TRAGICKá NEHODA NA SLOVENSKU. VLAK NA TRASE Z ČR SE SRAZIL S AUTOBUSEM

Ke srážce došlo na železničním přejezdu mezi Novými Zámky a Dvory nad Žitavou. V úseku je momentálně podle Železniční společnosti Slovensko (ZSSK) přerušený provoz.

Mluvčí Železnice Slovenské republiky Vladimíra Bahýlová pro TASR uvedla, že nehoda se stala krátce po 17. hodině na chráněném železničním přejezdu se závorami a světelnou signalizací. Autobus je po srážce těžce poškozený, lokomotiva hoří.

Na místo nehody míří slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), který již vyjádřil soustrast pozůstalým a poděkoval zasahujícím složkám. "Se zármutkem jsem přijal zprávu o tragické srážce vlaku s autobusem u Nových Zámků. Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým. Zraněným přeji co nejrychlejší zotavení," napsal na sociální síti.

Generální ředitel Českých drah Michal Krapinec sdělil na síti X, že havaroval expres Metropolitan jedoucí z Prahy do Budapešti. "Podle informací od záchranářů jsou cestující z vlaku v pořádku a byli evakuováni ze soupravy. Náš strojvedoucí byl s lehkými popáleninami ošetřen na místě," uvedl a vyjádřil upřímnou soustrast pozůstalým.

2024-06-27T19:14:59Z dg43tfdfdgfd