělovat i podle zaostalosti regionů

Karlovy Vary - Rozdělování daní by se mělo více přizpůsobit kvalitě života v regionech. Slabým krajům je třeba více pomoci, řekl dnes prezident Petr Pavel na debatě s občany po příjezdu na dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje. Podle něj se celková úroveň státu musí hodnotit podle nejslabších regionů. Právě Karlovarský kraj patří mezi ty, které jsou v řadě oblastí na posledních místech ve srovnání s ostatními kraji.


Pacientka za jízdy vyskočila ze sanitky na silnici. Zraněním na místě podlehla

Obrovská tragédie se stala v Praze. V neděli ráno v Karlovarské ulici vyskočila žena z jedoucí sanitky. Jak informovala agentura Aktu.cz, utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Tragickou událostí s nešťastným koncem se již zabývá policie.


DPA: Prigožinův kult mezi Rusy přežívá, jeho dědictví je ale straší

Petrohrad - Postava Jevgenije Prigožina v téměř životní velikosti se tyčí na Porochovském hřbitově v Petrohradu. Socha hlavní postavy Wagnerovy skupiny přitahuje zástupy jeho příznivců. Dotýkají se ruky sochy, skloní hlavu, postojí v tichosti. Mnozí na hrob pokládají rudé karafiáty, a to i po Prigožinových narozeninách připadajících na 1. června, píše agentura DPA.


Prezident Pavel apeloval na připomínání si historie

Prezident republiky Petr Pavel dnes zdůraznil, že lidé v Česku by si měli připomínat svoji historii a znát například činy odbojářů během druhé světové války. Prezident se v Miřeticích na Chrudimsku zúčastnil pietního aktu k 82. výročí vypálení a vyvraždění osady Ležáky. Podle prezidenta bylo v posledních letech věnováno více pozornosti Památníku Lidice než Památníku Ležáky.


Policie pátrala po třináctileté dívce, sestře úspěšné biatlonistky Voborníkové

Policisté pátrali po třináctileté dívce z Trutnovska, která se nevrátila domů od pátečního odpoledne. Pohřešovaná byla sestra biatlonistky Terezy Voborníkové, která na sociálních sítích požádala o pomoc při hledání. Díky pomoci veřejnosti ji policisté nakonec našli a dívka je v pořádku.


Boje na ulicích ruské Machačkaly. Útočníci napadli policejní stanici, kostel a synagogu

Po střelbě na policejní post v Machačkale v ruském Dagestánu pokračoval v jedné ulici střet s neznámými osobami, píše agentura Interfax. Portál Baza na platformě Telegram informuje o dvou zabitých útočnících. Ruská média dříve napsala, že při dnešních útocích neznámých útočníků v Dagestánu zahynuli dva policisté a dalších sedm jich bylo zraněno. Podle tiskových agentur neznámí lidé stříleli na synagogu a pravoslavný kostel ve městě Derbent a...


Počasí v Praze: Počátek týdne bude zalitý sluncem, pak přijdou bouřky

Pravé letní počasí čeká Pražany v posledním týdnu školního roku 2023/2024. Venkovní oslavy vysvědčení mohou ale koncem týdne školákům zkazit bouřky.


Z tragické střelby na FF UK vyplývá řada výzev a práce, míní Rakušan

Praha - Z prosincové tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze vyplývá řada výzev a práce. Jde například o nutnost pravidelných cvičení zásahu proti aktivnímu střelci či proškolování univerzit. V pořadu Za pět minut dvanáct v televizi Nova to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Zmínil také, že policie musí mít k dispozici mapové podklady v případě tzv. měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací lidí, která...


Červnový volební model ANO stále vítězí, do Sněmovny by se dostali komunisté


Rusko: USA nesou odpovědnost za raketový útok na civilisty v Sevastopolu

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že Spojené státy nesou hlavní odpovědnost za raketový útok na civilisty ve městě Sevastopol na Krymském poloostrově, který je pod kontrolou Moskvy. Tento útok byl proveden střelami ATACMS dodanými Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters.


Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot s historickým šarmem a moderním komfortem

V srdci České Sibiře, v klidné obci Sudoměřice, se nachází jedinečné venkovské sídlo s historickou atmosférou. Vznik historické budovy se datuje až do konce 14. století a v minulosti sloužila jako mejtovna – místo pro vybírání mýtného, zájezdní hostinec i honosný zámeček pro každodenní bydlení.


Nový hudební projekt Rudiše vychází z jeho románu Winterbergova poslední cesta

Praha - Jaroslav Rudiš společně se spoluhráči z kapely Kafka Band složil a natočil několik písní inspirovaných svým románem Winterbergova poslední cesta. Literárně-hudební projekt, ve kterém se pod názvem Winterberg Rudiš sešel se Zdeňkem Jurčíkem a Tomášem Neuwerthem, bude mít podobu alba. Trojice plánuje i koncerty, nyní představila první singl The Beautiful Landscape. ČTK o tom informoval Přemysl Štěpánek z vydavatelství Indies Scope.


Ze dvou měst ruského Dagestánu je hlášena střelba a šest zabitých

Moskva - Šest policistů bylo zabito a 12 zraněno při dnešních útocích ozbrojenců v ruském Dagestánu, informuje ruská státní agentura TASS s odvoláním na regionální ministerstvo vnitra. Agentura Interfax večer s odkazem na dagestánský resort vnitra napsala, že v Derbentu se po útocích na pravoslavný kostel obnovila střelba. Ruská média dříve informovala o střelbě na synagogu a kostel v Derbentu a také na policejní post v regionální metropoli...


Václav Neckář se už ke koncertování nevrátí? Jeho bratr otevřeně promluvil!

Už skoro půl roku nemohou fanoušci vidět Václava Neckáře na pódiu. A jak se nyní zdá, možná se tak nestane už vůbec nikdy. Nedávno sice ještě lázeňský lékař avizoval jeho možný návrat k hudbě, bratr Jan ale nyní přišel se smutnou zprávou.


CSU chce z Německa vyhnat Ukrajince, kteří nepracují

Nástup do práce by se pro uprchlíky z Ukrajiny měl stát podmínkou pro právo zůstat v Německu. Navrhl to předseda skupiny poslanců bavorské CSU v německém Bundestagu Alexander Dobrindt předkládá návrhy pro ukrajinské uprchlíky. Vládní SPD mu odpověděla tvrdě: „CSU by se měla stydět“.


Denní horoskop na pondělí 24. 6. 2024: Berani budou řešit nepříjemné záležitosti, Váhám se bude dařit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 24. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Původní zpráva | Evropská komise pro EZ: Podporujeme slovenský zákon o odstřelu medvědů

Evropská unie je připravená Slovensku pomoct s prováděním zákona o zjednodušeném odstřelu medvědů. Mluvčí Evropské komise Adalbert Jahnz pro EuroZprávy.cz potvrdil, že nový zákon je do značné míry v souladu se směrnicí EU o stanovištích neboli Zákonem o obnově přírody.