Trending:


Střelba na dálnici D35. Drsná hádka dvou mužů skončila krvavým zraněním

Policisté v pondělí řešili konflikt mezi dvěma muži poblíž dálnice D35 u obce Dolní Roveň. Podle policistů jeden muž při potyčce utrpěl střelné poranění, po druhém z nich následně pátrali, pak na sociální síti X oznámili jeho zadržení. "Kriminalisté nyní zjišťují bližší okolnosti potyčky. Další informace poskytneme, jakmile to situace dovolí," uvedli.


Vražda v Mohelnici: Muž neunesl rozchod a vraždil, hrozí mu až 20 let

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Nejvyšší soud USA řešil Trumpovu imunitu


Operní pěvkyně Dagmar Pecková zářila v Paříži: Na její koncert dorazila i hvězda filmu Taxi Samy Naceri

Známá operní pěvkyně Dagmar Pecková (63), která se proslavila mimo jiné v Německu či Americe, má za sebou velkolepý koncert při příležitosti 100. výročí českého velvyslanectví ve Francii. Ten se uskutečnil v úterý v podvečerních hodinách v Paříži. "Je mi velkou ctí, že jsem u toho mohla být," sdělila redakci eXtra.cz samotná pěvkyně, na jejímž koncertě nechyběla ani hlavní hvězda filmové série Taxi Samy Naceri (62).


Orbán se chystá za Zelenským. Ukrajinu navštíví poprvé od začátku války

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý navštíví Kyjev a sejde se s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na tři zdroje obeznámené se situací.


„Most Inteligence“ se vrací k životu: Po půl roce po něm zase pojedou vlaky

Na Branický most v Praze se 1. července po téměř půl roce vrátí vlaky. Provoz se v podvečer obnoví po jedné koleji, nově po dvou kolejích by se mělo jezdit na podzim, řekla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Most se kvůli rekonstrukci a přidání druhé koleje pro vlaky uzavřel 10. ledna. Ovlivnilo to zejména nákladní železniční dopravce, kteří museli místo objíždět výrazně delší trasou přes České Budějovice nebo Chomutov.


Bartoška ukázal ve Varech vnučku. Podívejte se, jak jim to na červeném koberci slušelo

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška letos na červeném koberci představil výjimečného hosta – svou tříletou vnučku Andulku. S malou princeznou vesele pózovali před fotografy a po celou dobu se od sebe nehnuli na krok.


Nový poplatek zdražil elektřinu. Platíme za datové centrum, které ještě nefunguje

První červencový den přinesl nový poplatek na faktuře za elektřinu, který je úzce spjat se sdílením energie schváleném v Lex OZE II. Každé odběrné místo...


Nový ukrajinský velvyslanec v Praze Zvaryč v úterý oficiálně zahájí misi

Praha - Svoji diplomatickou misi v Česku v úterý oficiálně zahájí nový ukrajinský velvyslanec Vasyl Zvaryč. Prezident Petr Pavel přijme jeho pověřovací listiny, stejně jako nových velvyslanců a velvyslankyň Španělska, Indie a Zambie. Informoval o tom dnes odbor komunikace prezidentské kanceláře.


Ranní check: České firmy čile obchodují s Putinem, ČEZ řeší konec těžby uhlí

Dobré ráno! Je 184. den roku, svátek má Patricie. V tento den v roce 1947 Československo po nátlaku Sovětského svazu odmítlo Marshallův plán. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Zástup ministran dál zaváří Okamurovi, Piráti ztrácí, Babiš loví z druhé ruky

Těsně po evropských volbách je už v zásadě jasné, že se i v české politice pomalu ustanovuje nový trend – voliči se nebojí ve větší míře sahat po alternativách ať už k vládním stranám, nebo opozici. V čele s přehledem zůstává hnutí ANO, dál ale výsledky rozdrobují drobnější subjekty, což oslabuje pětikoalici, a především hnutí SPD. Dostavuje se tak neklid na antisystémové a vlastenecké frontě, kde voličská podpora kolísá a fragmentace hlasů se...


Nenápadné gesto prince Williama vás dojme. Na nemocnou Kate myslí v každé situaci

Při nedávné oficiální návštěvě japonského císaře Naruhita udělal princ William nenápadné gesto, které neuniklo pozornosti odborníků. Podle nich šlo o dojemnou poctu jeho nemocné manželce, princezně Kate. Informoval o tom portál GB News.


Babišova frakce jedná na všech frontách, velikost a vliv skupiny má v rukou Le Penová

Postup vyjednávání na pravicové části politického spektra v Evropském parlamentu připomíná v posledních týdnech tržiště. Ve fázi vzniku jsou totiž hned dvě nové frakce, které pro sebe chtějí urvat co největší část vlivu. A v obou těchto skupinách hrají svou roli české subjekty. Mluví se především o alianci Patrioti pro Evropu, jejich vznik spoluinicioval Andrej Babiš (ANO). Na tahu je nyní francouzské Národní sdružení Marine Le Penové.


Útok nožem na policisty v Německu. Íránce zasáhla jejich střelba

V neděli večer v německé obci Lauf an der Pegnitz, nacházející se v Bavorsku v oblasti Středních Franků, napadl útočník nožem tři policisty. Policisté útočníka postřelili, ten svým zraněním nakonec podlehl, potvrdila místní policie.


Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat

Brno - Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat. V nejbližších hodinách očekávají poklesy hladin na zasažených tocích a odeznívání povodňových stupňů. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. V neděli se po bouřkách na Moravě rozvodnilo několik toků, dosáhly stupně povodňové aktivity.


Střelba na benzince u Pardubic: Policie dopadla podezřelého, předcházely tomu velké manévry

Policie zadržela podezřelého muže, který se v pondělí u obce Dolní Roveň na Pardubicku u dálnice D35 zúčastnil potyčky, při níž byl postřelen člověk. Ke konfliktu mělo dojít asi půl kilometru od čerpací stanice u dálnice D35 nedaleko Dolní Rovně, kousek od Pardubic. Pachatel poté z místa uprchl, načež policie rozjela pátrací akci. Na místě se vyskytovaly ozbrojené hlídky a pravděpodobně i zásahová jednotka.


Dagmar Havlová: PRAVDA o hodnotě šperků z červeného koberce! Zatočí se vám hlava

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je od pátku v plném proudu, přičemž už do lázeňského města zavítala řada hvězd. Byla mezi nimi i Dagmar Havlová a zaujala tím, co měla na sobě.


Babiš s Orbánem mají nové spojence. Do evropské frakce se přidá Salvini či pravice z Portugalska

K připravované frakci v Evropském parlamentu, jejíž vznik v neděli ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán či český expremiér Andrej Babiš, se připojí i italská Liga, kterou vede vicepremiér Matteo Salvini. Napsal to dnes s odvoláním na své zdroje italský tisk. Spekuluje se rovněž o zapojení polské strany Právo a spravedlnost (PiS), francouzského Národního sdružení (RN) či portugalské formace Dost (Chega). Německá AfD se k nové frakci prozatím...


Filmový festival zachráněn. Největší skandalistka si rozmyslela svůj příjezd. Agáta musí zůstat doma

Pokud jde o skandály, je na ně Agáta Hanychová specialistkou. To dobře ví i prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška. Letos uplynulo přesně dvanáct let od dne, kdy Agáta s Mirkem Dopitou ztropili jeden z největších festivalových skandálů. Ačkoli měla Hanychová roky na festival zakázaný vstup, letos plánovali společný příjezd. Z něj však k radosti všech pořadatelů podle informací eXtra.cz na poslední chvíli...


VIDEO: Aktivní útočník v Poslanecké sněmovně, policie nacvičovala zásah uvnitř budovy


Policie už 30 let pátrá po vrahovi "sladké Kathy". Našli ji u vody nahou a pobodanou

Američanka Kathryn Menendezová zemřela v pouhých sedmnácti letech. Policie věří, že díky nové analýze DNA dopadne vraha i po třiceti letech.


WSJ: Ukrajinu a Rusko čeká krvavé léto s tisíci mrtvými a malou nadějí na zisky

Kyjev - Ukrajinu a Rusko nejspíše čeká krvavé léto s tisíci mrtvými, ve kterém žádná ze stran nedosáhne velkých zisků. Ani jedna strana se nezdá být schopná rozhodujícího průlomu, píše americký list The Wall Street Journal (WSJ) v dnešní analýze situace na bojišti.


Zemřelá Češka v Chorvatsku


Architektura je služba společnosti a nekonečný vesmír inspirace, říká Vladimír 518 na Karlovarském filmovém festivalu

Režisér Jan Zajíček a autor námětu, hudebník a multimediální umělec Vladimir 518 se ve svém novém celovečerním filmu zabývají do hloubky českou a slovenskou architekturou z let 1958–1989. Jejich film měl v minulých dnech premiéru na Karlovarském festivalu a sklidil nemalý úspěch.


Petr Pavel a další nejvyšší státníci nastínili plány na summit NATO


Člen AfD pokousal na sjezdu demonstranta

Německá policie vyšetřuje incident, ke kterému došlo v sobotu ve městě Essen, kde delegát pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) pokousal demonstranta do nohy s tím, že jednal v sebeobraně. Uvedl to deník Bild.


Nejnebezpečnější věznice světa

Věznice není místo, kde by chtěl kdokoli skončit. Obava z uvěznění ve vězeňské cele po zbytek života způsobuje, že se většina lidí snaží ze všech sil vyhýbat porušování zákona. Pro některé z nich však bohužel život volí jinou cestu. Otázka, kam se do vězení dostanete, je nyní zcela novou starostí. I když pobyt ve vězení je špatný kdekoli, některé věznice jsou notoricky známé svým nebezpečím. Některé věznice, od hluboké džungle ve Venezuele až po ostrovní pevnosti v USA, si vysloužily děsivou pověst. Kontrola gangů, drogy a násilí ze strany vězňů i dozorců jsou jen některá z rizik. Klikněte na galerii a zjistěte více o nejnebezpečnějších věznicích na světě.


Hnutí ANO založilo nové unijní uskupení


Kreml znepokojuje, že Ukrajina údajně přesouvá armádu k běloruským hranicím

Kreml tvrdí, že zprávy běloruského ministerstva obrany o přesunu ukrajinských vojáků, zbraní a vojenského vybavení do Žytomyrské oblasti, která sousedí s Běloruskem, jsou znepokojivé. Upozornila na to agentura Reuters.


Hráči hazardu mohou nově žádat o vyloučení přímo při hře, nejen na MF

Praha - Hráči hazardních her mohou ode dneška žádat o vyloučení z hraní přímo u provozovatelů hazardu, tedy při on-line hraní nebo v kasinu. Dosud bylo možné žádat o zápis do rejstříku vyloučených osob pouze prostřednictvím ministerstva financí. Nově je také možné nechat se vyloučit z hraní jen na 48 hodin, uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě. Obě změny by podle něj měly přispět k zodpovědnějšímu hraní.


Láska na kolonádě. Jiří Dvořák vyvedl tajemnou krásku. Po rozchodu s o 28 let mladší Slovenkou má herec nový objev

Jiří Dvořák patří mezi herce s osobitým charismatem a o zájemkyně nikdy neměl nouzi. V lásce se mu však nikdy příliš nedařilo. Před rokem oznámil rozchod se slovenskou herečkou a moderátorkou Martinou Zábranskou a od té doby se po boku dámy ve společnosti neobjevil. Jak ovšem zachytili fotografové eXtra.cz, zdá se, že sympatický herec teď už zase není k mání.


O zvláštním souboji. Před 100 lety se portugalský premiér utkal na meče s letcem

Ve středu 2. července 1924 se v lisabonském Parku Necessidades (lze přeložit asi jako Park Potřebných) odehrála zvláštní scéna. Za přihlížení desítek diváků tam proti sobě stanuli dva muži s meči v rukách. Jedním z nich byl kapitán portugalského letectva, druhým odstupující předseda portugalské vlády. Spor ve věci cti se rozhodli rozetnout soubojem.


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...


Komentář | Situace na Krymu demonstruje neschopnost Rusů i Američanů chovat se jako zodpovědné velmoci

Situace na Krymském poloostrově jasně demonstruje, jak dvě světové mocnosti zatratily jakoukoli možnost situaci řešit, dokud byl čas. Stojí za tím neschopnost k jakémukoli jednání. Teď se musí Moskva a Washington popasovat s problémem, který si jejich lídři způsobili sami a postupem času ho ještě umocnili. Nenávist ale roste do nepřijatelných mezí a brzy nemusíme mluvit o diplomatických rozmíškách, ale otevřené válce.


Jágrova Dominika v nesnázích. Promočená na kost čekala na odvoz, pomoci se dočkala od cizího muže

Jaromír Jágr (52) a Dominika Branišová (29) patří v Karlových Varech mezi nejsledovanější páry českého šoubyznysu. Redakci eXtra.cz neunikly momenty, které nastaly na nedělním večírku UniCredit Bank. Půvabná brunetka se totiž rozhodla, že za deštivého počasí opustí velkolepý mejdan a zamíří do hotelu se převléci.


Berberské lvici Tamice je dnes deset let, v zoo porodila 13 lvíčat

Plzeň - Berberské lvici Tamice z plzeňské zoologické zahrady je dnes deset let. Tamika, kterou zoo přivezla v roce 2015 z Hannoveru, je asi nejúspěšnější lví matkou v téměř stoleté historii plzeňské zoo. V pěti vrzích přivedla na svět 13 mláďat. Dnešní oslavu si zpestřila porcí skopového masa a hrou s míčem se svými potomky. Zoo má aktuálně devět lvů berberských. V přírodním čtrnáctiarovém výběhu s vodním příkopem je jich sedm a dvě mladé lvice...


Těsné případy, které mohly změnit běh dějin

Mnohdy se považuje za samozřejmé, že jsme se jako lidstvo dostali tak daleko. Od pravěku až po současnost je výčet událostí, které se mohly pokazit, prakticky nekonečný. Od živelných pohrom, přes globální pandemie až po frustrující lidské problémy, které nás přivedly příliš blízko k hraně, to rozhodně není jen strategie a pud sebezáchovy, co přivedlo lidstvo do 21. století; podílelo se na tom i notná dávka štěstí. Doufejme, že zkoumání těsných případů z historie, které mohly naši současnou realitu radikálně změnit, nám pomůže být v budoucnu opatrnější a připravenější. Přečtěte si o katastrofálních těsných případech, které mohly změnit nebo ukončit život, jak ho známe.


Oslava historie afroamerické hudby

Hudba je nezměrně důležitým aspektem každé kultury. Skrze hudbu si komunity předávají příběhy o historii, těžkostech a vítězstvích, stejně jako zvuky, rytmy a styly těch, kteří přišli před nimi. Vzhledem k tomu lze říci, že žádná hudební tradice neměla na moderní svět takový vliv jako hudba afroamerické komunity. Po stovky let vzešly nejpopulárnější a nejvlivnější styly a žánry na světě z vynalézavosti černošských umělců a hudebníků. Svět jako takový by nezněl stejně bez příslušníků africké diaspory, kteří stále posouvají hranice hudební tvořivosti. Skutečně, historii a tradice afroamerické hudby je třeba si připomínat a oslavovat. Přečtete si o tom, jak afroamerická hudba změnila národ i svět.


Maďarsko převzalo předsednictví v Radě EU. Kritici se obávají jeho přátelství s Ruskem

Dnes se Maďarsko ujalo půlročního rotujícího předsednictví v Radě Evropské unie. Mezi hlavní priority Maďarska patří zlepšení konkurenceschopnosti EU, zastavení nelegální migrace a přiblížení zemí západního Balkánu k členství v EU, uvedl server index.hu.


Kalousek ostře o vládním koordinátorovi Foltýnovi: Stupidita jeho prohlášení bolí fyzicky

Stupidita prohlášení Otakara Foltýna bolí přímo fyzicky a je učebnicovou ukázkou, jak se nemá dělat strategická komunikace. Na sociálních sítích to uvedl exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), čímž reagoval na Foltýnův kontroverzní výrok o cenzuře a proruských narativech. Nový vládní koordinátor a bývalý náčelník Vojenské policie se proti Kalouskově kritice ohradil.


Trump požádal soud, aby odložil vynesení trestu v kauze plateb pornoherečce

New York - Bývalý americký prezident Donald Trump požádal newyorský soud, aby odložil vynesení výše trestu v jeho kauze s falšováním finančních záznamů kvůli platbám za mlčenlivost pornoherečce. Rozhodnutí o trestu by mělo padnout příští čtvrtek. Informovala o tom agentura AP s odkazem na dopis, který Trumpovi právníci zaslali soudci. Obhajoba se v dokumentu odvolává na pondělní rozhodnutí nejvyššího soudu o prezidentské imunitě, které by podle...


Babiš spoluzakládá novou frakci


Rutte v rozlučkovém projevu před nizozemským parlamentem vyzval k pokračování podpory Ukrajiny

Odcházející nizozemský premiér a budoucí generální tajemník NATO Mark Rutte v neděli při svém rozlučkovém projevu před nizozemským parlamentem vyzval k pokračování podpory Ukrajiny v boji proti ruské agresi. Uvedl to server Euronews.


Pod norským ledem ležel poklad. Obří vikingská loď naznačuje pohřeb krále

Archeologové potvrdili, že v Jarlsbergu na jihovýchodním pobřeží Norska našli zbytky vikingské lodi uložené původně v pohřební mohyle. Domnívají se, že mohlo jít o místo posledního odpočinku jednoho z norských králů.


Policisté řeší vraždu ženy v Mohelnici na Šumpersku. Podezřelý je její bývalý přítel

V bytě v Mohelnici na Šumpersku byla zavražděna sedmatřicetiletá žena. Policisté v této souvislosti zadrželi 42letého bývalého přítele oběti. O případu policisté informovali na síti X.


Ministr Ivan Bartoš k problémům s digitálním stavebním řízením


Z českých luhů a hájů: Kvíz o české přírodě a geografii pro všeobecné znalce. Kdo uhádne aspoň 5 z 10, může na sebe být pyšný

Máme malebnou vlast. Naše Česká republika je protkaná jak historickými pamětihodnostmi, tak přírodními památkami. Představíme si některé zajímavosti z českých luhů a hájů.


Ukrajina tvrdí, že odrazila útoky u vesnic, jejichž dobytí oznámila Moskva

Ukrajinská armáda oznámila, že odrazila útoky u vesnic Novooleksandrivka a Spirne v Doněcké oblasti. Moskva přitom v neděli tvrdila, že tyto dvě vesnice dobyla. Fronta u východoukrajinského města Pokrovsk, včetně Novooleksandrivky, je nadále místem nejzuřivějších bojů. Jenom za uplynulý den tam Ukrajinci odrazili 42 útoků a odehrálo se dohromady 142 bitev, uvedla dnes ukrajinská armáda podle agentury Reuters. Ve válečných podmínkách nelze...


Zpožděné lety drásají Evropu: V čem je problém, co dělat a jak je to s odškodným

Lidé v posledních dnech prožívají drahné chvíle na letištích. Místo, aby už plavali v moři, nebo po návratu užívali kouzlo domova, se kvůli zpoždění svých letů tísní v evropských letištních halách. Dotýká se to i Čechů, především těch, kteří z Prahy míří do některé z tureckých destinací a zpět. Deník přináší souhrn základních informací a odpovědí na nejčastější otázky.


Zatýkání a razie. Zamezili jsme státnímu převratu, tvrdí ukrajinská rozvědka

Ukrajinská tajná služba SBU oznámila, že překazila pokus o státní převrat, kterou měla vést proruská skupina uvnitř země s cílem ovládnout parlament a sesadit zvolenou vládu. Státní úřady v souvislosti s případem zadržely celkem čtyři lidi.