ZDENěK (56): KATEGORICKY ODMíTáM SUšIčKU PRáDLA. MANžELCE TO VADí A TUšíM, žE NA Mě CHYSTá NěJAKOU HABAďůRU

Zdeněk s Ditou nemají důvod se hádat. V manželství jsou oba spokojení. Až na jednu věc, a tou je sušička prádla. Zdeněk koupi tohoto domácího spotřebiče kategoricky odmítá.

Rok od roku je pro mě stále obtížnější prosadit si názor ohledně sušičky. Manželka jednou za čas nadhodí její koupi, ale já mám jasno. Nesmí mi do domu.

Linda (29): Přítel mě pozval na dovolenou. Netušila jsem, co mě tam čeká, ani že to skončí nejhorší hádkou našeho vztahu

Kolegyně z práce nasadily manželce brouka do hlavy

Jsem zastáncem tradiční péče o prádlo. Vyprat v pračce, v létě usušit na sluníčku a v zimě pověsit na šňůry v prádelně. Nejhorší roky v tomto směru máme s manželkou Ditou za sebou. Vychovali jsme tři děti a pamatuji dobu, kdy žena prala každý den i dvě pračky a večer u televize zásadně žehlila.

A dříve se neprodávaly tak kvalitní materiály jako dnes. Muselo se žehlit pomalu vše. Dnes je to brnkačka. Vše je vyrobeno ze syntetiky, a když se to pořádně pověsí, prádla na žehlení je polovina. Jenže manželka si před deseti lety usmyslela, že chce sušičku. Její kolegyně z práce jí spotřebič vychválily. Prý je prádlo hned suché, nemusí se prakticky žehlit, a navíc sušička zbaví prádlo ulámaných vláken a prachu.

Miroslav (62): Manželka miluje hádky. Mezi lidmi mi tím dělá jen ostudu

Odmítám chodit ve sraženém prádle

Jenže já jsem vysoký a mám problém sehnat dostatečně velké oblečení. A i já si vyslechl názory lidí, kteří sušičku používají. Při nevhodně zvoleném programu se prádlo smrskne. A i když ho člověk suší na správný program, stejně je o centimetr menší. A pro mě, který shání dlouhé kalhoty opravdu těžko, je i ten centimetr víc než dost.

Takže nechci. Tento spotřebič naše rodina používat nebude. Jenže Dita občas zkouší téma sušičky nadhodit a pokaždé to bohužel skončí hádkou. Nechápe můj zpátečnický postoj a já nechápu, proč nevnímá mé důvody. Sušení prádla stojí peníze, vyžehlené ručníky jsou stejně příjemné jako ty ze sušičky, a navíc není oblečení zničené. Dita už je ohledně sušičky tak podrážděná, že se změní z pohodové ženy na hádavou.

Martina (29): Mám doma skvělého chlapa. Při hádkách ale dělá něco, co mi nahání strach

Doufám, že manželka sušičku nekoupí tajně

Myslím si, že když už bydlíme sami a nejsme zahlceni starostí o tři děti, máme oba práce minimum. Hravě zvládneme domácnost, dům i zahradu. Nemyslím si, že bychom z toho byli vyčerpaní a zbude nám i dost času na zábavu. Jenže Dita cítí křivdu, že jí nechci dopřát spotřebič, který jí usnadní práci. Jenže tak to není. Nechci zkrátka menší ručníky, menší povlečení a tak dále.

Dita se bude muset smířit s tím, že v tomto jediném bude po mém. Jinak jsem ochotný jít do kompromisu a na všem se dohodnout. Umím ustoupit. A rád dělám své manželce radost. Kdykoliv něco chtěla, doma jsem to předělal tak, aby jí to vyhovovalo. Nechápu, proč je téma sušičky v naší rodině tak třaskavé. Po hádce spolu nemluvíme i půl dne. Zatím Dita respektuje můj názor. Bojím se dne, kdy přijdu domů a v prádelně bude stát sušička. To by mě manželka dost zklamala.

Další příběhy ze života →

Eliška (28): Syn se ještě ani nenarodil a už jsme se s mužem hádali o výchově. Pak přišla rána osudu, která nás usmířila

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-23T05:16:21Z dg43tfdfdgfd