Trending:


Nestárnoucí Tereza Maxová jezdí do Varů přes 30 let: Zavzpomínala na devadesátkové začátky

Okouzlující modelka Tereza Maxová navštěvuje MFF Karlovy Vary už přes 3 dekády. Samozřejmě si nemohla nechat ujít ani letošní ročník a přímo na červeném koberci v rozhovoru pro eXtra.cz zavzpomínala na rok 1990, kdy filmový festival strávila společně s Milošem Formanem nebo Václavem Havlem. Na slavnostní ceremoniál Tereza dorazila se spánkovým deficitem, přes to ohromila.


Na smrt šli spolu. Po 50 letech manželství si řekli: Nechceme žít jako zombie

Jan Faber a Els van Leeningenová byli manželé téměř půl století. Zkraje června se rozhodli podstoupit společně eutanazii. V Nizozemsku je to legální, každý rok se stejným způsobem dobrovolně rozloučí se životem desítky párů.


Sebevražda třinácti bodnými ranami: Záhadu smrti Anety v Letňanech odhalí dokument

Aneta Rodová spáchala před deseti lety sebevraždu třinácti bodnými ranami. To dodnes tvrdí policie s přáním vše zamést pod koberec. Jiného názoru je však její matka a velká část široké veřejnosti. Tento zvláštní případ zaujal i filmaře Jiřího Sádka, který pět let pracoval na dokumentu Aneta, jenž má do vyšetřování vnést světlo.


V karlovarské Galerii umění začala výstava věnovaná Theodoru Pištěkovi

Karlovy Vary - V Galerii umění Karlovy Vary začala vernisáží výstava Theodor Pištěk, která je jedním z doprovodných programů filmového festivalu. Představí dílo výtvarníka, ale i oceňovaného filmového kostýmního návrháře.


Janáček je operní hvězda, denně se někde na světě hraje, říká znalec

Brno - Prakticky nemine den, aby někde na světě, v operních divadlech či na koncertních pódích, nezaznělo některé dílo Leoše Janáčka. Skladatel, od jehož narození 3. července uplyne 170 let, je skutečnou operní star, řekl ČTK v rozhovoru Jiří Zahrádka, muzikolog a kurátor brněnského Janáčkova archivu. Dílem skladatele, který na uznání čekal do zralého věku a jako šedesátník prožil nejsilnější tvůrčí vzepětí, se Zahrádka zabývá tři desetiletí....


Nová moskevská stínová flotila je připravena

Po invazi na Ukrajinu a sankcích, které na ni uvalil Západ, vytvořilo Rusko stínovou flotilu, která přepravuje jeho ropu po celém světě. Nyní přibývá důkazů, že Moskva začala dělat totéž v případě zkapalněného zemního plynu (LNG). Informuje agentura Bloomberg.


Ozbrojenci vtrhli ve Francii na svatbu a začali střílet: jeden mrtvý a čtyři zranění

Jeden člověk přišel o život a čtyři další utrpěli zranění při střelbě na svatbě ve městě Thionville v Lotrinsku na východě Francie. S odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj o tom dnes informovala agentura AFP. Dva zranění jsou v kritickém stavu. Předpokládaní pachatelé – několik zamaskovaných ozbrojenců – jsou na útěku, dodala agentura.


Metoda cukru a biče při „optimalizaci“ samospráv? Proti jsou obce, STAN i opozice

Česko má extrémně rozdrobenou samosprávu, respektive rekordní počet obcí. Na to upozorňují dlouhodobě odborníci i některé politické subjekty. Vládní TOP 09 nyní přichází s konkrétním plánem, jak počet obcí, respektive jejich fungování „optimalizovat“. Návrh předsedy poslanců strany Jana Jakoba počítá s metodou cukru a biče – s novými povinnosti i „odměnami“. Vše by mělo být na dobrovolné bázi. Nápad ale narazil, proti snižování se vymezují obce,...


Argentinská ekonomika v propadu: HDP klesá o 5,1 %, nezaměstnanost roste na 7,7 %

Nové údaje odhalují znepokojivý stav argentinské ekonomiky. Hrubý domácí produkt země se propadl a nezaměstnanost stoupla na alarmující úroveň. Situace vyvolává obavy o budoucnost jihoamerického státu.


Kallasová skončí v čele estonské vlády. Strana určila nového premiéra

Pokud se současná estonská premiérka Kaja Kallasová stane šéfkou unijní diplomacie, nahradí ji v současné funkci nynější ministr pro klima Kristen Michal. Rozhodnutí přijal jednomyslně výkonný výbor Estonské reformní strany, informovala agentura DPA.


Horní úsek lanovky na Sněžku zastavil silný vítr, dolní úsek je v provozu

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku dnes zastavil silný vítr. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu je v provozu. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, informovala dnes společnost Lanová dráha Sněžka na webu. Podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes ráno vítr v nárazech rychlost přes 110 km/h. Teplota se dopoledne pohyboval okolo 17 stupňů Celsia.


Justýna (38): Prarodiče neuznávají naši výchovu. Při víkendovém hlídání dětí se děda dopustil nepřijatelného chování

Justýna s manželem vedou své děti v duchu respektující výchovy. Jenže když jsou syn s dcerou u prarodičů, vznikají konflikty. Justýně se nelíbí, že prarodiče na děti zvyšují hlas, a dědeček dal dokonce vnukovi na zadek.


Děsivá česká sekta Imanuelité: Vůdce Parsifal poblouznil dceru herečky Mileny Dvorské, udělal z ní Labutí Pannu

O tom, že sektě může propadnout v podstatě kdokoliv, se ví již dávno, dnes je však díky internetu větší informovanost, a tím pádem i pravděpodobnost, že se podobnému neštěstí vyhnete. V devadesátých letech byl však internet v plenkách a v České republice, která se vzpamatovávala z náhlé svobody, se dařilo kdejakým podvodníkům. A sektám. V čele jedné z nich byla dokonce dcera herečky Mileny Dvorské.


Weidelová a Chrupalla zůstávají spolupředsedy AfD, ve funkcích je potvrdil sjezd

Berlín - Alice Weidelová a Tino Chrupalla zůstávají spolupředsedy německé strany Alternativa pro Německo (AfD). Při absenci protikandidátů je ve funkcích velkou většinou hlasů potvrdili delegáti stranického sjezdu, který dnes začal v Essenu. Informovala o tom agentura DPA. Pro pokračování Weidelové ve spolupředsednické funkci se vyslovilo bezmála 80 procent z více než 550 delegátů, v případě Chrupally to bylo zhruba 83 procent. Příjezd delegátů...


Americká rodina žádá od NASA odškodné, na její dům spadl vesmírný odpad

Tallahassee (USA) - Americká rodina ze státu Florida žádá odškodné 80.000 dolarů (zhruba 1,9 milionu korun) od Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA). Na její dům totiž letos v březnu spadl kus kovu, který byl původně součástí zásilky pro Mezinárodní vesmírnou stanici ISS. Odpad o váze 700 gramů ale spadl na střechu domu Oterových, píše BBC News.


Panamský soud zprostil viny obviněné ve skandálu Panama Papers

Panamský soud překvapivě zprostil viny všech 28 lidí obžalovaných z praní špinavých peněz v případech souvisejících s kauzami takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers). Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na soud ve městě Panama.


Letní doprava v Praze: Připravte se na výluky v provozu tramvají! Co víme?

Pražskou povrchovou hromadnou dopravu zásadně ovlivní během letních prázdnin plánované opravy tramvajových tratí. V sobotu nastoupili dělníci na čtyři místa, cestující se musí připravit na změny ve vedení linek.


Komentář | Extrémně nízké počty narozených dětí se dál snižují

„Generace narozených dětí v roce 2023 byla nejslabší za 22 let. Za první čtvrtletí 2024 se však narodilo ještě méně dětí než ve stejném období předchozího roku. Snižování počtu narozených dětí bude do budoucna způsobovat demografické problémy, které budou zhoršovat schopnost veřejného sektoru financovat důchodový systém a zdravotní péči, říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.


Joe Bidene, odstupte. Vyzývá deník New York Times prezidenta. Jste jen stínem velkého politika

Redaktoři deníku New York Times vyzvali současného prezidenta a kandidáta Demokratické strany USA Joea Bidena, aby odstoupil z účasti v listopadových prezidentských volbách, kde by se měl střetnout se svým předchůdcem a republikánským kandidátem Donaldem Trumpem o znovuzvolení do úřadu.


Tusk oznámil evropské financování obrany na východě. Scholz mu ale řekl rozhodně NE

„Jen Tusk může dvakrát lhát ve stejné věci.“ Polsko a pobaltské země vznesly na summitu EU požadavek týkající se financování stavby vojenských opevnění a protivzdušné obrany u hranice s Běloruskem a Ruskem ze strany EU. Polský premiér Donald Tusk po summitu tento týden ujistil, že existuje souhlas lídrů EU se spolufinancováním projektu Východní štít. Přitom ale německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung přišel v pátek s tím, že to není pravda,...


V Nymburce projel vlak návěstidlo stůj. Strojvedoucí si chybu rychle uvědomil

Vlak v sobotu odpoledne projel v Nymburce návěstidlo stůj. Strojvedoucí ihned zastavil, incident se tak obešel bez jakýchkoliv následků. Všech 19 cestujících bylo ze soupravy bez zranění evakuováno do nádražní budovy.


Odhazovat cigaretový nedopalek z auta se prodraží. Policie hrozí vysokými pokutami

Znečišťují prostředí, poškozují karosérie vozidel a způsobují požáry. Odhozené nedopalky cigaret jsou mnohem nebezpečnější, než si kuřáci za volantem uvědomují. Kromě špatného svědomí je mohou trápit i přísné sankce.


Severně od Atén vypukl požár, s plameny bojují stovky hasičů

Atény - Rozsáhlý požár vypukl v hustě zalesněné oblasti asi 20 kilometrů severně od řeckého hlavního města Atén. S plameny bojují stovky hasičů, kteří využívají mimo jiné letadla, informovala agentura DPA s odvoláním na hasiče.


„Reportování o Sýrii bylo strašně ohnuté.“ Diplomatka Eva Filipi o Asadovi a světové politice

Posledních deset let byla tzv. nejkontroverznějším členem české diplomatické služby. Eva Filipi, několikanásobná velvyslankyně, vedla ambasádu v Sýrii od října 2010, brzy nato však propuklo arabské jaro a i v Sýrii nepokoje a posléze občanská válka. Všichni velvyslanci států Evropské unie byli na protest proti režimu Bašára Asada z Damašku staženi, zůstali jsme jen my, k nelibosti některých lidí v zahraničí i u nás doma.


Válka na Ukrajině ONLINE: Evropská unie rozšířila sankce proti Minsku

Ukrajinské ozbrojené síly při útoku z tohoto týdne zničily ruské kosmické komunikační centrum. S odvoláním na ukrajinskou armádu to uvedla agentura Reuters. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:


Brno má letní bazén s nejhezčím výhledem ve střední Evropě

Brno má letní bazén s určitě nejhezčím výhledem ve střední Evropě, koupaliště na Kraví hoře, nebo aspoň na Moravě a v Čechách. Město se před ním vystavuje v celé své pozoruhodnosti, hledíte přímo na Špilberk s tím dodatečně dostavěným pseudohradem, pod ním vylézají věže brněnských kostelů, na které odsud mířili kanony Švédi, když z Kuhbergu čili hantecem Monte Bú obléhali štetl, jenž se slavně nedal.


Zřícený strop ve škole. Maminka popsala chvíle hrůzy: Tomášek upadl, nemohl utéct. Učitelka ho zachránila

Čtvrteční šok vystřídaly páteční úsměvy. Třeťáčci v pražských Horních Počernicích si stejně jako školáci v celé republice převzali vysvědčení a radostně vyrazili na prázdniny. Nemuselo to tak být, nebýt pohotové reakce jejich učitelky Kateřiny, která je o den dříve stačila dostat ze třídy těsně předtím, než ji zavalil padající strop...


VIDEO: Otestovali jsme, kde se dobře najíst v Karlových Varech. Dopřát si můžete parádní burger, utopence i italské rizoto

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech začal a tak jsme taky vyrazili na místo, abychom za vás prozkoumali, kde se turista může dobře najíst a nenechat tam celou výplatu. Naše reportérka Nikola objevila tři podniky, které stojí za návštěvu!


Smrtelný útok nožem na německém nádraží: 20letá žena ubodala seniora, zřejmě se pohádali

Německem otřásl další útok nožem. Dvacetiletá žena v sobotu na nádraží v Kaiserslauternu ve spolkové zemi Porýní-Falc ubodala čtyřiašedesátiletého muže. Ten svým zraněním podlehl v nemocnici. Němečtí policisté o tom informovali v tiskové zprávě.


VIDEO: Ministryně ukázala na akci publiku své poprsí. Stala se queer patronkou

Poněkud netradičním směrem se ubraly norské oslavy rovnoprávnosti LGBTQ+ kultury. Jedné z akcí se účastnila i samotná norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová, která všechny přítomné překvapila, když na oslavu tohoto dne ukázala na akci své poprsí. Její akci posvětil i sám norský premiér Jonas Gahr Støre.


Starosta Židlochovic vyděsil obyvatele: Parkování zdarma jen půl hodiny a platit i za auto u domu

V Židlochovicích na Brněnsku to vře. Při setkání s občany starosta Jan Vitula (55, Vaše Židlochovice) upozornil, že je nutné řešit problematiku s parkováním. Jeho vyjádření pochopili přítomní tak, že chce v celém městě zavést placené parkování. To starosta ale popírá.


Rusové tvrdí, že dobyli další osadu na východě Ukrajiny

Ruská vojska dobyla osadu Šumy u Torecka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, ohlásilo dnes podle tiskových agentur ruské ministerstvo obrany. Moskva tvrdí, že Ukrajinci při těchto bojích přišli o 360 vojáků, poznamenala BBC s tím, že ve válečných podmínkách nemůže ruské tvrzení okamžitě ověřit z nezávislých zdrojů. Ruská strana vlastní ztráty neoznamuje. Osada Šumy mívala svého času 95 obyvatel, alespoň podle údajů z dosud posledního sčítání...


Rozhovor | Pokud bude Síkela eurokomisařem, jsem připraven stát se ministrem, říká místopředseda STAN Vlček pro EZ

Jak Starostové hodnotí výsledek evropských voleb? Proč se už s Danuší Nerudovou nepočítá na post evropské komisařky? Jak moc reálná je situace, v níž se eurokomisařem stane současný ministr průmyslu Síkela? Nejen na tyto otázky se EuroZprávy zeptaly Lukáše Vlčka, místopředsedy STAN a také možného kandidáta na nového ministra průmyslu a obchodu.


Gang napadl v Německu 20letého mladíka. Syřan ho pak ubil k smrti

Tisíce Němců se v sobotu shromáždily v parku lázeňského města Bad Oeynhausenu, kde gang 10 lidí před týdnem brutálně zbil 20letého Philippa Tsanise, který na následky zranění zemřel. Philippos s přítelem se vraceli z maturitního večírku jeho sestry, když je napadlo deset mužů, pravděpodobně 18letý Syřan jej pak podle německých médií ubil k smrti. Incident ostře odsoudila politická reprezentace Severního Porýní-Vestfálska. Spolková ministryně...


Masivní protesty v turistickém ráji Čechů! Z měst se stávají atrakce, místní nemají kde bydlet

Další z řad masivních protestů proti negativnímu vlivu turistiky se v sobotu konal ve španělské Malaze. Město si tím vzalo příklad z nedávných pochodů v dalších španělských destinacích, jako jsou Kanárské ostrovy či Baleáry. Místním vadí především to, že reálně nemají kde bydlet a byty jsou využívané jako turistické apartmány či pro krátkodobé pronájmy. Pro místní je navíc bydlení cenově naprosto nedostupné.


KLDR se ozvala kvůli manévrům u Jižní Koreji. Diktatuře vadí "asijské NATO"

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO".


Hřebejkův film bude mít letní předpremiéru ve Slavonicích, do kin půjde v říjnu

Praha - Nový film režiséra Jana Hřebejka Výjimečný stav bude mít předpremiéru na festivalu v jihočeských Slavonicích, který se koná na přelomu července a srpna. V kinech se komediální drama z novinářského prostředí objeví 17. října. Hřebejk to dnes uvedl na síti X. Hlavní postavu zahraničního rozhlasového zpravodaje hraje ve snímku Ondřej Vetchý, jeho kolegyni a současně partnerku ztvárnila Tatiana Dyková. Tématem filmu jsou podle jeho tvůrců...


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Sars

Souhrn Respirační onemocnění způsobené infekcí koronovým virem, která způsobuje příznaky podobné chřipce. Příznaky Příznaky zahrnují bolest svalů, horečku, zimnici, letargii, dušnost, kašel a bolest hlavy. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Je způsobena vzduchem přenášenou expozicí viru korony. Diagnóza D...


Češi nejméně podporují vstup Ukrajiny do EU a uprchlíky považují za zátěž

Vstup Ukrajiny do Evropské unie. Téma, které je stále aktuální. Pro rychlý vstup Ukrajiny do EU má ze čtyř zemí visegrádské čtyřky nejmenší podporu v Česku. Proč tomu tak je? Rovněž tak zejména Češi považují ukrajinské uprchlíky za zátěž pro svou zemi.


Předčasné volby ve Francii jsou v plném proudu. Odhady výsledků budou večer

V evropské části Francie začaly v neděli ráno předčasné parlamentní volby, které vyhlásil prezident Emmanuel Macron v reakci na výsledky červnových voleb do Evropského parlamentu. Macron po nich rozpustil parlament. Favoritem je podle průzkumů Národní sdružení Marine Le Penové.


Úřady se nového stavebního zákona obávají, kritice čelí postup digitalizace

Praha - V pondělí začne platit nový stavební zákon a s ním spojená digitalizace stavebního řízení. Jeho cílem má být zrychlení a zjednodušení povolovacích procesů. Na úřadech a mezi stavebníky a odborníky budí spíše obavy. Zavedení digitalizace se potýkalo s komplikacemi. Zakázka na zavedení části systému byla několikrát zrušena, školení pro úředníky bylo zřízeno narychlo a nebylo úplné a úřady dostávaly nevyhovující techniku. Vicepremiér pro...


Rusové se ozvali. Vadí jim japonské manévry s Německem a Španělskem

Rusko vyjádřilo protest proti plánům Japonska, které chce v červenci na ostrově Hokkaido uspořádat vojenské cvičení s Německem a Španělskem. Moskva obvinila japonského premiéra Fumia Kišidu z toho, že staví svou zem na "cestu nebezpečné eskalace".


Rvačka před diskotékou v Soběslavi skončila střelbou. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky incidentu s výstřelem do vzduchu na diskotéce v Soběslavi na Táborsku, který se stal v noci na sobotu. Nikdo nebyl zraněný. Muže, jenž střílel, policisté zajistili a převezli na obvodní oddělení. Policie o incidentu informovala na svém webu.


Otřes v Bruselu: Babiš zakládá alianci s Orbánem a rakouskými Svobodnými

Hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska (FPÖ) zakládají novou politickou alianci. Na tiskové konferenci ve Vídni to dnes oznámil šéf FPÖ Herbert Kickl. Ke spolupráci vyzývají i další evropské strany.


Zemřel předseda Syndikátu novinářů Adam Černý. Bylo mu 73 let

Bývalý komentátor různých deníků, který spolupracoval s Českým rozhlasem a Českou televizí, zemřel v sobotu po vážné nemoci, uvedl syndikát na svém webu. Členem Syndikátu novinářů byl Černý od jeho vzniku v roce 1990, jeho předsedou se stal v roce 2009. Jako redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin v roce 2006 obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky.


Haarlem: Pokojná oáza severního Nizozemska

Haarlem, malebné město na severu Nizozemska, je místem, kde se historie setkává s moderním životem, a kde každá ulice vypráví příběh. Tento článek se zaměří na to, čím vyniká Haarlem a proč by měl být na seznamu každého cestovatele.


Bělorusové umístí na hranici s Ukrajinou další protivzdušné systémy

Bělorusko umístí u hranic s Ukrajinou další systémy protivzdušné obrany, které mají chránit zařízení kritické infrastruktury. Důvodem je zvýšení aktivity ukrajinských dronů.


Manželé Dolanští ve Varech v dobrém rozmaru. Po festivalu zamíří do Chorvatska

Manželé Lenka Dolanská Vlasáková a Jan Dolanský při zahájení festivalu v Karlových Varech rozdávali jen samé úsměvy. Lenka oblékla bílou róbu z dílny Lukáše Macháčka, její manžel přijel tradičně ve smokingu, který doplnil stylovými lenonkami proti slunci. Po filmové přehlídce, kde mají i pracovní povinnosti, se chystají na dovolenou. A jak prozradili, zamíří opět k Jadranu, kde to milují.


Dagmar Havlová s tím čekala až do Varů: Zpátky na podpatky!

Na pátečním zahájení karlovarského filmového festivalu nechyběla bývalá první dáma Dagmar Havlová. Snad ani není třeba zmiňovat, že jako herečka měla na červeném koberci nepochybně své místo. Na jednu věc ale musela brát ohledy.


Macron na pondělí svolává vládu, jak postupovat proti vítězství Le Penové. RN trhá rekordy

Na pondělí, den po prvním kole nedělních parlamentních voleb ve Francii, prezident Emmanuel Macron svolává naléhavě svou vládu v očekávání vítězství opozičního Národního sdružení (RN), uvedla v sobotu agentura AFP. Macron, premiér Gabriel Attal a členové kabinetu se tak sejdou šest dní před druhým kolem, a budou rozhodovat o strategii, jak zvrátit případné uchopení moci stranou Marine Le Penové. Národní sdružení se svým lídrem Jordanem Bardellou...