V NYMBURCE PROJEL VLAK NáVěSTIDLO STůJ. STROJVEDOUCí SI CHYBU RYCHLE UVěDOMIL

Vlak v sobotu odpoledne projel v Nymburce návěstidlo stůj. Strojvedoucí ihned zastavil, incident se tak obešel bez jakýchkoliv následků. Všech 19 cestujících bylo ze soupravy bez zranění evakuováno do nádražní budovy. 

Železničáři kolem 16. hodiny bez bližších podrobností informovali na sociální síti X, že na nymburském hlavním nádraží došlo k mimořádné události. Ve večerních hodinách už podle webu Českých drah neplatilo žádné omezení provozu. 

V Česku na začátku června došlo k tragické srážce rychlíku společnosti RegioJet a nákladního vlaku ČD Cargo u stanice Pardubice - centrum. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) tehdy už den po nehodě informoval o zjištění inspekce, podle kterého projel expresní osobní vlak návěstidlo v poloze zakazující jízdu.

Vážná nehoda se v tomto týdnu stala také na slovenské železnici. Sedm lidí nepřežilo čtvrteční srážku mezinárodního expresu s autobusem u Nových Zámků. Podle ministra dopravy Jozefa Ráže došlo k individuálnímu selhání lidského faktoru, které způsobilo, že se na koleji vyloučené z provozu objevil vlak, který tam neměl co dělat.

Související články

2024-06-29T18:34:19Z dg43tfdfdgfd