Trending:


Soud poslal do vazby 55letého střelce, který podle policie zabíjel v Teplicích

Teplice - Soudce dnes poslal do vazby pětapadesátiletého střelce, který ve středu večer v Teplicích podle policie zabil o tři roky mladšího muže. Podlehl střelným zraněním. Střelce policisté zadrželi. Podnět vyšetřovatele k vzetí do vazby státní zástupce i soud akceptovali a obviněný byl umístěn do vazební věznice, uvedla dnes policie na síti X.


Situace na pražském letišti je stabilizovaná. Lidé už neodlétají bez zavazadel

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala během prvního prázdninového víkendu, se nyní stabilizovala. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Přesto některé lety měly v pátek zpoždění a výdej zavazadel stále není zcela bez problémů. Letiště Praha to oznámilo na sociální síti X.


Noční můra na letišti v Turecku: České rodině nechtěli do letadla vzít děti

Čeští turisté, kteří se před pár dny vraceli z turecké Antalye, zažili na letišti nepříjemné překvapení. Společnost Smartwings jim na palubu letadla odmítla pustit děti do 15 let s odůvodněním, že jejich letenky nejsou v systému.


Lukašenkovi se udělalo na summitu SCO v Kazachstánu zle

Běloruský prezident Alexander Lukašenko během své nedávné návštěvy na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) v Kazachstánu onemocněl. Podle listu Moskow Times to uvedla televize Dožď s odkazem na informované zdroje. Stalo se tak 3. července, 1,5–2 hodiny po jeho příjezdu do Astany. Druhý den, když Lukašenko hovořil na summitu, vypadal bledý a mluvil nejistě, poznamenává kanál. Během akce se Bělorusko stalo členem SCO.


Přeměna, která ohromí: Dvousetletý dům doplněný o fascinující moderní přístavbu

Dvousetletý dům potřeboval radikální rekonstrukci. Architekt Guillaume Levesque rozhodl, že využije také dvora a kromě rekonstrukce přistaví ke stávající budově moderní objekt.


KOMENTÁŘ: Moravské radnice tvrdohlavě vyvěšují neexistující vlajku. Dočká se uznání?

Až 1600 radnic vyvěsilo v den svátku věrozvěstů Cyrila a Metoděje údajnou moravskou vlajku. Podle platných zákonů však žádný prapor Moravy neexistuje, a starostové tak nechali na radnicích celý den vlát kus látky, který by se dal v nejlepším případě nazvat firemní zástavou kontroverzního brněnského spolku s názvem Moravská národní obec. Vinu za tuto blamáž nese vláda i poslanci, kteří se na podobě a způsobu užívání symbolické moravské vlajky...


Vlak ve Vršovicích srazil ženu


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Naděje na klid zbraní v Gaze: Hamás slevil ze svých požadavků, izraelské zdroje mluví o „šanci“

Palestinské hnutí Hamás slevilo ze svého požadavku, aby se Izrael nejprve zavázal k eventuálnímu uzavření trvalého příměří, než podepíše dohodu o klidu zbraní. V sobotu o tom informovala agentura Reuters, podle jejíchž zdrojů Hamás přijal americký návrh na pokračování rozhovorů o příměří. Izraelské zdroje obeznámené s průběhem jednání v Dauhá nyní hovoří o „skutečné šanci“ na uzavření příměří.


Rusové útočí po celé frontě, Ukrajince se snaží zatlačit hlavně u Pokrovska

Rusové stále aktivně útočí po celé frontové linii, své největší údery směřují na Lyman severozápadně od Luhanska a Pokrovsk západně u Doněcka. Podle sobotní zprávy ukrajinského generálního štábu se počet vojenských střetů podél frontové linie zvýšil na 83, uvedla agentura Unian. Rusko hlásí dobytí ukrajinské vesnice Sokil.


Fico zneužil projev k svátku na šíření nenávisti, zní z opozice

Bratislava - Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Komáří invaze v Plzni: Lidé jsou ze situace zoufalí


Panika na festivalu v Jihlavě: Při tlačenici se zranilo 12 lidí

Na festivalu v Jihlavě se při tlačenici v noci na neděli zranilo nejméně 12 lidí. Lidé v panice opouštěli areál, když se začala prohýbat střecha nafukovacího stanu, informovala policie na síti X.


Lidé si připomněli v Betlémské kapli v Praze výročí mučednické smrti Jana Husa

Praha - Lidé si dnes v zaplněné Betlémské kapli v Praze připomněli výročí mučednické smrti Jana Husa, jenž v ní počátkem 15. století kázal. Středověký církevní reformátor byl pro své názory upálen před 609 lety v německé Kostnici. Při tradiční bohoslužbě zazněly modlitby a přímluvy i za spravedlivý mír pro Ukrajinu, Izrael a Pásmo Gazy a za ochranu klimatu. Patriarcha Církve československé husitské Tomáš Butta poukázal na Husovo úsilí o soulad a...


Česko zasáhne další vlna extrémních bouřek. Hrozí kroupy velké jako pingpongový míček

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by měly Česko zasáhnout během podvečera, zejména jižní Čechy. Bouřky by měly doprovázet přívalové srážky, nárazy větru s kroupami. "V Jihočeském kraji mohou být bouřky doprovázené krupobitím o velikosti přes 3 cm, nárazy větru až 90 km/h a přívalovým deštěm o intenzitě 30 mm," varuje pro eXtra.cz meteoroložka Dagmar Honsová.


Srážka aut na Klatovsku: Šest lidí je zraněných, všichni skončili v nemocnici

Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne u Velkého Boru na Klatovsku. Při srážce dvou osobních automobilů byli zraněni všichni účastníci nehody. Sanitky odvezly do nemocnice šest osob, jedna je ve středně těžkém stavu.


Film Vlny připomněl i význam Milana Weinera. Měl dramatický a pohnutý osud

Film Vlny režiséra Jiřího Mádla, který líčí události roku 1968 optikou tehdejší zahraniční redakce Československého rozhlasu, přiblížil českým divákům poprvé také zajímavou osobnost šéfredaktora této stanice Milana Weinera. Muže s neobyčejně dramatickým a pohnutým osudem, bez nějž by události legendárního Pražského jara roku 1968 probíhaly nejspíše jinak, než jak se odehrály.


Rusko je středověký stát, říká Mark Galeotti

Když vůdce ruské žoldnéřské wagnerovské skupiny Jevgenij Prigožin ohlásil pochod na Moskvu s cílem sesadit ministra obrany Sergeje Šojgua a náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova, vypadalo to na zásadní krizi ruského státu. Pak ale vzpoura skončila stejně náhle, jako začala. Podle dohody, kterou údajně vyjednal běloruský prezident Alexandr Lukašenko, wagnerovci dostali imunitu za vzpouru a za to se mohli stáhnout do Běloruska. Svět si...


Čínské vesmírné zbrojení může vést až ke střetu s USA, tvrdí analýza

Čínská militarizace vesmíru může vést až k vojenské eskalaci se Spojenými státy. Tvrdí to zpráva amerického think tanku RAND Corporation, který k tomuto závěru dospěl na základě analýzy čínských zdrojů. Peking je nyní schopen podstupovat daleko větší riziko konfrontace s Američany ve vesmíru.


V Praze spadl při bouřce strom na dva lidi, jednoho vážně zranil

V pražském Braníku spadl dnes večer strom na dva lidi. Přibližně třicetiletý muž utrpěl vážné poranění hlavy a žena lehké poranění obličeje.


Evropa bude vypadat výrazně jinak, říká Dostál. Prozradil, s kým by Stačilo! šlo do vlády

Piráti po vstupu do Fialovy vlády rezignovali na boj s korupcí a rozmohla se u nich snaha mluvit jiným do životů. Jejich voliči zestárli, pořídili si hypotéky a děti, řeší jiné problémy a na LGBT nemají čas ani náladu. Nejen to v rozhovoru prohlásil někdejší kandidát na ministra zdravotnictví za Piráty a nynější europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál.


Před 609 lety byl upálen Jan Hus. Jeho smrt odstartovala revoluci

Česká republika si dnes připomíná památku církevního reformátora Jana Husa, který byl před 609 lety upálen na koncilu v Kostnici v Německu kvůli svým názorům. Jeho odkaz si lidé mohou připomenout například na bohoslužbách.


Letiště Václava Havla Praha hlásí: Situace se zavazadly je stabilizovaná

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala během prvního prázdninového víkendu, se nyní stabilizovala. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Přesto některé lety měly v pátek zpoždění a výdej zavazadel stále není zcela bez problémů. Letiště Praha to oznámilo na sociální síti X.


Stříbrný nevkus partnerky Podhůrského, Dařbujánová ukázala bradavky a úlet Krobotové. Největší hastroši zakončení Varů

Slavnostní zakončení filmového festivalu v Karlových Varech je za námi. Ne všechny dámy však měly dobrou ruku ve výběru rób. Například partnerka Zdeňka Podhůrského vypadala ve stříbrných šatech spíše lacině, stejně tak zpěvačka Žofie Dařbujánová.


Největší jedovatý had světa si na kořist rád počká. Podívejte se na jeho nelítostný zásah

Obrovská zmije má perfektní výbavu k lovu. Její úspěšnost je 90 procent.


Vstup Ukrajiny do NATO se stává realitou. Na summitu zazní konkrétní kroky

Spojenci NATO představí na nadcházejícím summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu a oznámí kroky na posílení ukrajinské protivzdušné obrany, informovala agentura Reuters s odkazem na vysoce postaveného amerického činitele.


Co má společného město Chrast s knihou Codex gigas

Na úpatí Českomoravské vrchoviny se rozprostírá město Chrast, jehož historie se začala psát ve 2. polovině 13. století. Za jeho založením stáli nejspíš mniši z Podlažického kláštera, který se do českých dějin zapsal jako místo vzniku jedné z největších rukopisných knih světa Codex gigas. Historické jádro Chrasti je městskou památkovou zónou.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


V pražských Řepích někdo střílel. Lidé utíkali, zasahovala policie se samopaly

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Na co se ptal Viktor Orbán prezidenta Putina v Moskvě

Maďarský premiér Viktor Orbán v pátek nečekaně přiletěl do Moskvy, aby jednal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o válce na Ukrajině a možnosti míru. Stalo se tak poté, co tento týden rovněž navštívil prezidenta Volodymyra Zelenského v Kyjevě. Cesta do Moskvy však vzbudila u evropských elit vlnu nesouhlasu a řadu odsuzujících výroků. O čem vlastně mluvil Orbán s Putinem, to maďarský premiér při cestě z Moskvy krátce řekl Rogerovi Köppelovi...


Vladimír Menšík svou chalupu koupil za 3500 korun. Udělal z ní luxusní letní sídlo

Legendární český herec a bavič Vladimír Menšík trávil každé léto na své chalupě poblíž České Lípy. Jak to v jeho prázdninovém sídle vypadalo a jaký byl chalupář?


Tragická střelba v Kentucky, muž vraždil na narozeninové oslavě


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


Lidé z Třebotova u Prahy hlásili střelbu, na místě zasahovala policie


Vzdal se a prosil o pomoc, vojáci pak Rusa „prostě střelili do hlavy“, přináší svědectví NYT

Někteří příslušníci bojových skupin tvořených dobrovolníky ze zahraničí se na Ukrajině měli dopouštět násilí na zajatých ruských vojácích. Podle výpovědí bývalých členů zahraničních jednotek docházelo od počátku ruské agrese k porušování Ženevských úmluv, včetně vraždění vzdávajících se bojovníků. Svědectví přinesl americký deník The New York Times (NYT). Z usmrcování zajatců jsou podezřelí také ruští okupanti.


Volby v Íránu vyhrál reformista Pezeškiján. Zemi ale dál povede Chameneí

Reformista Massoud Pezeškiján zvítězil v pátečním druhém kole prezidentských voleb v Íránu nad ultrakonzervativním bývalým jaderným vyjednavačem Saídem Džalílím. Uvedl to server BBC.


Stará se o manželku na plicní ventilaci. Státu šetří statisíce, nemá za to nic

Někdejší sanitář Fakultní nemocnice Motol Martin Zelinka (46) se už sedm let doma stará o manželku Evu (44), která je na umělé plicní ventilaci. Státu svou péčí šetří statisíce, nemá za to ani korunu.


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Asociace: Za letní tábory letos zaplatí rodiče o pět až sedm pct více než loni

Praha - Zájem o letní dětské tábory je letos podle Asociace dětské rekreace zhruba stejný jako loni, letos za ně ale rodiče oproti loňsku zaplatí o pět až sedm procent víc. Na sportovní tábory nicméně přispívá většina zdravotních pojišťoven, z ankety ČTK vyplývá, že loni poskytly přes 93,3 milionu korun. Některé pojišťovny přispívají až 1500 korunami, což je šestina průměrné ceny za dvoutýdenní pobyt. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) upozornila...


Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Moskva/Kyjev - Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Evropský parlament má nástroj proti „slepencům“. Co to znamená pro „Babišovu“ frakci

Nedávné změny jednacího řádu Evropského parlamentu vyžadují, aby všichni členové nově vzniknuvší politické skupiny písemně prohlásili, „že sdílejí stejné politické názory“. Jedná se o jednu z podmínek pro vytvoření frakce. Zabránit má vzniku uskupení, která nemají reálně nic společného, ale chtějí například čerpat výhody z existence skupiny.


Múza Felixe Slováčková obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


Odvrácená strana Tenerife. Ženu našli zohavenou v moři, mladý Brit záhadně zmizel

Mladý Brit volal přítelkyni, že se ztratil a nemá vodu. Od té doby ho nikdo neviděl. První díl seriálu o lidech, kteří zmizeli beze stopy.


Tragická smrt mladého cyklisty při závodech: Nepřežil pád při sjezdu z nejvyšší hory Rakouska

Norský cyklista André Drege přišel o život v sobotní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy.


Jaderný útok na Ukrajinu? Za oprávněný ho dnes považuje každý třetí Rus, uvádí průzkum

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


NATO představí na summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu

Spojenci NATO představí na nadcházejícím summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu a oznámí kroky na posílení ukrajinské protivzdušné obrany, informovala agentura Reuters s odkazem na vysoce postaveného amerického činitele.


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Tragická sobotní bilance. Ruské ostřelování zabilo u Chersonu tři civilisty, tvrdí Ukrajinci

Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny v sobotu tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.