"MěSíčNí VýDAJE NA ELEKTřINU JSOU Už NAD NAšE SíLY." BUQUOYOVé PRODáVAJí ZáMEK MěšICE

Podle dcery je ale šlechtický pár dlouhodobě indisponovaný a zámek už nemá, kdo zaopatřit. Nahlédněte s námi do interiérů za 35 milionů korun.

Politolog, publicista a šlechtický potomek Jan Nepomuk Berwid-Buquoy spravoval zámek se svou manželkou Bärbel Berwidovou-Buquoyovou od 90. let minulého století. Nemovitost, kterou komunisté využívali jako sklad zemědělské techniky, rekonstruovali a otevřeli veřejnosti. Zámek návštěvníky lákal výstavami a nábytkem slavných osobností. Ve sbírce zámeckého pána byl například jídelní stůl a pohovka Reinharda Heydricha i secesní postele z roku 1901 po Janu Masarykovi.

Podle dcery je ale šlechtický pár dlouhodobě indisponovaný a zámek už nemá, kdo zaopatřit. "Maminka je od roku 2021 v pečovatelském domě v Berlíně, kvůli pokročilé Alzheimerově chorobě. Tatínek je z devadesáti procent těžce postižený invalida po mozkové příhodě. Bude mu 80 roků a doprava z Berlína na zámek Tábor-Měšice ho začíná značně namáhat," napsala na sociálních sítích. Ona sama žije s rodinou v Berlíně a pracuje na Freie Universität Berlin.

"Nikdo z nás není schopen nést obrovské výdaje na energii a údržbu historického objektu včetně dopravních nesnází," dodala s tím, že zámek je proto na prodej. Podle webu Poznej domy vyjde na 35 milionů korun. 

Podívejte se, jak dnes vypadají interiéry barokní stavby.

2024-07-04T11:15:50Z dg43tfdfdgfd