BOUřE SE PROHNALA PRAHOU. ZATOPILA PODJEZDY I TRAť U ČECHOVA MOSTU, DOPRAVA HLáSí PROBLéMY

Silná bouřka s přívalovými srážkami, která se ve čtvrtek odpoledne přehnala Prahou, zkomplikovala na několika místech provoz tramvají. Během intenzivní průtrže mračen voda zaplavila podjezdy Těšnov a Bulhar či trať u Čechova mostu v centru hlavního města, vyplývá z informací na webu dopravního podniku. Tramvaje musely kvůli nesjízdným tratím jezdit odklonem. Na Břevnově vypadlo napájení elektrickým proudem, mezi Malovankou, Vypichem a Bílou Horou začala jezdit náhradní autobusová doprava. Voda natekla také do vestibulu stanice metra A Můstek uprostřed Václavského náměstí. Vchod byl dočasně uzavřen a cestující se do stanice dostávali z druhého vestibulu v dolní části náměstí.

Bouřka ale řádila na více místech. Na Andělu déšť zaplavil pasáž a supermarket v obchodním centru. „Lidé situaci popisovali jako hotovou apokalypsu,“ uvedla reportérka CNN Prima NEWS Laura Doubková.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenskem se prohnaly silné bouřky s tisíci blesky. U Nitry se mělo objevit tornádo

Tramvaje neprojely ani po zaplaveném nábřeží Kapitána Jaroše či Dlouhou třídou a na některých místech byly hlášeny také kroupy.

Počasí způsobilo problémy i na železnici v Praze a středních Čechách. Ve Zbraslavi najel osobní vlak do sesutého kamení a zeminy, provoz na trati ve směru na Vrané nad Vltavou byl zastaven. Drážní hasiči evakuovali z vlaku cestující. „Událost je bez zranění a vykolejení,“ uvedla na sociální síti X Správa železnic.

Bouřky odpoledne zasáhly i další kraje. „V souvislosti s bouřkou a vydatným deštěm zasahují hasiči aktuálně u 214 událostí. Nejvíce v Praze, Plzeňském a Středočeském kraji. Jedná se o popadané stromy nebo zatopené sklepy a komunikace,“ sdělili hasiči před 16:30.

Meteorologové varovali, že čtvrteční bouřky mohou být velmi silné. Padat při nich mohou více než dvoucentimetrové kroupy a v úhrnu při nich může napršet přes 50 milimetrů za hodinu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pohroma na Olomoucku. Voda z polí zaplavila část obce Velký Týnec, hasiči řešili 200 událostí

2024-06-27T14:53:09Z dg43tfdfdgfd