ZříCENý STROP VE šKOLE. MAMINKA POPSALA CHVíLE HRůZY: TOMášEK UPADL, NEMOHL UTéCT. UčITELKA HO ZACHRáNILA

Čtvrteční šok vystřídaly páteční úsměvy. Třeťáčci v pražských Horních Počernicích si stejně jako školáci v celé republice převzali vysvědčení a radostně vyrazili na prázdniny. Nemuselo to tak být, nebýt pohotové reakce jejich učitelky Kateřiny, která je o den dříve stačila dostat ze třídy těsně předtím, než ji zavalil padající strop...

Mezi žáky, kteří jí v pátek 28. června na konci školního roku přinesli květiny, byla i dvojčata Tomáš (11) a Petr (11). Oba v noci na čtvrtek přespávali s dalšími 18 spolužáky ve třídě, z níž druhý den v poledne těsně před pádem stropu utekli. Tomáš unikl doslova na poslední chvíli. „Paní učitelka slyšela praskání a zavelela, aby děti utíkaly. Tomášek zakopl a ona se pro něj vrátila. Jen co vyběhli, strop spadl,“ popsala Blesku dramatické sekundy maminka obou chlapců Hana Charvátová.V počernické škole se zřítil strop: Děti zachránila učitelka hrdinka! Že kluci nemají samé biče? Prkotina! Je vděčná, že jsou živí a zdraví! „Když vlezete pod ty trosky a koukáte, jestli tam je nějaké dítě, ten pocit nelze popsat. Byl to obrovský šok,“ řekl Blesku ředitel Martin Březina, který krátce po hororu přispěchal do podkrovní třídy ve třetím patře z vedlejší budovy.Legendární střílečka se vrací: „První deskovka, na které se dá spát,“ tvrdí o Buláncích Diuk (31). Jsou v ní pravé náboje!

Stejně jako paní Hana a další rodiče smeká před učitelkou, kterou událost hluboce zasáhla a nechtěla s médii hovořit. „Byla otřesená. Uvědomovala si, co se mohlo stát, kdyby děti nezareagovaly tak dobře, kdyby byly samy, kdyby třeba odešla něco kopírovat... Prostě hrůza,“ dodal Březina.

Obecné ohrožení z nedbalosti?

Proč k pádu střechy v budově, která byla postavená před 24 lety, došlo, zatím není jasné. „Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V tuto chvíli spolupracujeme i se soudním znalcem z oboru stavebnictví,“ řekl policista Jan Rybanský.

2024-06-30T03:01:21Z dg43tfdfdgfd