CHCETE SE PřESTěHOVAT DO ITáLIE? NA VLASTNí DůM VáM STAčí JEDINá STOVKA!

Pokud jste někdy snili o krásném cihlovém domku v idylickém sicilském městečku, možná přišla vaše šance. Město Sambuca di Sicilia se přidává k italskému trendu z posledních let a nabízí několik nemovitostí za pouhá tři eura!

Jedná se již o třetí várku domů za hubičku. Po obrovském úspěchu s prodejem za jedno euro v roce 2019 a za dvě eura v roce 2021, vyhlásil nově zvolený starosta Giuseppe Cacioppo třetí kolo, tentokrát za tři eura, tedy 75 korun! Má to jediný háček: dům si musíte na vlastní náklady opravit.

>

Cizinci se slétají, aby si koupili naše domy, zatím to byl úspěch,“ řekl Cacioppo v rozhovoru pro CNN travel. Podle něj jsou všechny domy, umístěné ve staré saracénské čtvrti, konstrukčně stabilní stejně jako domy z dřívějších prodejů. Nutně však potřebují opravit a zrekonstruovat. Závazkem při koupi také je, že tato rekonstrukce proběhne do tří let. Obyčejná oprava vás vyjde na zhruba 30 000 euro (750 000 korun), pokud byste však dům chtěli od základu změnit a předělat na luxusní a moderní obydlí, může se cena vyšplhat klidně i na 200 000 euro, což je zhruba pět milionů! 

Třetí kolo akce, která znovu oživila místní trh s nemovitostmi, přichází po dvou předešlých úspěších. Ve městě se otevřela nová ubytování a obchody a nastal příval stavitelů, architektů a designérů interiérů. Dokonce i spoustu z těch, na které dům v rámci akce nezbyl, si nakonec nějaké obydlí ve městě koupili. „Lidé, kteří spěchali do aukce, ale nakonec to nestihli, si místo toho nakoupili jiné levné domy. Zatím jsme prodali 250 nemovitostí,“ řekl Cacioppo.

>

Úspěch nabídky spočívá především v tom, že město vlastní všechny prodávané opuštěné domy a nemusí se tedy nijak dohadovat s majiteli, jako tomu bylo v jiných italských městech se stejným nápadem. Místní úřady totiž nabyly vlastnictví těchto budov po zemětřesení v roce 1969, po kterém mnoho místních odjelo. 

A jaké krásné domy to jsou! Dvě až tři ložnice, jedno až tři patra, postaveno ze zlatavě hnědého kamene. Mnoho z nich má balkony z tepaného železa, ze kterých si při ranní kávě můžete užít pohled na historické dlážděné ulice. Některé z nich dokonce mají i mozaikou vydlážděná nádvoří s citronovníky. Tedy opravdová italská idylka.

>

Pokud máte doopravdy zájem o jeden z těchto domů, budete potřebovat 5 000 euro na vratnou zálohu pro vstup do aukce. Vyvolávací cena u všech položek jsou 3 eura a v případě, že si nic nekoupíte, bude vám záloha vrácena. V minulých letech se ceny pohybovaly mezi jedním a 25 000 eury (616 000 Kč), aukce tedy může doopravdy dopadnout jakkoliv! Více informací o domech najdete na stránkách města. Pokud se vám to však letos nehodí, nemusíte si zoufat, akce rozhodně není poslední. „Číslováním várek chceme dát jasně najevo, že v dalších letech přijdou další prodeje,“ uzavřel Cacioppo.

2024-06-22T03:15:26Z dg43tfdfdgfd