VIDEO: RUSKO PROVáDí CVIčENí S TAKTICKýMI JADERNýMI ZBRANěMI POBLíž UKRAJINSKé HRANICE

Tupolev Tu-22M. Fotografie a videa: t.me/mod_russia_en

Ruské ministerstvo obrany oznámilo zahájení vojenských cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Tato cvičení začala v Jižním vojenském okruhu, podle vojenských úřadů.

+ Klikněte zde pro zhlédnutí videa

V počáteční fázi operace zahrnují přijímání munice pro raketové systémy Iskander a tajné přesuny do vyhrazených oblastí v přípravě na raketové starty. Cvičení se také účastní letecké síly, kdy personál provádí hlídkové lety se specializovanými jadernými zbraněmi a nacvičuje nasazení leteckých zbraní, včetně hypersonických raket Kinzhal.

+ Video: Ukrajina transformuje námořní drony na bezpilotní raketomety

“Tato cvičení jsou prováděna za účelem zajištění územní integrity a suverenity Ruské federace v reakci na provokativní prohlášení a hrozby některých západních úřadů,” uvedlo ministerstvo obrany.

Záběry zveřejněné ministerstvem ukazují podrobnosti o cvičeních v Jižním vojenském okruhu a zdůrazňují praktické aspekty používání taktických jaderných zbraní. Prezident Vladimir Putin nařídil tato cvičení začátkem měsíce v reakci na to, co ministerstvo popisuje jako provokativní prohlášení a hrozby západních úřadů.

Západní vůdci obvinili Putina z nezodpovědného jednání s jadernými hrozbami a zahájení nové hybridní operace s cílem zastrašit Evropu. Taktické jaderné zbraně, ačkoli méně silné než strategické, mají stále potenciál způsobit devastující destrukci.

+ Podívejte se na další videa o válce na Ukrajině

Fotografie a videa: t.me/mod_russia_en. Tento obsah byl vytvořen s pomocí AI a zkontrolován redakčním týmem.

2024-05-23T00:32:30Z dg43tfdfdgfd