„AMERICKý VOJáK“ STANUL PřED SOUDEM: ZAMILOVANOU žENU OBRAL O VíCE NEž MILION KORUN

Zevlují na sociálních sítích, kde loví osamělé ženy. Vzápětí se do nich údajně bláznivě zamilují. Tisíce žen už naletěly na pohádkové románky s americkými vojáky. Platí za to vysokou cenu, zpravidla stovky tisíc až miliony korun. Jednu takovou storku rozplétá Krajský soud v Brně.

„Lásko, jakmile mi skončí mise v Iráku, přijedu za tebou a budeme spolu žít. Jako záruku ti posílám své životní úspory. Jen je třeba zaplatit letenku a celní poplatky,“ těmito slovy zlákal svou oběť George Kofi G.

Stále dokola: Babičku obral americký voják, Brňana sestřička v Sýrii

Společně s komplicem Kwasi Owusu Y. připravili od dubna do července 2019 zamilovanou ženu o 1,2 milionu korun. „Se svou obětí se přitom nikdy neviděli,“ bylo uvedeno v obžalobě.

Podvodníci byli opatrní. „Komunikovali emailem z USA, Německa a Ghany,“ stálo dále v obžalobě. Policistům se přesto podařil husarský kousek a dopadli je. Pachatelům hrozil trest od jednoho do pěti let vězení.

Zoufalost či hloupost? Žena poslala údajnému americkému vojákovi tři čtvrtě milionu!

Soud prvního stupně z neznámých důvodů podvodníky potrestal nejmírnějším možným způsobem. Oběma uložil roční trest, který jim navíc podmíněně odložil na zkušební dobu tří let. Zda byl rozsudek přiměřený, rozhoduje Krajský soud v Brně. Úterní líčení ale musel odložit na neurčito, nedostavila se tlumočnice.

První případy tzv. amerických vojáků či lékařů na zahraničních misích evidují policisté už více než před 20 lety. Přesto je dodnes ročně podvedeno několik set žen. Ty přicházejí většinou o statisíce až miliony korun. „Nejde přitom zřejmě o konečné číslo. Domníváme se, že ne každá z obětí podvod nahlásí,“ upozornil mluvčí policie Pavel Šváb.

Miliony fuč!: Dvě ženy z Hodonínska naletěly sladkým řečem "amerických vojáků"

Některé ženy natolik propadnou pohádkám o zamilovaných amerických vojácích, že nevěří ani vlastní rodině. V lednu 2024 např. žena (79) i přes varování blízkých poslala „zamilovanému“ americkému vojákovi 40 tisíc korun. Jiná žena (49) z Brněnska poslala své lásce 450 tisíc korun než pochopila, že byla podvedena. Kontakt přerušila. Ničema to ale zkusil po čase znovu a vyplatilo se mu to, poslala mu dalších 300 tisíc korun.

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

2024-07-02T13:25:13Z dg43tfdfdgfd